Positiivinen treeni-flow

Flunssa pääsi hieman sekoittamaan rytmiä, mutta muuten minulla on ollut viime aikoina mukavan positiivinen treeni-flow. Olen saanut PT-treeneistä todella paljon motivaatiota ja tietyllä tapaa itsetuntemustakin. Minusta tuntuu, että osaan nykyään ylipäätään kuunnella kroppaani ja hahmottaa sen vahvuudet ja heikkoudet paremmin kuin ehkä koskaan aiemmin. Tykkään treenata kovaa, mutta pingottamatta. Vaihdan suunnitelmia, jos keho tai mieli niin pyytävät; pidän lepopäiviä tai treenaan ihan jollain muulla tavalla kuin sinä päivänä "pitäisi". Tällä hetkellä tämä fiilispohjainen liikkuminen sopii minulle tosi hyvin ja tykkään siitä rentoudesta ja monipuolisuudesta, jota se tuo mukanaan. 

Kirjoittelen tänne blogiin melko harvoin yksittäisistä treeneistä, mutta nyt ajattelin naputella lyhyesti viime päivien liikuntahetkistä, sillä ne ovat tuoneet mukanaan niin paljon hyvää oloa ja iloista mieltä :)

Torstai
Hatha-jooga palasi joulutauolta. Tämä jooga on hidasta ja meditatiivista, eikä siinä tule hiki. Tehdään paljon hengitys- ja läsnäoloharjoituksia ja hyvin kevyitä kehon avauksia. Tuli taas niin mahdottoman onnellinen olo. En oikein ymmärrä miten jooga voi vaikuttaa mieleen ja olotilaan niin vahvasti. Tämä tunti on minulle niin tarpeellinen kaiken muun sälän ja säätämisen keskellä.

Perjantai
Aamutreenit PT:n kanssa klo 8 - 9. Alkuun yläkropan avauksia fustra-tyylisillä harjoituksilla ja lopussa syvien core-lihasten treeniä sekä tekniikkaharjoituksia ylätaljassa. PT:ni on mahtava. Toivoisin, että jokainen saisi ainakin kerran elämässään treenata näin ammattitaitoisen ihmisen ohjauksessa. Näissä treeneissä ei riuhdota, vaan keskitytään koko vartalon tasapainoiseen kehittämiseen. Kiinnitetään huomiota pieniin, mutta merkittäviin juttuihin, jotka saavat kehon ponnistelemaan tutuissakin liikkeissä aivan uudella tavalla.

Lauantai
Lumisen maiseman innoittamana tein 40 minuutin hölkkälenkin! Eihän se pitkän tauon jälkeen mitään endorfiinien ilotulitusta ollut, mutta yllättävän kivaa kuitenkin. Kotona tein vielä 20 minuutin lihaskuntotreenin ja kuuntelin koko ajan repeatilla Noisian Machine Gun (16 bit remix) - biisiä. Ei yhtään normaalia musiikkityyliäni, mutta tuo kotitreeniin astetta hullumman fiiliksen! :D



Sunnuntai
Selailin laiskassa olotilassa Yoogaian sivuja ja innostuin, kun löysin sieltä pari uutta tuntia, joita en ollut aiemmin kokeillut. Kaipasin jotain muuta kuin joogaa ja sopivan vastauksen löysin ilahduttavasta BarreTone - tunnista, jota kuvattiin näin: "A challenging full body conditioning class based on the best in Ballet Barre and Pilates techniques. This class will strengthen your body as well as challenge stability, balance and alignment. It’s time to get them leg warmers out!" Oli ihanan tyttömäistä hikitreeniä! Tunti sopi hyvin tämänhetkisiin tavoitteisiini: lisää ryhtiä, voimaa ja tasapainoa kehoon :)

45 minuuttia hurahti kuin siivillä ja koska tykkäsin opettajasta, jatkoin vielä hänen ohjaamalle foam roller massage - tunnille, jossa tehtiin dynaamisia venyttelyitä ja huudatettiin lihaksia putkirullalla. Oli muuten oivallinen kombo tanssinomaista lihaskuntotreeniä + kehonhuoltoa.



Maanantai (tänään)
Tämän viikon PT-treeni ja tällä kertaa mentiinkin sitten todella kovaa! Tehtiin kokonaisvaltaisia liikepareja, vähän samaan tyyliin kuin me treenataan Hannan kanssa, kun käydään yhdessä salilla. PT piti huolen siitä, että tekniikasta ei annettu tuumaakaan periksi, vaikka voimat alkoivat olla lopussa. Kaikki yhteistreenit PT.n kanssa ovat olleet loistavia, mutta kyllä tämä taisi olla mieluisin! Yhdessä liikkeessä PT huomasi, että oikeassa sääressäni on todennäköisesti jumi, joka häiritsee liikkeen liikerataa. Lopussa tehtiinkin sitten kohdennetut putkirullailut ja venyttelyt tuolle alueelle. Jumaleisson, kun sattui. Ammattitaitoisen ohjaajan tunnistaa siitä, että hän pystyy muuttamaan treenin kulkua lennosta juuri sellaiseksi kuin tilanne vaatii. Olen todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta harjoitella yhdessä PT:n kanssa.




Tällaisia treenitunnelmia tällä erää :) Huomenna on vielä luvassa yksi raskaampi treenipäivä, kun tapaan erästä mukavaa bloggaajakollegaa treeni- ja ravintolatreffien parissa! Sitten onkin aika ottaa pari päivää kevyesti, sillä viikonloppuna suuntaamme muutaman ihanan blogitytön kanssa sporttilomalle :D Luvassa jos jonkinlaista liikunnallista aktiviteettia, huh, melkeen jännittää! Niistä tunnelmista lisää sitten myöhemmin :)

Mikä on teidän treenifiilis tällä hetkellä? Onko flow vai pitääkö motivaatiota herätellä? Mikä on ollut teidän lähipäiven paras treeni? :) Mukavia (treeni)hetkiä tulevaan viikkoon!

Kommentit

  1. Vaikuttaa tosi hyvältä! :) oi että :) mulla on ollut myös tosi hyvä juoksuflow ja fiilis kunnes alkoi tänään akillesjänne kesken lenkin ärtyä ja jouduin koukkaamaan aiemmin kotiin. Ärsytti mutta tätä tämä välillä on ja kehoa pitää kuunella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pööh, harmi, kun akillesjänne alkoi kiukuttelemaan :/ Mutta hieno homma, että maltoit kuunnella kehoasi ja palata lenkiltä kotiin! Pahimmat vahingot tuntuvat sattuvan silloin, kun vaan pusketaan huonon kivun läpi väkisin. Tsemppiä jalan paranteluun! Etköhän taas kohta ole lenkkipoluilla kirmailemassa :)

      Poista
  2. Vitsit, sun pt vaikuttaa kyllä huipulle! Tosi hienoa, että saat noin paljon irti teidän treeneistä. :) Kuulostaa monipuoliselta pt:lta kaikenkaikkiaan, kun on kunnon hikitreeniä ja sitten rauhallisempaa menoa, hyvä hyvä! Jee, viikonloppua odotellessa <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tällä kertaa intuitio osui oikeaan ja löysin minulle hyvin sopivan PT:n :) Hänen ohjaustyyli sopii just hyvin mun tämänhetkisiin tavoitteisiin ja saan juuri sellaista tsemppiä, kun nyt kaipaan. Ja tuo monipuolisuus on kyllä tullut positiivisena yllätyksenä. Sellaisia tosi kovia hikitreenejä saan tehtyä itsekseenkin, mutta tiettyjä tekniikka- ja ryhtijuttuja en välttämättä koskaan oppisi yksin. Ja todellakin; viikonloppua odotellen! <3

      Poista
  3. Tosi kiva kuulla, että tällä kertaa PT on ollut mieleinen! Ja muutenkin tästä kirjoittamisesta tuleekin ilmi tosiaan sellainen positiivinen ja innostava treenaaminen. Onkin niin tärkeää, että löytää liikunnasta sen riemun ja osaa kuunnella kroppaansa. Ja jeij, viikonloppua odotellen. Ajattelin tämän alkuviikon ottaa vähän kevyemmin, jotta on sitten hyvin kerännyt energiaa viikonlopun aktiviteetteja varten:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu se on kyllä tärkeää, että liikkumisesta saa hyvää fiilistä, eikä se ole yksi suoritettava asia lisää! Silloin liikkumaan lähteminenkin on helpompaa ja löytyy sellainen hyvä balanssi liikkumisen ja muun elämän välille :) Hyvä suunnitelma ottaa tämä alkuviikko vähän kevyemmin! Itsekin ajattelin hölläillä tämän illan treenin jälkeen, että jaksaa sitten touhuilla viikonloppuna :)

      Poista
  4. Hyvältä kuulostaa ja ihan mahtavalta kuulostava PT!:) Saat varmasti tosi paljon irti noista treeneistä!! Haluan kuulla lisää viikonloppuna!! :) Mulla on ollut viime aikoina ihan hyvä treeniflow…sunnuntain lenkki oli sellainen, jota olisi voinut vaan jatkaa ja jatkaa, mutta taas eilinen maanantai oli jotenkin tosi väsynyt päivä eikä tänäänkään hurraamista ole :D Kroppaa kuunnellen mennään, jotta ollaan sitten viikonloppuna valmiina ihanan kamalaan rääkkiin!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuu, jutellaan ehdottomasti lisää viikonloppuna! Niin se fiilis vaihtelee niin liikkumisessa kuin muussakin elämässä, se on varmasti ihan normaalia :) Ei jokainen treeni tietenkään voi olla paras ikinä, vaan välillä tulee vähän niitä mälsempiä kokemuksia vastaan. Tärkeää on silloin just se, että kuuntelee kroppaa, eikä väännä vaan väkisin menemään :) Nähdään pian <3

      Poista
  5. En halua masentaa, mutta kun vähä vähältä pääsee kohti parempaa kuntoa ja parempaa elämää, niin mitä sitten? Mikä tässä elämässä on se tavoite? Kuolla terveempänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoinen näkökanta! Ei kehittyminen ole ainakaan minulle itseisarvo sinänsä, vaan tärkeää on se tekeminen, että saa onnistumisen kokemuksia ja hyvää fiilistä tässä ja nyt. Todella hienoahan se olisi, jos aktiivisella elämäntavalla saavuttaisi myös terveemmän vanhuuden, mutta elämää ei oikein pysty ennustamaan niin pitkälle. Minulle tärkeintä on olla mahdollisimman onnellinen sekä läsnä läheisilleni, tässä ja nyt :)

      Poista
  6. Monipuolista ja motivoivan oloista harjoittelua! Kiva lueskella ihan tällaisia treenipostauksiakin. :) Itsellä on kans hyvä treeniflow päällä ja tulee tehtyä kaikenlaista juoksusta perinteiseen salitreeniin ja toiminnallisempaan harjoitteluun. Suosikiksi nousee kyllä tämän päivän jalkatreeni ja boxille hypyt. Ihanan kamalaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ollut nyt mukavan monipuolista meininkiä :) Mukava myös kuulla, että treenipostauksetkin kiinnostaa välillä! Hoksasin vasta, että niitä onkin ollut tosi vähän viime aikoina, vaikka ihan aktiivisesti liikuskelen :)

      Kivaa, että sieltäkin löytyy treeni-iloa! Tää talvi on kyllä just hyvää aikaa treeniflowlle, niin saa energiaa pimeyteen ;) ja huuh, jalkatreenit on kyllä ihanan kamalia aina! Boxihypyt erityisesti :D

      Poista
  7. Hei hauska kuulla, että kokeilit ja tykkäsit BarreTonesta. Olen nimittäin miettinyt pitäisikö moista kokeilla - kuulostaa niin hassulta :D

    Mulla on ollut paljon eri tavoin hauskoja treenejä viime aikoina. On ollut salitreeniä paremman puoliskon kanssa - vähän erilaista parisuhdeaikaa ;) Lauantaina pääsin pitkästä aikaa erotuomaroimaan kahden kivan tuomarikaverin kanssa. Sunnuntaina oli ihanan kamala polkulenkki pitkälti umpihangessa (ja takana se neljän tunnin tuomarointipäivä)... mutta mietin kiitollisena, että mä pystyin siihen! Sunnuntai-iltana uskaltauduin yin-joogaan (taisin täällä avautua etten jaksa niitä meridiaanijuttuja? :) ) ja vitsi se oli taivaallista alakropalle niiden kahden päivän jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa, että olet kuullut barretonesta aiemminkin! Mulle tuo oli ihan uusi tuttavuus ja tuli vastaan sattumalta :) Mun mielestä se oli tosi hyvä lihaskuntotreeni just liikkuvuuden ja kehonhallinnan kannalta. Ei mitään runnomista, vaan hyviä, hallittuja liikkeitä.

      Mukavaa, että olette saaneet viettää parisuhdeaikaa salilla ;) Meillä sitä tapahtuu harvoin, kun käydään eri saleilla, mutta joskus lomilla päästään samaan paikkaan! Muutenkin monipuoliselta ja kivalta kuulostaa sun liikkumiset. Ja vielä yin--joogaankin uskaltauduit meridiaanihöpinöistä huolimatta, hyvä! :D Se käy tosi hyvin kehonhuollosta!

      Poista
  8. Oon vieläkin innoissaan tosta joogavoitosta... :D jeiii! Rekisteröidyin sinne osoitteella niina_pakomaa@hotmail.com :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtista, että voitto osui oikeaan osoitteeseen :) Nyt pitäisi olla ilmainen kuukausi sinulle aktivoituna! Mukavia joogailu- sun muita hetkiä!

      Poista
    2. Eka joogatunti testattu! Oon niiiiiin koukussa :)

      Poista
    3. Mahtavaaa!! Ja tiedän tunteen ;) Ostin itselleni juuri koko vuoden jäsenyyden :)

      Poista

Lähetä kommentti

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Suositut tekstit