Suklaaraakakakku herkkusuille

Myönnetään. Pakkasestani löytyy käytännössä aina raakakakkua. Useimmiten mustikkaversiota, mutta välillä vaihtelun vuoksi myös jotain muuta makua. Vaikka raakakakut eivät ole energiapitoisuudeltaan järin kevyitä, niiden syömisestä ei tule huono omatunto, koska kakun energia muodostuu pohjimmiltaan melko terveellisistä raaka-aineista; pähkinöistä, taateleista, marjoista, hunajasta ja muusta ihanasta :)
 
Raakakakut ovat sen verran täyttä tavaraa, että edes tällainen paatunut ex (?) sokeriaddikti ei pysty vetämään napaan kerralla kuin pienehkön palasen. Uskon homman pysyvän lapasessa osittain myös siksi, että raakakakku on minulle sallittu herkku, jonka syömisestä en syyllistä itseäni. Tämän tajusin kun luin Patrik Borgin kerrassaan loistavaa kirjaa rennosta painonhallinnasta. Borg toteaa, että painonhallinta on useimmiten helpointa heille, jotka suhtautuvat ruokaan (ja myös herkkuihin) suhteellisen rennosti, eivätkä demonisoi ja pelkää niitä tai yritä elää jatkuvassa kieltämyksessä. Palaan Borgin kirjan antiin täällä blogissa vielä myöhemmin, sillä en voi muuta kuin todeta, että tyyppi puhuu todellakin asiaa.
 
Nyt kuitenkin tulin jakamaan kanssanne tämän rikkaan ja makean suklaaraakakakun ohjeen, jonka löysin taannoin jostain aikakausilehdestä. Ohje on tässä mukautettuna, sillä tykkään yksinkertaistaa lehtien monimutkaisia ohjeita. Raakakakkunoviiseille suosittelen ensimmäisiin kokeiluihin mieluummin mustikkaraakakakkua, mutta kokeneemmat raakakakkuilijat rohkeasti vain tämän suklaakakun kimppuun ;)
 
 
 
Suklaaraakakakku
 
Pohja:
1 dl kuorellisia manteleita
1 dl saksanpähkinöitä
n. 2 dl (15 kpl?) kuivattuja taateleita
 
Täyte
2,5 dl cashew-pähkinöitä (liotettuna)
1 dl kaakaovoita
1 dl kookossokeria
0,5 dl (raaka)kaakaojauhetta
0,5 tl kanelia
Puolen sitruunan mehut
(0,5 tl raastettua inkivääriä)
 
 
Liota cashew-pähkinöitä vedessä väh. 4 tuntia. Laita pohjan pähkinät tehosekoittimeen ja jauha ne rouheaksi jauheeksi. Lisää taatelit (ja tarvittaessa vähän vettä) tehosekoittimeen. Taikina saa jäädä vähän "rakeiseksi". Painele seos leivinpaperilla vuorattuun (irtopohjaiseen) kakkuvuokaan (18cm) ja laita pakkaseen täytteen valmistamisen ajaksi.
 
Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja puhdista tehosekoitin. Mittaa kaikki täytteen aineet tehosekoittimeen (lisää tarvittaessa hieman vettä) ja anna sen käydä kunnes seos on sileää ja pehmeää. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Anna kakun jähmettyä pakkasessa vähintään tunnin. Jos kakku on ehtinyt jäätyä kunnolla, anna palasen sulaa pöydällä tovi ennen herkuttelua!
 
 
 
Onkos joku teistä jo rohjennut testaamaan raakakakkuja? Hot or not? ;)


Kommentit

  1. NAM! Kuulostaa hyvältä! :) Olen ennenkin ihastellut muiden tekemiä raakakakkuja netissä, mutta koskaan en ole vielä itse tehnyt saati edes maistanut. Idea kaatuu yleensä siihen, että resepteissä on melkein aina pähkinöitä: cashewista mulle tulee maha älyttömän kipeäksi ja sen takia suhtaudun tosi varauksella kaikkiin pähkinöihin enkä oikeastaan uskalla syödä niitä kuin ihan pieniä määriä jossain seassa. Tosin ehkä nekin voisi korvata tossa sunkin reseptissä jollain muulla, hmm... Tätä pitää miettiä! :)

    Tavallisista kakuista mun ehdoton bravuuri on mutakakku :P Pyöräytin viimeksi just toissapäivänä sellasen kun oli vieraita tulossa (aina hyvä syy leipoa!). Sitä jäi paljon ylikin mutta äsken meni just viimeinen pala, hih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, maistuu yhtä hyvältä kuin kuulostaakin :P Mutta pööh, voi harmi jos sun maha ei kestä cashew-pähkinöitä! Tosi moniin raakakakkuihin tulee kyllä pähkinöitä, mutta netistä varmasti löytyy paljon ideoita hakusanoilla "pähkinätön raakakakku" tms. Kannattaa myös lainata joskus kirjastosta "iloiset raakaherkut" - niminen kirja. Siinä oli muistaakseni helppoja ohjeita laidasta laitaan :)

      Ja oooi mutakakku! Mä en ole koskaan tehnyt, mutta syönyt kyllä monesti. Tosi hyvää, nam :P

      Poista
  2. Mä en oo, mut jo puoli vuotta on ollut tarkoituksena kokeilla! En tajua, miks ei ikinä saada aikaiseksi, vaikka nytkin naama kiinni ruudussa kuolaan kakkuasi. :') Ehkä mä otan itseeni niskasta kiinni ja aloitan tolla sun mustikkakakulla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän oikein hyvin kuolausefektin ;D Raakakakuissa on tosiaan se hankaluus, että niitä ei voi alkaa tehdä ihan spontaanisti, kun cashew-pähkinöitä pitää liottaa hyvä tovi. Siksi ainakin mulla jäi ensialkuun usein tekemättä... Mutta nyt kuin tiedän miten hyvää se on, niin jaksan nähdä sen vaivan ;) Etköhän säkin pääse piakkoin koklaamaan! :)

      Poista
  3. Todellakin HOT! Meillä lapsetkin tykkää ja todellakin kakut on niin täyttä tavaraa, et pienempikin pala riittää :) kiitos kivasta ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeees, samoilla linjoilla siis! :) Mä olen kokeillut muutamaa eri ohjetta, ja mustikka ja suklaa ovat mun lempparit tällä hetkellä. Myös suomalaisista kesäomenista tuli aivan IHANA kakku. Mukavia herkkuhetkiä!

      Poista
  4. Mä en oo saanut aikaiseksi, kun tahtoisin paremman blenderin. Nyt jo pelkästään smoothien pyöritys vie aikansa ja kone melkein savuaa... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että näiden tekemiseen tarvitaan melko tehokas blenderi... Jos smoothieta tehdessä jo savuaa, niin kakkupohjan valmistus voi olla aika toivotonta :/ Toivottavasti vielä pääset joskus kokeilemaan! Helsingissä on nykyään myös useita kahviloita, jotka myyvät raakakakkuja. Ehkä siellä teilläpäinkin? :)

      Poista

Lähetä kommentti

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Suositut tekstit