Blogimiitti ja sporttiloma Vierumäellä

Huuh, nyt on kyllä kropassa tunne, että on treenattu! Vietin nimittäin viikonlopun Vierumäellä kolmen ihanan liikunta-/hyvinvointibloggaajan seurassa sporttaillen, herkutellen ja pälättäen :) Minä, Sportaillaan-Hanna, Askel askeleelta-Satu ja Candy on the run-Karoliina olemme seurailleet toistemme blogeja jo pitkään ja sitä myötä myös tutustuneet oikeassa elämässä. Hannan kanssa treenaamme yhdessä nykyään miltei viikoittain, ja koko porukalla olemme tavanneet aiemmin Crossfitin sekä Nuuksio-päivän merkeissä. 


Vaikka tunnen tytöt jo hyvin ja pystyn olemaan heidän seurassaan oma itseni, minua jänskätti tämä Vierumäen reissu hieman etukäteen, sillä mietin, että noinkohan pystyn kolmen kivenkovan maratoonaritytön matkassa kokonaisen viikonlopun verran. Ihan hyvinhän minä lopulta mukana hengasin, vaikka palasinkin yhdeltä polkulenkiltä takaisin hieman muita aiemmin ja skippasin hiihdon :P Viikonlopun ohjelma oli kuitenkin mukavan monipuolinen ja sisälsi sopivan yhdistelmän aerobista treeniä, lihaskuntoa ja palauttelua. Liikunnan ohella viikonlopun parasta antia olivat ehdottomasti ruokapöydän ääressä vietyt tunnit. Tänään aamupalallakin "brunsseilimme" kahden tunnin verran ja vaihdoimme ajatuksia niin blogeista, treeneistä kuin elämästä ylipäätään.

Tässä vielä hieman viikonlopun tunnelmia kuvien välityksellä :)

Yhdeksi yöksi matkaan ja täpötäysi rinkka mukaan...

Päivä alkoi 45 minuutin core-treenillä, jossa keskityttiin erityisesti lantionhallintaan ja syvien vatsalihasten vahvistamiseen erilaisilla lankkuvariaatioilla. Tässä minä ja Hanna tositoimissa!

Miltei heti core-tunnin jälkeen oli vuorossa 45 minuutin mittainen ohjattu TRX-treeni. Teimme lämmittelyiden jälkeen naruissa 3 x 4 liikkeen sarjat tehokkaita ja virkistävän erilaisia treeniliikkeitä. Jos jossain vain on mahdollisuus päästä kokeilemaan ohjatusti TRX-treeniä, niin suosittelen lämpimästi! Tämä taisi olla yksi minun viikonlopun liikunnallisista kohokohdistani, sillä tykkään nykyään tosi paljon toiminnallisesta, oman kehon painolla tehtävästä treenistä. (Plus tämä oli mun omalla mukavuusalueella, joten sellaisestahan on aina helpompaa tykätä kuin kaikesta uudesta, mitä ei osaa ;))

Ryhmäliikuntatuntien jälkeen söimme salaatti-/keittolounaat ja suuntasimme hetkeksi hotellihuoneeseen keräämään voimia seuraavaa "koitosta" varten. Kun ruoka oli sulanut, lähdimme tutustumaan Vierumäen alueeseen kävellen & hölkäten. Haimme infosta alueen maastokartan ja kokeneena suunnistajana Hanna etsi meille sopivat polkujuoksureitit.


Löysimmekin tosi kivan luontopolun, joka seuraili pienten lampien rantoja. Minä hölkkäilin mukana jonkin aikaa, mutta päätin palata takaisin omia reittejäni polun muuttuessa entistä mäkisemmäksi. Ensin meidän tosin piti pysähtyä valokuvailemaan kerran jos toisenkin ;)


Hmm, ihan normaalia lenkkimeininkiäkö?

Lenkin jälkeen lähdimme vielä tekemään hieman palautelevaa treeniä uimahallille (kuva ei liity aiheeseen). Triathlon-treenaajat Satu ja Hanna jakoivat toisilleen vapaauintivinkkejä, kun taas me Karoliinan kanssa päädyimme vesijuoksuradalle pälättämään :D Oli muuten elämäni ensimmäinen vesijuoksu! Oli oikeastaan yllättävän kivaa, kun kaverin kanssa meni, mutta yksin voisi hieman pitkästyttää. Voisin kuitenkin hyvin mennä uudelleenkin (ja itseasiassa jo tänään meninkin!).


Uimahallireissun jälkeen tulimme hotellihuoneelle meikkaamaan ja vaihtamaan vaatteita ennen buffet-illallista. Karolinaan sanoja mukaillen: "onpa hauskaa nähdä, että sieltä treenivaatteiden alta kuoriutuu ihan "oikeita ihmisiä" :D

Minä ja Hanna iloisina ruuan äärellä :) Kyllä muuten maistui erinomaisen ihanalta tuollaisen treenipäivän jälkeen!

Sunnuntaiaamun pitkän aamupala-brunssin jälkeen jakauduimme kahteen porukkaan, sillä Hanna ja Karoliina halusivat lähteä hiihtämään ja me Satun kanssa salille. Hannan suksi luisti täydellisesti ja Karkin liikaakin, joten Karkki vaihtoi vielä hetkeksi juoksuun Hannan jatkaessa pertsailua :)

Satu ja minä päädyimme salille tekemään hieman perinteisempää punttitreeniä; rintapenkkiä, maastavetoja ja thrustereita. Penkissä testasimme tämän hetken enkka-tasot ja rääkkäsimme rintalihaksia pudotussarjoilla. Mavessa ja thusterissa sain Satulta hyviä tekniikkavinkkejä. Kyllä on tekniikoissa vielä aika paljon tekemistä, mutta pikkuhiljaa eteenpäin! Täytyy myös muistaa, että täydellistä ei tarvitse tavoitella, kunhan on riittävän turvallinen tekniikka niin, ettei riko itseään. Tuli taas jano oppia lisää salitreenistä ja -tekniikoista, joten onneksi on vielä uusia PT-treenejä tulossa :)


Aamupäivän treenien jälkeen kävimme vielä uimahallissa, missä vesijuoksin Satun kanssa Hannan pulikoidessa viereisellä radalla. Saunassa iski ihan mahdottoman raukea olo ja kiitollisuus siitä, että kroppa on riittävän terve mahdollistaakseen tällaiset liikuntasuoritukset. Lisäksi olin todella iloinen siitä, että olen saanut elämääni näin ihania, "uusia" ihmisiä. Näin aikuisena uusien kavereiden saaminen ei enää ole erityisen helppoa tai itsestäänselvää, muttei onneksi mahdotontakaan! Suuri kiitos siis vielä ihanille työtöille antoisasta ja taatusti ikimuistoisesta viikonlopusta <3

Onko Vierumäki teille tuttu paikka? Oletteko koskaan kokeilleet TRX-treeniä? Mikä oli teidän viikonlopun (liikunnallinen) kohokohta? :)

Kommentit

 1. Kuulostaa ihan mahtavalle sporttiviikonlopulle! :) Monipuolista treeniä, paljon hyvää ruokaa ja koko homma vielä ihanassa seurassa. Mä käytän aika paljon TRX-naruja omassa treenissäni ja kikkailen niillä vähän kaikenlaista. Ohjattu harjoittelukin olisi tosin erittäin tervetullutta!

  En ole koskaan käynyt Vierumäellä, mutta tarkoituksena olisi kevään mittaan vierailla. :p Viikonlopun liikunnallinen kohokohta oli kyllä tämän päivän yhteislenkki Hillan ja Asics:in Alexandran kanssa. :D Tosin ylitin itseni eilisissä kuntotestaissäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mukava viikonloppu, johon tiivistyi paljon kivoja asioita! Vierumäellä ei lopu liikuntamahdollisuudet kesken, joten sinne vain sporttailemaan ja rentoutumaan ;) TRX-treeni on kyllä mukavaa (ja no vähän tuskallista :D), ja ohjatuilla tunneilla siihen saa vielä kivasti uusia ideoita ja tekniikkavinkkejä. Toki netistäkin löytyy! Kivalta kuulostaa sinunkin viikonlopun touhuilut :) Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 2. Ihana raportti huipusta viikonlopusta, Tiina! <3 Oot kyllä niin ihana tyyppi ettei mitään rajaa ja superhyvin vedit mukana! :) Hei…sovitaan me vesijuoksutreffit jossain vaiheessa, jooko? :) Kiitos vielä seurasta ja toivottavasti pian nähdään taas! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Karoliina, olipa ihanasti sanottu <3 Samat sanat sinulle! Ja hei, vesijuoksutreffit on hyvä idea! Mä nyt niin innostuin siitä ;D Onneksi on jo seuraavia suunnitelmia vireillä...! Pus <3

   Poista
 3. Mä jo Karoliinan blogiin kommentoinkin, että huipulle kuulostaa teidän viikonloppu! Itse olen ollut muutamalla TRX-tunnilla ja olen tykännyt kovasti! Ja vesijuoksu on tullut enemmän kuin tutuksi. :D Niin kaverin kanssa kuin yksinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi kiva viikonloppu kaikkineen! :) TRX:ssä saa tosiaan treenattua mukavan monipuolisesti ja vaativuustasoa helposti säädettyä sopivaksi vartalon kulmaa muuttamalla. Mä olin lopulta myös aika positiivisesti yllättynyt vesijuoksusta! Se oli aika kivaa erityisesti tuolla, kun radalla oli tosi väljää ja sai mennä ihan omaan tahtiin. Taidan mennä vielä uudestaankin :)

   Poista
 4. Vitsi, mikä tehoviikonloppu! Oli varmasti huisia :) TRX on todella tehokasta. Tykkäilen siitä itse kovasti. Joku tuollainen Vierumäki-viikonloppu ei ois kyl yhtään paha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehoviikonloppu, indeed! :D Olihan se myös aika rankkaa kropalle, eikä ihan joka viikonloppu noin tehokasta meininkiä tosiaan jaksaisi, mutta kyllä tällaiset pienet repäisyt aina piristävät :) Mullakin syttyi TRX-innostus nyt entistä enemmän ja aion ottaa sitä tulevaan saliohjelmaankin...

   Poista
 5. Voihan kateus, kuulostaapa ihanalta tsemppari-viikonlopulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä!! Tänään on kyllä lihaksissa tuntunut, että jotain tuli tehtyä :P

   Poista
 6. Olipahan lystiä:) Kiitos itellesi. Ja kyllä vain kropassa tuntuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli <3 Heh, täälläkin on aikamoiset lihastuntumat jaloissa ja erityisesti rintalihaksissa! Kyllä ne pudotussarjat taisivat tehdä tehtävänsä ;D

   Poista
 7. Oot niin taitava kirjoittaa.. naurahdin ääneen "Hannan suksi luisti täydellisesti ja Karkin liikaakin, joten Karkki vaihtoi vielä hetkeksi juoksuun Hannan jatkaessa pertsailua :)" ... hahaha :D

  Vitsit, olisin niin halunnut teidän kanssa salillekin, mutta kaikkeen ei ehdi. Päätin nyt valita hiihdon, koska tota lunta ei ihan liikaa yleensä ole tarjolla ;) Olipahan viikonloppu <3!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kirjoittelin tämän aika väsyneessä olotilassa, joten hyvä, jos oli silti jokseenkin ymmärrettävää :P

   Ja totta, kaikkea kivaa ei aina ehdi tehdä, mutta hiihto taisi kyllä olla sille kelille nappivalinta! Todellakin kannattaa ottaa lumesta ilo irti niin kauan kuin sitä on :) Ja tosiaan, mikä viikonloppu <3 Onneksi nähdään taas ihan kohta!

   Poista
 8. Kuulostaapa ihanalta viikonlopulta :) En oo ite käyny Vierumäellä, mut Kuortaneella oon ollu ja tykkäsin kovasti. Olin ite viime lauantaina aerobic-tapahtumassa, tosin ihan Helsingissä, siellä sai myös laittaa jalkaa toisen eteen ahkerasti monen tunnin ajan. Eräänlainen sporttiviikonloppu sekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, pitääpä tutustua jossain vaiheessa Kuortaneenkin tarjontaan! Kivoja paikkoja tällaiset liikuntakeskittymät :) Myös sun aerobic-päivä kuulostaa hauskalta ja kovalta treeniltä! Tykkään tosi paljon kaikista tuollaisista erikoistapahtumista, esim. NRJ Workoutista, mutta ne menee harmillisen usein ohi, kun ei ole mitään yhtä keskitettyä paikkaa, jossa olisi kaikki pk-seudun liikuntajutut listattuina. Kivaa kun pongasit ja pääsit osallistumaan!

   Poista
 9. Teillä oli näköjään tosi huippu viikonloppu! Varmasti ihanaa kun pääsi kokeilemaan monia lajeja mielensä mukaan :)

  PS. Hei katsotaan jonain tiistaina sitä yhtä ryhmäliikuntatuntia mistä viimeksi oli puhe! Olis huippukivaa nähdä taas liikunnan merkeissä ja muutenkin, jäi niin hyvä mieli siitä viime viikkoisesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kivaa ja ei onneksi liian rankkaa, vaan just sopivasti kaikkia erilaisia juttuja :)

   Ja juuuu ehdottomasti, ollaan yhteyksissä vaikka whatsapilla, jos sulla on se käytössä? Mullakin jäi tosi kiva fiilis meidän tapaamisesta; synkkas just niin hyvin kuin blogijuttujen & yhteisten kiinnostuksenkohteiden perusteella olisi voinut ajatellakin! :) Kivaa viikonloppua!

   Poista

Lähetä kommentti

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Suositut tekstit