Kahdeksan outoa asiaa elämässäni

Kaikilla niitä on. Pieniä eriskummallisia tapoja, jotka aiheuttavat kanssaihmisissä huvitusta, ihmetystä tai vaihtoehtoisesti riemua siitä, että löytyi kohtalotoveri jakamaan samoja outouksia kuin itselläkin on. Monen bloggaajan tavoin olen tehnyt 10 asiaa minusta - tyyppisiä listauksia ennenkin, mutta nämä oudommat asiat pääsevät päivänvaloon nyt ensimmäistä kertaa ;) Juttuidean lainasin Wannabe Juoksija - blogista.

1. Säilytän treenikenkiä kirjahyllyssä. 
Tämä tapa taisi saada alkunsa vahingossa, kun siirsin kengät pois pölynimurin tieltä noin vuosi sitten. Sen jälkeen en ole keksinyt kirjahyllyä kätevämpää paikkaa treenikenkien säilytykselle. Muille kengille löytyy kyllä paikka eteisen kaapista, mutta treenikengät, ne kuuluvat kirjahyllyyn. Fengshuit kohdillaan!

...mutta mitä tekee treenikengät kirjahyllyssä?

2. Tapanani oli aloittaa kirjan lukeminen sen viimeisestä lauseesta.
Minusta oli mukavaa arvuutella loppukirjaa lukiessani mihin tapahtumiin tai henkilöihin tuo lause liittyy ja miten siihen päädytään. Jos viimeinen lause oli riittävän yleisluontoinen, esimerkiksi "hän sulki oven ja nauroi", niin hyvä, mutta välillä (joskin harvoin) viimeinen lause oli totaalinen juonispoileri. Taisin lopettaa tämän tavan kun jossakin kirjassa heitettiin viimeisessä lauseessa multaa päähenkilön arkun päälle.

3. Meillä on jouluvalot makkarin ikkunassa ympäri vuoden ja niitä myös käytetään. 
Sellaiset sievät pienet tähtöset.

4. Itsesuggestiota perjantaihajulla
Minulla on yksi hajuvesi, jota käytän jokaisena perjantaina, mutta en koskaan muina tavallisina arkipäivinä. Luin jostain, että tuoksuilla on vahva yhteys ihmisen tunteisiin. Olen ehdollistanut itseni kokemaan onnellisia viikonlopputunteita tämän hajuveden tuoksussa. Jos minulla on tiedossa joku erityisen kiperä paikka, esimerkiksi esiintyminen isolle ihmisjoukolle, saatan suihkauttaa perjantaihajua kaulalle tiistainakin. Näin olosta tulee vähän rennompi, tai vähintäänkin syntyy usko siihen, että kyllä se perjantaikin taas koittaa ;)


5. Villan pureminen (tai ylipäätään sen ajattelu) aiheuttaa massiiviset kylmät väreet 
En tiedä mitään kamalampaa kuin villaisen asian pureminen! Siis se pehmeän narskeinen tunne hampaiden välissä on aivan kaamea! Älkää kysykö miksi, mutta olen joskus purrut harmaata villapipoa. En toivu siitä ikinä.

6. Korvamadosta eroon By the rivers of Babylonilla.
Huomasin jo varhaisnuoruudessa, että sitkeinkin korvamato katoaa, kun näytän sille vähän ala-asteen kuorosta tuttua By the rivers of Babylonia. Toimii ihan joka kerta. Toivottavasti teillä muillakin on olemassa joku korvamadonkarkoituslaulu! Vai tyydyttekö vain laulelemaan päässänne päivätolkulla "....aina kun flippaan, peto on irti"? :P

7. Kun asiat jäävät kesken, ne jäävät kesken.
Olen siviilielämässäni helposti innostuvaa ja kyllästyvää sorttia. Kun inspiraatio syttyy, teen asioita suurella palolla. Kun liekki hiipuu, voi joku asia jäädä kesken pitkäksikin aikaa ennen kuin palaan sen pariin uudelleen. Esimerkkinä tämä meidän olohuoneen valokuvaseinä, jossa on roikkunut yksi tyhjä kehys jo ainakin vuoden verran. Siitäkin huolimatta, että kuvan valitsemiseen ja printtaamiseen menisi alle puoli tuntia. Noh, onneksi meillä on muuten niin hyvät fengshui-energiat (kengät kirjahyllyssä jne), ettei yksi tyhjä kehys maata kaada!


8. Sananmuunnokset
Ei mene viikkoa ettenkö yrittäisi keksiä jostakin sanaparista tai nimestä uutta sananmuunnosta (pennuille jaffaa, tiedättehän?). Sananmuunnosaddikti pääsee vain harvoin iloitsemaan täysin uudesta innovaatiosta, mutta onnellani ei ollut rajaa, kun Suomen jääkiekkomaajoukkueessa pelasi toissavuonna Olli Palola ja keksin sen itse ;D


Tunnistaako tai tunnustaako joku (samantyylisiä) outouksia omasta elämästä? Löytyykö keneltäkään muulta kummallisia asioita kirjahyllystä? ;)

Kommentit

 1. Ahahahaa, hauskoja juttuja xDD Treenikengät kirjahyllyssä, haha, ihana <3! Ehkä vähän nauran myös jouluvaloille ympäri vuoden ja Olli Palolalle.. haha! Ihana Tiina ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo, näitä oli ihan hauskaa miettiäkin. Kun itsellehän treenikengät kirjahyllyssä on jo ihan normaali tilanne :P Ois kivaa lukea sulta vastaavanlainen lista! ;)

   Poista
 2. Villan pureminen! Oi kauhia paikka! :O Perjantaituoksuun verrattavissa on yksi tietty pusero, jota en pukisi millään alkuviikosta päälleni, korkeintaan torstaiksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yihh, nytkin meni väreet kun vaan kävi mielessä ajatus villan puremisesta! Mukavaa kuulla, että sieltäkin löytyy vähän perjantaiextroja ;)

   Poista
 3. Häh, mäkin haluan korvamadonkarkoitusbiisin! Ja voi kamala, en ikinä uskaltaisi kurkata kirjan viimeiselle sivulle ennen aikojani. Pelkään, että siinä kävisi just noin, että juoni paljastuisi!

  Mun on pitänyt jo pitkään kirjoittaa vastaavanlainen teksti, mutta en ole saanut ajatusta muutettua teoiksi. Vielä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, taidan olla onnekas, kun mulla on korvamadonkarkoitusbiisi :D Mäkään en enää uskalla aloittaa kirjaa lopusta, mutta pitkään niin tein!

   Näitä oli hauskaa miettiä, eli eikun vaan tuumasta toimeen sielläkin! ;)

   Poista
 4. Seiskassa bingo.. :D. Sanamuunnoksien suhteen kuuluun siihen ryhmään, joka tajuaa nauraa niille aina ihan liian myöhään.. :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minäkään en hoksaa sananmuunnoksia aina, varsinkaan jos niitä tykitetään monta putkeen :D Mutta ah, miten addiktoivaa niitä onkaan yrittää keksiä itse!

   Poista
 5. Ihan mahtavia faktoja! :D Mää niin tykkään outouksista!

  Kommentoin samalla tuota herkkulakkopostausta; siinä on nimittäin niin herkullisen näköiset kuvat, että tulee ihan vesi kielelle. Paljon mieluummin kyllä söisin noita sun herkkuja kuin vaikka karkkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, outoudet on kyllä huippuja! Hykerryttää aina, kun saa lukea ihmisten kummallisista tavoista :D

   Ja jeps, herkkuja on paljon ja monenlaisia, eikä kaikkien todellakaan tarvitse sisältää valkoista sokeria ja lisäaineita! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Suositut tekstit