Kuka, muka?

En olisi kirjoittanut tätä blogia enää pitkiin aikoihin, jos te siellä ruutujen toisella puolella olevat ihmiset ette olisi löytäneet tänne. Blogi ei ole minulle mikään päiväkirja, jota kirjoittaisin, vaikka kukaan ei lukisi tai kommentoisi. Toki kirjoittelen niistä aihepiireistä, jotka ovat minulle tärkeitä ja joista minulla on mielipiteitä, mutta en kirjoita vain itselleni. Kirjoitan teille ja minulla on sellainen salainen haave, että ehkäpä joku siellä jossain saisi teksteistäni voimaa, iloa tai ideoita myös omaan elämäänsä, edes sellaisessa pienessä mittakaavassa. Löytäisi parempaa oloa olemalla itselleen armollinen ja näkemällä hyvää myös tavanomaisuudessa. 

Olen tosi iloinen aina kun blogiini liittyy uusia lukijoita, mutta toisaalta kasvava lukijamäärä saa minut pohtimaan entistä tarkemmin minkälaisista asioista haluan netissä kirjoittaa. Monen bloggaajan tavoin jaan täällä blogissa vain pienen palan elämästäni, vaikka joistakin asioista saatan kirjoitella aika avoimestikin. Välillä mietin bloggaamisen suuntaa ja tarkoitusta, sillä blogi ei ole minulle väline minkään aineellisen asian saavuttamiseksi. Kirjoitan tavallisille ihmisille, jotka ovat kiinnostuneet hyvinvoinnin monista ulottuvuuksista, niistä henkisistäkin. Kirjoitan, jotta kuulisin mitä te siellä ruutujen takana ajattelette, miten liikuntaan ja hyvinvointiin suhtaudutte.

Blogi sai alkunsa vuoden 2013 alussa, joten on-off tarinointia on takana pian kaksi vuotta. Osa teistä on ollut matkassa miltei alusta asti, osa taas hypännyt mukaan myöhemmin. Monenmoista on tullut pohdiskeltua, mutta itseäni en ole vielä haastatellut ;) Tässä siis hieman faktoja naisesta Parempia polkuja - blogin takana. Mukavaa kun olette mukana!

Ikä? 31

Marital status? Avoliitossa. Saman katon alla asuu myös 9,5-vuotias maatiaiskissa Svea (a.k.a Haju).

Koulutus? KTM

Paras saavutus koulussa? Ällä äidinkielessä. Muita voi päntätä ulkoa, äikässä pitää ajatella (ja no, opetella vähän pilkkusääntöjä ja muistaa, että ainetta ei pidä koskaan aloittaa lauseella "jo muinaiset roomalaiset...").

Työ? IT-alalla

Paras työmuisto? Neljän kuukauden työkomennus kansainvälisellä porukalla New Yorkin kupeessa. Paljon työtä, naurua, dartsia ja Manhattania <3

Minä ja työkaveri Central Park Zoossa kera apinoiden. Kovaa oli työnteko tuolloin ;)


Travel much? Aina kun vain mahdollista! Olen ollut vaihtarina Uudessa-Seelannissa ja Tshekissä sekä lyhyet työpätkät USA:ssa ja Hollannissa. Eksoottisimpia matkakohteita ovat olleet Kuuba, Tansania, Fiji, Tonga ja Kambodza. 

Fiji. Parhaat snorklausrannat ja riippukeinut koskaan. Ahh.

Lempiliikuntaa? Vaihtelee! Juuri nyt BodyJam, hatha- ja flow-joogat sekä korkeasykkeiset salitreenit Hannan kanssa. Pyrin liikkumaan aktiivisesti noin 4 -7 tuntia viikossa, se riittää minulle juuri nyt oikein hyvin.

Parhaat liikuntamuistot? 10 kilometrin juoksut Forssassa ja Midnight Runissa silloin, kun mahdottomasta tuli mahdollista. 120 minuutin Sh'Jam- tanssitunti. Melkein kaikki muutkin tanssitunnit. Ne monet joogat, kun on tullut niin hyvä mieli, ettei osaa edes selittää. Geokätköilyretket.

No teetkö vapaa-ajalla muuta kuin liikut ja bloggaat? No joskus ;) Luen, sillä kuulun neljän naisen kirjapiiriin. Katson dokumentteja ja sarjoja. Opetan kissalle temppuja (hullu kissanainen). Leivon raakakakkuja. Kokeilen uusia ruokaohjeita. Syön aika paljon. Nauran usein, sillä nauru kupli minussa aina valmiina nousemaan pintaan. En ainakaan siivoa. Olen. Sekin on välillä sallittua.Parhaat ruoka-asiat? Avokado, mustikat, tuore lohi, papumuhennokset, inkivääri ja bataatti.

Kerro jotain, mitä et ole kertonut blogissa aiemmin. Värjäsin teini-ikäisenä hiukseni kirkkaan violetiksi. Kirjoitin nuorempana runoja nettiin. Haluaisin ostaa suurimman osan vaatteistani kirpputorilta, muokata niitä ompelemalla (en osaa ommella) ja pukeutua persoonallisesti. Haluaisin ohjata ryhmäliikuntatunnin (kyllä :D).

Elämän tarkoitus? Etsiä sitä ja tuntea paljon siinä aikana. Olla onnellinen. Elää tässä ja nyt.

Ajankohtainen mietelause? Mitäpä jos sä pelkäät turhaan?

Kannattaa kuunnella.

Olisi tosi kivaa kuulla, ketä te siellä olette ja miten löysitte tänne :) Minkälaisia juttuja haluaisitte täältä blogista lukea? Enemmän liikuntaa, henkisen puolen hihhulointia, ruokaa, vai jatkanko samalla spontaanilla linjalla? :) Otan tosi mielelläni postausideoita vastaan, jos jollakulla sellaisia sattuu juolahtamaan mieleen.

Kommentit

 1. Luin eilen illalla tekstisi, ja siinä kysyit vielä elämän tarkoitusta. Jäinpä ilmeisesti sitä niin kovin miettimään, että katselin vielä aamuyöllä kelloa ;) Tosin toivon, että jokusen verran olin nukkunut vaikka tuntui, ettei unta ollut vielä tullut silmäystäkään:):)

  Mutta siis, olipa kiva lukea susta juttuja! Ja ällä äikästä - enpä ihmettele yhtään. Sen verran soljuvaa on tämä tekstisi:)

  En edes muista, miten löysin blogisi, mutta tykkään sun pohtivasta otteesta ja humoristisuudestakin. Osaat kirjoittaa tosi hyvin!!:)

  Ja mitä siihen elämän tarkoitukseen. Luotan Luojaani, rakastan lähimmäistä niin kuin itseäni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Satu, kiitos kun olit lukenut tekstin ajatuksella ja jäänyt miettimäänkin <3 Ilmeisesti minäkin, koska aamulla oli tunne, että haluan vielä vähän muokata tekstiä ja täsmentää myös omaa elämän tarkoitustani :D Ei ole helpoimpia kysymyksiä nämä ja ajattelin, että ei kukaan jaksa/osaa siihen edes alkaa pohtimaan mitään. Olinkin väärässä! Ihana ja vahva tuo sinun pohdintasi tulos <3

   Muistelen, että löysin blogisi jotenkin juoksujuttujen kautta, ja ehkä sitten olet vuorostasi löytänyt tänne kommenttien kautta, tms :) Pääasia, että löydettiin! Kiitos vielä ihanasta kommentista, mä lähden nyt lenkille (juoksemaan :-O) pohtimaan tämän päivän elämän tarkoitusta ja hakemaan hyvää fiilistä. Halaus!

   Poista
 2. Oivallinen biisivalinta. Musiikki on niin järjetöntä. Siis ne mahdollisuudet, se hienous, se sisältö. Miten se muokkaa ajatuksia ja tunteita. Music is Magic. Monet isot oivallukset ovat syntyneet musiikin kautta.

  VastaaPoista
 3. Itse kirjoittelen pitkälti kirjoittamisen ilosta ja tarpeesta. Piirrän digitaaliselle valkokankaalle sanamuotoisia kuvia asioista, mielikuvista ja tunteista. Ehkä jollain tapaa blogini on myös jonkinlainen luotain, joka lähettää signaalia avaruuteen. Josko se tavoittaisi jonkin samaa kieltä puhuvan kansan, jonka kanssa vaihtaa ajatuksia.

  Noihin blogin uudelleenarviointeihin, mitä ja miksi -kysymysten äärellä päätyy varmaan jokainen blogisti aika-ajoin. Syntyy uusia blogeja, uusia suuntia - ja joskus myös comeBackejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on jäänyt musiikin kuuntelu nykyään harmillisen vähälle, mutta musiikki voi kyllä olla parhaimmillaan todella vaikuttavaa. Tästä oli mielenkintoinen kolumni "Suloiset surusävelet" viimeisimmässä Voi hyvin-numerossa. Kannattaa käydä lukaisemassa jossain, jos on mahdollisuus.

   Jokaisella meistä on tosiaan omanlaisensa syyt ja motiivit kirjoittaa blogia. Kukaan tätä tuskin tekee pitkään vastentahtoisesti, koska aikaa uppoaa yllättävän paljon! Minustakin on mukavaa kirjoittaa välillä ihan kirjoittamisen ilosta, koska meni vuosia, etten päässyt aktiivisesti käyttämään ja tuottamaan tätä mahtavan monivivahteista kieltä. Vasta blogin myötä olen tajunnut, että kaipasin sitä, samoin kun lukemista. Myös ajatustenvaihto muiden kanssa on kyllä ehdottomasti niitä parhaita puolia bloggaamisessa!

   Poista
 4. Suht uutena lukijana täytyy sanoa että sun tapa kirjoittaa on jotenkin poikkeuksellisen selkeä ja mukaansatempaava ja lisäksi kirjoitat juuri sellaisista aiheista joista itse tykkään lukea. Liikunta, ruoka, matkustus, syvällisemmät pohdinnat, hyvinvointi - siinä asioita jotka ainakin mulle ovat tärkeitä ja joista kirjoitan mielelläni itsekin, joten niistä lukeminen tuottaa vähintäänkin yhtä paljon iloa :) Jatka siis samaan malliin! Olen iloinen että olen löytänyt blogisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna, tästä sun kommentista tuli hyvä mieli ihan syrämeen asti! Voisin sanoa ihan samat sanat sinulle, sillä tunnen blogiasi lukiessani usein tosi vahvaa samaistumista juttuihisi ja ajatuksiisi. Mielestäni parhaita blogeja ovat juuri ne, joista välittyy kirjoittajan persoona ja aito kiinnostus kirjoitettavia asioita kohtaan. Välillä on myös mukavaa lukea syvällisempiä pohdintoja. Jatketaan siis höpinöitä samaan malliin sopivan sekalaisesti ja monipuolisesti :)

   Poista
 5. Hihii, nää oli kivoja faktoja, Tiina! :) Mäkään en muista miten tänne löysin…oisko ollut Hannan kautta? Ehkä! Mutta onneksi löysin, tykkään sun tyylistä kirjoittaa. Oot super hyvä kirjoittelemaan pohdiskelevia tekstejä ja tykkään erityisesti lukea sun hyvinvointi yms. postauksia. Ja matkoista tietty myös! :) Itsellä ainakin sellainen matkakuume keskellä pimeää marraskuuta, ja sen tosiaan huomaa omasta blogista, haha! Ihanaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karkki mukavista sanoista ja huippua, että löysit tänne silloin joskus (ja jäit, vaikka mun juoksujutut vähenivätkin about 99,8 prosenttia verrattuna alkuperäiseen sisältöön!) <3 Pohdiskelevampia tekstejä on ihan tosi kiva kirjoittaa! Jos saisin blogata palkkaa vastaan (heh,saa haaveilla), niin kirjoittaisin semmoisia varmaan vielä enemmänkin, mutta nyt täytyy yrittää löytää jonkinlainen järkevä tasapaino bloggaamisen ja muun elämän välillä, sillä kuten kaikki me bloggaajat tiedetään, tähän voisi laittaa vaikka kuinka paljon aikaa! Mutta onneksi tämä sattuu kuitenkin olemaan superkiva ajanviettotapa :) Heh, matkajutut ovatkin mitä parhainta lääkettä marraskuun pimeyteen, mutta en tiedä mitä niiden aiheuttamalle matkakuumeelle pitäisi tehdä :P Kivaa viikonlopun jatkoa myös sinne!

   Poista
 6. Huippu fakta pläjäys :D laita joskus lemppari raakakakku ohjetta jakoon, itekin oon siihen vähän ainakin hurahtamassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiva jo tykkäsit :) Mun lempiraakakakku on mustikkainen ja sen ohje löytyy alla olevasta linkistä. Pääasiassa olen tehnyt tätä tai omenaista versiota, josta voisinkin laittaa jossain vaiheessa ohjeen blogiin. Muutama muukin kokeilu on tullut tehtyä, mutta niihin on tullut banaania, josta en niin hirveästi tykkää pakastettuna. Raakakakut ovat kuitenkin ihan loistava keksintö!

   http://parempiapolkuja.blogspot.fi/2014/09/helppo-ja-herkullinen-mustikkaraakakakku.html

   Poista
 7. Kunniamaininta, että mun kanssa tehdyt treenit on sun yksiä lempparitreenejä :) Mä en kans nauti salitreenistä ilman sun tsemppiä! Tiistaina taas, jes jes! Tää oli kyllä kiva, tuli sellaista kivaa pientä uutta nippelitietoa lisää! Voisin joskus itsekin tehdä vastaavaan... Ja voi mä en kestä muuten kun tuo teidän Svea on SÖPÖ <3!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ps. En YHTÄÄN ihmettele, että oot kirjoittanut ällän äikästä ;) Niin superhyvin kirjoitat tännekin!

   Poista
  2. Meidän yhteistreenit menee kyllä kirkkaasti sinne lempitreenien joukkoon :) En ikinä sais yksin treenattua sellasella intensiteetillä salilla ja sit vielä bonuksena, että voi aina vähän höpistä ja vaihtaa kuulumisia. Huippua! Ja ota ihmeessä tästä aiheidea myös omaan blogiisi, lempparibloggaajista on aina mielenkiintoista lukea lisää :)

   Svea on kyllä vienyt meidänkin sydämen ihan täysin <3 haaveilen myös toisesta kissasta! Kiitos Hanna ihanista sanoistasi :)

   Poista
 8. Löysin tänne oman bloggaamiseni myötä pari kuukautta sitten. Ällä on äikästä mullakin ja parista muustakin aineesta. Ja matkustelua rakastan. En ole ihan yhtä eksoottisissa paikoissa vielä päässyt käymään kuin sinä. Mulle blogi on paikka jakaa mun mietteitä harrastuksesta ja keskustella ihmisten kanssa. En myöskään halua tienata sen avulla. Uudet juoksukontaktit, joita olen blogin kautta löytänyt, ovat parasta antia tässä harrastuksessa.

  Tykkään paljon sun blogista. Sopivassa suhteessa kaikkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtista, kun löysit, ja kiitos kivoista sanoista :) Aika paljon meillä siis on samoja juttuja, äikästä matkarakkauteen! Minunkin mielestä bloggaamisessa on parasta juuri nuo mainitsemasi ajatustenvaihto ja uusiin ihmisiin tutustuminen. Kommenteista saa paitsi iloa, myös monesti aivan uutta perspektiiviä asioihin. Tekee pääasiassa tosi hyvää laajentaa katsantokantaa sen oman näkemyksen yli, oppii ja oivaltaa kaikenlaista uutta! Kivoja bloggailuhetkiä sinullekin :)

   Poista
 9. Mä olen pikkuhiljaa yrittänyt ehtiä lukemaan sun blogiasi, juttuja on jo niin paljon :) Sä olit eka (ehkä myös vika) mun blogia kommentoinut "vieras" ihminen ja olen siitä kiitollinen, koska yleensä tuntuu, että kirjoittelen vain itselleni ;) Jonain päivänä toivon, että mullakin on lukijoita, jotka myös kommentoivat ja herättävät keskustelua; sen takia alunperin perustin blogini. Sä kirjoitat hyvin ja koen, että meillä on paljon yhteisiä kiinnostuksen aiheita mm. hörhöily ;) Keep on going!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja kiva, jos olet lueskellut vanhemiakin juttuja :) Parin vuoden aikana on tosiaan ehtinyt jo jokunen juttu syntyä ja myös painotusalueet muuttua... kenties hieman hörhömpään suuntaan ;D Kyllä niitä lukijoita löytyy pikkuhiljaa! Jos on aikaa, niin kannattaa itsekin lukea ja kommentoida muita blogeja, jotta ihmiset osaavat tullaa kurkkaamaan myös sinun blogiasi. Ei minullakaan alussa ollut montaa seuraajaa, ja toivon, että lukijamäärä pysyisi jatkossakin suht pienenä, mutta aktiivisena :) Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista

Lähetä kommentti

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Suositut tekstit