Kun on aika mennä eteenpäin

Heeeei pitkästä aikaa! Ette ehkä enää muista minua, mutta olen se tyyppi, jolla oli tapana kirjoittaa erästä Parempia polkuja - blogia ;) Edellisestä postauksesta on näköjään vierähtänyt jo monen monta viikkoa! Mutta tällä kertaa blogihiljaisuudelle on erittäin hyvä syy... nimittäin olemme karistaneet pääkaupunkiseudun pölyt jaloistamme ja muuttaneet Tampereelle! :)
 
Elämä on ollut kohtuullisen hektistä viime aikoina, mutta pohjavire on tyyni ja onnellinen. Viisi ja puoli vuotta sitten muutimme pääkaupunkiseudulle "käymään". Näihin etelän vuosiin mahtui paljon elämää -  hyviä fiiliksiä, huonoja päiviä, arkea ja juhlahetkiä. Kuitenkin jo melko pitkään mukanamme kulki jonkinlainen kaipuu muutokselle. Aluksi sellainen häilyvä ja määrittelemätön, mutta viime aikoina yhä vahvempi ja todempi. Espoosta löytyi paljon sellaista, johon tykästyimme, mutta se ei koskaan alkanut tuntua aivan oikealta kodilta.
 
Tampere ja järvet <3

Eräänä talvisena iltana istuimme saunan lauteilla ja lempeiden löylyjen sihistessä pohdimme mihin suuntaan haluaisimme elämässä kulkea. Tiedättehän sen epämääräisen tunteen, kun kaipaa muutosta, mutta ei osaa oikein määritellä mihin suuntaan? Jostakin sieltä löylyjen keskeltä nousi esiin idea muutosta Tampereelle - kaupunkiin, jota emme kovin hyvin tunne, mutta josta olemme aina jotenkin aistineet "hyviä viboja". Joissakin paikoissa vain tuntuu alusta asti oikealta olla, vaikka sen kummempia syitä ei osaisikaan eritellä. Se on vain se Tunne, johon täytyy toisinaan uskaltaa luottaa, vaikka ei järjellä ihan edes ymmärtäisi.
Meidän olkkari :D
Suureksi onneksi meille molemmille järjestyi töiden puolesta siirtyminen Tampereelle ja talviloman jälkeen aloimmekin jo etsiä uutta kotia. Monenlaista (stressaavaakin) vaihetta liittyi siihen prosessiin, mutta lopulta löysimme asunnon, joka tuntui osapuilleen oikeanlaiselta. Hillitön pakkausurakka, haikeita viimeisiä kävelyitä lähimetsässä, kaaosta, paniikkia, innostusta ja onnen tunteita. Niin paljon ehtii tapahtua (henkisesti ja fyysisesti) niinä viikkoina, kun on hyvästelemässä vanhaa ja astumassa kohti uudenlaista elämänvaihetta.

Edessä on ensimmäinen kesä uudessa kotikaupungissa ja olo jotenkin vapaa ja rauhallinen. En vielä osaa arvioida missä määrin blogi tulee kulkemaan näissä vaiheissa mukana, mutta uskon, että arjen tasaantuessa löytävät höpinät tiensä tännekin!
 


Ihanaa kesää teille kaikille! Onko joku teistä muuttanut tai muuttamassa lähiaikoina jonnekin? Onko Tampere tuttu kaupunki? Mitä Tampereella kannattaisi tehdä kesällä? :)
 
Ps. Olemme menossa kesällä melontakurssille ja kesälomareissulle Skotlantiin!:) Tule seuraamaan menoa & kesäfiilistelemään Instagramiin - löydyn sieltä nimimerkillä @tinttarainen :)

Kommentit

 1. Tervetuloa Tampereelle! Kesäksi kannattaa ostaa ehdottomasti Om Yoga -koulun kesäkortti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täytyypä tutustua Om Yogan tarjontaan tarkemmin hetimmiten ja harkita asiaa :) Joogaa onkin ollut ikävä ❤

   Poista
 2. Kiva kuulla sun kuulumisia! Paljon onnea uuden kodin johdosta! Mulla ei ole Tampereesta sen kummempaa kokemusta, mutta se vaikuttaa kyllä oikein kivalta kaupungilta! Vois kuvitella, että sielläkin on vaikka mitä kivoja järvimaisemia ja -lenkkejä, kuten Jyväskylässäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi!:) Muutos tuntuu kyllä hyvältä. Tampereessa on sopivasti sekaisin sellaisen ison ja pienen paikan vibat :) Järvien läheisyys on kyllä yksi iso plussa ja nyt muuttohässäkän hellittäessä ehtii niihinkin tutustella tarkemmin. Oikein hyvää ja mukavaa kesäaikaa sullekin ❤

   Poista
 3. Mäkin oon muuttamassa kesäksi Tampereelle ja menossa melontakurssille! :) Lisäksi oon menossa avovesiuintikurssille ja ehkä Viikinsaaren ympäriuintiin sekä Kaukajärven yliuintiin. Myös Tampereen puolimaraton ja Kangasala Triathlon harkinnassa. Ainakin aion nauttia luonnosta ja pyöräillä paljon pitkiä lenkkejä, sielläpäin riittää hyviä reittejä maanteillä ja varmasti maastossakin! :) Oon itse ainakin superinnoissani tulevista Tampereen kuukausista! Siellä olen opiskellut ja siellä on edelleen mun parhaat ystävät. :) Ravintoloista vahva suositus Pork&Morelle, etenkin lounaspuurot on heillä herkkua ja palvelu loistavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siistiä!! Tosi kivoja kesäsuunnitelmia ja vieläpä Tampereella! ;) Whii peukku melontakurssille :) Itsekin oon innoissani erityisesti uusista järvimaisemista ja muutenkin mm.ulkoilureiteistä. Oon tosi onnellinen siitä, että saan vastedes myös pyöräillä säännöllisemmin töihin, sillä matka on siihen nyt soppeli ❤ Kiitos vinkeistä ja ihanaa kesää sulle täälä Tampereella!

   Poista
 4. Kyllä siihen tunteeseen vain kannattaa luottaa. Tiedän niin mistä puhut, kun joku paikka ei vain tunnu kodilta, vaikka periaatteessa puitteet olisivatkin kunnossa. Onkin tosi ihanaa, että saitte asiat järjestymään niin, että pystyitte vaihtamaan maisemaan toiseen kaupunkiin. Ihanaa kesänjatkoa teille Tampereelle! Anna blogille aikaa ja kirjoittele jos ja kun siltä aina jossain vaiheessa tuntuu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tunne/sydän/intuitio/mikälie on tosiaa usein kuuntelemisen arvoinen. Itselleni muutoksen voimana ja inspiraationa ovat toimineet ihmiset, jotka ovat uskaltaneet tehdä muutoksia itsekin silloin, kun aika on ollut otollinen. Kiitos siis myös sulle siitä :) Mukavaa kesän jatkoa sinne Kuopioon ja palaillaan blogikuvioihin fiiliksen mukaan!:)

   Poista
 5. Ihanaa, kun kirjoittelit pitkästä aikaa!! Kivaa oli lukea kuulumisia täälläkin! <3 Tampere on niin mahtava kesäkaupunki, että teillä tulee varmasti huippu ensimmäinen kesä siellä! Nauttikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva kirjoitella kun oli vihdoin hetki aikaa :) Tampere, kuten varmasti moni muukin paikka Suomessa, näyttää kyllä taatusti parhaansa juuri tähän aikaan vuodesta, eli sikälikin kyllä mukava aika muuttaa! Tervetuloa sitten Tampereelle kun aikataulut natsaa <3

   Poista
 6. Ihanaa kesää uudessa kotikaupungissa ja uusissa tuulissa. Tampere on kaunis ja kiva paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Muutos tuntuu kyllä tosi hyvältä ja tervetulleelta :) Ihanaa kesää myös sinulle!

   Poista
 7. Onnea elämän uusiin tuliin ja onnea uuteen kotiin ja kotikaupunkiin. Olette kyllä rohkeita, kun luotatte tunteeseen. Edessänne on varmasti roppakaupalla uusia kokemuksia, paikkoja ja ihmisiä. Olen kuullut Tampeesta vain hyvää ja vieraillut siellä silloi tällöin.

  Ihanaa kesää uusin tuulin. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! :) Olihan varmasti mukana rohkeuttakin, mutta pääosin suunta vain tuntui niin oikealta, että se tuntui tosi luonnolliselta!:) Uutta ihmeteltävää on kyllä paljon. Ihanaa, valoisaa kesää sinne sinullekin! :)

   Poista
 8. Tervetuloa Tampereelle! Kiva kaupunki, vaikka itselleni sinne kotiutuminen olikin aluksi vaikeaa - mutta nyt muutaman vuoden siellä asuttuani olen kovin tykästynyt enkä ainakaan kovin pahasti haikaile muualle :) Tampereella tykkään erityisesti siitä, miten ihan keskustan lähellä on upeita luontopaikkoja ja monipuolisia lenkkimaastoja, Pyynikin ja Pispalan maisemista pidän erityisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanna! Kivaa olla täällä :) Ja kivaa kuulla myös, että olet itsekin kaupunkiin lopulta tykästynyt! Luonnon ja vesistöjen läheisyys on kyllä iso plussa ja olen niistä kovasti nauttinut jo tähänkin mennessä. Kerran olen ehtinyt ulkoilla myös Pispala-Pyynikki-akselilla ja olen kanssasi samaa mieltä.. todella kaunista ❤

   Poista
 9. Joskus puuttuu vain se uskallus tehdä jotain ratkaisevaa elämälle. Ihanaa että päätitte toteuttaa oman unelmanne. Tampere on tullut tutuksi monella tapaa. Olemme käyneet kaupungissa niin kesällä kuin talvellakin. Ruokapaikkoihin kannattaa tutustua esim Blevnassa saa oman panimon olitta ja siiderä ja päälle vielä hyvä ruokaa. Teattareita on moneen makuun ja muutenkin Tampere on selkeä kaupunki, ainakin näin turistin näkökulmasta. Joten oikein mukavaa kesää ja tutustumisreissuja uuteen kotikaupunkiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kivoista vinkeistä!:) Itsekin olen iloinen siitä, että uskallettiin tarttua tuumasta toimeen ja tehdä muutos silloin, kun sitä jo pitempään olimme kaivanneet. En ole kyllä toistaiseksi hetkeäkään katunut ❤ Syksyn teatterikautta odotankin innolla ja olen korvamerkinnyt ohjelmistosta pari näytelmää, jotka haluaisin nähdä. Mukavaa kesää ja leppoisaa juhannusta sinulle!:)

   Poista

Lähetä kommentti

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Suositut tekstit