Jos istuttaisiin kahvilla tänään, kertoisin että....


 ...oloni on yhtä aikaa innostunut ja haikea, sillä tuleva joulu tulee olemaan elämäni ensimmäinen, jonka vietän muualla kuin lapsuudenkodissani Pohjois-Suomessa. Tänä vuonna meille tulee oma kuusi, kinkku ja joulupöytä tänne Espoon kotiin ja Teemun perhe viettämään joulua kanssamme. Miten erilaista se tulee olemaankaan! Me vastuussa jouluruuista... katastrofin aineksiakin voisi joku nähdä ilmassa :D



Jos istuisimme kahvilla tänään, kertoisin sinulle, että kissan ottaminen viitisen vuotta sitten on ollut yksi elämäni parhaimpia intuitiolla syntyneitä päätöksiä. Vaikka välillä eläimet voivat olla vähän murheenkryynejäkin, niin kyllä vain hyviä puolia on rutkasti enemmän. Svea tuo meidän jokaiseen päivään iloa, hullutuksia ja hurinaa <3


Jos kävisimme kahvilla, kertoisin sinulle, että meinasin yhtenä päivänä myöhästyä töistä, kun unohduin valokuvailemaan kuuraisia lehtiä matkan varrella. Tuntuu, että löydän joka vuosi yhä vain enemmän iloa luonnon pienistä ihmeistä.


Kertoisin sinulle myös (hieman nolostellen), että varasimme jälleen talvilomamatkan Thaimaahan! Nolostellen siksi, että seikkailijasielu minussa vieroksuu hieman tällaista "helppoa" aurinkolomailua. Toisaalta taas sanoisin, että mikään ei tunnu juuri nyt aivan yhtä ihanalta ajatukselta kuin lämmin meri, herkullinen ruoka ja joogaaminen Thaimaassa <3 Kertoisin sinulle myös sen, että lähdemme viikon päätteeksi viettämään pitkää viikonloppua Berliinissä!


Jos kävisimme kahvilla tänään, kertoisin sinulle miten älyttömän iloinen olen siitä, että meidän lukupiiri kokoontui lauantaina jo 14. kerran! Kirjojen lukeminen ja niistä jutteleminen (kaiken muun höpinän ohessa) on aivan huippukivaa ja ehkä myös vähän terapeuttista hommaa :) 


Jos istuisimme tänään kahvilla, kertoisin sinulle miten haikea olo minulle tuli, kun jouduin viimein heittämään kesäkukat pois. Haikea olo siitä, että kesä oli silloin lopullisesti ohi ja että vuoden pimein aika aivan nurkan takana. Kertoisin, että olen ollut valon vähetessä aika väsynyt, mutta että sain keräiltyä voimia ottamalla viikon mm. liikkumisten suhteen hyvin rauhallisesti (miltei olemattomasti). Kertoisin myös, miten ilahduin kun huomasin, että kukkakaupasta saa myös talvikukkia. Ostin heti ja hain kuusenoksia koristeeksi.


Jos kävisimme kahvilla, kertoisin sinulle, että jes, kvartaalin pakollinen kampaajakäynti on taas tehty! :D Jostakin syystä en oikein koskaan jaksaisi käydä kampaajalla ja juurikasvu on sitten myös aina sen mukainen. Kertoisin miten iloinen olen, että oululainen kampaaja uskalsi leikata minulle melkein puoliväkisin viime kesänä otsatukan, jollaista minulla ei ole ollut sitten lapsuuden. Nyt tuntuu, että en ehkä enää koskaan osaisi olla ilman ;)


Jos istuttaisiin kahvilla tänään, kertoisin sinulle, että meillä on mehustin, jolla saa tehtyä aivan ihania hedelmämehuja. Tunnustaisin ehkä myös, että saatan möksähtää Teemulle aika ajoin kun hän ei ole yhtä innokas mehustaja (ja mehulingon puhdistaja) kuin minä :D Mehustimen puhdistaminen ei nimittäin todellakaan kestä sitä kymmentä sekuntia, mitä mainos lupaa, vaan pikemminkin ainakin kymmenen minuuttia. Silti se on viikonloppuisin ehdottomasti sen arvoista ;)


Jos kahvittelisimme tänään, kertoisin sinulle, että kävin tänään kuntosalilla vuoden 75. kerran ja että saliohjelmani tuntuu yhä vain yhtä innostavalta. Kertoisin myös miten onnellinen olen siitä, että olen löytänyt liikkumisen ilon ja miten toivoisin, että jokainen voisi löytää oman tapansa liikkua ja voida hyvin <3

Jos kävisimme kahvilla tänään, kertoisin sinulle myös, että blogissani on ylihuomiseen asti käynnissä kiva arvonta, josta voi voittaa ilmaisen osallistumisen Linjassa itsesi kanssa - kirjoittamishaasteeseen. Sanoisin, että kannattaa osallistua, sillä voittomahdollisuudet ovat tällä hetkellä aika hyvät! ;)

Sellaisia siis kertoisin sinulle tänään! Minkälaisia ajatuksia kahvihetkemme herätti sinussa? ;) Mitä sinä kertoisit minulle, jos istuttaisiin kahvilla juuri nyt?

Ps. Idean tekstiin sain ihanan Karkin Candy On the Run -blogista. Kannattaa tutustua!

Kommentit

  1. Tää oli ihana postaus! :) Taidan matkia Karkkia kans joku päivä ja tehdä tällaisen :) Voi vitsit, Thaimaahan, ihanaa! <3 Menettekö samoihin paikkoihin vai uusiin maisemiin tällä kertaa? Musta se kuulostaa kyllä ihanalle. Mä odotan hulluna jo meidän Teneriffan matkaa, vielä reilu 4 viikkoa odotusta jäljellä! Musta on ihana päästä aurinkoon! Elämäni tokan kerran lähden selkeälle aurinkolomalle keskellä pimeintä Suomea :D

    Kanervat ja callunat on ihania, niin kauniita teidänkin partsilla! Kivalta kuulostaa joulusuunnitelmat! Mun tekis hirveesti mieli olla kotona jouluna ja emännöidä.. mutta se ei taida saada kannatusta ja varmaan lähdetään kuokkimaan taas muualle jouluna. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna <3 Tämä oli kyllä hauska postausidea ja taisitpa järkätä virtuaalikahvittelut tänään itsekin :) Ollaan Thaimaassa yksi viikko uudessa paikassa ja toinen viikko samalla saarella (joskin eri hotellissa :D) kuin viimeksi. Ihastuttiin siihen kovasti ja siellä on myös kiva joogapaikka. Mikään ei voita sitä tunnetta kun saa joogata ulkona ja lämpimässä <3 Ooi vitsi ihan mahtavaa kun pääsette myös lämpimään! Ja keskellä pimeintä syksyä... Siitä saa varmasti kunnon energiapiikin jatkoa varten ja akut ladattua!

      Nyt kun olen alkanut tottua ajatukseen, niin minustakin ajatus jouluemännöinneistä tuntuu kivalta ;) Tulee joulufiilistä, kun alkaa hyvissä ajoin suunnittelemaan ja ehkä vähän leipomaankin! Eiköhän tästäkin tule ihan hyvä joulu:)

      Poista
  2. Ihana postaus! Tasan viikko sitten oltiinkin oikeasti kahvilla (tai siis chai lattella :D ). Mennään milloin vain uusiksi, kenties parin kätkön kautta taas :)

    Oi, Thaimaan reissu kuulostaa hyvältä! Milloin lähdette? Kun haluaa rentoa, stressitöntä lomailua niin on hyvä päätös varata joku tuttu paikka missä taatusti on lämmintä. Thaimaa on siihen niin passeli! Me vieläkin arvotaan että minne sitä menisi talvella vai mennäkkö vasta keväällä, mutta päästään varmaan sanoista tekoihin viimeistään kun veronpalautukset pamahtaa tilille :)

    Mehustin kuulostaa niin loistolaitteelta että pitääpä varmaan toivoa sellaista joululahjaksi. Ja mitä tuli noihin kuuraisten lehtien ihailuun niin ymmärrän tunteen! Mäkin yllätin itseni yksi päivä kesken kävelylenkin pysähtymällä ja poimimalla kauniissa väreissä hehkuvan vaahteranlehden maasta käteeni, ihan vain ihastellakseni sitä. Samassa mietin että mitä ihmettä, oonko mä koskaan ennen tehnyt näin :D Varmaan juuri tällaiset hetket ovat niitä hetkessä elämisessä onnistumisia?

    Ja vielä hiuksista, JÄLLEEN sama juttu mullakin, eli kampaajalla käyminen on aina vähän pakkopullaa ja tylsää. Se tuntuu aina tavallaan ajanhukalta, mutta sitten kun sinne menee niin on se sen arvoista. Otsatukka sopii sulle ihan mielettömän hyvin! :)



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Ja niin huippua kun päästiin chai-latteilemaan viime viikolla :) Musta tuntuu, että meillä ei vaan koskaan vois loppua puhe kesken ;D Niin paljon on ajatuksia ja yhteisiä kiinnostuksenkohteita! Eli mennään ihmeessä uudelleenkin :)

      Me lähdetään Thaimaahan maaliskuussa! Havaittiin viime vuonna sen olevan kiva aika lomailla, kun vilkkain sesonki on jo ohi ja toisaalta kotiinpaluun jälkeen tuntuu, että kesään on enää lyhyt loikka ;) Jännää kuulla sitten minne teidän reissu lopulta suuntautuu!

      Nams, mehustin kuulostaa hyvältä joululahjatoiveelta ;) Kannattaa toivoa sellaista riittävän tehokasta, joka jaksaa käsitellä porkkanat sun muutkin! Hih, lehtien ja muiden luonnonihmeiden ihaileminen on varmasti yks hetkessä elämisen muoto :) Mukavaa viikonloppua! <3

      Poista
  3. Aivan ihana kirjoitus. Toteutan tämän ehdottomasti itsekin.

    Ihanaa Thaimaata ja pulppuilevaa Berliiniä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä oli mukava myös kirjotella,joten ehdottomasti vain toteutukseen sielläkin :)

      Ja kiitos! Aina on mukavaa, kun on muutama matkasuunnitelma valmiina ja saa jo vähän haaveilla tulevista reissuista!

      Poista
  4. Ihanaa, että Karkki keksii meille huippuja postausideoita, joita on kiva toteuttaa myös omassa blogissa:) Tämänkaltaisia postauksia on tosi kiva lukea! Parastahan olisi, jos oikeasti pääsisi istumaan kanssasi kahville. :)

    Jos näin olisi, uskoisin että juteltaisiin syksyn kuulumisia, kyselisin tarkemmin sinulta blogissa olleesta kirjoituskurssista, iloitsisin kanssasi tulevista ulkomaanreissuista ja fiilistelin kanssasi joulua, joka on jo aivan kulman takana. :) Kertoisin, että itsekin haaveilisin että vietettäisiin joulua meidän uudessa omassa kodissa perheen kesken ja olen iloinnut, että saan kerrankin ostaa kanervia kotiin ja saan joulukuusen!! :) Kertoisin myös, että tuo lukupiiri kuulostaa kyllä niin ihanalle, ja haluaisin kertoa sinulle mielenkiintoisesta lukukokemuksestani. Jussi Valtosen "He eivät tiedä mitä tekevät". Kysyisin sinulta, oletko lukenut ko.kirjaa ja millaisia ajatuksia se herätti.. :)

    Ja voi olla, että kahvihetkemme jatkuisi niin kauan, että tarjoilija tulisi jo hätistämään meidät ulos kahvilasta.. Juttua nimittäin taatusti riittäisi.

    Olipa ihana istahtaa kahvilla edes tälla tavoin kanssasi! Iloa tiistai-päivääsi!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Satu tämä virtuaalinen kahvihetki ilahdutti todella ❤ Ihanaa olisi tosiaan myös päästä oikeasti kahville pian!

      Olen niin iloinen teidän kotiasiasta ja voin kuvitella miten mukavaa sinne tulee olemaan laittaa joulua :) Meillekin tulee tänä vuonna joulukuusi ekaa kertaa ja se tuntuu niin kivalta!

      Ja juu lukupiiri on aivan paras juttu! En ole lukenut Valtosen kirjaa (vielä), mutta voin uskoa, että siitä riittäisi ajateltavaa ja puhuttavaa. Kerron jos kirja tulee jossain vaiheessa luettua :)

      Ihanaa viikonloppua sinne Satu ja kiitos vielä virtuaalikahviseurasta ;)❤

      Poista
  5. Hihii <3 Ihanaa oli käydä sun kanssa virtuaalisilla kahveilla! :) Paljon kivoja juttuja! Jee Berliinin reissulle ja Thaimaan talvilomamatkalle! Varmasti tekee kummatkin hyvää kiireisen syksyn keskellä :) Ja vitsi oot reippaasti saleillut tänä vuonna ja ihanaa, että liikkumisen ilo on löytynyt! Jos mentäisiin kahville tänään niin en varmaan osaisi kertoa kovasti mitään uutta, mitä et ole jo blogista lukenut..siitä on tullut mun julkinen päiväkirja! :D Halit ja ihanaa Berliinin reissua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sulle kivasta ideasta! Mikäs tässä kahvitellessa ;)❤ Hih, kiva myös on ollut lukea kuulumisia blogisi kautta! Olen kyllä kovasti iloinen myös omanlaisen liikunnan ilon löytymisestä. Siitä saa kuitenkin niin paljon virtaa ja hyvää mieltä :) Mukavaa viikonloppua myös sinne! ❤

      Poista

Lähetä kommentti

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Suositut tekstit