5 aistia ja ainakin 50 asiaa, joista hurmaantua

Onko teillä joskus päiviä, jolloin asiat tuntuvat ottavan pannuun tavanomaista enemmän? Minulla on ollut sellainen päivä tänään. Oikein kunnon mielensäpahoittaja - fiilis :D Biojäteastian pohjalla lojuva muovipussi, ihmiset jotka ottavat viimeisen kupin kahvia, eivätkä vaivaudu keittämään lisää seuraaville, holtittomasti kaahaavat kuskit liikenteessä, itsekkäät teot noin ylipäätään.

Samoja juttuja, joita tapahtuu miltei päivittäin, mutta jotka useimmiten pystyy ohittamaan pienellä tai keskisuurella olankohautuksella. Hyvä niin, sillä en juurikaan nauti päivistä, jolloin harmitukset kasaantuvat pään päälle kuin jättimäinen harmaa pilvi. Olisi kauheaa, jos aina harmittaisi näin! Negatiiviset tunteet keräävät lisää negatiivisuutta, mutta onneksi sama toimii yleensä myös toisinpäin. Jos suhtautuu asioihin riittävällä huumorilla ja kepeydellä, on elämä vain niin paljon mukavampaa elettäväksi.  


Tottahan se on, että elämä voi olla aika tylsää ja epäreilua. Sellaista, että on aina kiire, ja tunne siitä, että kaikilla muilla on paitsi itsellä. Tai sitten se voi olla aika rikasta ja taianomaista. Miten sen nyt päättää nähdä. Juokseeko aina sokkona paikasta toiseen, mariseeko mennessään, vai malttaako hidastaa hengittämään välillä? Antaako aisteille mahdollisuuden terävöityä ja elämän yllättää? Muistaako haistaa, katsoa ja kuunnella? Ehtiikö maistaa kun syö? Keskittyykö siihen mitä hyvää on nyt, vai elääkö aina epämääräisessä odotuksen tai kaipuun tilassa?

Yksi juttu on melko varmaa. Maailma voi näyttäytyä aika ihmeellisenä paikkana, jos ottaa silloin tällöin hetken aistiakseen kaikkea sitä, mitä on.  

Tällainen minun maailmani on parhaimmillaan, silloin kun muistan katsoa. Joskus on syytä muistuttaa itseään. Pieniä asioita, mutta sitäkin enemmän syitä hurmaantua. Ainakin 50. Keksitkö sinä vielä lisää?


Haistan
Tuore kahvi lempimukissa
Kukkiva syreeni
Miehen suihkusaippua
Vastaleikattu ruoho
Uunissa paistuva korvapuusti
Loppukesän kangasmetsä 
Tuore painomuste sanomalehdessä
Juuri puristettu limen mehu
Lämpiävän mökkisaunan savu
Lempihajuvesi ennen illanviettoa
Näen
Maalaus, jonka tein ilman itsekritiikkiä
Kesäkukat omalla parvekkeella
Unisen rakkaan hymy aamulla
Punaisella lakatut varpaat
Kesäkuun tuhlaileva vihreys
Auringonlasku, joka värjää taivaan
Matkakuvat, jotka tuovat mieleen muistoja
Oksien välistä siivilöityvä valo
Tyynen järven pinta
Postilaatikossa odottava kortti ystävältä
Kuulen
Kissan kehräys
Mökkirannassa kukkuva käki
Rakkaan ihmisen nauru
Kattilassa poriseva ruoka
Imurin sammuminen siivousurakan jälkeen
Täydellisesti omaan mielentilaan sopiva musiikki
Oven kolahdus, kun mies tulee kotiin
Peltikattoon ropiseva sade
Takkatuli
Kauhallinen vettä kiukaalle
Järven liplatus
Maistan
Yhdessä kokattu ateria
Mustikat suoraan metsästä
Tuore kahvi
Kylmä siideri kuumana päivänä
Kaviaarileipä juustoviipaleella
Geisha-suklaa ruuan jälkeen
Kotimaiset kesätomaatit
Uunissa kypsytetty bataatti
Loimulohi
Uudet perunat voikastikkeella
Tunnen
Syliin kerälle käpertynyt kissa
Jooga koko kehossa
Käsi kädessä
Puhtaat ja sileät lakanat
Paljaat varpaat nurmikolla
Treenistä väsyneet lihakset
Sopivan lämmin järvivesi heinäkuussa
Jalkahieronta elokuvan aikana kotisohvalla
Pakkaskävelyn jälkeen kotona lämpiävät posket
Lämmin suihku
Pystyttekö te nimeämään tämän päivän ajalta viisi asiaa, josta olette hurmaantuneet tai ilahtuneet - yksi kullekin aistille? :) Minkälaiset asiat ylipäätään hurmaavat ja saavat teidät elämään tiukemmin hetkessä? 

Ps. Juttuidea on lainattu mieltä ja mielikuvitusta ruokkivasta Mielen maisemia - blogista. Kannattaa tutustua! :) 

Kommentit

 1. Löysin monia ihania asioita kun tätä muutamassa postauksessa mietin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä oli kyllä totta tosiaan ihana miettiä! Tuli hyvä mieli kun hoksasi miten paljon kaikkea hyvää onkaan, kun vain katsoo riittävän tarkasti :)

   Poista
 2. Ihana juttu Tiina <3 Välillä kyllä aistii vain niitä huonoja asioita, kuten sen tyhjän kahvinkeittimen työpaikalla tai liian täyden roskiksen kotona. Mutta pääasiassa aistin minäkin hyviä asioita... nyt on vasta aamu, mutta olen jo tuntenut lämpimät kädet herätessä ympärilläni, maistanut tuoreen aamukahvin ja ruisleivän hurmaavan liiton, haistanut raikkaan ilman tuoksun, kuullut hauskoja juttuja radiossa, joille hymyilin itsekseni työmatkalla ja nähnyt suloisen oravan, joka juoksi turvallisesti autotien yli metsän siimeksiin. :) Näillä aistimisilla on hyvä aloittaa pian juhannuksen vietto. Ihanaa juhannusta sullekin <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih mitkä lie tunnepäivät mulla menossa, mutta ihan meinas sydän pakahtua kun luin näitä teidän tämän päivän hurmaantumisen aiheita! :)Aivan ihania juttuja ❤ Vitsi kun muistaisikin joka päivä pysähtyä pieneksi hetkeksi näitä pieniä suuria aistimuksia. Siinä olisi ihan onnellistumisen vaara olemassa ;) Ihanaa juhannusta ja mökkireissua ❤

   Poista
 3. Hyvä postaus ja loistava työkalu kiitollisuuslistojen kasaamiseen - niitä kun aina kovasti suositellaan mutta eipä vaan kovin usein tuu tehtyä. :/ Aistien kautta miettiminen oiskin aika kiva idis, asioita löytyy vaikka kuinka! :) Kivaa loppuviikkoa ja hyvää juhannusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne ja kiva, jos sait tästä ideanpoikasen kiitollisuuslistojen kasaamiseen! :) Itsehuijausta tai ei, mutta minä tulin ainakin paremmalle mielelle kun mietin mitä asioita haluaisin nostaa listalle! Tuli tosiaan mietittyä asioita vähän eri kulmilta, kun niitä mietti aistien kautta. Mukavaa viikonloppua ja juhannusta sinnekin!! :)

   Poista
 4. Tulipa jotenkin kaikin puolin hyvä fiilis tästä postauksesta! Varsinkin kun kuuntelen Spotifysta juuri hyvää soittolistaa ja sen tahdissa luin nuo listaamasi kohdat, niin pystyi oikein eläytymään siihen kaikkeen :)

  Tämän päivän osalta mieleenpainuneet aistimukset: olen haistanut raikkaan sadeilman, nähnyt heräilevän kultani, kuullut avonaisesta ikkunasta lintujen aamukonsertin, maistanut kotimaisen tomaatin täyteläisen maun ja tuntenut lattialle lojumaan jääneen joogamaton jalkapohjieni alla :)

  Hyvää Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunne on molemmin puoleinen! Mullekin tuli tosi hyvä mieli kun luin näistä teidän tämän päivän aistimuksista :) Miten paljon onnea arkiseenkin päivään mahtuu, kun pysähtyy kunnolla katsomaan! Voin kyllä samaistua kaikkiin listaamiisi kohtiin, paitsi en ole tänään kuu(nne)llut linnunlaulua, vielä. Tomaatit alkavat olla pikkuhiljaa parhaimmillaan - niihin iskee kyllä himotus suorastaan :D

   Mukavaa juhannusta sinnekin! ❤

   Poista

Lähetä kommentti

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Suositut tekstit