Sunnuntain mehubaari ja puolukka-boysenmarjaraakakakku

Hei te siellä ja ihanaa aurinkoista sunnuntaita! Ainakin täällä Etelä-Suomessa on ollut tänään upeaakin upeampi kevättalven sää. Valoa on yhtäkkiä niin runsaasti, että siinä voisi melkein kylpeä! Tällainen pirskahteleva auringonpaiste antaa paljon energiaa ja sen myötä ensimmäiset keväiset ajatukset alkavat hiipiä pintaan. Pimein talvi on taitettu, se on ainakin varmaa! 

Rakastan verkkaisia sunnuntaiaamuja ja tämä valo on tehnyt tunteesta tänään vieläkin vahvemman. Meidän sunnuntain aamupalaan kuuluu nykyään melkein aina iso lasillinen tuoreista hedelmistä lingottua makeaa mehua. Appelsiiniä tulee mehuun melkein aina, mutta sen lisäksi laitamme mukaan niitä hedelmiä, jotka kulloinkin sattuvat olemaan sesongissa. Eilen ostin lähikaupasta rasiallisen kiivejä eurolla, ja tänään muutama mehukas hedelmä päätyi meidän mehulaseihin. Tuli muuten ihan superhyvää, aiiii että! Mehulinko oli kyllä ehdottomasti yksi viime vuoden parhaista hankinnoista. Ehkä minun pitäisi ensi kerralla osallistua Ravintolapäivään ja avata mehubaari? ;) 

 

Aamupalan jälkeen lähdimme auringon houkuttelemina pienelle metsäkävelylle. Pururadat olivat hiihtäjien vallassa, joten kävelimme pääosin pienillä kinttupoluilla metsän siimeksessä. Vajaan tunnin kuluttua kotiin palasi kaksi punaposkista reippailijaa :-) Ruokahalu heräsi ja tortillat maistuivat.



Lounaan jälkeen pääsin maistelemaan uusinta raakakakkukokeiluani: puolukka-boysenmarjakakkua! Pohjassa luotin hyväksi havaitsemaani perusohjeeseen, mutta täyteosio poikkesi hieman aimmeista suosikeistani mustikka- ja suklaaraakakakuista. Puolukat tekevät kakusta melko kirpsakan, mutta kirpeyttä saa hyvin taitettua hunajalla ja banaanilla. Raakakakut ovat siitä ihania, että niissä ei ole pakko noudattaa mitään tiettyä kaavaa, vaan mukaan voi laittaa aina marjoja yms. sen mukaan mitä pakkasesta kulloinkin löytyy :) Aiemmista ohjeista poiketen tästä kakusta tuli melko korkea ja aika näyttävä!



Puolukka-boysenmarjaraakakakku

Pohja:
1,5 dl kuorellisia manteleita
1 dl saksanpähkinöitä
n. 2 dl (15 kpl) kuivattuja taateleita
(tänään laitoin pohjaan myös pienen kourallisen rusinoita)

Täyte:
2 dl cashew-pähkinöitä (liotettuna)
1,5 - 2 dl sulatettua kookosöljyä
3 dl puolukoita
3 dl boysenmarjoja
2,5 kypsää banaania
2-3 rkl hunajaa (lisää tai vähennä oman maun mukaan)



Liota cashew-pähkinöitä vedessä väh. 4 tuntia. Laita pohjan pähkinät tehosekoittimeen ja jauha ne rouheaksi jauheeksi. Lisää taatelit (ja tarvittaessa vähän vettä) tehosekoittimeen. Taikina saa jäädä vähän rakeiseksi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun (irtopohjaiseen) kakkuvuokaan (18cm) ja laita pakkaseen täytteen valmistamisen ajaksi.

Sulata kookosöljy vesihauteessa ja puhdista tehosekoitin. Mittaa kaikki täytteen aineet tehosekoittimeen (lisää tarvittaessa hieman vettä) ja anna sen käydä kunnes seos on sileää ja pehmeää. (Minulla ei riittänyt tehosekoittimessa tehot, joten soseutin täytteen lopulta sauvasekoittimella) Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja koristele niin luovasti kuin ikinä haluat :) Anna kakun jähmettyä pakkasessa vähintään pari tuntia. Jos kakku on ehtinyt jäätyä kunnolla, anna palasen sulaa pöydällä tovi ennen herkuttelua!



Miten teidän sunnuntai on mennyt? Oletteko käyneet ulkona nauttimassa auringonpaisteesta? :) Satsaatteko te sunnuntaisin aamiaiseen tai ruuanlaittoon enemmän kuin muina päivinä? Ja hei, onkos siellä muita mehustukseen hurahtaneita? :)

Kommentit

  1. Odottelen kutsua sun mehu- ja raakakakkubaariisi ;) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Coming right up! ;) Mulla on semmonen mehukirja, mistä aina haaveilen kokeilevani ohjeita, ja mehutreffit olis siihen just sopiva hetki :)

      Poista
  2. Vautsivau tuota kakkua! Tosi upeen näkönen ja taatusti hyvää:) Mä nautin sunnuntaina pitkästä juoksulenkistä, jonka jälkeen kävin köllöttelee ennen yövuoroa. Tämä aurinkoinen maanantai sen sijaan meni nukkuessa ja rötvätessä.. vaikka tänäänkin on ihan mieletön keli!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy kyllä todeta, että on kyllä nätein kakku, minkä oon koskaan onnistunut itse tekemään! (en varsinaisesti ole mikään jauhopeukalo :D)

      Hyvältä kuulostaa sekä sunnuntain että maanantain touhut! Treeniä ja lepoa hyvässä suhteessa :) aivan ihana sää ollut tosiaan tänäänkin!! Ihailin sitä työpaikan ikkunasta ;D

      Poista
  3. Hieno kakku, ohje talteen otettu, kiitos! Mehulinko on saanut huilata nyt jonkun aikaa, välillä sillä innostuu tekemään ja sitten tulee tauko. Smoothieita on nyt tyttären kanssa ahkerasti tehty ja hyvää ja tervellistä on nekin :-)
    Tuulannelin-blogista tänne sinun blogiisi tupsahdin, jään seuraamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun nappasit kakkuohjeen mukaan :) Raakakakkuja on monenlaisia ja -makuisia, joten kannattaa kokeilla eri versioita! Tämä oli aika kirpsakka, toisin kuin vaikka suklaaraakakakku, jota tein pari viikkoa sitten. Smoothiet ovat kyllä ihania! :-) Niitä surahtelee täälläkin useamman kerran viikossa.

      Tosi kiva kun löysit tänne! Lämpimästi tervetuloa lueskelemaan :)

      Poista

Lähetä kommentti

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Suositut tekstit