Tarvitseeko taviskuntoilija oikeasti Personal Trainerin?

Eilen oli superjännä päivä, kun kävin tapaamassa ensimmäistä kertaa potentiaalisen Personal Trainerini! Juttelimme tunnin verran tavoitteistani ja kyseisen PT:n tavasta valmentaa, ja niinhän siinä sitten kävi, että innostuin ja menin varaamaan ihan kunnon PT-paketin :D Edellisen PT-kokemukseni myötä minulle oli erityisen tärkeää, että kyseessä on kokopäiväinen Personal Trainer, jolla on aito palo tehdä työtään. Olen seuraillut muutamia Personal Trainereiden (nykyisten tai tulevien) kirjoittamia blogeja ja ihailen sitä intohimoa, joka heillä tuntuu olevan työtään kohtaan. Personal Trainerin palkkaaminen on kuitenkin iso investointi ja itse odotan asiakkaana maksavani sellaisen ihmisen ajasta, joka on hommassa mukana koko sydämellään ja aidosti kiinnostunut asiakkaansa auttamisesta. Minkäänlaiset tutkinnot tai muut meriitit eivät mielestäni voi korvata oikeanlaista asennetta. Minulle on henkilökohtaisesti motivoivaa jo se, että saan olla sellaisen ihmisen läheisyydessä, joka on unelma-ammatissaan ja säteilee sen vuoksi!

En halua ainakaan vielä avata täällä blogissa treenitavoitteitani kovin yksityiskohtaisesti, mutta ylätasolla voinen tiivistää ne kahteen kategoriaan: fyysisiin ja "henkisiin" tavoitteisiin.  Fyysisellä puolella tavoittelen voimaa, ryhtiä ja kiinteyttä. "Henkisellä" puolella puolestaan toivon saavani apua sitoutumiseen sekä uusia ideoita erityisesti voimatreenien puolelle.

Tiedätte ehkä, että olen maailman suurin innostuja, mutta tämän kääntöpuolena on se, että minulla on jonkinsortin vaikeuksia sitoutua pitkäjänteiseen työhön ja kauaskantoisiin suunnitelmiin. Ja eihän siinä mitään, innostumiset tekevät elämästäni ihanan vaihtelevaa, mutta erityisesti treenipuolelle kaipaan joskus kykyä tehdä pitkäjänteisemmin työtä tavoitteideni eteen. Voihan olla, että olen niin henkeen ja vereen innostuja, ettei muutosta asiaan tuo pätevän PT:n apukaan, mutta olen todella utelias kokeilemaan! Pahimmillaan menetän vain hieman aikaa (ja no, hieman enemmän rahaa), mutta parhaimmillaan voin saada aivan uudenlaisen flow'n treenipuolelle ja elämään ylipäätään :) Yhdenlaista flowta tässäkin! Kuva viime kevään blogimiitistä. Vasemmalta oikealle Satu, Karkki, minä ja Hanna :)Minulla ei ole kuitenkaan mitään harhakuvia siitä, että treenit PT:n kanssa tekisivät minusta jotenkin onnellisemman tai paremman ihmisen. Totta kai liikkumisesta saatu hyvä olo näkyy ihmisestä ulospäin, enkä minäkään ole immuuni näille tavoitteille. Silti lähden tähän hommaan mukaan pääasiassa uteliaisuudesta ja siksi, että mielestäni ansaitsen tämän mahtavan jutun elämääni :) Tämä olkoon palkintoni siitä, että olen maltilla, mutta silti aika kovalla työllä onnistunut muuttamaan elintapojani ja elämänasennettani viimeisen kahden vuoden aikana niin radikaalisti parempaan suuntaan. Ulkoisesti olen ehkä vain hieman erilainen kuin pari vuotta sitten, mutta sisäisesti olen niin paljon vahvempi, onnellisempi ja itsevarmempi. Kukaan ei ole tätä matkaa tehnyt puolestani (rinnalla kylläkin) ja koen, että juuri nyt on hyvä hetki kiittää itseäni siitä kaikesta hyvästä, mitä olen tehnyt hyvinvointini eteen.

Alkuvuodesta kiitin itseäni matkamessuilla myös skumpalla :P

Palatakseni vielä kysymykseen siitä, tarvitseeko taviskuntoilijan oikeasti Personal Trainerin? Tarvitsenko minä, suurinpiirtein normaalipainoinen, ihan riittävän hyväkuntoinen nainen oikeasti sellaisen? En varmasti. Aivan taatusti pärjäisin ilmankin ja tuloksia tulisi, tai sitten ei. Jos jatketaan samaa ajattelurataa, niin tarvitseeko kaupungissa asuva ihminen oikeasti auton? Tarvitseeko hän oikeasti kuudet treenihousut? Tarvitseeko television, ravintolaillallisia, kampaamokäyntejä tai edes verhoja ikkunoihin? Tuskin. Mitään näistä emme pohjimmiltamme tarvitse, sillä elämämme jatkuvuus ei ole näistä kiinni. Silti omistamme ja teemme, koska meillä äärettömän onnekkailla ihmisillä on mahdollisuus panostaa elämänlaatuun valitsemillamme tavoilla.

Harvalla meistä on varaa kaikkeen, mutta useimmilla meistä on kuitenkin mahdollisuus panostaa edes muutamaan sellaiseen asiaan, joita ei oikeasti tarvitse, mutta joista voi silti saada elämäänsä todella paljon iloa, motivaatiota, merkitystä ja suuntaa. Itse en esimerkiksi satsaa kotini sisustamiseen (tai siivoamiseen :D) juuri ollenkaan, mutta panostan enemmän kuin mielelläni suomalaiseen työhön ja omaan hyvinvointiin. Kun minä voin hyvin, koen olevani paljon parempi läheinen myös ihmisille ympärilläni. Näissä ajatuksissa siis kohti torstain ensimmäistä PT- tapaamista, jossa tehdään kuntotestejä, kehonkoostumusmittaus ja otetaan ilmeisesti valokuvia aloitustilanteesta. Mielenkiintoista, jännittävää ja oikeastaan myös vähän pelottavaa! Tuntuu hurjalta astua näin suuri harppaus pois omista treenirutiineista ja omalta pehmeältä mukavuusalueelta! Toivottavasti pysytte matkalla mukana :)

Mitä mieltä te olette? Tarvitseeko taviskuntoilija Personal Trainerin?

Kommentit

 1. Hyvä teksti. Minäkin olen peruskuntoilija, joka sattuu höynähtäneen juoksuun. Mulla ei siis ole personaltraineria, mutta mun mielestä mun maratonkoulu on mun personaltrainer. Siellä on valmentaja, joka tekee ohjelman. Minä en ainakaan yksin ole päässyt tavoitteisiinsa, joten toiven, että tästä valmennuksesta on apua siinä. Unelmien saavuttamiseksi tarvitaan toisinaan vähän apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, maratonkoulu ja sen valmentaja toimivat varmasti myös ikään kuin Personal Trainerina. Ne auttavat sitoutumaan ja tuovat uusia ideoita ja rytmiä omaan harjoitteluun! Kyllä on ihan sallittua ottaa vastaan apua matkalla kohti omia unelmia, jos se vain on mahdollista ja tuntuu itsestä sopivalta tavalta edetä :) Tsemppiä juoksutreeneihin! Täällä jännätään jo kovasti huomista kuntotestirupeamaa :D

   Poista
 2. Hieno homma tuo PT:n palkkaaminen! Upeaa, jos kemiat tuntuivat synkkaavan! Ja mitä tulee kysymykseesi, niin sanoisin, että ei tarvitse, mutta on siitä silti varmasti paljon iloa ja hyötyä. Sehän on vaan yksi hyvinvointitekijä sun elämässä. Kuten kirjoititkin, on aika paljon muitakin juttuja, mitä ihmiset eivät tarvitse, mutta ostavat silti.

  Tsemppiä projektiin! Olisi kiva kuulla välillä, miten homma etenee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee, kiitos Suvi!! Luulen, että en malttaisi olla kirjoittelematta näistä jutuista, vaikka sitä pyytäisitte :D On tämä kuitenkin minulle henkilökohtaisesti sen verran iso ja inspiroiva juttu! Välillä tunnen kuitenkin jollain tavalla huonoa omatuntoa siitä, että voin investoida tällaiseen näin yleelliseen asiaan, mitä en "oikeasti tarvitse". Mutta toisaalta terveydelle, hyvinvoinnille ja yleiselle inspiraatiolle on lopulta aika vaikeaa määritellä hintalappua... Olen tosi kiitollinen siitä, että ainakin kerran elämäni aikana pääsen kokeilemaan tällaista :)

   Poista
 3. Heippa! <3 Ihanaa, että teillä synkkasi PT:n kanssa! Kuulostaa kyllä tosi hyvältä, ja mä valitsisin PT:n myös asenteen/kemian perusteella! Tosi jännää jäädä seurailemaan sun matkaa kohti tavoitteita! :) Itse olen sitä mieltä, että hyvä PT on varmasti hyvä ja kannattava sijoitus, ja itsekin sellaisen ottaisin, jos budjetti antaisi myöten, mutta tällä hetkellä priorisoin muita juttuja! Joskus myöhemmin lähden kyllä PT-tielle myös! Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan ja kiitos! <3 Se on just niin, että PT:n kanssa kaikista tärkeintä on se, että kemiat kohtaavat ja että PT on oikeasti innostunut työstään! Uskon ja toivon, että sellaisesta PT-suhteesta voi saada tosi paljon irti ihan kaltaiseni taviskuntoilijakin. Kiva myös kuulla, että sinäkin olet kiinnostunut treenailemaan PT:n kanssa vielä jossain vaiheessa! Kaikelle on oikea aikansa ja paikkansa :) Minä yritän kertoa sillä välin omista kokemuksistani mahdollisimman rehellisesti täällä blogissa - jospa niistä olisi teille muillekin iloa tai hyötyä jossain vaiheessa! Jee:))

   Poista
 4. Tiina! Mun mielestä tää pitkä pt-projekti (ja siis päätös siitä) ainakin osoittaa sitä sitoutumista jo :) Kiva että synkkas pt:n kanssa, se varmasti on tärkeimpiä asioita, kun laitat omat treenisi toisen ihmisen käsiin! Itse voisin kuvitella pt-palveluita, mutta toisaalta sen ihmisen pitäisi sitten päästä ihan mun pään sisälle asti, jotta se ymmärtäisi, kuinka laajalti pidän liikunnasta. Tahtoisin siis ottaa valmentajan, joka tekisi mulle ohjelmaa ja treenaisin hänen kanssaan välillä, mutta pelkään, että "ohjelmasta tulisi liian pakkopullaa" - toki, jos pt ymmärtäisi haluni, niin siitä ei varmasti sitä tulisi. :)

  Eli siis, mun mielestä myöskään ihminen ei tarvitse pt-palveluja, mutta saa ja kannattaa niihin satsata, jos siitä kokee saavansa iloa elämään. En minäkään todella sitä autoa tarvitse, mutta se helpottaa elämääni ja tekee sitä mukavaa; pääsen mm. suunnistuspaikoille helposti. En koe mitään parempaa tapaa käyttää rahaa, kuin laittaa niitä itseensä ja omaan hyvinvointiin. Me eletään täällä vain kerran! Toivotan sulle oikein antoisaa pt-treenejä, ja toivottavasti pääset kohti tavoitteitasi! :) Ja toivon myös (edelleen), ettei meidän treenit lopu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin Hannaseni: tein PT:lle heti ensimmäisellä tapaamisella selväksi, että meidän toiminnallisiin salitreeneihin ei sitten kajota ;D Hulluhan se olisi, jos olisi kieltämässä multa mun tällä hetkellä kovimman / lemppareimman hikitreenin! Tarkoituksena olisi nostaa kuntosalitreenien määrää jonkin verran, mutta ei missään nimessä meidän huippujen yhteistreenien kustannuksella :)

   Uskon, että Personal Trainereita ja valmennussuhteita on monenlaisia, eikä läheskään aina ole tarvetta mennä siihen, että PT sanelisi kaikki treenit ja niiden sisällöt. Itsekin aion edelleen pitää kiinni lempitreeneistäni (tanssi ja meidän yhteistreenit), mutta lähinnä itse toivon saavani inspiraatiota juuri tuonne salitreenipuolelle, ja muutamaan muuhn juttuun. Itsekään en pystyisi noudattamaan jotain täysin ulkoapäin tullutta treeniohjelmaa, vaikka saattaisinkin saada sellaisen avulla paljon nopeammin tuloksia. Mulle pääasia on kuitenkin liikunnan ilon säilyttäminen, terveen ja toimintakykyisen kropan ylläpitämisen ohella! Kiitos tsemppauksista! Avoimin mielin eteenpäin :)

   Poista
 5. Olipa mielenkiintoisesti kirjoitettu teksti tällaisesta aiheesta. Olit tuonut hyvin esiin monia seikkoja, jotka todellakin puoltavat personal trainerin palkkaamista. Eihän tavis kuntoilija tosiaan TARVITSE, mutta ei montaa muutakaan asiaa, kuten kirjoititkin.. Toisaalta pt:n palkkaamista voisi perustella myös sinänsä sillä, että nykyään on niin paljon tietoa eri treenitavoista ja mahdollisuuksista. PT varmastikin voi antaa juuri sinulle sitä parhainta yksilöllistä tietoa ja osaamista omaan treenisuunnitteluun, ja antaa sellaisen näkemyksen mikä on järkevää. Millä tavoin parannetaan erilaisia ominaisuuksia, peruskestävyyttä, lihasvoimaa, liikkuvuutta jne. Uskon, että saat paljon irti!

  Kyllähän tässä itsekin kaipailisi vähän lisävinkkejä, että mitenhän nämä kaikki lajimuodot järkevästi yhdistäisi ja mitkä olisi ne osa-alueet mikä kaipaisi eniten hiomista.. mutta ehkäpä tässä mennään vielä omalla yrittämisellä:)

  Niin ja toi blogitapaaminen. Oli vuoden ykkösjuttuja, että pääsi tutustumaan teihin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuo meidän tapaaminen oli kyllä niin mukava! Alkuun jännitti kyllä, mutta hyvin se jännitys suli siellä crossfitissä hikoillessa :-)

   Erittäin hyviä pointteja jälleen kommentissasi! Noinhan se taitaa juuri olla, että nykyään on niin hirveästi tietoa tarjolla, että PT:n arvo voi olla jo siinä, että hän auttaa sinua keskittymään ja löytämään sinulle sopivia tapoja treenata siinä hetkessä. Onhan PT:n palkkaaminen aina aika suurta arpapeliä ja sellainen investointi, jonka lopputuloksesta ei koskaan olen täysiä takuita. Jos ostaa auton, niin yleensä saa auton, mutta jos ostaa PT-palvelua, niin lopputulokseen vaikuttaa ihan hirveän monta tekijää. Kun asiaa alkaa tarkemmin ajatella, niin koko PT-ala on todella erikoinen! Mutta mä olen kyllä niin utelias, että pakko nyt kokeilla, kun se on tässä hetkessä mahdollista ja inspiraatiota löytyy :) Tietääpähän tämän jälkeen, että kannattiko, ja jos ei, niin eipä tarvitse ainakaan jossitella myöhemmin! Avoimin mielin olen kuitenkin liikkeellä kaikin puolin, eli eiköhän tästä ainakin jonkinlaisia uusia ideoita ja vinkkejä jää käteen, tai vähintäänkin sitten hyviä treenikokemuksia valvovan silmän alla :-)

   Poista
 6. Moi! Hyvä teksti aiheesta! Mäkin olen miettinyt, tarvinko oikeasti Personal Traineria. Haluaisin sellaisen, mutta opiskelijana mietin todella tarkkaan, mihin rahani käytän. Lisäksi olen liikunnallinen, normaalipainoinen ja syön mielestäni ihan hyvin. Kuitenkin haluaisin PT:n ennen kaikkea siksi, että oppisin liikkeiden tekniikat salilla paremmin, oppisin uusia liikkeitä ja saisin uutta intoa omiin treeneihin. Kyllä tuossa on kolme ihan hyvää syytä mielestäni :)

  Nyt aion kuitenkin ensin reissata kuukauden Aasiassa ja katsoa sitten uudestaan, mihin rahat ja into riittävät. Iloisiat PT-treenejä sulle, luen mielläni lisää kokemuksista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini! Kiva kuulla, että teksistä heräsi ajatuksia ja uusia näkökulmia :) Jo viime vuoden lyhyen PT-kokeiluni perusteella voin todeta, että PT on juuri omiaan tarkistamaan liikkeiden tekniikat ja varmistamaan treenin monipuolisuuden & turvallisuuden! Sain myös muutamia erittäin hyviä uusia liikeideoita, joita hyödynnän melko säännöllisesti vielä nykyisinkin. Itselleni siis juuri nuo kolme luettelemaasi syytä olivat ehdottomasti edellisen kerran suurinta antia! :)

   Sen tiedän myös omien opiskeluaikojeni perusteella oikein hyvin, että PT:n kaltainen investointi ei välttämättä ole se to do -listan ensimmäinen asia, varsinkin jos liikkumisen ja syömisen perustat ovat jo ihan kohtuullisesti hanskassa! Suosittelen kyllä ehdottomasti panostamaan matkustamiseen, niin itsekin silloin tein! Kun on töissä, on huomattavasti hankalampaa ottaa esim. kuukauden talvilomia ;) Kulostaa kyllä aivan mahtavalta tuo Aasian reissu!! PT:n kanssa ehtii treenailla aivan varmasti sitten joskus myöhemminkin, jos siltä tuntuu!

   Kivaa, jos olet matkassa mukana! :)

   Poista
 7. Tärkeintä minusta on, et synkkaa hyvin yhteen ja on mieleinen. Itse koin joku aika sitten ei niin mieluisan hetken, kun pt tuli tarjoamaan palvelujaan, eka tutustuminen oli ilmainen. Hän oli jälkeenpäin ajateltuna jopa vähän hyökkäävän oloinen, manipuloiva ja lopuksi en kehdannut kieltäytyä palvelusta, hintavia tunteja olivat (50min./krt) Sitouduin 5krt pakettiin. Näistä kerroista ei tainnut yksikään kestää tuota 50 min. edes + markkinoi oikeanlaisen ravinnon puolesta, jossa voi myös auttaa ( ei sisältynyt 5krtaan) + seurantaa varten otettiin paino + lihas- rasvaprosentit ylös tulevaa ajatellen?

  Frendille tapahtunutta vähän manailin ja totesin, että jos joskus näitä palveluja vielä käytän olen silloin valmiimpi valitsemaan mieleisemmän pt- valmentajan. Olen kuitenkin vuosia kuntosalia harrastanut ja tarkoitukseni olikin selvittää, josko olisi korjattavaa tekemissäni liikeradoissa jne. paikat pysyisi ehkä paremmin kondiksessa ja sitä kautta oppisin uutta, joka on tulevia treenejä ajatellen hyödyksi itselleni? Tässä mielessä opin myös jotain uutta, ettei tämä kuitenkaan ihan turha pt- treeni loppujen lopuksi ollutkaan, vaikkei niin mieleinen ohjaaja ollutkaan.

  Jokaisen kannattaa etukäteen miettiä, millä tavalla pt:stä voisi saada hyötyjä irti, itselläni oli enempi hienosäätöä, jolloin tarve pt- palveluille ei välttämättä niin suuri, kuin jollekin joka vasta tutustuu uuteen lajiin ja on riippuvaisempi osaavasta pt- ohjauksesta. Tämä pitää tuntua mielekkäältä ja sellaiselta, että sitä haluaa lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mielenkiintoinen kommentti! Kiitos kun kerroit kokemuksistasi. Kuulostaa tosiaan vähän ikävältä PT-kokemukselta, vaikka jotain hyötyjä ehkä tekniikkaan saitkin. Itsekään en tykkää yhtään sellaisesta painostavasta myyntityylistä ja potuttaa ihan suunnattomasti, jos joudun ostamaan tämäntyyppiseltä henkilöltä jotain, jos esim. kyseistä tuotetta tai palvelua ei ole helposti muualta saatavilla. Noista sulle tehdyistä kehonkoostumusmittauksista voi kylllä ajatella niinkin, että tottahan on, että viidessä treenikerrassa ei niihin välttämättä tule vielä kovin paljoa muutosta ja nyt sulla on ainakin ne tulokset olemassa, jos joskus myöhemmin haluat tsekata tilanteen uusiksi! Se on kuitenkin PT-toiminnassa ihan yleinen ja tiedostettu heikkous, että alaa tai sen koulutusta ei ole vielä riittävällä tavalla standardoitu, ja sikäli PT-palvelun ostaminen on melkein aina jollain tavalla "kuin ostaisi sian säkissä" (modernia ilmaisua käyttääkseni :P)

   Yhdyn täysin kommenttisi viimeisiin kappaleeseen! PT-suhteesta voi saada täyden hyödyn vain, jos on itsellä riittävän selkeä kuva siitä, mitä PT-suhteelta odottaa ja pystyy ilmaisemaan tämän myös PT:lle. Totta on myös varmasti se, että kaikki, tai edes suurin osa meistä ei oikeasti tarvitse PT-palveluita tai ei ainakaan saa siitä sen hinnan arvoista hyötyä. Helposti tämä unohtuu nykyaikana, kun tuntuu, että joka toisella taviskuntoilijalla on oma PT (itseni nyt mukaan lukien). Mielestäni on tärkeää keskustella näistä aiheista, joten kiitos vielä kun kommentoit! :)

   Poista
 8. Moikka,

  etsin tämän postauksen, kun muistin, että kirjoitit tästä viime vuoden puolella. Tämä on mielenkiintoinen aihe,itse syksyllä otin pt:n 20 kerran paketin, joka alkaa kohta olla loppusuoralla. Olen liikkunut useamman vuoden säännöllisesti, mutta aika yksipuolisesti, olen käynyt juoksulenkeillä ja silloin tällöin kahvakuulatunneilla. Kuntosalikäyntini ovat aiemmin olleet työpaikkojeni ilmaisilla saleilla ja se on ollut melkoista haahuilua, kun en ole oikein tiennyt, mitä siellä tekisin. Syksyllä päätin liittyä kuntokeskuksen jäseneksi ja samalla palkata pt:n, mikäli sopiva löytyy. Salijäsenyyteen kuului yksi ilmainen pt-tapaaminen ja löysin sen avulla itselleni hyvän pt:n. Tavoitteena oli liikkumisen monipuolistaminen ja erityisesti lihaskuntoon panostaminen. Alussa tehdyt kuntotestit olivat lihaskunnon osalta aika armotonta luettavaa, joten oli aikakin herätä tähän asiaan. Pt:n kanssa treenaaminen on antanut valtavan paljon. Olen löytänyt uuden harrastuksen, käyn kuntosalilla nykyään säännöllisesti ja tiedän mitä siellä teen. Olen tosi innoissani, kun olen oppinut niin paljon uutta ja tekniikat on tarkistettu. Voin kaiken kaikkiaan paremmin ja myös juoksuharrastus on saanut uutta pontta parantuneen lihaskunnon myötä. Lisäksi olen iloinen, että ylitin kynnyksen ja menin oman mukavuusalueeni ulkopuolelle, nimittäin sitä pt:n kanssa treenaaminen minulle alussa oli ja on edelleen. Alussa ajattelin, että en osaa mitään ja kaikki katsoo jne...Nyt huomaan, että salilla treenaa tosi moni pt:n kanssa, eikä heihin kukaan mitään sen kummempaa huomiota kiinnitä. Mukavuusalueen ulkopuolellle mennään jokaisella treenikerralla, mutta tykkään kun tehdään kunnolla ja hiki lentää :) Ruokavalioasioita on ollut myös mahdollista pt:n kanssa viilata, sen enemmälti niihin ei ole ollut tarvetta puuttua, kuin että aiemmin söin liian vähän, ja se on ollut tärkeä huomio.

  Itselläni pisti korvaan, kun yksi työkaveri kysyi tovi sitten, että "No, onko pt:sta ollut hyötyä, onko kiloja tippunut?". Itse en ollut ajatellut ensisijaiseksi tavoitteeksi painonpudotusta. Kuulun siihen porukkaan, että ainahan sitä voisi 5 kg nipistää. Mutta painoa ei ole pudonnut syksystä lähtien ollenkaan, mutta muuten huomaan kropassani tapahtuneet muutokset, kiinteytymistä on tapahtunut ja ryhti on aiempaa parempi, erityisesti jalkoihin olen saanut voimaa lisää. Olen yrittänyt jättää vaakaan tuijottamisen, koska peili ja oma tuntuma on parempi mittari hyvinvoinnille. Jotenkin vaan huvittaa, että ajatellaanko automaattisesti, että pt:n palkkaamisen ainoa tavoite voisi olla painopudotus. Jos olisi rahaa, niin jatkaisin pt:n kanssa treenaamista vielä 20 kerran jälkeenkin, niin paljon enemmän saan itsestäni irti niissä treeneissä. Kaverin kanssa treenaamisessa varmasti saisi myös saman, mutta tällä hetkellä ei ole ketään tuttua/kaveria, joka treenaisi samalla salilla. Kaiken kaikkiaan vaan totean tähän pt-asiaan, että lämpimästi suosittelen kaikille, jotka haluavat uutta pontta treeneihin ja varsinkin jos haluaa salilla alkaa treenaamaan ja kokee epävarmuutta sen suhteen. Olen todella tyytyväinen, että palkkasin pt:n, rahapussissa se tuntuu, mutta kuten sanottua, olen saanut uuden harrastuksen, kunto on kohentunut (vaikka painoa ei olekaan pudonnut :)), olen paljon virkeämpi ja jaksan paremmin. Kuntokeskusjäsenyyden myötä olen myös hyödyntänyt jumppatunteja, joilla en aiemmin ole käynyt, joten siinäkin mielessä viime kuukaudet ovat tuoneen liikkumiseeni paljon uutta.

  Oikein mukavaa talven jatkoa, pian alkaa aurinkokin kunnolla pilkistellä ja kevät tulee ja geokätköily onnistuu paremmin :) Kiitos tosi hyvästä blogista, hyppäsin seuraamaan blogiasi jossain vaiheessa viime vuotta ja olen lukenut alusta alkaen kaikki kirjoituksesi. Kirjoituksistasi huokuu elämänmyönteisyys ja iloisuus, suhtaudut liikkumiseen juuri niin rennosti kuin itsekin vielä jonain päivänä teen :)

  -Terhi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Terhi! Ilahdutit minua kommentillasi tänään todella suuresti - KIITOS <3 Välillä käy mielessä, että jaksaako tänne blogiin aina vaan kirjoittaa ja ketkä juttuja lukevat, mutta tällaisten kommenttien jälkeen on helppoa muistaa miksi tätä teen ja miksi tästä niin tykkään :)

   Olipa mielenkiintoista lukea kokemuksiasi PT-treenistä! Melkeinpä suoraan voisivat olla kuin omasta kynästäni nämä sun kokemukset ja ajatukset. Voin samaistua moneen kohtaan mm. siihen, että olen löytänyt PT-treenien myötä aivan uudenlaisen kiinnostuksen salitreeniin ja saanut roimasti varmuutta tekniikoihin ja tekemiseen noin ylipäätään. Vaikka painoa ei ole kiloissa lähtenytkään, olen huomannut, että kropassa on ylipäätään vahvempi ja ryhdikkäämpi olo. Ja olen 100% sitä mieltä, että oma olo on paljon, paljon tärkeämpää kuin se, mitä vaaka näyttää!

   Kuulostaa siltä, että löysit itsellesi juuri oikeanlaisen trainerin, joka on haastanut sinua mukavuusalueesi ulkopuolelle, mutta silti niin, että olet saanut matkan varrella ahaa-elämyksiä ja onnistumisen kokemuksia. Ihan parasta! Jos voi todeta, että "olen paljon virkeämpi ja jaksan paremmin", niin PT-jaksosi on ollut aivan varmasti täysin tekemäsi rahallisen investoinnin arvoista. Minulla on myös samat pohdinnat menossa, että pystyisinkö vielä jatkamaan kymmenen kerran paketilla, mutta vielä en ole päätöstä tehnyt. Voi olla että treenaan jonkin aikaa omillani ja palaan esim. syksyllä taas tarkistuttamaan tekniikat ja hakemaan uutta potkua treeneihin...

   Haluaisin melkein käyttää otteita sun kommenteista, kun kirjoittelen jossain vaiheessa koostetta PT-kokemuksista :-) Aivan mahtavaa lukea siitä liikkumisen riemusta ja hyvästä olosta, mitä olet liikunnasta saanut! Valoisaa, rentoa ja liikunnallista kevään jatkoa sinulle Terhi! Piristit tänään todellakin mun päivää... Toivottavasti jaksat kommentoida aina välillä jatkossakin :)

   Poista
  2. Kiva kuulla, että kommenttini ilahdutti :) Eilen kun kommenttia kirjoittelin, niin oikein itsellenikin valkeni, miten paljon olenkaan pt:sta hyötynyt. Onnellista on se, että löytyi pienellä vaivalla hyvä tyyppi. Tosi tärkeä juttu on se, että kemiat pt:n kanssa kohtaavat, koska tympisi mennä treenaamaan, jos ei ollenkaan oltaisi samalla aaltopituudella. Käytä ihmeessä otteita mun kommenteista koosteessa, jos siltä tuntuu, meidän pt-kokemukset taitavat tosiaan olla aika samanlaisia ;-) Odotankin innolla koostettasi pt-kokemuksista. Itse olen myös pohtinut, että treenaan omillani jonkin aikaa ja mahdollisesti joskus myöhemmin palaan treenaamaan pt:n kanssa, jos kaipaan uutta potkua ym.

   Kiitos, nautitaan alkavasta keväästä! Yritän aktivoitua kommentoimaan jatkossa välillä, kun kuitenkin jokaisen postauksen luen :)

   Terhi

   Poista
  3. Se on kyllä niin totta, että on tosi tärkeää, että kemiat osuvat PT:n kanssa yksiin! Itsekin valitsin tämän nykyisen trainerin vähän intuitiolla ja enemmän tuurilla, mutta onneksi kohdalle sattui ihan superammattilainen :)

   Pitääkin kirjoitella lähiaikoina jonkinmoista koostetta aiheesta! Palaillaan siis asiaan :)

   Poista

Lähetä kommentti

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Suositut tekstit