13. heinäkuuta 2017

Islanti

Hei ja terveiset Islannista! Kierreltiin juuri 8 päivän ajan Islantia ympäri ja olihan se (kylmyydestä huolimatta) aivan ihanaa <3 Islanti vaan on niin mykistävän kaunis ja siellä tuntee olevansa osa luonnon suurempaa kiertokulkua.

Islannissa luonnonvoimat ovat erityisen lähellä ja luonto ympärillä on vahvaa, puhuttelevaa, puhdasta ja niin kaunista. Useamman kerran ihastelin maisemia tippa linssissä, koska se kauneus on kertakaikkiaan vain niin hämmentävää.

Rakastan ja arvostan Suomen luontoa suuresti, mutta Islanti on aivan oma maailmansa. Hieman häiritsevää oli turismin valtaisa kasvu verrattuna esim. viiden vuoden takaiseen ensimmäiseen Islannin matkaamme. Erityisesti sen huomasi etelän suurilla vesiputouksilla. Golden Circlen jätimme suosiolla väliin, sen ihmisryntäystä en tohdi edes ajatella. Itävuonoilla ja pohjoisosissa oli onneksi edelleen väljempää. Uskon, että myös uskomattoman kauniilla Länsivuonoilla on hiljaisempaa, eli ehkä kyse on enemmän omista reittivalinnoista. Itse päädyimme tällä kertaa vuokraamaan normaalin pikkuauton (ei siis nelivetoa), jolloin esim.  Länsivuonoille ei ollut juuri asiaa. Ehkä seuraavalla kerralla taas 4WD ;) 

Alla muutama panorama-kuva reissusta. Eihän ne maisemat kuvissa täysin pääse oikeuksiinsa, mutta tässä ainakin muutamia tunnelmia matkan varrelta :)

Matkalla Itävuonoille.

Suuri Dettifoss.

Samainen Dettifoss-putous hieman ylempää kuvattuna. Näissä kuvissa ei näy miten pieniä pisteitä ihmiset olivat putouksen reunalla..huh! :)

Hurmaava Godafoss <3

"Perusmaisemaa" aurinkoisena päivänä.

Tröllaskagi Peninsula oli tosi kaunis ja siellä oli vain vähän muita matkailijoita :) Matkan varrella piti ajaa mm. 3 km pitkän yksikaistaisen tunnelin läpi.. pikkasen oli pelottavaa!

Kauniita islanninhevosia on tienvarret täynnä <3

Kävelyä tulivuorikraaterin reunalla. Tosi vaikuttava paikka oli.

Jonkun vuonon perukoilla..

Ehkä laitan vielä lisää reissutunnelmia tavallistenkin kuvien muodossa jossakin kohtaa... Nyt valmistaudumme Suomi-turneelle :)

Ootko käynyt Islannissa tai suunnitteletko käyväsi jossakin vaiheessa? :)

10 kommenttia :

 1. Oi vitsi miten ihania kuvia ja tunnelmia!! :) En ole koskaan käynyt Islannissa, mutta olen aina halunnut sinne ratsastusvaellukselle! Issikat on ihania! Ehkä jonain päivänä! :) Mahtavaa Suomi-turneeta teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ratsastusvaellukset näyttää tosi kivoilta! Itse en ole tottunut hevosiin, mutta issikat vaikuttaa kyllä kilteiltä ja helposti lähestyttäviltä :) Mukavia kesäpäiviä sinnekin!

   Poista
 2. Hienoja kuvia niin täällä kuin Instagramissakin! Oli varmasti huikea reissu. :) Itse on ole (vielä) koskaan käynyt Islannissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos :) Oli kyllä huippu reissu! Joskin kolmesta reissusta kolein, mutta vaatetuksella voi onneks aika pitkälle varautua :)

   Poista
 3. Teillä on ollut kaunis sää matkalla! Itse tulin Islannista kaksi viikkoa sitten, tunnelmia kahteen osaan jaettuna täällä:

  http://hemulinkirjahylly.blogspot.fi/2017/06/reissussa-islannin-kiertoajelu-osa-1.html

  ja täällä:

  http://hemulinkirjahylly.blogspot.fi/2017/07/reissussa-islannin-kiertoajelu-osa-2.html

  Ihana maa! Meillä oli sää huono ja kylmä suurimman osan aikaa, niin että silloin kun ei oltu kuumassa lähteessä niin piti olla untuvatakki päällä. Kaikki muu oli aikas mahtavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolittain oli hyvä sää ja puolittain melko hirveä :D Suurin osa kuvista tuli otettua niinä aurinkoisina päivinä ;) Kyllä meitäkin moneen otteseen paleli niin maan penteleesti, mutta silti reissu ja Islanti oli taas ihania. Ai että oli kuva lueskella noita sun reissujuttuja! Taidan itekin kirjoitella lisää, kunhan pääsen taas jossakin vaiheessa koneen ääreen :)

   Poista
 4. Vau, upeita panoraamakuvia :) Islanti vaikuttaa kyllä sellaiselle hyvälle kohdemaalle, näyttää niin upealta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hyvällä säällä Islannista on helppo ottaa hienoja kuvia jopa kännykällä.. Ja kyllä todellakin on upea kohde...! Vie sydämen mennessään ❤️ ;)

   Poista
 5. Islanti on kyllä kiehtova maa, joku päivä itsekin tahdon sinne lumoavaa luontoa ihastelemaan. Ihanaa loman jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiehtova on aika osuva sana kuvaamaan Islantia. Ehkä myös mystineb ja lumoava tosiaan! Se on vaan niin erilainen kuin mikään muu paikka, missä oon käyny.. Vaikka ihanaa luontoa löytyy monestaki paikasta! :) Ihanaa kesän jatkoa myös sinne ❤️

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...