7. toukokuuta 2017

Tietoisempia aistimuksia

Nähdä maailma hiekanjyvässä ja taivas villikukissa, 
pitää äärettömyyttä kämmenellä
ja elää ikuisuus tunnissa.

- William Blake

Usein kuulee sanottavan, että syvempi onnellisuus elää aistimuksissa, läsnäolossa ja hetkessä elämisen taidossa. Toki onni koostuu monista suuremmistakin palasista - unelmien tavoittelusta ja tavoitteiden saavuttamisesta, tasapainosta, omien arvojen mukaisista valinnoista. 

Silti, jos iso kuva häivytetään hetkeksi taustalle, jää käsiin katkeamaton sarja hetkiä, joista elämä lopulta muodostuu.


Nykyään ainakin itselläni huomio keskittyy aistimusten sijaan aivan liian usein puhelimen näpräämiseen tai muuhun ei-tiedostettuun hääräämiseen. Mieli on kaikkea muuta kuin läsnä tässä hetkessä ja moni tuntemus jää tietoisella tasolla kokematta. Aistimukset lipuvat ohi kuin pilvet, joita en muista katsoa. 

Tämä on harmi sinänsä, sillä ne hetket, kun on täysillä läsnä hetkessä ja "omassa nahassaan" ovat usein todella vahvoja ja voimaannuttavia. Mikä voikaan olla ihanampaa, kun iltauinti tyynessä järvessä auringon paistaessa matalalta, kaislojen vaimeasti kahistessa, kangasmetsän tuoksujen leijaillessa ilmassa. Silloin kaikki aistit ovat avoinna, mieli on yhtä aikaa tyhjä ja yltäkylläisen täynnä.

"Siinä samassa jokin minussa huomaa, miten uppoutunut olen erilaisiin aistimuksiin. Ajantaju on mennyt. Ihan kuin olisin humahtanut tikittävän ajanlaskun ulkopuolelle. Mieli on tyyni, mitään ei puutu. Kokemus täyttää joka sopen. Olen elävä, täynnä elämää, joka on sisäpuolellani, ulkopuolellani, kaikkialla ympärilläni ja jatkuu silmänkantamattomiin, korvankuulemattomiin."

- Jaana-Mirjam Mustavuori: Aistit auki! Anna elämän koskettaa


Hetkessä elämisen ja aistimisen taito ovat asioita, joissa haluan kehittyä, sillä tiedän niissä piilevän valtavasti voimavaroja. Minulle opettelu on helpointa luonnossa, missä ihmeteltävää riittää. Nautin luonnon pienien ihmeiden valokuvaamisesta, sillä se saa katsomaan ympäristöä tarkemmin. Luontoaistimusten kautta myös arkiset kävelyt bussipysäkille voivat muuttua elämysmatkoiksi, kun antaa aistien aueta ja ottaa vastaan kaikki ne pienet hienot asiat, joita maailma meille kiireenkin keskellä tarjoaa :)

Uskon, että joku voi pitää minua hieman naiivina haihattelijana aistifiilistelyineni, mutta se ei oikeastaan ole minulta pois. Koska elämä tarjoaa jokaiselle myös niitä kuuluisia "sitruunoita", niin on helpottavaa tietää, että suurtenkin myllerrysten keskellä on aina mahdollista nähdä valonpilkahduksia puiden lehtien kahinassa, keväisen metsän tuoksussa, hassuissa pilvissä ja auringonlaskun heijastuksessa järven pinnalla.

Siispä kohti kevättä avoimin aistein ja tietoisin mielin :-)

Aistifiilistelijä elementissään ;D

Minkälaisia asioita olet aistinut tänään? Kuka tunnustautuu aistifiilistelijäksi? Millaisissa hetkissä aistit ovat vahvimmin auki? :)

Ps. Kirjasuositus, jos haluaa oppia kiinnittämään huomiota aisteihin on Jaana-Mirjami Mustavuoren Aistit auki! Anna elämän koskettaa. Itse ostan harvoin kirjoja, mutta tämän ostin, ja aina toisinaan selailen luvun sieltä, toisen täältä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...