4. joulukuuta 2016

Meidän koti

Hei! Blogin hiljaiselo on jatkunut ja toisinaan on käynyt mielessä, että olisikohan jo aika laittaa piste Parempia polkuja - tarinalle ja keskittyä uudenlaisiin juttuihin. Tuntuu kuitenkin, että tämä blogi ja te ihanat lukijat olette olleet sen verran iso osa kuluneiden vuosien kulkua, ettei luopumisen aika ole aivan vielä. Odottelen edelleen inspiraatiota ja suuntaa blogiteksteille, mutta uskon, että sellainen löytyy, kunhan aikaa kuluu ja muutamat isot asiat loksahtavat elämässä tavalla tai toisella paikoilleen. 


Olemme asustelleet Tampereella nyt puolisen vuotta ja päätös tuntuu edelleen hyvältä. Tottahan se suurin ensihuuma on jo laskeutunut, mutta tuntuu aina niin oikealta tulla pitkän työpäivän jälkeen vaikkapa Helsingistä takaisin kotiin. Pääkaupunkiseudulta kaipaan kyllä muutamaa läheistä ystävää, mutta onneksi juna vie Helsinkiin alle kahdessa tunnissa ja pohjoiseenkin hieman nopeammin kuin aiemmin. 

Kuva meidän makkarista. Tykkään viherkasveista tosi paljon, mutta kissa-asukki asettaa niille omat rajoitteensa. Siksi mm. kissan ulottumattomissa roikkuvat kasvit ovat mellä suosiossa.

Asumme tällä hetkellä vuokralla, mutta tarkoitus olisi ostaa ensimmäinen oma koti, kunhan sopiva tulee vastaan. Haaveissamme muutamme Pispalan tai Tahmelan ihaniin maisemiin, mutta todellisuudessa asunto löytynee kuitenkin hieman tavanomaisemmasta kaupunginosasta ;) Olemme puntaroineet paljon sitä, että kuinka kauas keskustasta haluamme muuttaa, kuinka paljon omaa tilaa haluamme, kuinka helppoa toivomme esimerkiksi julkisilla kulkemisen olevan.

Vaikka jonkinlaisena haaveena onkin ehkä pieni omakotitalo järven rannalla (heh kenelläpä ei), niin tällä hetkellä arvostamme kulkemisen helppoutta ja kaupungin tarjoamia mahdollisuuksia sen verran, että olemme kuitenkin kallistumassa lähiöasumisen suuntaan. Oma pieni piha ja mahdollisimman rauhallinen sijainti, mutta kuitenkin kohtuuhyvien julkisten yhteyksien varrella, ja mieluusti alle 10 kilometrin päässä keskustasta, jotta sinne jaksaa kulkea toisinaan myös pyörällä.


Räpsin tänään muutamia kuvia meidän nykyisestä kodista. En ole koskaan seurannut sisustustrendejä tai "harrastanut" sisustamista ylipäätään, joten kotimme on aika monen tyylin sekamelska. Tärkeintähän kuitenkin on se, että oma koti tuntuu itsestä hyvältä! Olemme tehneet nykyisessä asunnossa jonkin verran kompromisseja, sillä ei ole järkevää hankkia juuri tähän asuntoon täydellisesti sopivia juttuja, kun uusi muutto kuitenkin häämöttää lähitulevaisuudessa. Esimerkiksi makkariin haluaisin jossakin vaiheessa puisen sängynpäädyn, mutta toistaiseksi ollaan menty tällä bling-blingillä :-)

Makkarin lisäksi meillä on työ-/vierashuone, jonne on pääosin laitettu kaikki meidän sekalaiset huonekalut. Turkoosi matto on hankinta tähän asuntoon ja siitä tykkäänkin kovasti. Etätyöskentelyn kannalta on kyllä tosi kätevää, että meillä on ihan kunnon työpiste näyttöineen ja näppiksineen, vaikkei se välttämättä niin kaunis olekaan ;)

Työhuoneessa on myös komean kokoinen jukkapalmu. Se viihtyy ikkunan edessä hyvin ja kissakin jättää sen pääosin rauhaan. 

Tällä sohvalla tulee aikas paljon köllöteltyä! Tuo Ikean ruskea sohvapöytä on yksi asia, jonka haluaisin jossakin vaiheessa vaihtoon, mutta toistaiseksi tällä mennään.. Tai vaihtoehtoisesti voisi kokeilla vaikka jonkilaista maalausoperaatiota... :P

Meiltä ei juuri design-huonekaluja löydy, mutta tämä Block-valaisin saatiin joskus digikameran kylkiäisenä. Onhan se ihan kiva! 

Ikkunalauta on ihan parasta sekä minun että meidän vahtikissa-Svepun mielestä! Rahapuu, kaktus ja orkidea koittavat tässä selviytyä.

Sisustusesineet ovat meillä sekalaista seurakuntaa. Suolalamppu, joogakuva, kissapatsaat ja Huuto.netistä alle kympillä ostettu kuparitaulu kaikki sulassa sovussa :D

Ollaan teetetty jonkin verran meidän matkakuvia kehyksiin. Tämä joogahetki auringonlaskun aikaan on yksi reissumuistojen helmiä.

Millaisia sisustajia te olette? Hankitteko sisustusjuttuja uusina vai käytettyinä? Mikä on lempparijuttu tai -paikka teidän kotona just nyt? :)

4 kommenttia :

 1. Ihanaa kun kirjoitit! :) Iloitsin uudesta kodistamme, jonka sisustimme juuri oman mielen mukaiseksi. Arvostan sitä, että kodistamme löytyy niin upouusia kalusteita kuin mieheni papan käsintehty keinutuoli ja keittiön pöytä. Jotain uutta, jotain vanhaa. Ja parasta meidän kodissa on ehdottomasti upeat, isot ikkunat, joista avautuu jokapäivä upea maisema. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tärkeetä, että koti tuntuu omanlaiselta! Voin uskoa, että onni ikiomasta kodista on suurta ❤ Tunnen iloa myös tästä vuokrakodistamme ja voin kuvitella, että vielä kivempi, kun koti on "oma" :-) ahh isot ikkunat ja sieltä avautuvat maisemat on kyllä niin ihana juttu! Mukava, kun uudempiin taloihin tehdään nykyään kunnon ikkunoita, joista valo pääsee sisään :)

   Poista
 2. Mustakin on ihanaa kun kirjoittelit blogiinkin! Teillä on kyllä kiva koti, oli ihana vierailla siellä kesällä :) <3 Mä oon aika hillitty sisustaja. Mä en tykkää liiasta tavarasta, vaan tykkään yksinkertaisesta ja ajattomasta sisustuksesta. Lempparijuttu kotona on meidän huikea Svane-sänky, joka hankittiin vuosi sitten. Kannatti todellakin panostaa laadukkaaseen sänkyyn.. ai ai, mitä unia ;) Toki muuten kotona tärkeintä on se tunnelma, jonka olemme sinne rakentaneet. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva, kun kirjoittamisinspis iski pitkästä aikaa! Ja oli superihanaa, kun kävitte kesällä :) Tule/tulkaa käymään uudelleenkin! Tampereella on vielä paljon annettavaa ;) Ahh se teidän sänky kuulostaa täydelliseltä!! Meillä alkais olla ajankohtaista jämäkämmän petauspatjan hankinta. Kodin tunnelma ❤❤ siitä on hyvä nauttia erityisesti nyt pimeään ja kylmään aikaan! :)

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...