15. joulukuuta 2016

Kirjavinkkejä pitkästä aikaa!

Heissan! Minulla on ollut toisinaan tapana kirjoitella tänne omista lukukokemuksistani ja näin ajattelin taas pitkästä aikaa tehdä :) Lukupiiri-kirjoista teen aina erillisen postauksensa, joten tässä listassa on itse valitsemiani kirjoja, jotka ovat tehneet tavalla tai toisella vaikutuksen.  Olen lukenut toki paljon muutakin näiden lisäksi, mutta tässä mielestäni ne parhaat poimittuina! Toivottavasti näistä on iloa muillekin lukutoukille :)


Cheryl Strayed - Villi vaellus
Tositarina 26-vuotiaasta naisesta, joka lähtee suurten elämänkriisien saattelemana vaeltamaan yksinään Pacific Crest Trailille, joka ulottuu Meksikon rajalta Kanadan rajalle. Kirjasta on tehty Reese Witherspoonin tähdittämä elokuva, jonka haluaisin kyllä ehdottomasti katsoa seuraavaksi! En muista milloin kirja olisi viimeksi vienyt näin mennessään, ja tämä menikin ehdottomasti tämän vuoden lempikirjojen listalle. Jos tykkäät ulkoilusta, luonnosta, kasvutarinoista ja rehellisestä kerronnasta, niin laita tämä ihmeessä lukulistallesi!


Kesämökillä oli aikaa lukea <3

Audrey Niffenegger - Aikamatkustajan vaimo
Tämä 600-sivuinen kirja jakanee mielipiteitä, mutta itse viihdyin tämän parissa hyvin, ja tarina on jäänyt mieleen, vaikka lukemisesta on kulunutkin jo jonkin aikaa. Kirja on pohjimmiltaan Claren ja Henryn rakkaustarina, mutta poikkeuksellinen sellainen, sillä Henry kärsii harvinaisesta aikasiirtymähäiriöstä, joka tempaa häntä nykyhetkestä alastomana menneisyyteen tai tulevaan. Tarina ei etene kronologisesti, vaan siinä on paljon aikahyppyjä ja jokaisen uuden luvun alussa lukijan pitääkin aina sopeuttaa ajatuksensa siihen tiettyyn ajanhetkeen. Kirja ei kuitenkaan ole liian vaikealukuinen, vaan varsin jännä ja viihdyttävä, erilainen rakkaustarina. Tästäkin on näköjään tehty elokuva :)


Kesämuistoja <3

Tommi Kinnunen - Neljäntienristeys
Tommi Kinnunen on yksi mun uusista kotimaisista lempikirjailijoista. Neljäntienristeys sijoittuu Kuusamoon ja kertoo yhden suvun tarinaa neljän eri henkilön kautta. Kinnusen teksti on kaunista, koskettavaa ja oivaltavaa. Tarina on elämänmakuinen ja sisältää sekä onnea että kipeitä tunteita monissa eri muodossa. Ah kuinka tästä tykkäsin, samoin kuin kirjan itsenäisestä jatko-osasta Lopotista! Laadukasta, koskettavaa kotimaista kirjallisuutta.


Monta kirjaa ollaan luettu Svepun kanssa näin :)

Jonas Jonasson - Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi
Heh tästäkin on tehty elokuva :D En mitenkään tarkoituksella valitse elokuviksi päätyneitä kirjoja, mutta näköjään viime aikoina näin on käynyt aika usein. Tämä on melko humoristinen kirja, joka kertoo satavuotiaasta Allanista ja tämän ERITTÄIN vaiherikkaasta elämästä. Allan on elämänsä aikana joutunut (lähes tietämättään) kosketuksiin maailmanhistorian suurien käänteiden ja merkkihenkilöiden kanssa. Tarina on aika "älytön", mutta on kuitenkin hauskaa seurata miten Allanin tarina kietoutuu osaksi maailmanhistorian kulkua. Sarkastinen ja toisinaan hieman mustanpuhuva huumori toimi mielestäni hyvin ja tämä kirja oli helppo "ahmaista".


Junassa aika kuluu nopeammin lukien.

Hyeonseio Lee - Seitsemän nimen tyttö
Tämä on koskettava omaelämäkertateos naisesta, joka loikkasi viikkoa ennen 18-vuotissyntymäpäiväänsä Pohjois-Koreasta Kiinan puolelle ja pakoili siellä, kunnes rakastui eteläkorealaiseen mieheen ja päätti loikata Etelä-Koreaan. Nuoren elämänsä aikana Hyeonsee Leen nimi vaihtui seitsemän kertaa ja matkan varrelle osui tapahtumia, joita ei kenellekään toivoisi. Kirja ei kuitenkaan ole mitään kurjuudella mässäilyä, vaan se avartaa maailmankuvaa ja saa ihmettelemään ihmisten voimaa kulkea läpi suurten vastoinkäymisten.


Tämä kuva voittaa ehkä mun henkilökohtaisen vuoden lukukuva kilpailun! <3 Koh Mook, Thaimaa.

+ Kamila Shamsie - Poltetut varjot
Olen aina tykännyt kirjoista, joissa liikutaan eri ajoissa ja paikoissa. Tämän kirjan tapahtumat sijoittuvat Japaniin, Intiaan, Pakistaniin ja Yhdysvaltoihin ja ne ulottuvat läpi vuosikymmenten. Kirjassa on pitkälti kyse kulttuureista, uskonnoista, kielistä sekä juurista. Ehkä hieman vähemmänkin tapahtumia olisi yhteen kirjaan riittänyt, mutta silti tämä jäi mieleen vaikuttavana lukukokemuksena. Lukulistaltani löytyy samaiselta kirjailijalta myös teos Kartanpiirtäjä, josta moni tuntuu pitäneen kovasti. Yritin lukea aiemmin kirjailijan Jumala joka kivessä-teoksen ja siihen en puolestaan päässyt sisään ollenkaan ja jätin kesken. Näin ne lukukokemukset vaihtelevat laidasta laitaan!


Tässäpä siis jokunen lukuidea vaikkapa joululomalle! :) Lisää kirjajuttuja löydät klikkaamalla Kirjat-tägiä blogin oikeassa reunassa.

Oletko lukenut jonkun näistä kirjoista? Minkä hyvän kirjan olet lukenut viimeksi ja mitä aiot lukea seuraavaksi? Ostatko/saatko joululahjaksi kirjoja? :)

Ps. Instagrammissa löytyy lisää kirjajutttuja ja paljon muitakin tunnelmia nimimerkillä Tinttarainen!

2 kommenttia :

  1. Minä luin juuri Neljäntienristeyksen ja pidin siitä enemmän kuin Lopotista. Hurjan paljon pidin sekä Finlandia-voittajasta että ehdolla olleesta Emma Puikkosen romaanista Eurooppalaiset unet. Chigozie Obioman Kalamiehet oli myös hieno kokemus. Itse asiassa tänä vuonna kirjan ystäviä on hemmoteltu todella hyvällä tarjonnalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jei kiitos kirjavinkeistä myös sinne! Akvarelleja Engelin kaupungista löytyikin jo lukulistalta, mutta nuo pari muuta nyt sinne lisäsin :) Mulla tulee yleensä luettua kaikki uutuudet aina vuoden, pari myöhässä, sitten kun ovat helposti saatavissa kirjastosta. Mukavia lukuhetkiä!

      Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...