17. joulukuuta 2016

Jos kävisimme kahvilla tänään..

Hei, se on lauantai ja just sopiva kahvittelupäivä ;) Tulisitko kanssani kupposelle? 

Jos kävisimme kahvilla tänään... jakaisin kanssasi ilon siitä, miten sairaala- ja toipilaspäivien jälkeen tuntui hyvältä päästä katsomaan kävellen tälläista auringonlaskua (sydänsilmähymiö) :) Kertoisin varmaan myös jonkin verran huolesta, jota tunsin, kun vietin hiljattain kolme päivää tiputuksessa sairaalassa tulehduksen vuoksi ja samalla puhuisin siitä valtavasta kiitollisuudesta, jota tunnen sairaalan hoitohenkilökuntaa kohtaan. He, jos ketkä tekevät todella arvokasta työtä. Jos kahvittelisimme tänään... kertoisin sinulle, että olen kohta menossa tapaamaan ensimmäistä kertaa 90-vuotiasta uutta kaveriani. Sain kyseisen rouvan yhteystiedot vapaaehtoistoiminnan kautta, ja mikäli meillä synkkaa, on minulla toiveissa toimia hänen ulkoilu- ja juttukaverinaan jatkossakin. Kertoisin miten pitkään olen haaveillut vapaaehtoistyöstä ja siitä, että saan auttaa toista ihmistä jollakin konkreettisella tavalla. Toisten auttaminen kun tuo hyvää mieltä kaikille osapuolille.


Jos tapaisimme kupposen ääressä... pohtisin varmaan kanssasi liikuntajuttuja. Kertoisin, miten viime aikoina en ole juurikaan voinut/jaksanut liikkua, mutta miten parina edellisenä päivänä olen tehnyt jo lyhyitä, piristäviä kävelylenkkejä ja joogannut kerran. Pohtisin miten kovaan liikuntarääkkiin ryhtyminen ei tunnu juuri nyt järin houkuttelevalta ja että tulevina viikkoina tulen todennäköisesti hakemaan hyvää oloa ulkoilun, joogan ja joidenkin rauhallisempien ryhmäliikuntatuntien parista. Keho ja mieli tarvitsevat aikaa palautuakseen, ja lempeys ja tasapainoinen olo menevät tällä hetkellä kovien liikuntatavoitteiden edelle.

Toiveissa lisää tällaisia liikuntahetkiä! ;)

...ehkä myös tällaisia :)

Jos hörppisimme kahvia tänään... juttelisimme varmaankin myös ravinnosta ja sen merkityksestä terveydelle ja hyvinvoinnille! Terveyshaasteiden keskellä huomaa, että ei todellakaan ole merkityksetöntä minkälaista tukea antaa omalle elimistölle ravinnon muodossa. Kertoisin, miten toisinaan menee pää pyörälle kaikista erilaisista ravintosuosituksista, mutta miten samalla koen, että jonkinlainen kultainen keskitie - värikäs ja kasvispitoinen ruokavalio satunnaisilla herkkuhetkillä höystettynä - tuntuu itselleni oikeimmalta.Jos kävisimme kahvilla... kertoisin miten tavoittelen konkreettista muutosta nyt ensisijaisesti kahteen ruokavalioon liittyvään asiaan; kevytlimujen juomiseen sekä leivän runsaaseen kulutukseen. Kertoisin, miten terveyshaasteita kohdatessani olen luontaisesti tuntenut houkutusta mm. marjoihin, kaurapuuroon ja värikkäisiin ruokiin, kun taas esimerkiksi leipää tai karkkia (eilisiltaa lukuun ottamatta :D) ei ole tehnyt juuri yhtään mieli. Ehkä viisas keho yrittää kertoa jotain...? :)

Jos piipahtaisimme kahvilla tänään... juttelisin tietynlaisesta muutoksen kaipuusta, joka nostaa päätään elämän eri osa-alueilla. Tampereella on oikein hyvä, täältä en kaipaa pois, mutta esimerkiksi kodin suhteen podemme aika akuuttia asuntokuumetta ;) Kertoisin, että olen asunut koko elämäni vuokralla ja että vasta nyt tuntuu, että oman kodin ostaminen olisi meille mahdollista ja järkevää. Katselemme erityisesti 3-4 huoneen rivitalo- ja omakotitaloja, ja kieltämättä omakotitaloasuminen tuntuu näistä houkuttelevammalta. Ehkä kertoisin sinulle myös talosta, joka meillä juuri nyt on kiikarissa ja ihanasta innostuksesta, jonka jaamme sitä ensimmäistä omaa kotia etsiessä :)

Helsingissä on kiva piipahtaa, mutta tuntuu hyvältä palata sieltä aina takaisin Tampereelle :)

Jos kävisimme kahvilla tai teellä tänään, mitä sinä kertoisit minulle? :) Ihanaa viikonloppua!

8 kommenttia :

 1. Awww <3 Olipa ihanaa käydä sun kanssa kahvilla! :) Luulen, että kahviteltaisiin aika pitkään, koska kaikista näistä jutuista riittäisi paljon puhuttavaa! :) Kertoisin, että olen todellakin mukana leivän ja kevytlimujen (pepsi maxin) vähentämisessä! :D Kertoisin myös, että onpa aivan ihanaa, että olet lähtenyt mukaan vapaaehtoistyöhön! Toivottavasti teillä synkkaa! <3 Ja kertoisin, että on tosiaan tärkeätä kuunnella omaa kroppaa ja tehdä liikuntajuttujen ja ravinnon kohdalla juuri niinkuin hyvältä tuntuu! Haleja!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva käydä kahvittelemassa :-) Olis kyllä mukavaa kahvitella myös IRL! Kysyisin varmaan miten siellä on sujunut kevytlimujen suhteen? ;) Itse olen yrittänyt nyt osan korvata mm. maustamattomalla vichyllä, mutta eihän se ole ihan sama asia :D Meillä synkkasi mummon kanssa mukavasti ja seuraavatkin treffit ovat jo suunnitteilla! Tosi hyvä mieli, kun sain aikaiseksi toteuttaa tämän pitkäaikaisen haaveen :) Halaukset ja mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 2. Kahville lähtisin mielellään :) Minä saattaisin kertoa monenmoisista ajatuksista liittyen elämäni työhön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ois kiva kahvitella ja jutella kaikenlaista! :)

   Poista
 3. Soljuvaa tekstiäsi, kauniita kuviasi ja ihania ajatuksiasi oli niin mukava lukea.. Kiitos kun istahdit kanssamme kahville. <3 Ja voi miten ihanaa tuo vapaaehtoistyö.. aivan ihanaa. <3

  Itse kertoisin, että kärsin työvuoron jälkeisestä koomasta, mutta taidan hipsiä hetkeksi ulkoilmaan reippailemaan ja nauttimaan päivän sinisestä hetkestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Satu <3 Ja samat sanat! Olisipa kiva istahtaa kahville oikeastikin :) Meillä varmasti riittäisi juteltavaa monenmoisesta <3 Halaukset ja ihanaa viikonloppua!

   Poista
 4. Voi että nää on jotenkin hirmuisen suloisia postauksia :) Toivottavasti et pahastu, että pöllin idean myös itselleni (julkaisen tosin vasta illemmalla).

  Tsemppiä oman kodin etsintään! Ihkaensimmäisen asuntoni löysin pian, mutta miehen kanssa ensimmäistä yhteistä etsittiin parin vuoden ja n. 30 asunnon ajan. Lopulta se täydellinen kyllä sieltä tupsahti eteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En missään nimessä pahastu! Miten voisinkaan, kun itsekin pöllin idean Candy on the Run - blogista :-) Pitääpä käydä kurkkimassa sinunkin postaus! Ja kiva kun kommentoit, niin löysin sunkin uuden blogin:)

   Ja huhhuh, uskon, että meillä on asunnon etsimisessä vielä hommaa edessä! Mutta täytyy uskoa, että se sopiva tupsahtaa lopulta eteen ja että sen sitten vaan "tietää" :)

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...