16. elokuuta 2016

Satunnaista, muttei itsestäänselvää

Heippa! Minulla on tehnyt mieli kirjoitella tänne jo useamman päivän, mutta en ole oikein osannut jäsennellä mitään järkevää. Skotlannin reissun toinen osa kuvineen saa vielä odotella ja olkoon tänään vuorossa satunnaista ja epäjohdonmukaista ajatuksenvirtaa, jokusella kesäkuvalla höystettynä!Kesälomani loppui tänään ja vaikka viikonloppuna olo oli hieman haikea, niin ei voi muuta kuin iloita ja tuntea kiitollisuutta siitä, miten ihana kesä(loma) tänäkin vuonna oli. Paljon ulkoilua, luontohetkiä, kirjoja, riippumattoilua ja hetkiä rakkaiden kanssa. Skotlannin matkan lisäksi kävin mökkeilemässä kotiseudullani Lapissa sekä minireissun Teemun kotona Pohjois-Karjalassa. Koli oli todella kaunis ja meille sattui siellä aivan täydellinen melontapäivä. (tai siis ihan tarkoituksella pyrimme ajoittamaan reissun sopivan tyynelle päivälle, mutta saimme kyllä lopulta todella ihanan sään, ehkä kesän viimeisen oikeasti lämpimän päivän...ainakin tällä erää!)


Vuokrasimme kajakit Kolin alamajalta ja lähdimme melomaan kohti kahvilanpitäjien suosittelemia Hiekkasaaria. Tuulta oli jonkin verran, mutta vähemmän kuin aiemmilla melontakerroillamme, ja olikin ilo kerrankin päästä melomaan matkaa ilman jatkuvaa siksakkailua. Päivä oli tosiaan aurinkoinen ja perillä meitä odotti niin täydellinen näky, että hihkuin riemusta jo kaukaa. Ikioma hiekkaranta "autiolla" saarella! Kyseessä oli kylläkin Metsähallituksen (?) ylläpitämä saarensopukka nuotiopaikkoineen, mutta tuona elokuisena maanantaina me olimme saaren ainoat vieraat ja nautimme hetkestä jokaisella solullamme. Oli aivan täydellisen ihanaa rantautua omalle saarelle uimaan ja nauttimaan auringosta! Juuri tällaisista hetkistä unelmoin ilmoittautuessani melontakurssille :)


Niin ihania hetkiä kuin koko kesä onkin pitänyt sisällään, oli tuo päivä kyllä koko kesän paras! Päivä kruunattiin vielä leiriytymällä Kolin kauniilla, veden ympäröimällä leirintäalueella. Viritimme riippumaton järven rantaan ja onnentunne siinä köllötellessä oli miltei pakahduttava. Tuntui, että juuri sillä hetkellä en voisi pyytää elämältä yhtään mitään enempää :) Kätevä matkakokoinen riippumatto on muuten kesän ehdottomasti paras hankinta!!

AuringonNOUSU Kolilla <3 Ei tule monesti auringonnousuja todistettua, mutta nyt heräsin ihmettelemään :)

Vaikka aiemmin vannoin, että en anna syksyfiiliksien hiipiä ennen elokuun loppua, niin näiden koleiden säiden ja töihinpaluun myötä on tuo päätös alkanut hieman rakoilla. Olen aina vuodenaikojen suhteen jotenkin etuajassa. Helmikuussa hehkutan kevättä, toukokuussa kesää ja elokuu alkaa tuntua jo syksyltä. Talvi onkin sitten vähän plöööh, varsinkin parina viime vuonna Etelä-Suomessa, kun lunta ei ole tullut juuri miksikään. Tulisipa tänä vuonna enempi! Sanoin Teemulle puoliläpällä, että minun pitäisi varmaan alkaa harrastaa hiihtämistä, jotta oppisin tykkäämään talvestakin enempi :D Toistaiseksi kuitenkin kartan tuota kouluaikojen pakkopullaa edelleen... Luulen, että lumikenkäily voisi olla pikkuisen lähempänä ;)

Mun lemppari juuri nyt <3

Tiedättekö mikä on mielestäni ihan parasta vanhenemisessa? No se, että oppii olemaan jotenkin armollisempi itseään kohtaan ja erityisesti se, että oppii nauttimaan suuresti elämän pienistä asioista! Siis oikeasti iloitsee siekailematta aivan mahdottomankin pienistä jutuista ja tuntee kiitollisuutta asioista, joita aiemmin ei edes huomannut. Ei ota terveyttä ja elämän hyviä asioita itsestäänselvyyksinä (ainakaan ihan joka päivä), vaan arvostaa ja kiittää kaikesta hyvästä, mitä elämässä on juuri nyt. Paljon on asioita, joihin ei voi elämässä vaikuttaa, paljon on epäreiluja sattumuksia, terveyshuolia, stressiä ja mielipahaa.

Tosi paljon on kuitenkin myös asioita joista kiittää... luonto (ja siellä sitä riittääkin ihmeteltävää!), hyvä ruoka, ystävät, terveet jalat, rakkaus, auringonlaskut, terveet kädet, auringonnnousut, oma sohva, hyvät kirjat, silmät, joilla näkee lukea... Hölmöä ehkä, mutta monesti pahanakin päivänä saan aikaiseksi onnellisuuden häivähdyksiä vain keskittymällä hetkeksi niihin asioihin, jotka ovat hyvin ja kauniisti kaiken sen hullumyllyn keskellä.

Mielestäni onnellisuus ei ole päämäärä, joka saavutetaan kovalla työllä ja tuskalla, vaan onnellisuus asuu ihan jokaisessa päivässä. Onnellisuus antaa tilaa muillekin tunteille, myös alakulolle ja mielipahalle, mutta onnellisuutta on silti mahdollista tuntea myös pahana päivinä, tai ainakin siitä seuraavana. On niin paljon sellaista, mikä ei ole itsestäänselvää, vaan kaunista ja kiittämisen arvoista.


Tällä viikolla olen iloinnut ikkunalaudasta, jonka Teemu meille asensi <3 Ikkunalauta tosin romahti kissan painosta ekalla kerralla ja kaikki nämä kolme kasvia ruukkuineen tuhoutuivat :D No, nyt on uudet, entistä ehommat tilalla!

Heh, minähän saatoin alussa varoittaa, että luvassa on satunnaista ajatuksenvirtaa ;) Näin käy, kun hautoo blogitekstejä liian pitkään :D No mutta, jospa nämä teksti lähtisi taas tästä virtaamaan ja ellei, niin tulen taas jossain välissä höpöttelemään omiani! Nyt heittäydyn tuohon olkkarin lattialle venyttelemään hetkeksi.

Minkälaisia ajatuksia ja fiiliksiä teillä on juuri nyt? Mikä on ollut parasta kesässä, mitä odotatte tulevilta kuukausilta? Mistä olet kiitollinen juuri nyt? :)

Ps. Insta päivittyy tiuhempaan ja sieltä löytyy kuvatunnelmia nimimerkillä Tinttarainen ! :)

18 kommenttia :

 1. Olipa ihana lukea sun ajatuksenvirtaa ja kuulumisia pitkästä aikaa!❤ Kesä oli ihana, mutta syksyfiilis on alkanut kyllä täälläkin jo tulla. Hyvä fiilis, mukavia ja jänniäkin juttuja luvassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla!:) Tämmöistä oli kyllä mukava vaihteeksi kirjoitellakin. Syksy tuntuu monesti uudelta alulta ja erityisen jänniä juttuja on ilmassa sielläkin! Mukavia päiviä sinne :)

   Poista
 2. Oo, melontaretki telttoineen ja riippumattoineen näyttää täydelliseltä. Pystyn kuvittelemaan sen onnellisuuden tunteen riippumatossa köllötellessä.

  Ei ole hölmöä lainkaan, jos pahana päivänä saa onnellisuuden häivähdyksiä. Siinä haluaisin itsekin onnistua. Jään liikaa vellomaan ikäviin tapahtumiin, epätäydellisyyteeni ja myös muiden aatteisiin minusta. Se jos mikä on hölmöä. Olisi niin upeaa osata vain päästää kaikesta ikävästä irti ja nauttia juurikin niistä kauniista ja hyvistä jokapäiväisistä asioista. Kun eihän tämä elämä tosissaan niin kurjaa voi olla.

  Kiva kun kirjoitit ajatuksenvirtaa :)

  t: tataii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo melontaretki oli kyllä ihan parasta! Jotenkin vaan siihen osui niin monta lemppariasiaa yhteen päivään ❤ Nämä muistot lämmittää sitten talvellakin ;)

   Se on varmasti ihan normaalia ja inhimillistä, että toisinaan velloo myös niissä huonommissa fiiliksissä! Elämään saa mahtua monenlaista tunnetta. Mutta totta tosiaan on myös mukavaa, jos löytää myös keinoja piristyä ja nähdä hyviä juttuja myös harmituksen keskellä, tai ainakin jossain vaiheessa sen jälkeen :)

   Kiitos kommentista - oli kivaa kirjoitella ja lukea teidänkin ajatuksista!

   Poista
 3. Tosi kivaa ajatuksenvirtaa, oli mukava lukea :) voin samaistua ajatuksiisi onnesta. Tuollainen päivä kuin teillä Kolilla oli, voi todellakin olla koko kesän paras päivä. Mahtavalta näyttää ja kuulostaa :)! Mä olen tällä hetkellä kiitollinen Norjan reissusta ja siitä upeasta säästä, jonka reissullemme saimme! Miten onnekkaita olemmekaan! Vaikka Norjassa oli mahtavaa ja maisemat huikeita, on juuri nyt ajatus saunasta, sängystä ja tuoreesta ruuasta kaikkein parasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kun luit ja kommentoit :) Kirjoittaminen ilman punaista lankaakin oli kyllä mukavaa :P Kesään mahtuu kyllä tosi paljon aihetta kiitokseen. Todellakin voitte olla iloisia niistä säistä, jotka teillä reissussa oli! Ja varsin kivaa, että lomanne jatkuu yhä vain ;) Odottelen innolla lisää Norjan tunnelmia bloginkin kautta!

   Poista
 4. Kertakaikkisen upeat kuvat <3 Armoa täälläkin haetaan, itseä kohtaan ja kiitollisuutta viljellään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesävalolla kuvaaminen on mukavaa :) Kiva taltioida kesähetkiä myöhempiäkin aikoja varten. Ihania asioita nuo armollisuus ja kiitollisuus ❤

   Poista
 5. Tulin tutkimaan tänne ja hyppäsin lukijaksi! :)

  VastaaPoista
 6. Tätä postausta oli oikein mukava lukea. Ihania kesän helmihetkiä ja oivaltavia ajatuksia myös onnellisuudesta ja kiitollisuudesta. Joka päivä on tosiaan aihetta kiitokseen. Ihana löytää niitä onnenhetkiä pienistä elämän jutuista. I feel you. <3 Tämä kesä on ollut kyllä onnellisuuden ilotulitusta, ja vitsit että siitä osaakaan iloita ja kiittää!

  Kesän parhaiksi hetkiksi lukeutuu kyllä tuo taannoinen Lofoottien reissu ja se "eläminen hetkessä". Mieleen muistuu myös se mieletön auringonlasku Linnansaaren kansallispuistossa ja ajelu veneellä puolen yön jälkeen täysin tyynellä järvellä, auringon laskiessa ja kuun loistaessa. Se oli ihan mieletön! <3

  Mutta ai että, kesä oli ihana. ja toivottavasti syksykin tarjoaa parastaan. Nyt vain avoimin mielin kiittämään niistä pienistä elämän arkisista asioista, jotka myös tuntuu just nyt hyvältä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se meissä on hyvin samankaltaista, tapa ja taipumus ihastella elämän pieniä suuria juttuja, niitä arjen helmihetkiä :) Kesällä se on erityisen helppoa, kun on niin kaunista ja paljon mukavaa tekemistä!

   Ihan mielettömän upeita (luonto)elämyksiä ollut sielläkin. Niitä on mukava muistella ja fiilistellä vielä pitkään❤

   Itseäni vähän syksyn tulo mietityttää, että noinkihan sitä taas jaksaa löytää ne kauniit puolet myös pimeästä ajanjaksosta.. näin kuitenkin uskon ja toivon ❤ Ihanaa uutta viikkoa sinne!

   Poista
 7. Voi että olis ihanaa päästä tapaamaan sut! <3
  Mulla alkoi työt maanantaina odottavissa, mutta vähän sekavissa tunnelmissa, jotka jatkuu edelleen.
  Kevät / kesä on ollut mulle ajatuksia herättävää aikaa ja oon miettinyt paljon, mitä haluan tehdä "isona". Joitain ajatuksia on... katsotaan, mitä tuleman pitää. :)

  Kesässä parasta oli monta asiaa. Skotlanti, meidän remontin eteneminen, perhe ja ystävät, keitä oon tavannut...

  Tulevia kuukausia odotan mielenkiinnolla.

  Kiitollinen olen niin monesta asiasta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiätkö minulla on käynyt ihan sama mielessä, että sinut olisi kiva joskus tavata!:) Vaikutat tosi vilpittömältä ja kivalta ihmiseltä.

   Paljon tsemppiä työhönpaluuseen sekä myös niihin isompiin pohdintoihin! "Mitä minusta tulee isona"-pohdinnat ei välttämättä tosiaan ole niitä helpoimpia, mutta täytyy luottaa, että lopulta ne oikeat vastaukset löytyy! :) Rohkeasti vain kohti uusia tuulia ❤ Uskon, että samanmoisia pohdintoja on itselläkin edessä tavalla tai toisella jossain vaiheessa.

   Mukavaa viikkoa sinne!

   Poista
 8. Sun positiivinen asenne on kyllä tarttuvaa! Tuli jotenkin niin hyvä mieli (jälleen kerran) kun luki tämän postauksen. Todellakin pitäisi muistaa useammin olla kiitollinen kaikesta hyvästä mitä on. Silloin kun on hektinen vaihe elämässä, niin kuin nyt lähiaikoina on ollut, niin ei taas muista pysähtyä miettimään niitä asioita. Tai ylipäätään ei tule mietittyä juuri mitään "syvällistä" niin paljon kuin silloin kun on aikaa! Tässä on ainakin itselleni tavoitetta tulevalle syksylle (ps. mäkin ehdottomasti olen aina ajoissa kaikissa vuodenajoissa. Sen takia olen ollut tosi hämmentynyt koko viikonlopun kun on ollut niin kesäistä, kun nythän piti olla jo syksy...)

  Teidän melontaretki kuulosti aivan ihanalta. Ja teltassa nukkuminen! Kolilta löytyy kyllä upeat maisemat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että positiivisuus ja hyvä mieli tarttuu ❤ Se pitäis useammin itekki muistaa, että tunnetilat välittyy ihmiseltä toiselle ja ite voi ainakin sen verran ympärilleen vaikuttaa :) Olisipa muuten kiva kuulla sinustakin pitkästä aikaa!:)

   Poista
 9. Olipa ihana kirjoitus! :) ja mitä kesäkuvia, jee! Mä oon tällä hetkellä superkiitollinen jotenkin kaikesta, tämä vuosi on ollut aikamoista ilotulitusta ja kiitollisuuden aiheita on riittänyt niin isoissa kuin pienissäkin asioissa. Seuraavat kuukaudet tulevat olemaan jännittäviä, mutta uskon, että niistä löytyy lisää kiitollisuuden aiheita.
  Ihanaa syksyä sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aih blogi on jäänyt ihan paitsioon, mutta vitsi miten kesäisissä tunnelmissa täällä tosiaan edellisessä postaukaessa oltiinkaan! Nyt muistelee noita hetkiä suurella lämmöllä :) Ihanaa kuulla, että olet löytänyt kiitollisuudentunteen! Se kantaa ❤

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...