18. heinäkuuta 2016

Sun elämä, ei kenenkään muun

Olen parhaillaan mukana Kirjoita kevyempi kesä - kirjoituskurssilla, jossa tarkoituksena on puhdistaa mieltä talven aikana kertyneestä kuormasta ja "hälinästä". Rakastan kirjoittamista ja olen osallistunut Katri Syvärisen intuitiivisen kirjoittamisen kursseille kahdesti aiemminkin.

En ole varma, onko vanhoihin kirjoituksiin tarkoitus varsinaisesti koskaan palata, mutta en malttanut olla silmäilemättä niitä nyt, kun kaivoin vihkon taas esiin. Intuitiivisen kirjoittamisen tuloksena syntyvä teksti on todellista ajatusten virtaa ja ainakin minulla melko epäjohdonmukaista ja pomppivaa. Silti olin aika hämmästynyt siitä, miten useampikin asia elämässäni on muuttunut siihen suuntaan, mitä noissa vanhoissa teksteissä toivoin ja kaipasin (osa asioista on sitten edelleenkin aivan retuperällä :D). 


Ehkä kirjoittaminen auttoi minua pysähtymään ja näin yksinkertaisesti antoi mielelle mahdollisuuden prosessoida elämää ja toiveita tarkemmin. Usein kun elämä on niin vauhdikasta, että syvemmälle ajattelulle ei jää liiemmin aikaa. Toisinaan saattaa olla jopa niin, että elämä on niin vauhdikasta juuri siksi, ettei ajattelulle jäisi liika aikaa! Oman elämän tarkempi pohdiskelu kun ei ole aina aivan mukavaa tai kivutonta, varsinkin jos sieltä pohjalta paljastuu asioita, jotka eivät ole kuten toivoisi. 

En ole varsinaisesti yliajattelun kannattaja, sillä mieli kyllä löytää aina jotain "naristavaa", mutta uskon, että joskus on kuitenkin hyvä kysyä itseltään mitä kuuluu. Jos ei koskaan mieti itse, niin onko silloin olemassa vaara, että alkaa elää kuin huomaamatta muiden ihmisten (kuviteltujen?) odotusten mukaan?


Aina löytyy ihmisiä, jotka eivät ymmärrä meidän valintojamme. Aina löytyy joku, joka on valmis kertomaan meille miten kuuluisi elää ja sitäkin varmemmin löytyy ihmisiä, jotka ihmettelevät valintojamme selkämme takana. Toisinaan taustalla voi olla aitoa huolta ja välittämistä hyvinvoinnistamme, toisinaan taas ehkä epävarmuutta omista valinnoista. Varmaan jokainen meistä tietää, että on paljon helpompaa arvostella toisten valintoja kuin miettiä ja muuttaa omiaan. 

Tottahan läheisimpien ihmisten mielipiteitä kuuntelee ja arvostaa, mutta silti jokaisen on tehtävä elämässä omat valintansa ja otettava vastuuta niiden seurauksista. Ei tätä elämää voi toki elää vain itsekkäästi omaa etuaan ajaen, mutta ei ehkä myöskään kannata poukkaroida päämäärättömästi suuntaan ja toiseen muiden (oletettuja) odotuksia täyttäen (yrittäen). Meidän kaikkien onnen avaimet ovat erilaiset, ne muuttuvat myös elämän aikana, eikä kukaan muu kuin sinä voi aidosti määrittää, mikä juuri sinut tekee onnelliseksi!


Uskon, että jokaikinen meistä voi tulla onnelliseksi, jos uskaltaa avautua ja luottaa elämään. Sen ymmärtää toisinaan kirkkaammin, toisinaan ehkä vähän unohtaakin, mutta elämä on aivan liian arvokas tuhlattavaksi jonninjoutaviin. Jokainen meistä on arvokas ja jokainen meistä voi vaikuttaa tähän maailmaan levittämällä ympärilleen positiivista energiaa, hymyjä, halauksia ja ystävällisyyttä. Ja ottamalla vastaan sitä kaikkea hyvää, jota siitä seuraa :) Itse ainakin kaipaan juuri nyt uskoa hyvään sekä ripauksen lisää rohkeutta luottaa omiin valintoihin. 

Kuunnellaan sydämiämme, eletään rohkeasti <3 Sun elämä, ei kenenkään muun. 

Oletteko te pitäneet päiväkirjaa tai muuten toisinaan selvittäneet ajatuksianne kirjoittamalla? Onko joskus tullut tehtyä valintoja, jotka eivät ole omia, vaan toisten odotusten mukaisia? Mistä löytyy rohkeus ja usko omiin valintoihin? Ketä te rohkaisette uskomaan unelmiinsa? :) Ihanaa kesää!

Ps. Tulevia Skotlannin seikkailuitamme voi seurata Instassa, mistä löydyn nimimerkillä Tinttarainen :)

6 kommenttia :

 1. Kirjoittaminen on kyllä minun tapani selkiyttää monia asioita :) Rohkeus ja usko - sisäinen polte ohjaa, vaikka epävarmuudessa usein horjunkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaminen on ihanaa :) Epävarmuus kuuluu varmasti osaltaan elämään, mutta rohkeuden, uskon ja sisäisen poltteen avulla pääsee taatusti pitkälle <3

   Poista
 2. Hyvä kirjoitus! Tuli heti mieleen pari ystävääni, ja oleminen heidän kanssaan, olen yrittänyt miellyttää heitä olemalla heidän kanssa ja tekemällä sitä mitä he haluavat varmasti, olen hiukan ehkä ajatellut kuinka he viihtyvät tilanteessa, mutten ehkä itseäni riittävästi samalla hetkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Elämä on myös kompromisseja, toisinaan tulee elettyä myös enemmän muiden ihmisten ehdoilla, mutta silti on ehkä paikallaan välillä kuulostella miltä tämä minusta itsestä tuntuu :)

   Poista
 3. Viisaita ajatuksia Tiina, ja jälleen kerran voin samaistua ajatuksiisi. Eritoten "elämä on niin vauhdikasta juuri siksi, ettei ajattelulle jäisi liika aikaa". Kyllä minä voin ainakin rehellisesti myöntää, että joskus piti elämän niin vauhdikkaana jottei tarvitsisi kohdata niitä syvimpiä tunteita. Nyt on ollut ihana kun on pystynyt kohtaamaan omat ajatuksensa ilman pakoilemista, pohtia, miettiä, oppia armollisuutta ja rakkautta itseään kohtaan. Nyt on hyvä. <3 Minulle myös kirjoittaminen on terapeuttista, pystyn paremmin jäsentämään ajatuksiani kirjoittamalla..ja vastaavanlainen kirjoituskurssi olisi varmasti tosi mielenkiintoinen.

  Haluan rohkaista kaikkia uskomaan unelmiinsa, etenemään askel kerrallaan ja kuuntelemaan sydäntään. Haluan rohkaista olemaan rehellinen itselleen ja toisilleen, ja luottamaan siihen että elämä kantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Satu, kiitos! Ihana, että olet löytänyt rauhan olla ja myös pysähtyä ❤

   Kirjoittaminen on kyllä ihana tapa ilmaista itseään ja selkiyttää ajatuksia. Monesti kirjoittamisen jälkeen asiat tuntuvat paljon yksinkertaisemmilta kuin silloin, kun ne lentelevät sikinsokin pään sisällä ;)

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...