3. huhtikuuta 2016

Kätköilykauden avaus ja metsän hurmaa

Tänään on eteläisessä Suomessa harmaata ja pilvistä, mutta eilen saatiin nauttia upeasta kevätkelistä. Ehkä asiaan ovat vaikuttaneet ikävuosien karttuminen ja elämänarvojen muovautuminen, ehkä myös luonnonläheiset blogit, joita seuraan, mutta katson nykyään Suomen luontoa sangen erilaisin silmin kuin vielä joitakin vuosia sitten. Muistan elävästi kun parikymppisenä mietin, että meillä Suomessa ei ole oikein mitään näytettävää vaikkapa uusiseelantilaiselle kaverilleni, joka on kasvanut kotimaansa käsittämättömissä maisemissa. Ajattelin, että meillähän on vain tasaista maastoa, järviä ja metsää. 

No haloo, kaksikymppinen minä! Voisitkos vähän avata silmiäsi :D


Tottahan se on, että esimerkiksi vuoristomaisemien jylhyydessä ja valtamerien väriloistossa "häviämme" muutamallekin maailmankolkalle. Mutta se, että meillä on kaunista ja puhdasta, järvien rytmittämää metsää, tilaa liikkua ja hengittää, on jotain äärettömän hienoa ja arvokasta tässä teollistuneessa ja paikoin hyvinkin ylikansoitetussa maailmassa.

Eilisen sään innoittamana päätin korkata tämän vuoden kätköilykauden ja lähdin etsimään muutamaa kätköä Espoon keskuspuistosta. Tuo metsähän on lähtökohtaisesti kaikilta laidoiltaan asutuksen reunustama, aivan samoin kuin Helsingin keskuspuisto, mutta silti metsä on niin suuri, että sinne voi hyvin "eksyä" ja tuntea olevansa ainoa ihminen kilometrien säteellä. 


Ai miten nautinkaan pienten polkujen tallaamisesta ja heräävän luonnon ihmettelystä. Paikoin sai olla kieli keskellä suuta jäisillä poluilla, mutta monessa kohtaa oli lumi sulanut jo kokonaan. Välillä näytti ja tuntui jo aivan kesäiseltä, sillä erotuksella, ettei hyttysistä ollut vielä tietoakaan ;)

Mitäs vanhat kätköilijän silmäni näkevätkään? :D

Talvisin en juurikaan kätköile tai sitä sen kummemmin edes kaipaa, mutta näin keväällä alkaa poikkeuksetta tehdä mieli kätköreissuille! Yleensä valitsen kevään ensimmäiseksi kätköilypäiväksi jonkin todella kauniin ja aurinkoisen päivän, sillä se on omiaan ruokkimaan kätköilyinnostusta entisestään. Enpä tiedä olisiko tämän kauden korkkaus voinut sujua yhtään paremmin, sillä kätköjen etsiminen aurinkoisessa ja keväisessä metsässä oli aivan ihanaa!

#kätköselfie ;D


Ehkä ainoat asiat, jotka jäivät eiliseltä retkeltä puuttumaan olivat termoskannu ja eväsleipä. Olisi ollut aika makeaa istahtaa vaikka tälle kivelle hörppimään kahvia ja kuuntelemaan lintujen viserryksiä ja metsän suhinoita.  No onneksi kesä on vielä kokonaan edessä ja ehtii tehdä vielä monta metsäretkeä kätköillen ja muutenkin (noh, jos rehellisiä ollaan, niin todennäköisesti pääasiassa kätköillen :D)


Miten teidän luontosuhde on muuttunut nuoruudesta tähän päivään? Ja onkos siellä muita kätköilijöitä linjoilla? Oletteko jo korkanneet kesäkauden? ;)

Ps. Instassa luontojuttuja ja muita kuvakuulumisia löytyy nimimerkillä @tinttarainen :)

8 kommenttia :

 1. Voi miten kauniita metsämaisemia! Voisi tosiaan kuvitella, että on kesä, on jo niin hienoja värejä ja erityisesti upeaa valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä valoa ja sen myötä esiin tulevia värejä jaksaa kyllä ihastella päivä toisensa jälkeen. Niin ihanaa, että on kevät :)

   Poista
 2. Ihana toi kätköselfie ja niin kauniita maisemia!! ♡ Kyllä sitä luontoa osaa nykyään varmasti arvostaa vielä enemmän kuin nuorempana! Kätköily on mulle vielä ihan mysteeri, mutta se vaikuttaa kyllä tosi hauskalta! Ja ihana ajatus ottaa eväät mukaan metsään! Peukku sille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih mä olen aika vasta huomannut, että mun kännykässä on myös etukamera. Se nostaa selfiemahdollisuudet ihan uudelle tasolle ;D Kätköily on mulle hyvä syy ja motivaattori lähteä luontoon, jos muuten vaikka laiskottaisi. Pääasia, että tulee lähdettyä, sillä ulkoilusta tulee vaan aina niin hyvä mieli - kätköillä tai ilman! :)

   Poista
 3. Ihanaa tunnelmaa, ja mä aion kyllä tänä vuonna etsiä ainakin yhden geokätkön! ;) Hauskaa muuten, että niin kolmevuotiaat kuin kolkytvuotiaatkin viihtyvät metsässä ihmetellen ja hämmästellen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo peukku kätkölle! Se tuo toisinaan mukavan lisän ulkoiluun ja metsäretkille :) Voidaan sit ens kesänä käydä hakeen, ku tuut käymään T:lla ;) Ja jep, luonnolla on kyllä vahva vaikutus meihin ihmisiin -iästä viis! Mun luontorakkaus tuntuu kasvavan kohisten vuosi vuodelta :)

   Poista
 4. Ihanan keväisiä kuvia ja tunnelmointia täällä :) Eilen oli _huikea_ keli... vitsit se aurinko lämmittää ja päiväkin on jo melkoisen pitkä ... ihanaa! <3 Mä innostuin tosiaan kätköilystä, voi että.. tosi hauskaa puuhaa!!! :) En ihmettele, että olet sitä jo pitkään harrastanut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo nyt on ollut aivan mielettömän kiva kevät säiden puolesta! <3 Tämö valo on vain kerrassaan parhautta. Peukku kärköilyinnostukselle!! Se innostus menee mullakin aalloissa, mutta aina vaan se koukuttaa yhä uudelleen ;)

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...