21. maaliskuuta 2016

Thaimaa ja viisi aistia

Matkan pukeminen sanoiksi on hankalaa. Kysymykseen "miten teidän reissu meni?" tulee useimmiten vastattua small talk - tyyliin  ("Tosi kivasti! Oli hauska reissu!"), minkä jälkeen aihe on käsitelty ja siirrytään seuraaviin juttuihin. Olen aina puhunut reissuistani varoen, vaikka olisi ollut paljon kerrottavaakin. Ehkä olen pelännyt vähän liikaa muiden suhtautumista jatkuviin reissuihini. Elämysrikkaan matkan tiivistäminen muutamaan lauseeseen on yksinkertaisesti tuntunut mahdottomalta tehtävältä! 

Matkoilla aistit ovat aina erityisen avoinna. Tulee tarkkailtua ympäristöä herkällä silmällä ja korvalla. Maistettua, haistettua ja katsottua tarkemmin. Luulen, että reissumuistot säilyvät kirkkaina mielessä ainakin osittain juuri niihin liittyvien voimakkaiden aistielämysten vuoksi! Koska takkini on loman päätteeksi yhtä aikaa sekä tyhjä että täysi, en millään pysty kirjoittamaan tuota kaikkea ymmärrettävään muotoon juuri nyt. Aistielämykset puhukoot siis puolestaan, ja palataan muihin kuulumisiin kunhan aivot ovat ehtineet prosessoida asiat oikeisiin lokeroihin! ;)

Haistan
Tuoreen ananaspirtelön makean tuoksun
Iholle levitetyn aurinkorasvan
Kookosmaidon ja curryn täydellisen yhdistelmän
Pad thain päälle puristetun, sormissa viipyilevän limen tuoksun


Näen
Turkoosin meren
Valkoisena kimmeltävän, pehmeän rantahiekan
Suoraan horisonttiin painuvan verigreipin värisen auringon
Rantaravintoloiden puihin pimeällä syttyvät pehmeät tunnelmavalot
(Kuvitteelliset) rusketusraidat omalla iholla
Fruit shake - kojut, joita ei voi ohittaa


Kuulen
Meren rauhoittavan kohinan
Satakielen viserryksen
Viidakkomaiset luonnon äänet pimeän laskeuduttua
Tuulen kahinan puiden lehdissä joogatunnin aikana


Maistan
Tuoreen kookosmehun
Kaikki ne makeat hedelmäpirtelöt
Rapeat kasvikset juuri oikeanlaisessa kastikkeessa
Kookosmaidon ja curryn taivaallisen liiton


Tunnen
Pehmeään hiekkaan uppoavat varpaat
Nilkkoja hyväilevät lämpimät meren aallot
Tuulenvireen paljaalla iholla
Joogan hyvää tekevät venytykset kehossa
Kevyesti meren pinnalla kelluvan kehoni
Syvältä sisältäni nousevan onnellisen henkäyksen joogatunnin aikana


Hieman vastoinkäymisiäkin reissussa kohdattiin, kun sain ensimmäisellä viikolla elämäni rajuimman ruokamyrkytyksen (yääh), mutta parin päivän jälkeen alkoi onneksi olo helpottaa. Olenkin tainnut olla todella onnekas kaikilla aiemmilla reissuillani, kun en ole vastaavaa joutunut kokemaan. *Kokemusta rikkaampana siis :D*

Loman aikana tuli useammankin kerran mietittyä, että voiko onnellisuutta laittaa varastoon? Jos voi (ja uskon että voi), niin ne onnellisuusvarastot ovat juuri nyt aivan täpötäydet. Tämä loma oli sellaista aistien ja elämysten juhlaa, että sen päättyminen saa olon väistämättä hieman haikeaksi. Tiedän, että arki lähtee kyllä taas rullaamaan painollaan, mutta silti mukavaa tietää, että voin aina tarpeen tullen käydä kylpemässä siinä onnellisten muistojen varastossa ;) Yhtä kuitenkin toivoisin. Että oppisin arkenakin aistimaan vahvemmin. Siinäpä tavoitetta tulevaan :)

Matkustaminen on ihanaa, vai mitä tuumaatte? <3 Onko teillä reissuja tiedossa? :)

Ps. Paljon lisää reissutunnelmia sun muita löytyy Instassa nimimerkillä @tinttarainen :)

8 kommenttia :

 1. Ihania ensikuulumisia reissustanne <3! Kuulostaa kyllä mahtavalta!! Saat matkustaa sydämesi kyllyydestä (muiden ajatuksista piittaamaatta!) jos kerta se saa sinut _nooooiiiin_ onnelliseksi <3 :) Oli ilo seurata instagramissa teidän matkaa, ja mielellään luen sitten vielä jäsenneltyjäkin ajatuksia! Tervetuloa Suomeen ja arkeen - aistit avoinna, kevät on tulossa (vaikka ei ehkä niin pitkällä ollakaan, mitä olis voinut luulla.. takatakatalvi!) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Hanna, kiitos <3 Matkustaminen kyllä saa aikaan suuria tunteita :) Olipa myös kiva kun nyt oli eka kertaa myös Insta-tili, jonne postailla reissukuulumisia myös paikan päältä ;) Tosi kiva kun olit mukana matkassa sitäkin kautta! Hieman on vielä palautumista tänne Suomen arkeen, mutta ihanaa silti olla taas kotona. Toivottavasti nähdään pian! Hyvää pääsiäistä <3

   Poista
 2. Tää oli tosi ihana postaus. Pieniä ripauksia tunnelmia. On tosin totta, että on hankala päästä "sisälle" kunnolla niihin fiiliksiin, mitä matkaillessa on. Kuten sanoit se on sellaista aistien tykitystä. Ehkä se on vain niin, että jotkut jutut on vain itse koettava. Onneksi kuitenkin kuvien ja pienien tunnelmien avulla voi päästä hetkeksi viillettämään ajatuksensa palmupuiden alle. :)ihanaa kevään jatkoa!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit <3 Tämä oli itsellekin kiva ja helpompi tapa alkaa jäsennellä kaikkia niitä tuhansia kokemuksia ja ajatuksia, jotka mielessä risteilivät reissun jälkeen... ja osin edelleen! Ja tottahan se on, että ei kaikkea koettua (matkalla tai missä vaan) voi koskaan täysin kuvailla toiselle ihmiselle. Pieniä palasia ja tunnelmia vain kuvien ja sanojen muodossa <3 Leppoisaa ja valoisaa pääsiäistä sinne! :)

   Poista
 3. Matkustaminen on ihanaa! ♡ Ihania tunnelmapaloja olit kerännyt tähän postaukseen! Tuntui melkein siltä kuin olisi saanut aistia mukana!♡ Oli varmasti upea reissu..ja se on ihan totta..itsekin huomaan vastaavani vähän kysyjän mukaan "miten reissu meni"-kysymykseen! :) Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, matkustaminen on ihanaa! <3 Oli hauska yhteensattuma, että oltiin yhtä aikaa reisussa, vaikkakin maailman toisilla laidoilla :) Olikin mukavaa lähestyä matkakokemusta tällä kertaa aistitunnelmointien kautta! Pääsi itsekin oikein kunnolla vielä heittäytymään mukaan noihin muistoihin :) Ihanaa viikonloppua ja pääsiäistä sinne saaristoon <3

   Poista
 4. Muutama päivä sitten ikimuistoiselta reissulta palattuani voin niin täydellisesti allekirjoittaa tuon ekan kappaleen! On tosi vaikeaa kuvailla muille mitä reissullaan on kokenut, varsinkin mitä pidemmästä matkasta on kyse. Se on nimenomaan sekoitus niin monia aisteja ja asioita ettei sanat vain riitä. Pieniä palasia pystyy kuvailemaan sieltä täältä, mutta loppujen lopuksi sen fiiliksen tietää vain se joka on kyseisen matkan kokenut.

  Teillä oli varmasti ihanan rentouttava loma siellä lämmössä! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, matkakokemuksista kertominen on monesti tosi vaikeaa! Ehkä matkablogit perustuvat juuri siihen, että ihmiset saavat jakaa matkakokemuksiaan heidän kanssa, jotka ovat niistä kiinnostuneita ja ehkä käyneet (tai haaveilevat käyvänsä) samoissa paikoissa itsekin :) Tällä kertaa oli kiva tunnelmoida reissua myös Instan kautta ;) Kävinkin jo lukemassa teidän ensitunnelmat Tokiosta, mutta pitääpä palata niihin vielä ajatuksella ajan kanssa! Kuulosti huikealta kokemukselta :) Hyvää pääsiäistä! :)

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...