11. helmikuuta 2016

Tilaa luovuudelle, tilaa päätöksille

Tämä blogitauko on tehnyt hyvää. Se on tuonut viikkoihin lisää aikaa, totta kai. Tuon ajan olen siirtänyt pääasiassa kaikenlaiseen käsin tekemiseen. Virkkuukoukku on sauhunnut ja pensseli heilunut. Jotain on tullut valmiiksikin, mutta pääasiassa iloa on tuottanut itse tekeminen. Mukavaa on ollut oppia uutta ja erityisen mukavaa on ollut tehdä asioita toisille ihmisille annettavaksi.

Toisten ilahduttaminen tuntuu antavan tuplailon itsellekin. Hyvä ottaa välillä hengähdystaukoja oman onnellisuuden optimoinnista ja kääntää katsetta myös toisiin ihmisiin. Sieltä voi yllättäen löytyä iloa ja hyvää oloa enemmän kuin osasi odottaakaan.


Mieli on levännyt käsitöitä tehdessä, hyvää ruokaa kokkaillessa, liikkuessa ja lukiessa. On ollut todella vapauttavaa vain olla, ilman että jatkuvasti miettisi aktiivisesti miten tämän kaiken voisi jakaa blogissa, tai miten kehittyä henkisesti tai fyysisesti; sanoittaa ajatuksia, tunteita, tekemisiä. Antaa elämän vain soljua painollaan ja luottaa siihen, että itse asiassa juuri tässä on hyvä näin. Aina ei tarvitse pohtia ja analysoida. Ahh mikä ihana vuosien pohdiskelun ja analysoinnin lopputulos ;)


 

Kun mielen on antanut ottaa lepoa kaikenlaisesta ylipohdiskelusta, on aivan yllättäen alkanut löytyä vastauksia kysymyksiin, jotka ovat tuntuneet vaikeilta, ja ulospääsyjä umpikujista, joita ei ehkä oikeasti ollut olemassakaan. Aivan vielä en pysty kaikkia suunnitelmia täällä blogissa valottamaan, mutta tervetulleita muutoksia on vielä tämän vuoden aikana luvassa. Muutoksia, jotka tuntuvat nyt niin oikeilta ja päivänselviltä, että ihmettelen vain miksi emme aiemmin niitä osanneet ajatellakaan. 

Blogin tulevaisuuden suhteen en ole tehnyt vielä päätöstä, mutta ainakaan kovin tiivistä tahtia en enää kaipaa. Hieman olen alkanut kuitenkin jo kirjoittamista kaivata, mutta haluaisin ehkä jatkossa kirjoittaa "kevyemmällä kynällä". Lyhyempiä, kevyempiä tekstejä. Arjen oivalluksia, hetkiä ja ajatuksia. Siitä en tiedä, jaksaako sellaisia lukea kukaan, mutta tärkeää kai blogissa on, että se on aito ja sointuu kirjoittajan elämäntilanteeseen. 

Mitä teille kuuluu? :)


8 kommenttia :

 1. Just sellaisia jaksaa lukea!!!:) ♡♡Hyvää kuuluu! Just tulin 3,5km juoksulenkiltä. Enkka synnytyksen jälkeen! :D Endorfiinihumalassa tätä siis kirjoittelen! :) Kivaa viikonloppua teille!!! ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee mahtis lenkki ja endorfiinifiilis!! Ihana kun oot päässyt lenkkeilyn makuun :) ja kiva jos arkisempiakin höpinöitä jaksaa lueskella, katsotaan mihin innostus riittää!:) kivaa viikonloppua myös sinne!! <3

   Poista
 2. Hymy nousi korville kun näin että sulta oli tullut postaus! :) Oot niin hyvä kirjoittamaan ja aiheetkin kolahtaa, että kaikki postaukset kelpaa ilomielin :D Mahtavaa kun oot maalannut ja tehnyt käsitöitä ja päästänyt siten luovuutta valloilleen! Uskon, että blogitauolla aikaa riittää ihan eri tavalla kaikkeen muuhun harrastamiseen ;) Mutta toivotaan, että löydät taas tasapainon kirjoittamisen ja muun tekemisen välille ja saadaan ilostua sun uusista postauksista <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana kuulla, että syntyi vähän hymyä päivään :) Käsin tekeminen on kyllä ollut tosi rentouttavaa ja inspiroivaa. Ai vitsi, oon nauttinut! Oon jo useampana perjantaina vähän maalannut, se on loistotapa laskeutua kiireestä kohti viikonloppua :) ja jep, toivotaan, että sellanen sopivan rento kirjoitusinspis löytyy! Huomiseen, jee <3

   Poista
 3. Mä luulen, että mitä sun on ilo kirjoittaa, on myös meidän ilo lukea :). Tää blogi on ehdottomasti yksi suosikki ja mulla kanssa hymy tuli, kun huomasin sun postanneen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Taru! Vähänkö tästä tuli hyvä mieli mullekin :) Toivotaan sopivan keveitä ja lentoisia kyniä ja kirjoitusinspistä jatkossakin! Hyvää viikonloppua :)

   Poista
 4. Kuulostaa niin ihanilta oivalluksilta, mitä olet viime aikoina saanut kokea. <3 Tällaiset soljuvat, hyvänmielen tekstit on niin ihanaa luettavaa. :)

  VastaaPoista
 5. Ihana Satu:) toisinaan on tosiaan hyvä ottaa vähän aikaa irti perusrutiineista. Jää aikaa uudenlaisille ajatuksille, ehkä oivalluksillekin :)

  VastaaPoista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...