27. joulukuuta 2015

Vuoden liikunnat lukuina ja kohokohdat kuvina!

Hei sinne ruutujen toiselle puolelle! Toivottavasti jokaisella oli mukavat joulupyhät :) Täällä joulu meni tosi leppoisissa, tosin normaalista vähän poikkeavissa merkeissä, kun vietimme joulun ensimmäistä kertaa Espoon kodissamme. Oli mukavaa fiilistellä joulua jo pitkälti etukäteen leipomalla ja suunnittelemalla joulukattauksen sisältöä. Ihanaa oli myös se, että pääsin jokaisena päivänä vähän ulkoilemaan tai muuten liikkumaan, joten olo on kaikesta superherkuttelusta huolimatta hyvä ja energinen. Päivitin joulutunnelmia Facebookin puolelle, eli siellä kannattaa käydä tykkäilemässä blogista, jos haluaa lukea juttuja ja kuulumisia vähän reaaliaikaisemmin jatkossakin! Kaikkea kun en ehdi tänne blogin puolelle päivittää :-)

Mutta sitten asiaan, eli otetaas pieni varaslähtö liikuntakoosteeseen, jollaisia blogeihin alkanee ilmestyä runsaasti tulevien päivien aikana :) Liikuntatilastojen väliin tiputtelen muutamia valokuvia vuoden liikunnallisista kohokohdista! Vuosi 2015 oli minulle ensimmäinen kokonainen vuosi, jonka liikkumiset kirjasin säntillisesti HeiaHeiaan. Kilometrejä en ole kirjannut, mutta liikuntaan käyttämäni ajan sekä harrastamani lajit kyllä. Ainoat jutut, jotka jäävät merkintöjen ulkopuolelle ovat työmatkakävelyt (n.30 min per päivä silloin kun olen toimistolla) sekä kehonhuollot, jotka teen kotona.  

Vuoden lajit 1-18 / 43 :)

Kuten kuvasta näkyy, oli vuosi 2015 kuntosalitreenien vuosi :) Treenasin vuoden alkupuoliskon aikana melko aktiivisesti PT:n kanssa ja muutenkin olen pyrkinyt käymään salilla kaksi kertaa viikossa. Harmillisesti jäätiin muutama käynti sadasta johtuen kesän loukkaantumisesta (alaselkä venähti mavessa...), mutta olen kyllä ihan supertyytyväinen tähänkin määrään! Niskahartiakivut ovat salitreenien myötä jääneet historiaan ja kehoon on tullut selkeästi lisää voimaa ja jonkin verran myös lisää lihasta. Parasta on, että hyvien saliohjelmien myötä salitreenaaminen on pysynyt aidosti innostavana ja motivoivana juttuna! Voisin julkaista taas uusimmat ohjelmat täälläkin, jos jotakuta kiinnostaa? :)

Kohokohta 1: Blogityttöjen liikuntaviikonloppu Vierumäellä tammikuussa! Mukana ihanat Candy on the Run - Karoliina, Sporttaillaan-Hanna sekä Askel askeleelta-Satu <3 

Kohokohta 2: Maaliskuun täydellisen ihanat joogailut Thaimaassa

Jooga piti pintansa vuoden kakkoslajina, pääasiassa kiitos aktiivisen alkuvuoden. Loppuvuotta kohti joogan määrä on suorastaan romahtanut ja toisinaan voi mennä viikkojakin joogakertojen välillä. Toisaalta toivon kovasti paluuta aktiivisempien joogailuiden pariin, toisaalta taas olen iloinen siitä, että elämääni on löytynyt rentoutta, stressittömyyttä ja tilaa hengittää myös muutoin kuin vain joogan parissa. Streessavana aikana jooga oli minulle kuin "pelastusrengas" (ehkä hieman dramatisoiden), joka antoi armollisia hengähdyshetkiä kiireen keskelle. Parasta on kuitenkin tietoisuus siitä, että tiedän voivani palata joogan pariin aina kun sitä tarvitsen. Viimeistään ainakin maaliskuussa, jolloin suuntaamme taas Thaimaahaan!

Kohokohta 3: Kiipeäminen vuorelle kätkön perässä hirmuhelteessä, Italian kauniissa maisemissa.

Kohokohta 4: Kaikki kätköretket yksin sekä yhdessä Teemun, kavereiden ja perheen kanssa!

Kuntosalin ja joogan jälkeen seuraavaksi eniten on vuonna 2015 tullut liikuttua ns. pääntuuletuslajien parissa eli kävellen, kätköillen ja muuten ulkona lenkkeillen. Nämä lajit eivät ehkä niin hirveästi kohota kuntoa, mutta mielialaa sitäkin enemmän :) Joillakin lenkeillä olen hölkytellyt lyhyitä mukavuuspätkiä ja huomannut, että kova jalkatreeni on tuonut vaivihkaa paukkuja kestävyyspuolellekin. Hölkyttely on tuntunut miellyttävältä (lyhyissä pätkissä), ja elättelen vaivihkaa toiveita siitä, että voisin tulevana vuonna osallistua taas johonkin kympin juoksutapahtumaan!

Kohokohta 5: Ihana metsäretki Sipoonkorven kansallispuiston kuulaana syyspäivänä. Luonto- ja liikuntaterapiaa parhaimmillaan!

Kuntosalin, joogan ja ulkoilujen jälkeen alkaakin olla jo hajanaisempaa! Rakastan tanssimista ja erilaisilla tanssitunneilla olen käynyt vuoden aikana vajaat 25 kertaa. Enemmänkin olisi voinut käydä, mutta selkeästi kuntosalitreenit ovat vieneet tänä vuonna tilaa ryhmäliikunnalta sekä muulta aerobiselta liikehdinnältä! Tähän kiinnitin huomiota jo aiemmin tänä syksynä ja olen vähitellen yrittänyt hivuttaa lisää aerobista liikuntaa lihaskuntotreenien väliin. Tykkään ryhmäliikuntatuntien tunnelmasta, ja selkeästi alkaa taas olla ilmassa innostusta niiden pariin :) Talven ryhmäliikunta-aikataulu vaikuttaa lupaavalta, joten siellä varmasti tulee tulevien kuukausien aikana pompittua kerran jos toisenkin.

Kohokohta 6: Onnellinen jumppapirkko hyvän ystävän seurassa NRJ Workout - ryhmäliikuntatapahtumassa.

Kohokohta 7: Pelkojen voittaminen seikkailupuisto Huipussa!

Vuoden uutuuslajeja olivat mm. frisbeegolf (kiitos Teemun hurahduksen), köysirataseikkailu sekä huippukiva SUP-lautailu! Olin haaveillut suppailusta jo pitempään, mutta pääsin tutustumaan lajiin vasta kesälomalla, kun bloggaajakollega Annukka pyysi minua mukaan alkeistunnille. Tuolloin kesäpäivä oli sangen kolea, mutta alkusyksystä pääsin pari kertaa suppailemaan kunnon helteilläkin. Homma oli niin kivaa, että eiköhän minua nähdä (ainakin) Töölönlahdella tulevana kesänäkin. Se on todella makea paikka suppailulle!

 Kohokohta 8: SUP-lautailua Töölönlahdella ja Hakaniemessä, tässä Sporttaillaan-Hannan kanssa!

HeiaHeia kertoo myös sen, että olin vuoden aikana sairaana 12 päivää. Sairastin kaksi "perusflunssaa" ja lisäksi jouduin olemaan noin viikon telakalla huhtikuussa, kun tapahtui onnettomuus ja käsi joutui tikatuksi ja tulehtuikin kaupan päälle. Kesällä venäytin sitten tosiaan selän kuntosalilla, mutta pystyin onneksi silti käymään kävelyillä ja toipuminen tapahtui melko nopeasti. Venähdys oli kuitenkin erittäin hyvä muistutus siitä, miten tärkeää huolellinen lämmittely ja tekniikka ovat kuntosalitreeneissä - ja toki myös muissa lajeissa! Jos jotain hyvää selkävenähdyksestä hakee, niin ainakin se, että sen myötä aloin käydä säännöllisesti viiden viikon välein hierojalla huollattamassa kehoani. Varaan uuden ajan aina edellisen päätteeksi, niin ei tule sitä tyypillistä tilannetta, että hierontojen väli venyy yhtäkkiä puoleen vuoteen ;)

Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen liikuntavuoteen 2015! Siihen mahtui hyvää perustekemistä, innostumisia, elämyksiä ja ennen kaikkea sääännöllisyyttä ja paljon liikunnan tuottamaa hyvää mieltä. Olen löytänyt oman rennon tapani liikkua ja ehdottomasti tärkein liikuntatavoitteeni  tulevalle vuodelle on pitää siitä kiinni :)

Millaisia liikuntajuttuja kuului teidän vuoteen? Mitkä oliva suosituimmat lajinne? Mitkä olivat kohokohtia? :) Kirjaatteko liikkumisia ylös HeiaHeiaan tai kalenteriin?

Tämän myötä toivotan teille kaikille ihanille mitä mukavinta loppuvuotta ja onnea & iloa uudelle vuodelle! Palaan blogin ääreen ensi vuonna, Facebook päivittyy siinä välissäkin, myös reissun päältä ;-) Kiitos, että olette olleet mukana matkalla ja erityiskiitos kaikille teille, jotka olette jättäneet blogiin kommentteja. Ne ovat bloggaamisessa parasta ja syy miksi tätä teen edelleen :) Kiitos <3

8 kommenttia :

 1. Tää oli kiva kooste! :) Ja voi vitsi miten kiva olikaan toi meidän sporttiviikonloppu Vierumäellä viime tammikuussa! ♡ Ihan parasta! ihanaa loppuvuotta Tiina! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä aivan paras alkuvuoden piristys!! <3 Samoin sinne Karkkiseni, aurinkoisia onnenpäiviä saaristoon! :)

   Poista
 2. Tosi mielenkiintoinen kooste! Parasta, että oot päässyt niska-hartiakivuista eroon lihaskunnon ja hieronnan avulla! Siinä samalla oot saanut hurjasti voimaa ja lihasmassaa, voin todistaa ;) Oot ahkerasti käynyt kyllä salilla, hyvä hyvä! Ens vuonna sataset paukkuu sitten!!

  Kirjottelen omista liikunnoistani enemmän vielä omaan blogiini, mutta selkeästi ykkönen on ollut juoksu, sitten tulee kuntosali, suunnistus, pyöräily (kiitos työmatkaliikunnan) ja balance. :)

  Tuo Vierumäkiviikonloppu oli mahtava <3! Muutenkin sulla on huippuja kohokohtia, vautsi! :) Meidän salitreenit ovat pitäneet mun kuntosalitreeniä yllä viikosta toiseen, kiitos siitä ;)

  Ihanaa loppuvuotta ja me nähdään onneksi vielä ylihuomenna <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä oli kyllä kiva kirjoitella, sillä en ole vuoden aikana juurikaan seurannut näiden kokonaistilastojen kehkeytymistä ja nyt tuli itsellekin hyvä paikka analysoida vähän menneitä :) Olin tosin vähän järkyttynyt, kun olin käyny vaan kerran balancessa!! :)

   Mahtavan monipuolinen on ollut sun liikuntavuosi ja on ilo & kunnia, että olen saanut olla osa sitä :) Yhteiset salitreenit on olleet loistava motivaattori ja toivottavasti jatkossakin!

   Ylihuomiseen <3, sitten penkkaillaan taas ;)

   Poista
 3. Mahtava liikuntavuosi sulla, monipuolista, säännöllistä, uusia kokeilua ja liikkumisen iloa, ja onneksi vain vähän vaivoja.. :) Minulla kestävyyslajit on tänäkin vuonna vieneet mennessään ja salitreeniä olen koettanut jokseenkin pitää säännöllisesti yllä.. ja nyt varmasti astun uudelle vuodelle taas vahvempana kuin koskaan. Aika hieno tunne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuu oli kyllä mukava liikuntavuosi! Omanlaista, motivoivaa, rentoa hyvänmielen liikkumista :) Säännöllisyydestä oon erityisen illoinen. Sinä oletkin sellainen voimanainen monellakin tapaa <3 Mukava nähdä mihin sinun liikunnalliset seikkailut vielä tulevana vuonna johtaakaan! :)

   Poista
 4. Monipuolinen liikuntavuosi sulla on takana! Paljon erilaisia lajeja jotka kivasti tasapainottaa toisiaan. Ja pääasia että nimenomaan se liikunnan riemu on säilynyt :)

  Mäkin olen tunnistanut joogassa (joka oli muuten mulle tämän vuoden uusi liikuntajuttu!) saman jutun kuin mitä mainitsit: tavallaan edelleen tunnen tarvetta joogata enemmän silloin kun on stressaava aika elämässä, mutta toisaalta jooga itsessään on opettanut tämän vuoden aikana rauhoittumaan muillakin keinoilla. Kaikki ne hengitysjutut ja tietyn tyyppinen ajattelu mitä joogan myötä on oppinut voi ottaa käyttöön aina ilman että tekisi joogaharjoitusta juuri sillä hetkellä. Hieno laji tosiaankin ja vielä on niin paljon opittavaa siitä kaikesta :)

  Ihanaa uutta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih juu lajeja kertyi n.40, eli aikamoista sillisalaattia, mutta minulle se on ollut sopiva tapa liikkua. Monipuolisuus auttaa pitämään mielen virkeänä ja motivaation korkealla ;)

   Ihania ajatuksia ja kokemuksia liittyen joogaan sielläkin! Muistan kuinka yhdellä joogan viikonloppukurssilla ohjaaja sanoi, että joogassa on tarkoituksena opetella siirtämään niitä "oppeja" matolta maailmaan, eli juuri niin kuin tässä kuvailit :) Onhan se iso onni, jos tavalla tai toisella pystyy löytämään itselleen selkeämmän ja rauhallisemman olotilan ja tilaa hengittää!

   Onnellista uutta vuotta myös sinulle!!

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...