1. joulukuuta 2015

1. luukku: Banaanigranola, joka vie kielen mennessään

Hiphei, on tullut aika avata joulukalenterin ensimmäinen luukku!

Granola on tosi helppo ja kiva (joulu)herkku, joka maistuu niin itselle kuin kavereillekin. Kaupassa myytävät myslit sisältävät usein paljon sokeria, joten itse tehdyssä granolassa onkin kivaa muun muassa se, että sen makeutta voi itse säädellä. Ja onhan se omassa uunissa tehtynä vielä niiiin paljon spesiaalimpaa ;)

Tämä banaanigranola on kivaa sikäli, että sen voi jättää halutessaan vähän isommiksi paloiksi, joita voi syödä pieneen makeannälkään vaikka (maidon kanssa) sellaisenaan. Vähän pienemmäksi murusteltuna granola toimii tosi hyvin myös ihan maustamattoman jugurtin kanssa!


Tällä ohjeella granolaa tulee vähän vajaa uunipellillinen ja siitä riittää täytteeksi noin kahteen ja puoleen Ikean pieneen lasipurnukkaan. Muulla ei niin väliä, mutta kannattaa varmistaa, että purkki on ilmatiivis. Tuolloin granolan pitäisi säilyä syömäkelpoisena teoriassa ainakin pari-kolme viikkoa. Teoriassa siksi, että minulla se ei koskaan ole "säilynyt" viikkoa pitempään, kröhöm....

Granola sopii lahjaksi tai vaikka "keksiksi" pikkujoulupöytään. Tee kuitenkin aina vähän itsellekin ;) Alkuperäisen ohjeen löysin Uusia tuulia - blogista ja mukautin omaan keittiöön sopivaksi.


Banaanigranola, joka vie kielen mennessään

2 kypsää banaania
1/2 dl kookosöljyä
3/4 dl hunajaa (vähempikin voi riittää. Testaa itse!)
1,5 tl kanelia
5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl kookoshiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl murskattuja saksanpähkinöitä

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen ja levitä leivinpaperi (korkeareunaisen) pellin päälle.

2. Sulata kookosöljy kattilassa miedolla lämmöllä ja laita banaanien, hunajan ja kanelin kanssa tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi.

3. Sekoita toisessa astiassa toisiinsa kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, auringonkukansiemenet ja saksanpähkinät.


4. Kaada banaaniseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita ison lusikan avulla, jotta seos levittyy tasaiseksi. Massa saa jäädä aika kosteaksi tässä vaiheessa.

4. Levitä granola tasaiseksi, 1-2 cm paksuiseksi levyksi pellille ja painele se tiiviiksi lastan avulla.

5. Paista 15-20 minuuttia, kunnes granola on saanut vähän väriä. Ota pelti uunista ja kääntele koko granola"levy" muutamissa osissa lastan avulla, jolloin se rikkoutuu vähän pienemmpiksi paloiksi. Laita vielä uuniin n. 15 minuutiksi, välillä sekoittaen.

6. Granolasta tulee ihanan rapeaa, kun se jäähtyy kokonaan. Voit itse päättää minkäkokoisia granolapaloja haluat purkkiin pakata :)

7. Nauti <3

Oletteko te koskaan tehneet mysliä / granolaa itse? Onko teillä antaa jotain hyviä vinkkejä tai ideoita, mitä kannattaisi kokeilla? :)

4 kommenttia :

  1. Namnam ihanan kuuloinen ohje! Täytyy testata:) ja mukava, että eka luukku avautui myös täällä kun itse en ole facebookissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Namms, testiin vain! :) Eiköhän muutama muukin luukku vielä aukea myös täällä blogin puolella, vaikkei ihan jokainen tänne asti kerkiäkään :)

      Poista
  2. Kuulostaapa todella herkulliselta! Kaikki aineksetkin löytyisivät kaapista (paitsi auringonkukansiemenet), joten pitääpä kokeilla vaikkapa jo heti huomenna :) Olispa kerrankin makeeta antaa lahjaksi jotain tällaista omatekemää. Kiitokset siis hyvästä vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että inspiroiduit kokeilemaan! Mä tein viime vuonna mysliä muutaman purkin joululahjaksi, nitä oli kiva väsätä :) Toinenkin mysliohje on todennäköisesti vielä tulossa kalenteriin :-)

      Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...