6. elokuuta 2015

SUPpailua Helsingissä!

Tiedättekö mikä on aika mahtavaa? No se, kun laadin kesän alussa tänne blogiin listan asioista, joita haluaisin kesän aikana tehdä, ja niistä on nyt muutama toteutunut vähän kuin itsestään mukavien ihmisten kanssa ja avulla :) Kirjoitin taannoin tekstin otsikolla Unelmat kannattaa sanoa ääneen, ja kyllä todellakin kannattaa! Kun unelmista puhuu, vaikka sitten niistä aivan pienistäkin, niin on paljon todennäköisempää, että alitajunta alkaa ohjata omia tekoja ja valintoja niitä haaveita kohti. Hyvällä onnella törmäät ehkä myös ihmisiin, jotka auttavat sinua matkalla :)

Kesäkuussa minuun otti yhteyttä Good Mood Mondays - blogin Annukka ja kysyi haluaisinko lähteä mukaan kokeilemaan SUPpailua Helsingin Töölönlahdelle. Annukka oli saanut blogiyhteistyön kautta mahdollisuuden osallistua SUP Finlandin alkeistunnille ja ottaa mukaan yhden kaverinkin. SUPpailu eli Stand Up Paddling on ollut haaveissani jo pitkään, joten totta maar tartuin ehdotukseen innolla! 

Suppailuhan on siis seisoen (tai meidän aloittelijoiden kohdalla myös polvillaan) tapahtuvaa melomista surffilautaa muistuttavan SUP-laudan päällä. Yksi säädettävä mela, yksi nilkkaan remmillä kiinnitettävä lauta ja yksi ihminen. Muuta ei juuri suppailuun tarvitakaan! Toki kokeneemmat voivat ottaa mukaan myös koiran, kuten teki meidän alkeistunnin vetänyt pirtsakka Elisa ;) 


Meidän alkeistunnille sattui todella tuulinen päivä, ja SUP Finlandin henkilökunta toivottikin meidät tervemenneiksi matkaan saatesanoilla "jos tästä kelistä selviätte, niin selviätte sen jälkeen mistä vain!" Pieni epävarmuus pärjäämisestä uuden lajin parissa oli pyörinyt mielessä pitkin päivää, mutta siinä vaiheessa alkoi kunnolla mietityttää, että mihin sitä tulikaan taas lähdettyä. Pelkäsin olevani se ainoa, joka ei saa lautaansa liikkeelle ollenkaan ja päätyy suhistelemaan kaislikossa tunnin alusta loppuun asti ;D 

Tässähän se kaislikko suhiseekin... ;)

No niinhän siinä kävikin, että kova tuuli vei meidät kaikki heti alussa läheiseen kaislikkoon, mistä ohjaaja joutui pari kertaa minuakin avittamaan pois oman melansa avulla tuuppien. Lyhyen tekniikkaopastuksen jälkeen pääsimme kuitenkin kaikki irti kaislikosta ja lähdimme varovasti kokeilemaan siipiämme (ja melojamme) Töölönlahdelle. Polvillaan tasapainon säilyttäminen on helpompaa, joten lähdimme siinä asennossa meloen liikkeelle. Kun pääsimme Töölönlahden toiseen päähän, saimme opastuksen siitä miten laudalla kannattaa nousta seisomaan, jottei se kippaa nurin. Se olikin päivän jännittävin osuus, ja taisipa muutama sitä tasapainoa hakiessa veteenkin molskahtaa!

Ohjaajan kursailematon "vettähän se vain on" - asenne sai hyvälle mielelle, eikä molskahduksista tehty sen suurempaa numeroa. Noin periaatteessa kyllä laudan päällä on melko helppoa pysyä, kunhan vain jakaa painon tasaisesti kahdelle jalalle, mutta kaikki lajit vaativat aina alkuun vähän harjoittelua! Sen verran uutta oli kuitenkin minullekin tällainen kulkutyyli, että pysyin koko tunnin ajan visusti keskittyneenä, kieli keskellä suuta aseteltuna.


Tunnin hauskin osuus oli mielestäni se, kun meloimme pientä kanavaa pitkin sillan ali Hakaniemeen! Intensiivisen keskittymisen vuoksi en valitettavasti hirveästi pystynyt katsomaan maisemia, mutta oli kiva fiilis olla keskellä sellaisia vesialueita, joita normaalisti katselee ihan eri perspektiivistä. Laitoin tunnin jälkeen SUP Finlandin Facebook-sivun seurantaan, ja olen mielenkiinnolla seurannut ilmoittelua suppailuretkistä Helsingin edustalle. Aamuvarhaisia suppailuretkiä, suppailua täysikuun aikaan ja SUP-joogaa. Kuulostaa aivan ihanalta! Voi kun uskaltaisi joskus vielä mukaan, mutta sitä ennen pitäisi kyllä varmaan käydä harjoittelemassa suppailua myös omatoimisesti.


SUP Finlandilta, kuten varmasti muistakin SUP-paikoista, saa vuokrattua SUP-lautoja myös omaan käyttöön, ja tällainen omatoiminen kokeilu on minullakin vielä tämän kesän haaveissa. Ehkä ensi kesänä voittaisin sitten tämän porukan hännimmäiseksi jäämisen pelkoni ja uskaltautuisin mukaan myös jollekin pitemmälle retkelle... SUP Finlandin porukka oli todella ystävällistä ja rentoa, joten uskaltaisin toivoa, että myös aloittelijoista pidetään retkillä hyvää huolta :)

SUP Finlandin piha-aluetta.Sellainen olis siis ensikosketukseni suppailuun, ja toivottavasti kerta ei jäänyt viimeiseksi  :) Kaikki tämän jutun kuvat ovat Annukan kameralla otettuja, eli kiitos niistä kuuluu siihen suuntaan!

Oletteko te koskaan kokeilleet suppailua? Tai oletteko muuten vain kokeilleet jotain ihan uutta lajia tämän kesän aikana? :)

10 kommenttia :

 1. En ole tätä kokeillut. Kuulostaa hauskalta :) Ja tuolla keinolla minut voisi samalla saada uimaankin :) Tänä kesänä kokeilin ilmajoogaa, eka krt ja tykästyin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla joskus! Mukava kesäinen aktiviteetti :) Varinaisestihan tässä ei ole tarkoituksena päätyä uimaan, mutta niinkin voi kyllä ainakin alkuun käydä ;) Oi, ilmajooga on ollut mulla kans pitkään haaveissa! Ehkä laitan sen mun tulevan syksyn / talven bucket listalle :o)

   Poista
 2. Mä kokeilin suppailua ekan ja tähän asti ainoan kerran viime kesänä. Ja nyt tulevana lauantaina meillä on laudat vuokrattuna kaveriporukan kanssa. :) Ihan mukavaa puuhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei teillehän taisi sattuakin hyvä suppailukeli tänään! Kaveriporukalla varmasti hauskaa puuhaa muutenkin :) Haluaisin kyllä itsekin käydä vielä tänä kesänä tätä uudelleen kokeilemassa!

   Poista
 3. Kokeiltu on, ja hurahdettu. Suppailuistani voi lukea: www.rouvasuppaa.com. Ihana laji!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurahdukset on ihania! :) Kiitos linkistä - sieltä löytyikin kivaa suppailufiilistelyä!

   Poista
  2. Kivat sivut sinulla muutenkin. Mukava, että löysin ne näin SUP-jutun kautta. Tulee varmasti seurattua.

   Poista
  3. Kiitos Mia! Tosi kiva kuulla, että jäät seurailemaan :)

   Poista
 4. Vau! Hienoa että olet päässyt oikeasti toteuttamaan niitä asioita mitä silloin listailit! :) Se että kirjoittaa asioita konkreettisesti ylös auttaa tosiaankin toteuttamaan niitä. Sun suppailukokemus kuulosti tosi kivalta ja kannustavalta. Mua on kiinnostanut jo jonkin aikaa kokeilla suppailua mutta vielä on jäänyt ajatuksen tasolle. Vesi ei ole mulle se kaikkein luontevin elementti joten jännittäisi varmasti aluksi, mutta se ei kyllä estä joskus kokeilemasta :) Katsotaan josko vielä tänä kesänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, asioiden listaaminen tai muulla tavalla visualisoiminen auttaa priorisoimaan omia tekemisiä, ja sitä kautta myös toteuttamaan niitä omia pieniä/suuria haaveita :) Ehdottomasti kannustan kyllä kokeilemaan suppailua, jos suinkin kiinnostaa! Joku tuollainen alkeistunti on kiva, kun siellä käydään vähän perusteita läpi ja edetään rauhallisella vauhdilla. Tulee hyvä fiilis, kun selviää jostain, mikä ensialkuun vähän jänskättää :) Pitää itsekin ryhtyä tuumasta toimeen ja käydä vaikka ihan joku arki-ilta suppailemassa taas, kun lämpöä nyt riittää! Voidaan joskus mennä yhdessäkin? ;)

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...