7. kesäkuuta 2015

Oulu-tunnelmia ja (treeni)ajatuksia kesän kynnyksellä

Heippa ja terveiset Oulusta! Olipa mukavaa vietää pitkästä aikaa pari päivää entisessä koti- ja opiskelukaupungissa. Tuntui aivan siltä kuin kotiin olisi tullut. Sellaista tunnetta en ole Espoossa juurikaan kokenut, vaikka nykyään ihan hyvin siellä viihdynkin. Kyllä sydän taitaa kertoa (ainakin nyt erityisen kivan viikonlopun jälkeen ;)), että Oulu on se paikka, jonne kuulun ja jonne vielä joku päivä palaan. Ajatus on pyörinyt mielessä jo pitkään, joten jossain vaiheessa täytynee ryhtyä sanoista tekoihin. Toistaiseksi nautitaan kuitenkin elämästä Etelä-Suomessa - ei hassumpaa sekään :) 

Perjantain aamupalaa Kahvila Makiassa.

Kävimme siskon kanssa Oulussa treenaamassa Hukassa, joka on iso ja monipuolinen kuntokeskus Heinäpäässä, noin 1-2 kilometrin päässä Oulun ydinkeskustasta. Oma kotisalini Espoossa kärsii kroonisesta kyykkypaikkojen vähäisyydestä (johtuen varmaankin tilan puutteesta), joten olipa mukavaa käydä Hukan isolla salilla, jossa kyykkypaikkoja taisi olla ainakin viisi tai kuusi. Hukka on myös Oulun Kärppien virallinen treenipaikka ja sattuipa niin, että pongattiin joukkue yhdestä ryhmäliikuntatilasta jumppaamasta ;) Me itse teimme alkuun puolen tunnin jalkatreenit, jonka jälkeen osallistuimme yllättävän kovalle CXWorx - tunnille. Nyt tuntee kyllä treenanneensa corea!!

Lautapelejä Kahvila Roosterissa!

Minulla on treenien saralla aika hyvä tilanne, sillä liikuntaintoa riittäisi tällä hetkellä vaikka kuinka :) Kuntosali-innostuksesta kirjoittelinkin tänne blogiin jo aiemmin, ja siitä palosta menee kyllä kiitosta PT-treenien suuntaan. Kyllä kuntosalitreenaaminen on ainakin minulle aivan eri tavalla mielekästä, kun sen pohjana on ammattilaisen laatima ohjelma ja edes jonkinlainen varmuus siitä, että tekee oikeita asioita. Aiemmin saatoin käydä kuntosalilla puolivaloilla niin, että en oikein edes keskittynyt siihen mitä tein. Kunhan vähän tuli heiluttua, niin hyvä. Nyt treenituntuma on aivan erilainen ja mielikin on uudella tavalla mukana touhussa, kun joutuu niin vahvasti keskittymään tekniikkaan ja juuri siihen lihasryhmään, jota kulloinkin treenaa. En voi olla hehkuttamatta jälleen kerran sitä, miten uudenlainen maailma minulle on PT-treenien myötä avautunutkaan. Tällä hetkellä on kyllä paljon halua oppia ja kehittyä lisää sillä saralla!

Vielä eivät kesäkelit hellineet, mutta junassa on aina tunnelmaa :)

Jooga on kuntosalitreenien ohella luontevasti mukana kuviossa, mutta tämän kesän aikana haluaisin kiinnittää erityistä huomiota aerobisen- ja kestävyyskunnon kehittämiseen. Elokuussa osallistumme Oulun Extreme Runille, ja vaikka kyse on hupisarjasta, niin jonkinlainen pohjakunto tekee päivästä varmasti paljon miellyttävämmän. Juoksutreenit eivät minua tällä hetkellä yksistään niin houkuttele, mutta olen varovaisen optimistinen (työmatka)pyöräilyn sekä suunnistuksen suhteen! Tällä viikolla poljin töihin ensimmäistä kertaa tälle vuodelle (tuli huippufiilis!), ja lisäksi olen käynyt nyt pari kertaa hankkimassa häntäpään sijoituksia suunnistustapahtumissa! :D Suunnistus on fyysisesti todella vaativa laji ja luulen, että yksikin kerta viikossa tekisi ihmeitä kestävyyskunnolle. Siinä kun tulee ihan vahingossa vähän hölkättyäkin ja lisäksi rämmittyä ylös ja alas kallioita ja mättäitä pitkin. Suunnistus on myös hyvää "lepoa" aivoille, sillä sen aikana ei pysty kyllä miettimään yhtään mitään muuta!

Kilpaurheilumaailma (edes harrastusmielessä) on minulle täysin vieras, joten jonkin verran minua vieroksuttaa se kilpailuhenkisyys ja jonkinsortin "vakavuus", joka on ollut ensivaikutelmani suunnistustapahtumista. Voi kuitenkin hyvin olla, että vaikutelma muuttuu ja omakin olo alkaa tuntua kotoisammalta kunhan pääsen hommaan paremmin sisään. Nyt tuntuu, että menee paljon aikaa polun sivuun hyppiessä ja muita väistellessä. Se harmittaa vähän, sillä joka kerta hukkaan samalla kartalta sen kohdan, jossa olen menossa :D Harjoitusta vain, siitä se toivottavasti helpottaa :)


Kuntosali, jooga, pyöräily, suunnistus sekä satunnaiset ryhmäliikuntatunnit - niistä on tulevan kesän treenit siis tehty! Ainakin omaan korvaan tämä vaikuttaa mukavan monipuoliselta kombolta, joka myös mahdollistaa riittävän rennon lähestymistavan kesäliikkumisiin. En halua sitoa itseäni kesän aikana tiukkoihin aikatauluihin tai liian kunnianhimoisiin tavoitteisiin, vaan pysyä liikkeessä rennolla ja leppoisan energisellä fiiliksellä :)

Ruokailujen osalta odotan kesältä paljon tuoreita kasviksia, juureksia ja marjoja! Noin yleisesti ottaen on oma rennon ruokailun filosofiani lipsunut viime aikoina hieman liiankin rennoksi, mikä on tarkoittanut useita karkkipäiviä viikossa, pizzaa silloin, hampurilaista tällöin. Kaikkea voi kyllä syödä hyvällä omatunnolla kunhan pitäytyy jonkinlaisessa järkevässä kohtuudessa, mutta viime aikoina on tainnut herkkuhetkiä olla hyvän olon kannalta vähän liikaakin. Jonkinlainen rento ryhtiliike olisi siis sillä saralla tervetullut ;)


Bloggaamisen kannalta kesä näyttää hieman hiljaisemmalta, sillä tällä hetkellä minua haluttaa tehdä kaikkea muuta paitsi istua koneella naputtelemassa, Fiilis on siis tasan samanlainen kuin viime kesänäkin! Bloggaamisessa on monta hauskaa puolta (te ennen kaikkea), mutta tällä hetkellä tuntuu, että haluan keskittyä elämään eri tavalla. Minulla on herännyt mm. halu tehdä asioita käsillä! Jo pitkään olen haaveillut käsityöharrastuksen elvyttämisestä (haluaisin oppia virkkaamaan pipoja :P) ja ihan viimeisimpänä päähänpistona on ollut ajatus siitä, että haluan maalata jotain :D Lähtökohtaisesti olen siis epätaiteellisin ihminen mitä olla ja voi, mutta jotenkin sellainen ison pinnan maalaaminen räiskyvillä väreillä tuntuu houkuttelevalta! Näiden lisäksi haluaisin uppoutua hyviin kirjoihin ja myös opetella olemaan paremmin läsnä niissä pienissä, arkisen mukavissa hetkissä. Tässä tavoitteessa tärkeä roolinsa on kännykkädatailun vähentämisellä, joka taas kulkee osittain käsikynkkää bloggaamisen kanssa.

Voi siis olla, että blogi hiljenee nyt jonkin verran, mutta eiköhän minulle tule taas jossakin vaiheessa ikävä tännekin, aivan kuten viime syksynäkin! Sillä välin nautitaanhan kaikki kesästä täysin rinnoin, kukin omien lempparipuuhiemme parissa <3

Muuttuvatko teidän treenilajit tai - rytmit kesällä? Tai herääkö teille ylipäätään kesäisin halu rikkoa rutiineja ja kokeilla uudenlaisia juttuja liikunnan tai muiden harrastusten saralla? Mikä on teidän tämän kesän "juttu", johon haluatte erityisesti keskittyä? :)

Ps. Blogin Facebook-sivu päivittyy hieman tiuhempaan myös kesällä! Kannattaa siis seurailla :)

12 kommenttia :

 1. Ihania tunnelmia Oulusta, ja mukava kuulla että innostusta kuntoiluun riittää! Sama homma itselläkin, että kesällä koneella istuminen ei juurikaan houkuttele, joten bloggaaminen jää varmastikin vähemmälle minullakin. :)

  Tälle kesälle intoa olisi vaikka kuinka ja vaikka minkä lajin parissa! Taidan keskittyä kuitenkin nyt näihin kolmen komboon - avovesiuintiin, pyöräilyyn ja juoksuun. Juoksuharjoitusta aloittaessani kuvittelin ettei triathlon ole lainkaan minun juttu, mutta nyt tähän lajiin tutustuessani olen innostunut näistä jokaisesta lajista. Avovesiuinti etenkin on ihan huikeeeeta! :) Toivon, että tänä kesänä saisin nauttia mahdollisimman monipuolisesti tästä kesästä ja kuluttaa paljon aikaa luonnossa, patikoiden tai juosten. Milloin mitenkin. Nauttia joka aistilla tulevasta kesästä - alkuun Havaijilla ja sitten suomen kesästä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kuntoloiluinnostus on kiva juttu! Kiva, että sitä löytyy sieltäkin :) Sun kolmen kombo kuulostaa mahtavan monipuoliselta - ja mikä parasta, ulkoilu- ja luontopainotteiselta! <3 Ihanaa, että olet löytänyt omat juttusi.. Rakastan vettä elementtinä, joten voin hyvin uskoa ja kuvitella avovesiuinnin viehätyksen. Tosin en näin kylmissä vesissä ;D Mulla on vähän hassusti nyt tämä kuntosali-innostus kesällä, mutta toisaalta en käy salilla kuin 2-3 kertaa viikossa, joten ei sitä aikaa aivan mahdottomasti sisätiloissa onneksi meni. Nautitaan todellakin kesästä jokaisella aistilla <3 Ihanaa, ikimuistoista Havaijin matkaa teille!

   Poista
 2. Kivan kuulosia kesäsuunnitelmia :) Mä oon löytänyt uuden kesälajin nimittäin jalkapallon :) Pääsin mukaan harrastelijaporukkaan ja innostuin heti ekoista treeneistä. Tämä kesä on jalkapallokesä! Ja lisänä siinä vaihtelevasti vanhat tutut juoksu, jumpat ja kuntosali. Innolla myös odotan puistojumppia, mitä tuntuu olevan pitkin kaupunkia tarjolla. Mukavaa kesää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, ihan mahtista, että olet alkanut pelata jalkapalloa! Se on varmasti mukavan yhteisöllistä ja liikuttua tulee paljon "kuin vahingossa" samalla kun pitää hauskaa. Mua on aina vähän harmittanut, että en itse ole koskaan pelannut mitään joukkuelajia, sillä siinä on varmasti aivan oma ainutlaatuinen tunnelmansa :) Puistojumpissa on myös todellakin kesätunnelmaa! Munkin kesän bucket listalla on toive osallistua puistojoogaan :) Mukavaa kesää myös sinne!!

   Poista
 3. Ihanalta kuulostaa kesäsuunnitelmat! :) Tosi monipuolista menoa ja hurjan kivaa, kun sulla on treenibuumi päällä!! Jeee! Suunnistustapahtumat ei oo musta kovin kilpailullisia.. ei sun tosiaan tartte väistää muita, jos oot polulla!! Muista se ;) Se on niiden tiukkapipojen vika, jos heitä harmittaa hitaammat edessä..

  Mä aion nauttia ulkoilusta. Mua ei ihan hirveesti houkuta käydä sisällä treenaamassa. Saan vaan ulkona paljon enemmän energiaa raittiista ilmasta. Mä aion käydä uimassa avovesissä, juosta metsässä, pyöräillä ja ennen kaikkea suunnistaa, sillä siinä haluan kehittyä hurjasti ja se on kaikista lajeista paras!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Treeni-innostusta on kyllä ilmassa mukavasti ja nautin tästä monipuolisuudesta tosi paljon juuri nyt! Vähän on tosiaan nurinkurista, että sali-innostus on huipussaan juuri nyt kun ulkoilusäät ovat parhaimmillaan, mutta ei sitä tohdi lähteä himmailemaankaan :D

   Hih, mun muistot suunnistustapahtumista on jostain lapsuudesta kun olin noin 6 tai 7 ja kävin isän kanssa suunnistamassa. Silloin kyseessä oli enempi metsäretki ja nyt vaan joudun totuttelemaan siihen, että kyseessähän onkin kuntoilutapahtuma, jossa jään vähän jalkoihin :D Mutta nautin kyllä siitä metsäsamoilusta suunnattomasti ja toivon, että pääsen taas pian! Pystyn hyvin kyllä ymmärtämään, miten lajiin voi hurahtaa täysin! Onhan se aivan ainutlaatuinen kombo liikuntaa, aivotreeniä ja tietynlaista "seikkailua". Aivan mahtiksia ja monipuolisia liikuntajuttuja tiedossa sinullakin! <3

   Poista
 4. Oulu kuulostaa tosi kivalta kaupungilta, en ole koskaan käynyt siellä, mutta toivottavasti joskus pääsen käymään! :) Ymmärrän hyvin sen, että bloggaaminen jää kesällä vähäisemmäksi...niin mullakin on käynyt kaksi viimeistä kesää, katsotaan miten tänä kesänä käy! :) Kesällä on ihan parasta mennä fiiliksen mukaan ja nauttia täysin rinnoin niistä kesäjutuista..koneella ehtii kyllä istua! Treenien puolesta huomaan, että itseäni kiinnostaa nopeat ja tehokkaat lihaskuntotreenit sekä muutenkin ulkona liikkuminen! Ruokailun puolesta täällä on tapahtunut ihan sama juttu...syön kyllä paljon vihanneksia, marjoja, hedelmiä jne. terveellisiä juttuja, mutta viime aikoina herkuttelu on lipsunut lähes joka päiväiseksi ja olo on sen mukainen...ryhtiliikettä siis täälläkin luvassa, edes pientä! :) Ihanaa kesää Tiina ja kiva, että nähdään pian kunnolla ja päästään vaihtamaan kuulumisia! <3 Halit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oulu on kyllä kiva paikka, varsinkin kesällä kun se oikein herää eloon! Kannattaa joskus piipahtaa, jos tulee mahdollisuus :) Kesä on niin lyhyt, että varmaan suurin osa haluaa touhuta kaikenlaista, eikä istuskella niin paljon koneella. Ehtii sitä taas iltojen pimetessä viettää aikaa täälläkin :-) Musta on ihan mahtista kuulla, että liikut edelleen monipuolisesti, mutta kuitenkin oman olotilan ehdoilla. Lyhyet lihaskuntotreenit on kyllä hyviä siitä, että niitä voi tehdä vaikka ulkona!

   Hih voi meitä herkuttelijoita :D Voihan sitä toki välillä ottaa rennommin, mutta tietynlaisesta hyvästä olosta haluaa kuitenkin pitää kiinni... Onneksi marja- ja kasvikausi alkaa kohta olla parhaimmillaan! Ja jep, huippua, että treffataan pian! <3

   Poista
 5. Ihania kesäsuunnitelmia! Samahan se itsellä on ollut Kuopion suhteen kuin sinulla Oulussa. Jotenkin sinne mennessä olo on aina kuin kotiin menisi ja sitä tunnetta ei vielä viiden vuoden jälkeenkään Helsingin päässä tule. :)

  Talvisin itsellä tulee treenattua paljon salinkin puolella, mutta joka kesä liikkumisten pääpaino vaihtuu pihalle. Edelleen jonkun verran varmaan sielläkin tulee pyörittyä, mutta luulen, että enemmän nautiskelen metsäjuoksusta, pyöräilystä ja kaikista porukalla pelattavista lajeista. :p Ja kehonpainolla/kahvakuulilla tehtävistä ulkotreeneistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vain kotiseuturakkaus on ja pysyy! Muistelenko oikein, että teilläkin on jossain vaiheessa ajatus paluumuuttaa Savoon? :)

   Oi kehonpaino- ja kahvakuulatreenit kuulostaa hyvältä! Kesällä kyllä kannattaakin nauttia ulkoilmasta ja luonnosta, kun se kerrankin on mahdollista :) Vaikka mulla onkin nyt tätä sali-innostusta vähän ilmassa, niin mullakin jää ryhmäliikunnat yms vähemmälle ja yritän liikkua enempi myös ulkona; työmatkoja pyörällä ja suunnistusta mahdollisuuksien mukaan. Kivoja kesäisiä (treeni)hetkiä! :)

   Poista
 6. Kiva kuulla että kuntosalitreenit maistuvat! Sun kesän treenisuunnitelmat kuulostaa muutenkin oikein monipuolisilta :) Mulla on tällä hetkellä kova juoksuinto päällä, mistä olen aika innoissani! Johtuu paljolti siitä että nyt kun on kesä niin on ihanaa urheilla ulkoilmassa ilman paleltumista tai kastumista. Näitä lenkkejä kelpaa sitten muistella talven pakkasissa, jolloin mua ei saa juoksemaan kirveelläkään :D

  Mullakin on vähän samanlaiset meiningit bloggailun suhteen kesällä: ei oikein malta istua koneen ääressä kun on niin paljon muutakin mielenkiintoista tekemistä. Postauksien aiheita olisi kyllä mielessä mutta toteuttamiselle ei löydy niin hyvin aikaa. Paineita ei kuitenkaan kannata ottaa vaan luottaa vaan keskittyä nauttimaan kesästä, se kun on niin spesiaalia aikaa vuodesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiva kun olet löytänyt juoksuinnostuksen! Nythän se on just eikä melkein paras aika viettää aikaa ulkona liikkuen :) Mulla ei harmillisesti ole juoksuharrastus ole ottanut oikein tuulta alleen, mutta yritän kohentaa kestävyyskuntoa välilisesti muilla keinoin, jotta Extreme run ei olisi aivan niin tuskaisa taival!

   Juu taitaa olla monella bloggaajalla (ja lukijalla) samanmoiset kesäfiilikset! Ja sehän on just oikein, että keskittyy nauttimaan kesästä, sillä on tämä vain sen verran ainutlaatuista aikaa :) Muutenkaan bloggaamisesta ei pitäisi ottaa hirveästi stressiä, sillä täähän on kuitenkin vain yksi (joskin rakas) harrastus muiden joukossa. Nyt nautitaan kesästä <3

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...