1. toukokuuta 2015

Mietteitä blogin historiasta ja ajatuksia tulevasta

Aivan alkuun huomio teille, jotka seuraatte blogia Blogilistan kautta! Blogilista lopettaa toimintansa 1.6. minkä jälkeen blogien seuraaminen sen kautta ei enää onnistu. Ei kuitenkaan hätää, sillä Parempia polkuja - blogia voi seurailla helposti myös Facebookin, Bloglovinin, Feedlyn ja Bloggerin kautta. Facebookissa julkaisen välillä myös kuvia ja juttuja blogin ulkopuolelta. Tervetuloa siis seurailemaan jatkossakin!

Aika on taas vierähtänyt nopeasti ja edellisestä postauksestakin kulunut jo viikko. Loukkaantunut käteni alkaa olla nyt n. 90% kunnossa ja olen päässyt treenailemaan melkein normaalisti. Tiukimpia puristusotteita vaativat liikkeet ovat pannassa vielä jokusen viikon, mutta en voisi olla kiitollisempi siitä, että taisin lopulta selvitä kuitenkin säikähdyksellä taannoisesta käsiepisodista. Eilen juhlistimme ystäväni kanssa vappuaattoa osallistumalla kahden tunnin tanssimaratoniin Satsilla! 120 minuuttia BodyJamin ja Sh'bamin parhaita paloja, ja tunnin jälkeen vielä skumppatarjoilu :) En ole tottunut noin pitkäkestoisiin urheilusuorituksiin, joten tunnin jälkeen reidet ja pohkeet olivat hurjilla hapoilla ja jalkapohjat arat. Hymy oli kuitenkin herkässä, sillä voisiko mikään olla parempia tapa juhlia vappua kuin tanssia kaksi tuntia putkeen?! No ei ehkä ;)


Tajusin muuten tässä yhtenä päivänä, että olen kirjoittanut tätä blogia pian jo 2,5 vuotta! Vaikka kirjoitusinto vaihtelee, niin bloggaamisesta on tullut minulle melkoisen rakas harrastus, jota ilman en varmaankaan enää osaisi olla, ainakaan kokonaan! On mukavaa pohtia kanssanne erilaisia hyvinvointiin liittyviä ilmiöitä ja jakaa myös arkisempia ajatuksia ja kuulumisia. Tykkään kirjoittamisesta tosi paljon, mutta kaikista parasta on ehdottomasti vuorovaikutus teidän kanssanne! Erityiskiitos teille, jotka jaksatte kommentoida aina välillä!

Tämä blogihan oli ensimmäisen vuoden ajan juoksupainotteinen, sillä sain päähänpiston juosta itseni rapakunnosta puolimaratonille. Juoksuharjoitusten ohella aloin vähitellen opetella myös terveellisempiä elämäntapoja, sillä olin totaalisen kyllästynyt väsyneeseen olooni. Ensimmäisen vuoden aikana kiinnitin erityisen paljon huomiota muutoksiin, jotka saisivat minut voimaan fyysisesti paremmin: testailin paljon erilaisia liikuntamuotoja ja kokeilin enemmän ja vähemmän onnistuneesti uudenlaisia tapoja syödä ja laittaa ruokaa. Kokemuksia ja havaintoja näistä päätyi usein blogiinkin.


Sivujuonteena näiden "ulkoisten" muutosten opettelussa oli kuitenkin yhä vahvemmin myös tietynlaisen armollisuuden opetteleminen. Paljon tapahtui myös blogitekstien ulkopuolella ja kävin samalla läpi aika isoa henkistä muutosprosessia. Tein tietoisesti ja alitajuisesti paljon töitä päästäkseni eroon siitä perfektionistista, jolle sanat keskiverto, hyvä ja riittävä olivat epäonnistumisen merkkejä. Vain kiitettävä suoritus, mieluiten täydellinen sellainen, olivat minulle aiemmin riittäviä, jos nekään. "Täydelliseen tavoittelusta" on ollut paljon hyötyäkin, erityisesti opiskeluelämässä, mutta jossain vaiheessa ymmärsin, että on melkoisen kuluttavaa kulkea elämän läpi pelkkiä täydellisiä suorituksia tavoitellen. Jonkinasteisen armollisuuden ja lempeyden löytäminen itseä kohtaan ovat olleet suurimpia "lahjoja" tämän blogimatkan aikana. Osansa on varmasti ollut ikävuosien karttumisella, mutta luulen, että joogallakin on ollut merkitystä.


Valitsen blogin juttuaiheet usein melko spontaanisti ja viime aikoina liikunta-aiheiset jutut ovat selkeästi vähentyneet. Nykyään liikunta on vakiintunut normaaliksi osaksi elämääni, enkä koe, että minulla olisi siitä kovinkaan paljon kiinnostavaa kerrottavaa täällä blogin puolella. Liikun n. 4-7 tuntia viikossa kuntosalilla, joogaten ja välillä ryhmäliikuntatunneilla hikoillen. Minua tavallisempaa kuntoilijaa saa hakea, ja mietin, että ei kai ketään voi kiinnostaa mitä milloinkin salilla tein tai kuinka BodyJam taas kerran oli ihan parasta ;)

Toisaalta taas mietin, että kaltaiseni taviskuntoilijan ääni voisi olla arvokas täällä blogimaailmassa sikäli, että usein treeniblogeja kirjoittavat aktiiviset elämäntapaliikkujat tai opiskelijat, joilla voi olla suhteessa runsaammin aikaa käytettävissä liikuntaan kuin vaikkapa työssäkäyvällä perheenäidillä. Ehkä voisi olla hyvä myös tuoda esiin keskivertoliikkujan (mitä se nyt ikinä tarkoittaakaan) näkemys ja ääni, kaikkine ylä- ja alamäkineen. Siitä huolimatta liikuntajuttuja miettiessäni koen jonkinlaista kirjoitusmotivaation puutetta, sillä tuntuu, että omat kokemukseni aiheesta ovat niin perin tavallisia.


Sitäkin enemmän olen viime aikoina innostunut erilaisten henkiseen hyvinvointiin liittyvien ja muutenkin laajemmin "elämänmakuisten" juttujen kirjoittamisesta. Luen jonkin verran erilaisia elämänhallintaan keskittyviä blogeja ja kirjoja, ja ko. aihepiirit herättävät minussa valtaisasti ajatuksia, joita palan halusta jakaa täällä blogissa myös teidän kanssanne. Parasta on kommenttiboksiin syntyvä keskustelu, joka on ainakin minulle avannut aivan uusia näkökantoja asioihin! Ehkä olen matkallani tällä hetkellä siinä vaiheessa (lue: kolmenkympin kriisissä :D), että erilaiset onnellisuuteen ja henkiseen hyvinvointiin liittyvät aiheet puhuttelevat minua enemmän kuin "kolme tapaa saada pinkeät kesäpakarat" - jutut (ei toki mitään vikaa niissäkään ;)). 

Ehkä se menee niin, että blogit kasvavat ja elävät bloggaajan mukana. Kun bloggaajan elämässä tai elämänarvoissa tapahtuu muutoksia, ne heijastuvat väistämättä myös blogin puolelle, varsinkin jos blogia ei ole tarkoituksenmukaisesti rajattu vain johonkin yksittäiseen aihepiiriin (esim. ruokaohjeiden julkaisemiseen). Ehkä voin siis jatkossakin kirjoittaa juuri siitä, mikä juuri silloin on tärkeää. Mukana matkalla pysytte te, joiden on tarkoituskin <3

Mitä mieltä te olette seuraamienne blogien "tyylimuutoksista"? Harmittaako, jos alunperin esim. treeniblogina aloittanut blogi laajenee enemmän lifestyle- tai hyvinvointipainotteiseksi? Ja kysymys liittyen Parempia polkuja-blogin sisältöön: kaipaatteko tänne liikuntajuttuja (siitä huolimatta että ne ovat kohdallani niiiin tavallisia :D)? Tai päinvastoin: jos olet pääosin kiinnostunut syvällisemmistä teemoista, niin häiritsevätkö välillä ilmestyvät liikuntajutut?

Kivaa vappupäivää! :)

18 kommenttia :

 1. Oon itsekin pyöritellt samoja juttuja mielessäni. :) Mielestäni blogi muuttuu ja kasvaa kirjoittajan mukana ja luonnollisesti sillä on vaikutusta myös kirjoitusväleihin ja aiheisiin. Koen vähän samanlaista "ongelmaa" treenijuttujen kanssa, sillä niissä ei tapahdu niin mitään ihmeellistä. Juoksu ja salilla käyminen ovat pysyvä osa tavallista arkeani. Välillä kulkee ja välillä ei, mutta silti ne lenkkarit laitetaan jalkaan ilman sen suurempia ajatuksia tai motivaatio-ongelmia. :D

  Minua ei siis ainakaan haittaa suunnanmuutoksesi, mutta ei myöskään millään lailla häiritse satunnaiset treenijutut! Kiva vain lukea kaikenlaisia postauksia, mitä haluat meille ja itsellesi kirjoitella! :) Tärkeintä on oma aito halu ja motivaatio tuottaa niitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Laura! Tykkään blogissasi juuri sen monipuolisuudesta :) Sopiva kombo liikuntaa ja muuta elämää. Itsekin olen asiaa vielä pohdiskellut ja tullut myös siihen tulokseen, että kyllähän se on ihan luonnollista, että blogi elää ja kasvaa kirjoittajan mukana. Hassuahan se olisi, jos yrittäisi kirjoittaa aina vain tietyistä aiheista, vaikka oma mieli ja kiinnostuksen kohteet olisivat muualla. Tottahan blogatessa haluaa tuottaa aina myös muita kiinnostavaa tekstiä, mutta bloggaamisen mielekkyyden kannalta on tärkeää, että kirjoittajalla on aito halu ja motivaatio tuottaa tekstejä :)

   Poista
 2. Olet kyllä kulkenut hienon matkan tämän 2,5 vuoden aikana! Kehitystä on tullut ilmeisen hyvin niin henkisen kuin fyysisenkin hyvinvoinnin saralla. Sitä on ollut hienoa seurata tämän blogisi kautta.

  Kyllä mun mielestä on ihan luonnollista, että blogin aihepiiri muuttuu kirjoittajan kiinnostuksenkohteiden mukaan. Enemmän haittaisi se, jos väkisin yritettäisiin kirjoittaa aiheesta, joka ei itseä kiinnosta. Mä luen oikein mielelläni noita sun syvällisempiä, henkiseen hyvinvointiin keskittyviä tekstejä. Kirjoitat niistä harvinaisen hyvin ja inspiroivasti. Sen sijaan liikuntaan liittyviä tekstejä on seuraamissani blogeissa jo muutenkin sen verran paljon, etten ollenkaan jää kaipaamaan niitä täällä. Vaikka ei toki haittaa, jos sellaisiakin joskus tulee. :)

  Ihanaa vappupäivän jatkoa myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! :) Mukavaa, että olet ollut matkalla mukana!

   Kiva myös kuulla, että syvällisemmillekin teksteille löytyy vastakaikua! Itselleni ne ovat tosi mielekäs tapa työstää ajatuksia ja "treenata" kirjoittamista. Varmasti liikuntajutuillekin tulee olemaan täällä paikkansa jatkossakin, mutta ehkä niissäkin enemmän pohdiskelevampaan tyyliin. Samaa mieltä siitä, että tärkeintä on, että blogi on aito ja tekijänsä näköinen! :) Kivaa viikon jatkoa!

   Poista
 3. Hauska sattuma, kun ihan hiljan kirjoittelin omasta bloggauksesta vähän vastaavaa postausta. Tuli kuiteskin joku keskeytys ja se jäi luonnoksiin. Mutta kun sen julkaisen, taidan kopsata tuon sun tiedon blogilistan lopettamisesta, mä en nimittäin tiennyt siitä mitään :).

  Mä kyllä tykkään sun postauksista ihan kaikkineensa. Oon sitä mieltä, että tässä blogissa on hyvä tunnelma, jos niin voi blogista sanoa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh great minds think alike! Laita ihmeessä teksti julkaisuun kun ehdit - lukisin mielelläni ajatuksiasi aiheesta! Ja ilman muuta voit kopsata tuon Blogilista-tiedotteen :) Itsekin törmäsin tietoon sattumalta kun kävin Blogilistalla päivittämässä blogin sivua.

   Ja voi ihana! Tulipa hyvä mieli tuosta "tässä blogissa on hyvä tunnelma" - kommentista :) Kiitos <3

   Poista
 4. Ihanaa kuulla että sun käsi alkaa olemaan kunnossa! :) Varmasti helpottunut fiilis!

  On varmastikin luonnollista että blogien sisältö muuttuu kirjoittajansa mukana ja etsii omaa suuntaansa. Pääasia että kirjoittaa niistä aiheista mistä on intoa kirjoittaa, koska sellainen aito kiinnostus välittyy lukijallekin! Munkin blogi on muuttunut todella paljon vuosien myötä ja varmasti tulee aina muuttumaankin :) Sillä tavalla inspiraatio pysyy yllä!

  Sun blogista luen jatkossakin todella mielelläni noita molempia mainitsemiasi juttuja, eli sekä liikunta- että syvällisiä juttuja! "Tavalliset" treenikuulumiset kiinnostaa aina (hyvää vertaistukea ja ideoita omiin treeneihin!) ja syvälliset jutut antaa mukavasti ajattelemisen aihetta ja uusia näkökulmia puolin ja toisin. Oikeastaan mistä tahansa kirjoitatkin niin luen aina innolla, joten postauksen aihe ei edes ole kaikki kaikessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tosi helpottunut siitä, että käsi on parantunut niin hyvin! Osaa ainakin vähän aikaa isosti arvostaa niinkin "itsestään selvää" asiaa kuin toimivat kädet :)

   Ja juuri näin! Se, että antaa blogin muuttua oman elämän ja kiinnostuksen kohteiden mukana on oivallinen tapa pitää yllä inspiraatiota! Bloggaaminen vie kuitenkin aika paljon aikaa, eikä oikeastaan olisi mitään järkeä kirjoitella asioista, jotka eivät ole itselle kiinnostavia ja ajankohtaisia.

   Ihana, että löydettiin toistemme blogit! Musta tuntuu, että ollaan vähän blogisielunsiskoja ;) Varmasti tulen kirjoittamaan tänne treenijuttuja välillä myös jatkossa, sillä liikunta on kuitenkin sen verran oleellinen osa hyvää elämää! Olen helposti innostuvaa sorttia ja vaikka just nyt "syvällisemmät" jutut tuntuvat syntyvän helpoiten, voi hyvinkin tulla taas aika, jolloin intoilen kaikenmaailman sporttijutuista myös täällä ;) Fiiliksen mukaan siis eteenpäin! :)

   Poista
 5. Olen tainnut kommentoida aikaisemminkin samantyyppisesti mutta annetaan mennä uudestaan: kirjoita juuri niistä asioista kuin hyvältä tuntuu ja ihan silloin kun hyvältä tuntuu. Tää on aivan mahtava blogi juuri sen takia, että tekstit selkeesti tulee suoraan sydämestä. Ja jos ei kahteen viikkoon huvita kirjoittaa, niin ei väkisin :) Aitous on tän blogin avainsana ja se syy, mikä pitää tän mielenkiintoisena. Itse tykkään suunnasta johon tämä blogi on kulkeutunut mutta kirjoita ihmeessä niistä aivan tavallisista liikuntajutuistakin välillä. Täällä yks aivan tavallinen liikkuja lukee niistäkin mielellään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja! <3 Ei haittaa vaikka sanoit sen uudestaan, sillä ainakin tänne tulee tosi hyvä mieli näistä ajatuksista :) Kirjoitan kyllä tätä blogia suoraan sydämestä, joten ihana kuulla, että se välittyy sinne ruudun toisellekin puolelle! Nyt kesää kohti kirjoitustahti luonnollisesti hieman hidastuu, mutta sitäkin mukavampi sitten aina kirjoitella, kun koneen ääreen istahtaa. Kiva kuulla, etät myös "tavalliset" liikuntajutut kiinnostavat - ihan varmasti niitä tulee olemaan täällä muiden juttujen lomassa jatkossakin :)

   Poista
 6. En seuraa blogeja tietyn tyylin vuoksi, vaan minua kiehtoo juurikin persoonallinen ote, pohtivat ja elämänmakuiset tekstit, ja siksi oletkin yksi parhaimpia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi mahdoton Satu - kiiiiitos <3 Sanasi lämmittivät! Itsekin luen blogeja samasta syystä ja kaipailsinkin lukulistalle muutamia uusia elämänmakuisia ja persoonallisia blogeja! Saa suositella, jos tulee hyviä vastaan :)

   Poista
 7. Tykkään blogistasi juuri sellaisena kuin se on :) Alunperin olen alkanut seuraamaan blogia liikuntajuttujen vuoksi, mutta mielelläni luen myös muutkin jutut. Vaikka liikuntajuttusi olisivatkin "tavallisia", niin näin tavisliikkujan näkökulmasta ne ovat silti mukavaa luettavaa ja jatkossakin luen ne BodyJam-hehkutukset. Tosin kun itsekin on BodyJam-hehkuttaja, niin mikäs sen parempi kuin lukea niistä lisää :D Mua harmittaa tosi paljon etten päässy BodyJam-Sh'bam-maratoniin. Oon oottanu vastaavaa tuntia jo vuoden (hehe) ja nyt se meni sitten ohi. Huippua et sä kuitenki pääsit. Pitänee laittaa palautetta, että pitäisivät tommosia tunteja useemminkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih hauska tietää, että siellä on ainakin yksi, joka jaksaa lukea myös Bodyjam-hehkutukset ;D Niitä aina välillä livahtaa tuonne tekstin sekaan, jos olet sattunut huomaamaan :P Kivaa saada teiltä rohkaisua myös liikuntajuttuihin jatkossa! Nousi motivaatio kirjoitella niitäkin nyt kun tiedän, että niille "tavallisillekin" treenijutuille löytyy kiinnostusta :) Ja hei, laitetaan ehdottomasti palautetta, että tuollaisia spesiaalitanssitunteja voisi olla useamminkin! Kyllähän tällaiset erityistunnit ovat kuitenkin ryhmäliikkujan juhlahektiä :) Ps. Mun pohkeet ja jalkapohjat olivat totaalisen tohjona tuon tunnin jälkeen...

   Poista
 8. Hyvää pohdintaa Tiina! :) Mäkin tykkään sun blogista juuri tällaisena kuin se on! Mun mielestä on aivan ymmärrettävää, että blogi muuttuu kirjoittajansa mukana! Blogi on kuitenkin (useimmiten ainakin) heijastus kirjoittajansa elämästä tai ainakin sen osista ja blogeissa kiehtoo pitkälti juuri ne kirjoittajat siellä blogien taustalla. Paras on kirjoittaa siitä, mistä inspiroituu ja mikä on eniten mielessä! Eli jatka siihen tyyliin mikä tuntuu parhaalta! Olet super hyvä kirjoittamaan! <3 Halauksia, toivottavasti nähdään pian!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karkki! :) Niin se taitaa olla, että blogi vain elää ja muuttuu luonnostaan kirjoittajan mukana. Tuntuisi väkinäiseltä kirjoittaa jostain, mikä ei ole itselle sillä hetkellä juurikaan ajankohtaista! Totta kai asialla on myös se puoli, että bloggaaja toki haluaa tuottaa myös muita kiinnostavaa sisältöä, eli osin aiheet voivat valikoitua sen perusteella, mutta silti mielestäni parasta on rehellisyys ja aitous, joka kyllä paistaa sieltä teksteistä, jos kirjoittajalla on oikea kiinnostus & palo ko.aiheeseen! :) ja todellakin, koitetaan treffata pian! ❤

   Poista
 9. Hei, olen kulkeutunut tänne lukijaksi alunperin liikuntajuttujen perässä, mutta aiheesta riippumatta luen innolla kaikki postauksesi, puet ajatuksesi niin hyvin sanoiksi! Tavalliset liikuntajutut kiinnostavat myös, itsekin kun tavisliikkuja olen :) Tämä on tärkeä blogi minulle, koska olen itse sillä matkalla, että yritän opetella pois täydellisyyden tavoittelusta. Tuntuu niin tutulta tuo, että sanat keskiverto, hyvä ja riittävä ovat epäonnistumisen merkkejä. Tie armollisempaan olemiseen ei ole helppo, mutta matkani on alkanut ja olen täältä blogista saanut monesti rohkaisua ja hyviä oivalluksia, joten kiitokset tästä ihanasta blogista ja hyvää kevättä sinulle :)

  - Terhi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Terhi, kiitos! :) Lämmittää kyllä lukea tällaisia ajatuksia... Itsekin tiedän miten hienolta tuntuu joskus törmätä livenä ihmiseen tai netissä/lehdessä kirjoittajaan, jonka ajatuksiin voi samaistua tai joka saa ylipäätään katsomaan asioita uudenlaisessa valossa! Perfektionismi kulkee varmasti monen kiltin tytön mukana, mutta itse uskon, että pala palalta siitä voi vähän höllätä ja uskaltaa iloita hyvästä ja "tavallisesta" elämästä ja itsestä :) helppoa ajatusmallien muuttaminen ei silti todellakaan ole - sen tiedän erittäin hyvin myös itse :D Tsemppiä matkaan ja ihanaa kevättä myös sinulle! ❤

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...