16. toukokuuta 2015

30 eri lajia ja akut täyteen Ikaalisissa

Heippa! Blogia Facebookissa seuraavat ehkä jo tietävätkin, että vietimme juuri pari päivää kylpylälomalla Ikaalisissa. Saimme äidiltäni joululahjaksi lahjakortin vapaavalintaiseen Rantasipi-hotelliin ja päädyimme tällä kertaa Ikaalisiin pääosin sen monipuolisen aktiviteettivalikoiman vuoksi. Juhlimme taannoin 30 - v synttäreitäni Naantalin kylpylässä, joka osoittautui sekä kylpyläosastonsa että aktiviteettitarjontansa osalta yllättävän vaatimattomaksi kohteeksi, ja tällä kertaa halusimme varmistaa, että todella viihtyisimme paikan päällä. Vaikka tykkään ihan vain oleskellakin, niin minusta hyvään lomaan kuuluu aina myös jonkin verran muuta touhua ja tekemistä. Tällä kertaa kohdevalintamme osui nappiin, sillä Ikaalisten kylpylä tarjosi hyvät puitteet sekä rentoon oleskeluun että erilaisiin aktiviteetteihin. 

Kylpylässä oli riittävän monipuolinen ryhmäliikuntatarjonta ja lisäksi laadukas pieni kuntosali, jota kävimme kertaalleen testaamassa.

Kylpylä sijaitsi kauniilla paikalla veden äärellä. Saimme sattumalta huoneen, josta oli näkymä suoraan järvelle, ja näitä näkymiä oli kiva iltaisin fiilistellä :)

Miniloma tuli oikeaan paikkaan, sillä olen ollut todella kiireinen töissä viime viikkoina. Vaikka kuinka olen yrittänyt pitää lippua korkealla ja virettä positiivisena, on kiire silti välittynyt erityisesti yöuniin, tai pikemminkin niiden puutteeseen. Tämä vaikuttaa taas vääjäämättä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin heikentävästi, sillä yöunien jäädessä katkonaiseksi jäävät myös liikunnat helposti vähemmälle, ja järkeviä ruokavalintoja on hankalampaa tehdä. Täydellinen irtiotto arkiympyröistä teki hyvää, ja kotiin palasikin melkein kuin uusi ihminen :) Tässäpä muutama kuva ja sananen meidän reissun tunnelmista!

Matkalla Ikaalisiin pysähtelimme useammallekin kätkökäynnille. Tässä Vantaanjoen Pikkukoskella. Pitkospuut tulivat jälleen tutuiksi... :)

 Kylpylään päästyämme teimme pikaisen salitreenin, minkä jälkeen oli mukavaa pulahtaa altaaseen. Perjantaina kävimme keilaamassa sopuisaan 9 euron hintaan (pääkaupunkiseudulla ratavuokrat alkavat olla nykyään 20 - 40 euron luokkaa...)

Jos jotain pientä palautetta Ikaalisten kylpylälle haluaisi antaa, niin pimennysverhot ois kivat ;D


Hyvin nukutun yön jälkeen oli mukavaa aloitella uuden päivän touhuja. Aamupalan jälkeen vuokrasimme frisbeet (1,50 euroa / kpl) ja suuntasimme kylpylän välittömässä läheisyydessä sijaitsevalle frisbeegolfradalle. Aamuisen sateen jälkeen rata oli paikoin melko märkä ja mutainen, mutta suurta plussaa oli se, että saimme pelata koko radan läpi aivan kaksistaan. Kesällä varmaankin kiireisempää täälläkin.


Olen kirjannut liikkumiseni nyt jo noin vuoden ajan HeiaHeiaan ja ohjelmahan on siitä mukava, että se antaa erilaisia "mitaleita" kun on kokeillut useita erilaisia lajeja kuluvan vuoden aikana, tai mikäli on harrastanut yhtä lajia riittävän monta kertaa. Minulle napsahti eilisen vesijumpan jälkeen (johon muuten sain suostuteltua myös Teemun :D On se vaan paras <3)  "30 eri lajia vuonna 2015" - mitali. Joukkoon mahtuu peruslajien lisäksi mm. vesijuoksua, barretonea, reggaetonia ja lumikenkäkävelyä.

Olen täällä blogissa kertonutkin, että tykkään harrastaa liikuntaa monipuolisesti ja kokeilla erilaisia lajeja mahdollisimman laajasti. Monipuolisuus pitää motivaation yllä, joskin sen kääntöpuolena on tietenkin se, että missään lajissa ei tapahdu kovin merkittävää kehitystä. Toisaalta minulle itselleni liikkumisessa tärkeintä on se, että siitä tulee hyvä olo ja mieli, ja parhaiten tämä toteutuu silloin, kun saan liikkua vapaasti ja monipuolisesti.


Minulla vuoden 2015 alkupuoliskon suosituin laji on ollut kirkkaasti kuntosali, josta kirjoittelinkin mm. postauksissa Onko kuntosaliharjoittelu edes kivaa? ja Takana 20 treeniä Personal Trainerin kanssa. Kuntosalin jälkeen seuraavina tulevat jooga, kävely ja kehonhuolto. Tanssi ja aerobiset treenit ovat jääneet yllättävän ja harmillisen vähälle alkuvuonna. Ei ihme, että ylämäkien kiikkuminen metsässä ja pururadoilla alkaa hapottaa ja hengästyttää nykyään melko nopeasti. Syketreenejä sekä kestävyyspainotteisia treenejä kaivattaisiin siis ehdottomasti lisää! Elättelen toiveita siitä, että asiaan tulee korjausta kunhan saan itseni motivoitua jälleen työmatkapyöräilyn pariin. Kynnys sen aloittamiselle tuntuu vain jotenkin kovin korkealta, koska matkaa yhteen suuntaan on noin 15 kilometriä, ja minun vauhdillani matkaan menee aikaa n. 50-55 minuuttia, mikä on noin puolet enemmän kuin julkisilla liikennevälineillä.... Takaraivossa tuokin kuitenkin kolkuttaa, sillä onhan minulla nyt melkein tuliterä hybridipyörä, jolle on keväthuoltokin jo tehty :) 


Näihin mietteisiin taidan lopetella tänään ja lähteä pienelle iltakävelylle ennen seuraavaa jääkiekon välierää. Olen pienestä pitäen ollut suuri MM-lätkäfani ja parin edellisen viikon aikana on tullut katsottua peli tai pari päivässä aina kun niitä on vain ollut tarjolla :) Ehkä ihan hyvä, että kisat alkavat olla lopuillaan, niin ehtii ehkä itsekin taas liikkumaan ;D

Oletteko te käyneet koskaan kylpylälomalla Ikaalisissa tai muualla? Mitä tykkäsitte? Tai jos ette ole käyneet, niin haluaisitteko käydä? Minkälaisia asioita kylpylälomalta toivotte tai odotatte? Entä oletteko te jo saaneet pyörän kaivettua talviteloilta? :) Mukavaa viikonlopun jatkoa!

6 kommenttia :

 1. Kuulostaapa tosi mukavalta minilomalta! Mekin ollaan mietitty että mentäisiin joskus jonnekin kylpylään. Ei olla ikinä oltu sellaisessa kahdestaan, molemmat vain joskus lapsina kerran-pari jossain. Olisi nimenomaan hienoa jos pystyisi siihen altaissa rentoutumiseen yhdistämään kaikkia liikunnallisia aktiviteetteja, niin kuin näköjään tuolla Ikaalisissa! Pistetäänpä korvan taakse :)

  Mäkin olen tavallaan "helpottunut" että MM-kisat alkaa olemaan ohi. Niin paljon kuin rakastankaan niiden seuraamista niin kyllä ne lohkaisevat ison osan vapaa-ajasta parin viikon ajan. Pitäisi ottaa parin viikon loma aina siihen aikaan vuodesta niin voisi täysin keskittyä penkkiurheilemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekään ei olla käyty toistaiseksi muilla kylpylälomilla kuin Naantalissa ja nyt Ikaalisissa, mutta tätä Ikaalista voin kyllä suositella näiden kokemusten perusteella :) Siellä oli mun mielestä oikein hyvä aktiviteettivalikoima, osa tosin lapsille suunnattuja, mutta kyllä me aikuisetkin viihdyttiin tosi hyvin :) Voin hyvin kuvitella, että tuo kylpylä on erityisesti kesäisin lasten paratiisi, sillä niin paljon siellä näytti olevan heille leikkipuistoa sun muuta :D

   Heh, juu, MM-kisat on ihanaa aikaa, mutta aika aikansa kutakin! Meillä on tosiaan ollut vielä kaiken lisäksi mtv total-paketti, niin olen katsonut kaiken maailman ruotsi-sveitsit sun muut :D Tänään vielä jos finaalin jaksais tapittaa, niin sitten on kyllä tullut aivan riittävästi penkkiurheilua tällä erää :P

   Poista
 2. Me ollaan lapsuudessa käyty joka vuosi kylpylälomailemassa, ja vanhemmat tekevät sitä yhäkin. Ja nyt äidin 60vee-juhlia vietelläänkin koko porukan voimin kylpylässä. Tykkään siitä, että pääsee valmiille aterioille ja usein kylpylät tarjoavat tosiaan monenlaista aktiviteettia. Itse nyt odottelen parin viikon päästä olevia äitin synttäreitä, jolloin tarkoituksena olisi pitää omatoiminen triathlonleiri, kun saa olla sen verran hyvissä puitteissa siellä. Pyöräkin on otettu talviteloilta, ja sitäkin pitäisi alkaa vähän enemmän treenaamaan kunhan nyt karhunkierroksesta selviää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ihana kun pääsette koko porukan voimin kylpylään! Siellä on porukalla mukavaa niin oleskella kuin touhuillakin :) Ja tosiaan, ainakin Ikaalisissa sekä aamupala- että illallisbuffet olivat tosi hyvät, joten ruuankin puolesta tosi jees!! Omatoiminen triathlonleiri kuulostaa myös hauskalta ;) Mä kävin eilen pyörällä kuntosalilla (n. 8 km per suunta) ja oli ihanaa polkea pitkästä aikaa! Suorastaan nautin siitä vauhdin hurmasta, ja kun aurinkokin vielä paisteli, niin mikäs siinä oli polkiessa! Hyviä pyörälenkkejä sinnekin! Siellä taitaa olla mäkiä vähän eri malliin kuin täällä ;)

   Poista
  2. Kyllähän niitä mäkiä löytyy:) Mukavia lenkkejä sinnekin - ihanaa, että alkaa olla valoisat illat ja kohta yötkin. Sitähän voi pyöräillä vaikka läpi yön. ;)

   Poista
  3. Taitaa niitä mäki olla täälläkin, mutta olen toistaiseksi tehnyt kaikkeeni vältelläkseni niitä :D Mutta tosiaan, on tämä valon määrä vain hurjan ihanaa! Yöllisillä pyörälenkeillä tai ilman :P

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...