1. maaliskuuta 2015

Lomamatkat - liikuntaa vai löhöilyä?

Enää viisi päivää siihen, kun suuntaamme kohti Thaimaan rantoja! Valuuttaa on vaihdettu, pakkauslistoja raapustettu ja matkasivustoja selailtu. Viime vuonna näihin aikoihin kävimme Tansanian safarilla (klik!) ja vaikka rakastan matkustamista yli kaiken, tuli minulle tuon matkan myötä elämäni ensimmäistä kertaa kylläinen olo matkustamisen suhteen. Safari oli jotain niin käsittämättömän upeaa - kuin kokemus toisesta elämästä - että minulle tuli hetkeksi sellainen olo, että en voi ehkä enää koskaan nähdä tai kokea mitään niin sykähdyttävää. Tämä kylläisyys heijastui kesälomaammekin, jonka vietimme poikkeuksellisesti yhtä Norja-päivää lukuun ottamatta kokonaan kotimaata kierrellen. 

Nyt on matkakuume kuitenkin nousussa ja ajatus lämmöstä, snorklausretkistä ja tulisen makeasta thai-ruuasta tuntuu todella kutkuttavalta. Ihanaa päästä lomalle! Vietämme ensimmäisen viikon Koh Lantalla, joka valikoitui matkakohteeksi osittain siksi, että saarella on pari joogakoulua, jotka tarjoavat joogatunteja meren rannalla. Joogaaminen meren äärellä auringonlaskun aikaan on ollut suuri unelmani, joka toivottavasti käy tämän matkan myötä toteen. En aio asettaa itselleni mitään paineita joogamäärien suhteen, sillä olemme suunnitelleet viikon ajaksi myös muunlaista ohjelmaa. Olen kuitenkin erittäin onnellinen, jos pääsen rauhoittamaan kehoa ja mieltä edes muutamalle joogatunnille tuon viikon aikana.

Leppoisaa rantatunnelmaa Fidziltä jokunen vuosi sitten...

Matkaa varatessa mietin, että on minulle uutta valita matkakohde (osittain) sen liikuntamahdollisuuksien vuoksi. Thaimaahan olisimme todennäköisesti suunnanneet tänä vuonna joka tapauksessa, sillä olemme molemmat "helpon" ja rentouttavan loman tarpeessa, mutta Thaimaan sisällä kohde valikoitui joogakoulujen perusteella. En ole koskaan ollut niin henkeen ja vereen sportti-ihminen, että olisin kiertänyt matkakohteiden lenkkireittejä tai kuntosaleja, vaikka varmasti sellainen olon hyväksi tekisikin. Toki luontokohteissa on tullut käveltyä maisemareitti jos toinenkin, mutta liikkuminen ei ole koskaan ollut minulle lomalla sen itse tarkoitus. Lyhyillä kaupunkilomilla en ole juurikaan kaivannut extraliikuntaa kaiken sen kävelemisen ja muun matkaihmettelyn lisäksi.

Lekottelua liikunnan ohessa Uudessa-Seelannissa :-)

Viime vuosina olen tosin huomannut, että liikkuminen ulkomailla voi tarjota myös todella hienoja elämyksiä, jos vain löytää ne itselle mieluisat liikuntalajit. En välttämättä haluaisi mennä lyhyellä kaupunkilomalla tekemään kuntosalitreeniä hotellin tunkkaiseen punttinurkkaukseen, mutta esimerkiksi viime syksynä oli hienoa osallistua LesMillsin "The Project" - ryhmäliikuntatapahtumaan Barcelonassa (klik). Tapahtuma oli elämys siinä missä tunnelmallinen kauppakortteli tai ravintolakokemuskin!

Tulevalla lomallamme suuntaamme Koh Lantalta vielä viikoksi toiseen hotelliin mantereelle. Olin iloisesti yllättynyt kun sain äskettäin selville, että kyseessä on jonkinsortin aktiviteettihotelli, jossa järjestetään päivittäin erilaisia liikuntatunteja. Ilmeisesti ainakin joogaa, hydrobiciä ja power-tunteja. Vaikka lomalla on tarkoitus myös löhötä, ei kahden viikon lekottelu rantatuolissa vastaa omaa käsitystäni unelmien lomasta. Liikunta rentouttaa ja energisoi mieltä ja kehoa, ja siksi ajatus pienestä liikuntahetkestä silloin tällöin tuntuu aika houkuttelevalta! Olen lomalla 24 tuntia vuorokaudesta, joten miksi en käyttäisi jokusta hetkeä siihen, että saan veren virtaamaan ja kehoon mukavan energisen fiiliksen? :) Tältä tuntuu siis ainakin nyt, katsotaan sitten mitä loma tuo lopulta tullessaan :P

"Vahinkourheilua" Kiinan muurilla... Emme etukäteen todellakaan tienneet minkälainen urheilusuoritus olisi luvassa!

Mitä mieltä te olette tästä aiheesta? Liikutteko te lomamatkoilla "varta vasten" vai kaipaatteko lomalta ennemminkin leppoisaa lekottelua? Käyttekö lomareissuilla hölkkäämässä tai kuntosalilla, vai tapahtuuko liikkuminen siinä muun nähtävyyskiertelyn ohessa? Tarviiko lomalla ylipäätään liikkua? :) 

14 kommenttia :

 1. Voi, ihanaa kun pääset Koh Lantalle! Me olimme siellä jouluna (http://uraaidinruuhkavuodet.blogspot.se/2015/01/viela-kerran-thaimaa-parhaat-lomakuvat.html) Emme tosin olleet minkään sortin liikuntalomalla vaan löhölomalla :) Olen kyllä monesti haaveillut lähteväni tuollaiselle aktiivilomalle. Erityisesti jooga-teema kiehtoisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä! Kävin katsomassa kuvia ja fiilistelemässä teidän matkatunnelmia, ihanalta näyttää :) Luulen, että meidänkin loma tulee olemaan pääosin lekottelua, mutta aina välillä olisi kiva vähän jalotellakin, fiiliksen mukaan :) Jos suinkin pääsen joogailemaan, niin kirjoittelen varmasti kokemuksista tännekin!

   Poista
 2. Kuulostaa aivan ihanalta teidän edessä oleva Thaimaan loma!! <3 Jos se on musta kiinni, niin lomalla ehdottomasti myös liikutaan! :) Hyvä balanssi lekottelua, liikuntaa, nähtävyyksiä, hyvää ruokaa jne. tuo parhaimman lomafiiliksen ainakin mulle. Itse ainakin tuppaan lomalla myös herkuttelemaan hieman enemmän, joten liikunta pitää olonkin parempana! Useimmiten lomareissuilla tulee käytyä juoksemassa tai sitten tehtyä jotain hotellihuonejumppaa. Jos olisi tarjolla hotellissa kuntosali/ryhmäliikuntaa niin varmasti tulisi hyödynnettyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Whiii, ihan kohta me lähdetään :) Mulla tosiaan riippuu vähän kohteesta ja loman tyypistä, että miten yhdistän siihen liikkumisia, mutta viime aikoina kokemukset reissuliikkumisista ovat kyllä olleet aika positiivisia. Esim.Barcelonassa oli kivaa käydä vähän hikoilemassa kaiken sen tapas-herkuttelun lomassa, eikä se liikuntahetki ollut mitenkään lomasta"pois" :) Nooo, katsotaan nyt mitä tuleva loma tuo tullessaan! Ei nimittäin ole hirveästi aiempaa kokemusta tällaisesta perinteisestä rantalomailusta, joten uteliain mielin matkaan :)

   Poista
 3. Kuulostaa ihanalle toi teidän lähestyvä loma! :) Ai ai! Siellähän ainakin lämpöä piisaa! Toi jooga rannalla kuulostaa niiiiin sun jutulta! Ja aktiivihotellikin kuulostaa mahtavalta!! Ei vitsit, näin jotain kuvia, jossa porukka oli melontaretkellä jossainpäin Thaimaata! Sekin olisi hienoa! :)

  Mä tykkään kyllä ottaa lenkkarit lomareissulle mukaan (nykyään). En mitenkään tahtoisi ahtautua kuntosalille välttämättä, mutta lenkki on mielestäni hyvä keino nähdä uuden paikan maisemia. Miksei vaikka jokin nähtävyyskierros hölkäten? ;) Maisemat vaihtuu mukavaa tahtia ainakin! Mulla varmaan jollain tasolla tulevatkin lomat tulevat olemaan aktiivisia, koska luonnon ja liikunnan yhdistelmä vaan on toimiva <3 Viime kesän Itävallan reissu oli ihan loistava tältä osin! Mutta tääkin on kai ihmiskysymys.. mulle juoksu on aika luonnollista, ja kevyt hölkkä ei rasita jalkoja niin, etten jaksaisi muuten kierrellä lomalla jalkasin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jjjoo lämpöä todellakin! Viimeisimmän säätiedotuksen mukaan noin 35 astetta, huh! Noissa lämpötiloissa jooga on todellista hot- joogaa... (ei mun vahvin laji :D) Taidan kellua meressä koko ajan ;D Ja tiiätkö, sellainen melontaretki on meillä alustavasti suunnitelmissa...:)

   Hölkkälenkki on varmasti kiva tapa tutustua lomakohteeseen tai uuteen kaupunkiin! Ja varsinkin just jos ja kun juoksu on sulle sen verran helppo ja luonteva laji, ettet joudu loppupäiväksi nääntyneenä punkan kohdalle :P Liikkuminen & luonto, niistä on taatusti hyvän loman ainekset tehty <3

   Poista
 4. Viime aikaiset lomamatkani ovat olleet varsin liikunnan täyteiset. Se on ehkä se omin tapa viettääkin lomaa. Kulkea jaloin, nähdä maisemia pyöräillen yms. Näen ehkä kuitenkin vieraana, että olisin jossakin hotellin salilla jumppaamassa. Mutta luonnossa oleminen ja ihasteleminen on parasta lomailua!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..ja pakko kyl lisätä vielä. Toi kuva tuolta Uudesta Seelannista. EN KESTÄ! Mä tahon tonne:)

   Poista
  2. Ja mä kans!!! Suuri unelma!! Vielä joskus :)!!!

   Poista
  3. Sulla onkin Satu ollut ihan huikeita lomia viime aikoina, mitä nyt olen blogisi kautta päässyt seurailemaan! :) Itsekin tykkään nykyään entistä enemmän juuri luontokohteista, niissä pääsee rauhoittumaan ihan eri tavalla kuin vilkkaassa kaupungissa. Mä olen aina ennen ollut sellainen "reppureissari", että tällaiset Thaimaan valmismatkat aktiviteettihotelleineen olisivat olleet aivan kauhistus :D Nyt kuitenkin tuntui, että tällaista olisi mukava kokeilla!

   ...ja kuulkaas, en voi muuta kuin lämpimästi suositella matkaa Uuteen-Seelantiin! Se on yksi upeimmista paikoista, missä olen koskaan käynyt. (ja Islanti kanssa!). Haluaisin itsekin käydä siellä vielä uudelleen :) Ei muuta kuin unelmia todeksi siis, te ihanat tytöt <3

   Poista
 5. Oii! Teille on tulossa niin ihana ja ansaittu loma Thaimaan lämmössä! :) Joogaa rannalla.. kuulostaa niin rentouttavalle!

  Mulla kulkee lenkkarit aina lomareissuilla mukana. Etukäteen en useinkaan mieti tai suunnittele liikkumisia, mutta sitten mahdollisuuksien ja fiiliksen mukaan tulee kyllä liikuskeltua paljonkin. :) Matkaseura (perhe) on kuitenkin aina niin aktiivista, että päivän löhöilyn jälkeen halutaan jo kroppia vähän liikkeelle. Ei niinkään sisäsaleilla rautojen pumppaamista, vaan paikkoihin, ympäristöön ja luontoon hölkäten/kävellen/pyöräillen tutustumista. Aurinkorannikoilla kahvakuulaillaan ja "kuntopiireillään" myös aina rannalla. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rentouttava loma tulee todellakin tarpeeseen, joten uskon, että valittiin ihan oikein meidän tämän vuoden matkakohde :-)

   Vitsi onpa kivaa, että sulla on aktiivinen perhe, jonka kanssa aktivoidutte välillä liikkumaan reissuissakin! Kyllä pienen reippailun jälkeen on entistä parempi mieli, ja ennen kaikkea ruokahalu! ;D Nyt kun aloin tarkemmin miettimään, niin kyllä liikunta on ollut osana myös monia aikaisempia reissujani, mutta en jotenkin ole sitä osannut sillä tavalla mieltää, kun olen vaan ajatellut, että vuokraan esim. pyörän, jotta pääsen tutustumaan nähtävyyksiin :) Sellaista markailijan "hyötyliikuntaa"! Kuntopiireilyt aurinkorannoilla kuulostavat ihan huipulta :P

   Poista
 6. Mulla on lomamatkat usein kans löhöilyä :) Yritän aina ottaa lenkkarit mukaan ja päästä juoksemaan, välillä on onnistunut ja välillä ei. Matkoilla tulee kyllä yleensä liikuttua muutenkin vaikkei ottaisi sitä liikuntasuorituksen kannalta. Kävely, uinti ym ovat hyvää vastapainoa löhöilylle edes lyhyissä pätkissä.

  Viime matkalla Karibialla tammi-helmikuussa bongasin lähistöltä kuntosalin missä pyöri LesMillsin tunteja. Kovasti teki mieli mennä Bodyjamiin mutta se jäi väliin käytännön syistä johtuen. Ois ollu hienoo vedellä tuttuja askelkuvioita toisella puolella maapalloa :)

  Ihanaa lomaa!! Matkasuunnitelmat kuulosti huipuilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuu matkoilla tulee kyllä oltua yleensä aika paljon liikkeessä, vaikkei varsinaisesti erikseen urheilisikaan! Mulla on aina kaupunkilomilla niin kipeet jalat kaikesta kävelystä, etten ainakaan lyhyillä sellaisilla ole toistaiseksi kaivannut sen kovempaa liikuntaa... Mutta olen tosiaan huomannut myös, että liikkuminen ulkomailla voi tarjota myös elämyksiä, kuten vaikkapa Barcelonan ryhmäliikuntatapahtuma... Joskus taannoin kävin BodyJamissa Hollannissa ja koska hollantilaiset ovat niin superystävällisiä ja jotenkin avoimia, niin ohjaaja veti koko tunnin englanniksi, kun olin paikalla :) Se oli hauskka!

   Kiitos lomatoivotuksista ja ihanaa kevään odotusta sullekin :)

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...