16. maaliskuuta 2015

Auringonlaskuja, ruokaa ja ajatuksia läsnäolosta

Heippa! Ihana, leppoisa Koh Lanta valloitti sydämemme, joten siirryimme sieltä hieman haikein mielin lauantaina kohti Khao Lakia. Lanta oli jotenkin erilainen kuin etukäteen odotin (pelkäsin) Thaimaan rantakohteiden olevan. Vaikka turismi oli toki vahvasti näkyvissä, henki saari silti jotenkin aitoa ja leppoisaa tunnelmaa. Oli kivaa kun, ei oltu rantatuolien vankeja, vaan päästiin päristelemään ympäri saarta useana päivänä myös skoottereilla. Ripaus seikkailun makua, ja sen myötä myös vahva elossa olemisen fiilis :)

Emme ole vielä hirveästi ehtineet tutustua Khao Lakiin, mutta ensivaikutelma on ollut kuitenkin hienoinen pettymys Lantan jälkeen. Toki rannat ovat nättejä, mutta ainakin tässä eteläisessä osassa aivan täyteen rakennettuja, toisin kuin suht väljällä Long Beachilla. Lisäksi ilmassa on paljon enemmän rahastuksen makua, kaikki tuntuu olevan aika paljon kalliimpaa kuin Lantalla. Myös sellainen paikallinen viba puuttuu* ja paikka henkii 100% turismia. En silti valita lainkaan, vaan nautin kyllä tästä meren tuoksusta ja äänestä ♥ Jos siellä on kokeneita Thaimaan kävijöitä, niin Khao Lak-vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita! :) (*Vuoden 2004 tsunami koetteli pahiten juuri Khao Lakia ja tämä on varmasti jättänyt jälkensä kaupunkiin ja sen ihmisiin ja ilmapiiriin. Sitä hätää ja kauheutta on hankalaa täällä tänään edes kuvitella, mutta läheisensä menettäneet paikalliset tuskin koskaan voivat unohtaa.)

Tekstin kirjoittaminen padilla on sangen työlästä, joten annan tässä vaiheessa lomaa kuvien puhua puolestaan...!

Kylmä ja tuore kookos"maito" on kaukomaaressujen luksusta ♥ Aamupalat ovat värikkäitä ja iltaisin herkutellaan usein maukkailla curry-ruuilla ja hedelmäshakeilla.

Aamupala tänään. Tämän maanantaiaamun tallennan sinne erityisen ihanien muistojen lokeroon :)
Aamupalassa parasta ovat  makeat hedelmät! Viattoman näköinen katkarapuhöystö on tulisinta, mitä olen koskaan maistanut ja jäi minulta syömättä. Onneksi Teemu tykkää tulisesta ja suostui vaihtokauppaan kanssani. Tiukkaa teki tosin Teemullakin tämän syöminen...
Tunnelmia thairuokakurssilta, jolle osallistuimme Time for Lime-nimisessä paikassa Koh Lantalla. Kokkasimme neljä erilaista ruokaa n.viiden tunnin aikana ja saimme myös paljon tietoa täkäläisestä ruokakulttuurista ja raaka-aineista hauskalta opettajaltamme. Kurssin tuotot ohjataan paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle, joten hauskanpidon yhteydessä voi tehdä samalla hieman hyvää. Kokkikoulussa myös vilisi kissoja, mikä oli mielestäni suuri plussa :P

Tässä meille opetettiin mitkä thairuuan ainekset ovat syötäviä (alarivi) ja mitkä taas mausteita, jotka tulee jättää lautasen reunalle (ylärivi).

Tuoreista raaka-aineista palasiksi ja pannulle!
Vasemmalla kaksi annosta, jotka itse tein ja oikealla mojito, jonka itse join!
Kuten jo edelliseen tekstiin kirjoitin, ovat auringonlaskut täällä todella kauniita ja varmasti monille yksi päivän kohokodista. Päivän touhut jätetään hetkeksi ja hiljennytään ihailemaan (ja noh kuvaamaan) horisonttiin painuvaa aurinkoa :)


Auringon laskiessa olen tuntenut sellaista vahvaa läsnäolon tunnetta, joka usein unohtuu kotona kaiken arkikiireen (vaikka mukavankin) ja erityisesti kännykkädatailun keskellä. Olen tiedostanut asian jollain tasolla jo pitkään, mutta täällä sen nähnyt tosi selvästi, että vietän kotona aivan liikaa aikaa kännykkä käteen liimattuna. Vahvempi läsnäolo ja hetkessä eläminen ovat asioita, joita haluan elämääni vielä paljon nykyistä enemmän. Mikään netistä löytyvä asia ei ole aivan yhtä arvokas kuin nämä elämän ihanat, ohikiitävät hetket ♥

Mikä on ollut teille merkityksellinen hetki lähipäivinä? :) Aurinkoa ja lämpöä täältä sinne jokaiselle! 

6 kommenttia :

 1. Eikä Tiina, ihanaa matka- ja ennen kaikkea lomatunnelmaa! <3 Mäkin havahduin viikonloppuna siihen, kuinka paljon enemmän haluan olla läsnä elämässäni :)! Kirjoittelen omia tuntemuksia varmaan ylös piakkoin... mutta täyttä asiaa siis sun postaus, ja ihanaa, että oot lomalla havahtunut siihen läsnäolon tunteeseen! Nautihan toisesta lomaviikosta täysillä! Merkityksellisiä hetkiä on ollut monia: kevätaurinko <3, flunssan jälkeinen lenkki ja visiitti kotikonnuilla!

  Ps. Mä haluan, että kerrot tarkemmin noista raaka-aineista aasialaisessa ruuanlaitossa ja jaat pari vinkkiä kurssilta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva jos tunnelmat välittyivät :) On tosi hyvä jos ja kun välillä havahtuu tarkistelemaan elämän prioriteetteja, ja myös miettimään miten omassa elämässä voisi olla vahvemmin läsnä niin, että hetket eivät kiidä ohi huomaamatta... Jään mielenkiinnolla odottamaan tekstiäsi tästä aiheesta ❤ Ihania & tärkeitä hetkiä ollut myös siellä - huippua! Kivaa että olet parantunut :)

   Mä voin näyttää sulle kotona ne kurssimatskut, jotka saatiin! Siinä oli paljon hyvää tietoa ruokajutuista :)

   Ps. Me mennään huomenna melomaan!!

   Poista
 2. Olipas ihanaa lomatunnelmaa ja rentoutumista huokuva postaus :) Samantapaisia oivalluksia läsnäolosta olen itsekin monesti saanut reissussa. Matkan päällä pystyy katsomaan omaa elämäänsä etäisyyden päästä ja näkemään ne asiat joita haluaisi muuttaa, kun taas arjen hyörinnässä ei usein ehdi seisahtua miettimään niitä asioita yhtä tarkasti. Sen takia tuollaiset reissut on niiiiin tärkeitä. Hetkessä elämisen taito on mullakin ihan ykkösasia mitä haluaisin kehittää ja helppoa se ei kyllä ole, mutta sitä kohti toivottavasti mennään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatuksesi voisivat (taas:P) olla kuin suoraan omasta kynästäni! Matkat ja lomat noin ylipäätään ovat juuri otollisia hetkiä tarkistella omaa arkista elämää etäisyyden päästä ja samalla ehkä tunnistaa asioita, joita haluaisi muuttaa. Aivan eri asia on toki se, miten nuo muutokset oikeasti tehdään ja tuodaan siihen oikeaan elämään, mutta asioiden miettiminen ja tiedostaminen ovat jo arvokkaita juttuja nekin! Olisi kivaa lukea joskus aiheeseen liittyvistä ajatuksistasi enemmänkin :)

   Poista
 3. Itekin olin just Koh Lantalla ennen joulua ja rakastuin saareen täysin :) Tulipa kauhea kaipuu takaisin sinne kun luin tän. Nauti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heeei huippua, että sinäkin kävit Koh Lantalla ja tykästyit! En ihmettele yhtään :) Sellainen paikka, jonne minäkin haluan ehdottomasti tulevaisuudessa vielä uudelleen!

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...