3. helmikuuta 2015

Aamujoogaa ja naisten ihailua spinningissä

Usein puhutaan siitä, miten ne pienet jutut arjen keskellä tekevät elämästä erityistä ja tuovat mukanaan onnellisuutta. Usein käy kuitenkin käytännössä niin, että niiden pientenkään juttujen äärelle ei ehdi pysähtyä, koska on niin kauhea kiire tehdä kaikkea muuta; selviytyä arjesta ja suorittaa elämää. Lomat ja juhlat ovat asia erikseen, mutta arki menee helposti autopilotilla, samaa turvallista kaavaa toistaen. Rutiinit ovat pelastuksemme kiireen keskellä, mutta joskus tekee hyvää ravistella itseään hereille tekemällä edes jotain toisin kuin kaikkina muina päivinä.

Mietipä vaikka tavallista arkiaamuasi. Sinulla on todennäköisesti tietty kaava, jolla suoritat aamutoimet, jotta ehdit ajoissa töihin tai luennolle. Minulla se menee näin: kello soi 6.18 (koska jos herään 6.20, en ehdi tehdä kaikkea. Kaksi minuuttiahan se ratkaisee :D), marjat mikroon, kissalle ruokaa, rahkaa ja marjoja naamariin, vessaan aamupesulle ja meikkamaan, makuuhuoneeseen pukemaan (ja tuskailemaan mitä laittaisin päälle) ja tadam, päivä voi alkaa (paitsi jos en keksinyt mitä laitan päälle). Jos yritän pukea ennen aamupesua, menee koko aamu ihan sekaisin ja myöhästyn varmasti. Aamupalan jättämistä viimeiseksi en herra paratkoon uskalla edes ajatella. Aamurutiinien sekoittaminen, it's not for everyone ;)



Tänään minulla oli kuitenkin etätyöpäivä ja päätin, että aloitan aamuni kerrankin erilaisella tavalla. Laitoin kellon soimaan tutusti klo 6.18, mutta sen sijaan, että olisi raahautunut suoraan yöpaita päällä ja kahvikuppi kourassa aloittelemaan työpäivää, levitinkin työhuoneen lattialle joogamaton. Kaivoin Yoogaian arkistosta esiin puolen tunnin hathajooga-tallenteen, sytytin parit kynttilät ja joogasin! <3 Kroppa tuntui jäätävän kankealta, mutta kyllä se puolen tunnin aikana jo hieman suostui avautumaankin. Loppurentoutuksessa olisin voinut vaikka pienen onnenkyyneleen tirauttaa, niin ihana olo tuollaisesta päivän aloituksesta tuli. Työkoneen avasin kahdeksalta ja ajatus kulki koko päivän selkeästi ja olo oli rauhallinen. Väitän, että olin about tuplasti tehokkaampi kuin niinä päivinä, kun häsellän kiireessä tsiljoonaa asiaa yhtä aikaa, eikä mikään meinaa tulla valmiiksi. 

Ihan en ilman kahvikuppia saanut päivää käyntiin, mutta ens kerralla kyllä joogaan ensin ja juon kahvit vasta sitten ;)

ATK-assistenttini tänään <3

Ja sitten vielä niistä ihanista naisista spinningissä (arvasin, että joku klikkasi tänne ihan vain sen takia :D). Olin viikonloppuna 75 minuutin spinning-tunnilla, joka oli jo itsessään aivan huikea. Sain tällä kertaa kuitenkin erityiskicksit, kun huomasin olevani n. 40 - 60 vuotiaiden, hyväkuntoisten naisten ympäroimänä. Liikumisen riemu ja siitä seuraavaava itsevarmuus ja hyvä olo ovat todella ihanaa katsottavaa! Muutamalla kilolla sinne tai tänne ei ole yhtään mitään merkitystä silloin, jos pitää itsestään huolta liikkumalla ja antaa sen ihanan olon säteillä ulos asti. Minäkin haluan olla joskus vielä 60-vuotias hyväkuntoinen nainen, joka nauttii liikkumisesta koko sydämensä pohjasta :) Pidetäänhän jokainen huolta itsestämme, omien voimien ja elämäntilanteiden mukaan liikkeessä pysyen <3

Millaisissa tilanteissa sinä inspiroidut toisista liikkujista? :) Onko sinulla ehkä joku urheilullinen esikuva? Ja hei, milloin olet viimeksi kokeillut muuttaa aamurutiinejasi? Uskaltaisiko kokeilla kiireen sijaan esim. joogaa, kävelyä tai venyttelyä ennen työpäivää? ;)

14 kommenttia :

 1. Aamurutiinit on erittäin tärkeitä ja minuutilleen aikataulutettuja mullakin! :D Mittaan jo edellisenä iltana puurohiutaleet valmiiksi aamua varten ja päätän mitä aion laittaa päälle, jolloin säästyy useita minuutteja, hih. Ja sitten aamun koittaessa olen aikamoinen multitaskaaja, esim. sen parin minuutin ajan kun puuro kiehuu niin käväisen vessan puolella pesemässä hampaat ja harjaamassa hiukset. Aamuisin ei todella torkuteta herätyskellolla, ehei! Rauhallisempi aamu olisi kyllä ehdottomasti parempi aloitus päivälle, mutta kun ei osaa mennä illalla ajoissa nukkumaan niin pakko maksimoida se uniaika nipistämällä aamusta :P Aidosti toivoisin että tähän tulisi joskus muutos, jos vaikka voisi tehdä tulevaisuudessa töitä välillä kotoa käsin tai muuta.

  PS. Julkaisin juuri äsken postauksen aamupalasta, eli aamujuttuja käsitellään sielläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, mitäs me aamurutiinien orjat ;D Mulla on kans tuo sama, että teen tosi monta juttua sillä välin, kun marjat sulavat mikrossa. 2 minuuttia 40 sekuntia aikaa antaa kissalle ruoka, ottaa vitamiinit ja kaivella esiin kaikki hiutaleet ja härpättimet, mitä rahkan sekaan laitan. Viikonloppujen rauhallisemmat aamut ovat kyllä niin luksusta ja oli kiva huomata, että pystyn järjestämään välillä sellaisen rauhallisemman aamun keskellä viikkoakin, kiitos etätyömahdollisuuden. Varmasti sullekin vielä avautuu sellainen mahdollisuus! <3 Siihen asti - tsemppiä vauhdikkaisiin aamuihin! :)

   Poista
 2. Mulla ei oikeastaan ole aamurutiineja. Tai on silloin, kun menen aamuvuoroon, joka alkaa klo 7.30. Vuorotyön ja nykyisten uusien työaikajärjestelyjen vuoksi päivät ovat kuitenkin erilaisia. Ihan jokainen päivä alkaa joka tapauksessa koirien kanssa lenkkeilemällä. Lenkkien pituudet vaihtelevat päivästä (ja jalan kunnosta..) riippuen. Iltavuoroon mennessä saatan käydä koirien kanssa treenaamassa heti herättyä ja maanantait alkavat aina pilateksella klo 7.00, jos vaan aikataulut sallivat.

  Ihana assistentti sulla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuorotyö kyllä varmasti mahdollistaa vähän vaihtelevammat aamurutiinit :) Kun on tällainen rutinoitunut 8 - 16 toimistotyöntekijä, niin silloin helposti aamuistakin muovautuu aina samanlaisia. Ihanaa, että saat aloittaa kuitenkin jokaisen päivän pienellä ulkoilulla karvaturrien kanssa <3 Ja oi, aamupilates! Varmasti on aika mahtis fiilis sen jälkeen ja päivässä ihan erilainen flow :)

   Poista
 3. Mulla on (varsinkin ollut) kans aika jumiutuneen aamurutiinit. Nyt tosin työaikojen epäsäännöllistymisen myötä olen voinut vähän muutella tottumuksiani ja jättäytyä minuuttiaikataulun perässä juoksemisesta. Olenkin vaihdellut aamupaloja ja käynnistellyt muutenkin päivää paljon rauhallisemmin. :)

  Yleensä kuitenkin lastaan jo illalla kahvin valmiiksi ja sen hörppäämisen jälkeen kiiruhdan koiran kanssa ulkoilemaan. Isomman aamupalan syön sitten vasta pienen kävelylenkin jälkeen. :) Aikaisina aamuvuoropäivinä syön vasta töissä illalla valmiiksi tehdyn tuorepuuron tai vastaavan. Heräämisen jälkeen puen vain päälle ja lähden samantien kohti töitä (mies saa hoitaa Ricon)! Näinä päivinä haluan käyttää jokaisen minuutin nukkumiseen. :')

  Nykyään on ihana huomata, miten myös keski-ikäiset ja vanhukset ovat heränneet omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen! On niin inspiroituvaa huomata aito into ja halu oppia uutta vielä lähemmäs 70-vuotiailtakin. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanalta kuulostaa tuo työaikojen epäsäännöllistymisen mukanaan tuoma vaihtelevuus aamuihin <3 Jotenkin päivä vaan alkaa ihan eri tavalla, kun ei tarvitse suorittaa kaikkea minuuttiaikataulun mukaan.

   Kivaa, että sinäkin pääset käymään monesti aamuisin pienellä happihyppelyllä! Siihen(kin) koirat ovat kyllä just hyviä kavereita :) Itse en pysty lähtemään kotoa mihinkään ilman, että syön jotain ensin, mutta muuten se olisi kyllä hyvä tapa säästää vähän aikaa. Toisaalta ei mulla kauaa nokka tuhise aamupalapöydässä arkisin muutenkaan :D

   Ja todellakin, on hyvin inspiroivaa nähdä miten vähän varttuneemmatkin ihmiset nauttivat liikunnasta ja pitävät huolta itsestään <3 Sellaisesta meiningistä tulee itsellekin hyvä mieli ja motivaatiota jatkaa eteenpäin :)

   Poista
 4. Ihana toi aamujooga <3! Se olis kyllä huippua kerrassaan, jos malttaisi aloittaa aamun rauhallisesti! Mutta ehei, mun aamut menee näin: Torkutus, ylös, hygieniatoimet, vaatteet päälle ja eväät mukaan ja ulos ;) Teen aina aamupalan illalla valmiiksi (joko voileipää tai rahka/jugurttiseosta marjoilla, joskus tuorepuuroa), ja nappaan sen mukaan ja syön aamulla töissä :) Tästä syystä rakastan viikonloppuaamujen rauhaa ja kiireettömyyttä. <3

  Ihana ATK-assistentti, tuitui!!!

  Ja vitsit, mä aina katson suunnistusmetsässä kun ne papat ja mammat painaa rastien perässä!! Ihan oikeesti, mäkin sit vielä kasikymppisenä kierrän rasteja ja pohdin, mistä olisin päässyt nopeammin ;) Ne on mun idoleita!! Muutenkin on hienoa, että ihmiset pitää itsestään huolta myös vanhemmalla iällä! Mun iskä on tässä tosi hyvä esikuva. Hän liikkuu ja tekee asioita, joista nauttii ja jotka pitävät hänet virkeänä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamujooga oli kyllä mielettömän ihana aloitus päivälle <3 Normaalisti tuo minuuttiaikataulu on mullekin tuttua tutumpaa :D Mullakin on välillä semmoisia torkutuskausia, mutta yleensä nousen ekalla, tai viimeistään tokalla soitolla! Viikonloppujen kiireettömyys on kyllä todellista luksusta <3

   Ihanaa, että sun iskä on sulle liikunnallinen esikuva ja esimerkki siitä, että liikunta voi jatkua läpi vuosien! Samoin kuin ne mummot ja papat siellä rasteilla, ihania! :) En epäile kyllä yhtään, ettetkö sinäkin siellä metsissä samoilisi monien vuosien jälkeenkin ;) Kivaa viikonloppua Hannaseni ja nähdään taas!

   Poista
 5. No joo, tuossa oisikin ideaa etätyöpäiväksi. Aamujooga! Mä oon kyllä etäpäivinä just sellainen, että raahaudun yöpaita päällä koneen eteen ja vaihdan kunnon vaatteet vasta iltapäivällä päälle :D Hyvä ois kyllä rikkoa noita rutiineja välillä. Oon muutenkin miettinyt, että pitäis taas alkaa liikkua aamuisin. Klo7 spinni tms. ois hieno startti päivään. Ennen harrastin aamuliikuntaa 2xviikko, mutta nykyisin on niiiiiiin vaikea saada itseään edes aamulenkille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo, kokeile ihmeessä aamujoogaa, jos sulla on etätyömahdollisuus (tai muutenki!). Siitä tulee päivään hyvä ja keskittynyt flow :) Hih minäkin harrastin ennen yöpaita-etäilyä, mutta nykyään yritän vähintään vaihtaa college-housuihin :D Olen tosin huomannut, että saan paljon paremman työotteen, jos käyn vaikka jonkun 10-15 minuutin kävelyn ennen työpäivän alkua. Ja jooga kiilas nyt kyllä sinne kärkeen! <3 Mulle ei itselleni sovi lainkaan sellainen kova aamuliikunta (tai niin ainakin luulen), mutta uinti tai peruspunttis vois olla kiva! Rutiineja on kyllä välillä hyvä vähän ravistella :)

   Poista
 6. Näemmä olen poikkeava aamutoimi-ihminen, koska haluan tehdä kaiken rauhassa. Herään yleensä tunti ennen lähtöä, jonka aikana ehdin syödä aamutoimien jälkeen rauhassa aamupalan, mennä meikkaamaan ja pukeutumaan. Jos mulle jää aikaa, saatan innostua vielä esim. siivoamaan keittiötä yms ja silloin mulle kyllä sitten tuleekin kiire, kun hurahdan jynssäämään tiskiallasta puhtaaksi. :P

  Ja jep, ihanaa kun liikunnan riemu ei katso ikää! Toivon todella, että liikkumisen into säilyy läpi elämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, mä en IKINÄ ehtis siivota aamulla :D Mutta ihanaa, että osaat ottaa aamut rauhallisemmin. Se, minkälaisessa tunnelmassa päivä alkaa, vaikuttaa kuitenkin lopulta aika paljon siihen miten loppupäivä sujuu. Onhan se sanontakin: "nousin sängystä väärällä jalalla" ;)

   Olet niin aito liikunta- ja luontoihminen, että en epäile yhtään, ettetkö vielä mummonakin huiputtelisi ties mitä tuntureita <3

   Poista
 7. Aamujoogalla saa kyllä ihanasti virtaa päivään :) Itsellä se tulee tietysti ohjatuilla tunneilla, mutta vapaapäivinä se on ehdoton myös kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamujooga on todellakin ihanaa! ❤ Viimeks eilen joogasin ennen töitä ja ah sitä oloa. Ei voi oikein edes sanoin selittää, mutta uskon, että tiedät ;) Olisi kyllä joskus tosi kiva käydä ihan liveohjatulla tunnillakin, kun vain saisi aikaiseksi!

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...