7. joulukuuta 2014

Väsymyksen karkoitusta tanssin ja PT:n avulla?

Huuh, onpa ihanaa tietää, että tänään ei tarvitse tehdä mitään tai lähteä minnekään! Viikko on ollut todella kiireinen niin töissä kuin vapaa-ajallakin, ja loppuviikkoa kohti alkoi vähän tuntua siltä, että kohta loppuu Duracell-pupusta patteri. Työkiireisiin en hirveästi voi tällä hetkellä itse vaikuttaa, mutta oma valintani on ollut suunnitella myös vapaa-ajalle kaikenmoista ohjelmaa. Normaalien treenien lisäksi kävin mm. tunnin hieronnassa, Erinin joulukonsertissa ja eilen myös lukupiirin tyttöjen kanssa pikkujouluissa. Kaikki nämä jutut ovat olleet todella mukavia, mutta tulipa taas todettua, että myös mukavia asioita voi kahmia liikaa. Olen ollut iltaisin sellaisessa väsyneessä ylivireystilassa, missä kroppa melkein tärisee ja sydän tuntuu pamppailevan paljon normaalia nopeammin.

Fiksuna valintana olen karsinut joogasta, sillä kaikkeen ei aika vain tunnu riittävän. Päätin kuitenkin, että jatkossa vastaavissa tilanteissa jätän mieluummin väliin jonkun kovemman treenin kuin joogan. Jos kroppa on jo valmiiksi ylikierroksilla, ei maksimisykkeinen treeni välttämättä tee sillä hetkellä juuri muuta kuin hallaa. Tällä viikolla en ole kuunnellut kehoani riittävästi ja olo on ollut sen mukainen.

Eilen oli hyvin lähellä ettenkö olisi juuri tästä syystä jättänyt väliin tanssituntia, jota olen odottanut kuumeisesti jo monta viikkoa. Taisin tirauttaa siinä aamun väsymystilassa muutaman kyyneleenkin, koska olin niin harmissani, että joutuisin ehkä jättämään tuon tanssikokemuksen väliin. Runsaan aamupalan jälkeen olo koheni kuitenkin hieman, ja päätin lähteä kokeilemaan pystyisinkö vetämään kaksi tuntia kovasykkeistä Sh'Bamia ja BodyJamia Satsin pikkujoulutansseissa.Kun kaiuttimista kajahti ensimmäiset rytmit, tunsin välittömästi miten fiilis kohosi ja väsymys suli pois. Seuraavat kaksi tuntia olivat aivan fantastista menoa vanhojen ja uudempien Sh'bam ja Bodyjam-hittien parissa. Oli ihan huippua päästä tanssimaan muun muuassa Sh'bam - suosikkejani parin ohjelman takaa, esimerkkeinä vaikkapa Talk Dirty to Me ja Britney Spearsin Work B**ch. Lisäksi mukana oli maistiaisia uusista ohjelmista, jotka käynnistyvät liikuntakeskuksissa nyt joulukuun alussa. Voin jo nyt sanoa, että on ihan huippua menoa luvassa!! Kannattaa ehdottomasti käydä kokeilemassa, jos tanssi on yhtään oma juttusi :) Kahden tunnin tanssimaraton takasi aika kovat hapotukset jaloissa, joten tänään on luvassa fyysistä (ja henkistä) palauttelua kotijoogan parissa.

Huomenna onkin jännä päivä tulossa, sillä menen tapaamaan ensimmäistä kertaa potentiaalisen uuden Personal Trainerini! Osa teistä varmaan muistaakin, että ostin elämäni ensimmäisen, kuuden kerran PT-paketin näihin aikoihin viime vuonna. Jotenkin juuri tämä pimein aika on minulla se, jolloin kaipaan ideoita ja uudistusta omaan treeniini, vaikken treenaakaan mitenkään erityisen tavoitteellisesti. Viime vuoden PT-kokemuksista voit halutessasi lukea koosteen tästä linkistä. Lyhyesti tiivistettynä tykkäsin PT-treeneistä kyllä, mutta kokemukseni jäi hieman vajaaksi, koska treeneille ei asetettu mitään kovin konkreettisia tavoitteita. Tuosta viisastuneena minulla on nyt mielessäni lista asioita ja kysymyksiä, joista aion keskustella potentiaalisen PT:ni kanssa ennen ostopäätöksen tekemistä. Jos kemiat osuvat yksiin, niin ostan todennäköisesti nyt alkuun kymmenen kerran treenipaketin ja mietin jatkoa sitten myöhemmin. Nyt vain sormet ristiin, että tämä PT-henkilö olisi minulle sopivanlainen ja pääsisin hänen kanssaan hakemaan uudenlaista nostetta talvitreeneihin :-) 

Päivä on juuri nyt kirkkaimmillaan, mutta onpa vain silti kovin hämärää ja harmaata. Taidan sytyttää muutaman kynttilän, joogata, lukea ja olla vain. Luksusta! Toivottavasti teilläkin on leppoisa sunnuntai luvassa!Onko teillä kokemuksia tai haaveita PT:n palkkaamisesta? Aikooko joku käydä vielä tanssimassa LesMillsejä tai muuta ennen joulua? :)

12 kommenttia :

 1. Heippa! :) Tiedän niin tunteen kiireisestä viikosta, mutta onneksi täälläkin on ollut tänään aika iisi sunnuntai, vaikka vielä pitäisi alkaa illalla tenttiin lukemaan! Tosi kivalta kuulostaa sun tanssitreenit, ja pidän peukkuja, että synkaa sen PT:n kanssa!! Varmasti hyvä päätös ensin keskustella ja tunnustella ennen kuin tekee ostopäätöksen! Toivotaan, että on hyvä tyyppi ja sopii sun PT:ksi! Kivaa alkavaa viikkoa ja ihanaa sunnuntai-iltaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tekee välillä tosi hyvää ottaa vähän iisimmin! Rentoilulla ja oleskelulla on ehdottomasti paikkansa elämässä :) Toivottavasti sait tenttiin luettua sopivasti! Oli aivan ihana tanssitreeni ja lupaavalta vaikuttaa PT:kin! Saatat tietää innostumistaipumukseni ja nyt kyllä olen superinnoissaan tästä jutusta :P Kivaa uutta viikkoa sullekin Karkki <3

   Poista
 2. Todellakin, kivaakin ohjelmaa voi olla elämässä liikaa, kuten itsekin joskus blogiini kirjoitin! Onneksi sulla on tänään sunnuntaina aikaa rentoutumisellekin. Mä en jaksaisi, jos koko ajan täytyy olla menossa. Kotona on vaan välillä niin hyvä olla <3! Ihan sun juttu toi tanssimaraton, onneksi päätit mennä ja piristyit siellä! Toivotaan, että peeteen kanssa synkkaa... kerro toki sitten enemmän, mitä pt:n palveluilta haet jne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaankin elämässä pitää olla säännöllisesti hetkiä, jolloin ei ole mitään suunniteltua tekemistä! Itsekin väsyn, jos töiden lisäksi on koko vapaa-aika aikataulutettu, olipa se ohjelma sitten miten mukavaa hyvänsä! Aina sitä ei vaan muista etukäteen ennakoida, vaan sopii kaikenmoista menoa, ja joskus niitä sitten vaan kasaantuu tälleen. Onneksi tosiaan pääsin kuitenkin tanssimaan, sillä se oli niin parasta :) PT vaikutti kivalta, katotaan mitä tästä kehkeytyy :P

   Poista
 3. Kuulostaapa hauskalta nuo tanssitunnit! Itse en ole vielä uskaltautunut tanssitunneille, vaikkakin ne tunnit kyllä vielä täytyy kokea ennen kuin jossain vaiheessa irtisanoudun liikuntakeskuksesta. Toisaalta olen nyt kovasti tykännyt moneen juttuun, että katotaanko jäänkö kuitenkin jäseneksi vielä alkututustumistarjouksen jälkeenkin:)

  Mutta mulla on vähän ollut samanmoinen duracell-fiilis. Tähän viikkoon on sattunut hurjan paljon kaikkea kivaa ja ollut ihanaa touhua ja tekemistä, mutta sellainen rauhallinen jouteliaisuus on jäänyt vähemmälle ja sen kyllä huomaa. Ensi viikoksi päätinkin olla sopimatta mitään ensimmäisille päiviin, jotta saa vähän kerättyä voimia viikonloppuiseen häähumuun:)

  PT:sta en osaakaan sanoa mitään, mutta kuulostaa kyllä hyvältä että sulla on nyt selkeempi näkemys siitä, mitä sä tahtoisit yhteisiltä treeneiltä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kivaa lukea blogistasi mihin kaikkiin kuntokeskusjuttuihin olet tykästynyt :) Itse olen kuitenkin aika vahvasti kuntokeskusihminen, joten olisi hauskaa lukea myös kokemuksistasi! Itse tykkään kuntosalijäsenyydestäni monesta syystä, mutta yksi tärkeimmistä ovat kyllä ehdottomasti kaikki tällaiset tanssimaratonin kaltaiset erikoisjutut. Ne tuovat niin paljon piristystä (treeni)arkeen!

   On aivan ihanaa, että elämässä on kaikenlaista mukavaa tekemistä (ts. se ei ole pelkästään työtä), mutta totta tosiaan välillä tekee hyvä ottaa rauhallisemmin! Itse ainakin olen välillä vähän antisosiaalinen ihminen ja kaipaan puuhastella ja viettää aikaa ihan itsekseni. Sitten jaksaa taas mennä ja touhuta :) Kivaa häähumun odotusta ja leppoisaa alkuviikkoa!

   Poista
  2. Hyvä idis! Voisinkin tehdä koostetta siitä:) Ihanaa viikonloppua sinne! Ja jep, vaikka olen joskus tosi sosiaalinen, kaipaan todellakin joskus myös omaa aikaa ihan itekseni vailla mitään aikatauluja. :)

   Poista
  3. Jee, jään odottamaan (tätäkin) juttuasi mielenkiinnolla! Ps. Varattiin meille pöytä siitä suosittelemastasi Tallinnan raflasta! :)

   Poista
 4. Tanssitunti kuulostaa niin kivalta!! Toivottavasti järkkäävät niitä jatkossaki :) Harmittaa vaan, etten ite päässy nyt osallistumaan. Ootan mielenkiinnolla sun pt-kokemuksia, koska oon ite pitkään miettiny pt-käyntejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tällaisia tanssijuttuja järjestetään jatkossakin! Tänä vuonna on ollut ainakin vappu- ja pikkujoulutanssit :-) Haasteena on vain pongata nämä kaikki, itsekin kuulin tästä sattumalta, kun oli BodyJamissa jokunen viikko aiemmin! Kirjoittelen varmasti PT-jutuista jonkin verran tänne jatkossakin, sillä näyttäisi, että homma etenee... :P

   Poista
 5. Tuttu tunne tuo ylivireystila joka seuraa siitä kun on haalinut liikaa tekemistä, vaikka se tekeminen koostuisikin kivoista jutuista. Silloin ei ehdi kunnolla nauttiakaan niistä, kun mieli ei pysy perässä. Onneksi näin ei käy liian usein, tosin nyt nämä joulua edeltävät viikot alkavat olemaan aika täynnä kun olisi niin kiva nähdä kaikkia ihmisiä ennen joulua ja käydä siellä ja täällä.

  Toivottavasti kemiat mätsää tulevan PT:si kanssa! Jään mielenkiinnolla odottamaan mihin päädyt ja miten treenit lähtevät käyntiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu itsekin olen huomannut, että meno kiihtyy joulua kohti! Jotenkin sitä tulee just sellainen fiilis, että olisi kiva saada asioita valmiiksi ennen seuraavaa vuotta ja käydä konserteissa ja nähdä kavereita ja ja ja... ;) Mukavia juttuja, mutta niitäkin pitäisi malttaa olla haalimatta liikaa...

   Ja tosiaan, ainakin ensitapaamisen perusteella PT vaikutti mukavalta tapaukselta :) Nyt kun päätös on tehty, on innostus ihan katossa, mutta samalla kyllä jänskättää! Kirjoittelen taatusti fiiliksistä ja kokemuksista tänne blogiin jatkossakin :)

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...