28. marraskuuta 2014

Viikonlopun herkuksi ihana persimonijogurtti

Tämä on se aika vuodesta, kun ainakin minulla karkaa makeanhimo aivan lapasesta. Välillä annan periksi mieliteoille, välillä taas yritän hillitä himotusta syömällä riitävän suuria annoksia tavallista ruokaa, riittävän usein. Yritän myös löytää karkin tilalle aika ajoin jotain terveellisempiä makeita herkkuja, sillä erityisesti näin talviaikaan keho kaipaa vitamiineja pelkän sokerin ja elintarvikevärin sijaan (niilläkin on toki oma sijansa, mutta kohtuus kaikessa).

Tykkään kokeilla uusia ruokaohjeita, mutta aina ei ole aikaa tai energiaa väsätä mitään kovin monimutkaista. Siksi hihkuinkin ilosta eilen, kun löysin tämän ihanan persimonijogurtin ohjeen. Onko persimoni muuten joku uusi juttu, sillä kuulin siitä ensimmäisen kerran vasta muutama viikko sitten?! Jugurttiini eksynyt persimoni oli elämäni toinen :)

Löysin jugurtti-idean hiljattain hankkimastani Vegaanin keittiössä - kirjasta ja mukautin sitä omaan keittiööni sopivaksi. Persimonit ovat juuri sesongissa, joten kannattaa kokeilla :) Taika piilee persimonin soseuttamisessa. Siitä tulee kuin makeaa hilloa, mutta ilman grammaakaan lisättyä sokeria. Nam!



Persimonijogurtti 

1- 2 dl maustamatonta jugurttia
1 kypsä persimoni
Pinnalle vehnäleseitä, auringonkukansiemeniä tai muuta, mitä kaapista löytyy

Kuori persimoni ja soseuta sauvasekoittimella. Laita jugurttia ja persimonia kerroksittain läpinäkyvään lasiin ja ripottele päälle esimerkiksi leseitä ja siemeniä. Nauti! :)



Onko persimoni teille jo tuttu juttu vai onko se tullut teillekin puskista? :)

12 kommenttia :

  1. Itse ostin tänään ensimmäiset persimonini Lidlistä kun oli alennuksella ja pari viikkoa niitä jo olen hipelöinyt! Yllätti makeudellaan ja rakenne ei ollut kovin mieluinen joten pitääpä koittaa tätä sun reseptiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannataa ehdottomasti kokeilla soseutusta! Rakenne muuttuu sileäksi ja "hillomaiseksi". Itse jätin soseeseen vähän rakennetta, koska tykkään sattumista, mutta jos tykkää ihan sileästä, niin surauttelee vain sekoittimella hetken pidempään :) Toivottavasti maistuu!

      Poista
  2. Nam! <3 Pitääpä kokeilla! Persimonit on mun talven suosikkihedelmiä! :) Nyt niitä saa jo aika hyvään hintaankin varsinkin Lidlistä! Kivaa viikonloppua Tiina! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just eilen kävin hamstraamassa lisää persimoneja Lidlistä! Hinta alkaa tosiaan olla OK ja näistähän saa tehtyä vaikka mitä ihanaa. Sopii tosi hyvin jugurttiin ja smoothieen! Tästä taisi tulla minullekin uusi talven suosikkihedelmä appelsiinien ja satsumien ohella :)

      Poista
  3. Mä oon syönyt persimoneja jo pari vuotta talvisin! Mutta en oo koskaan soseuttanut, paitsi smoothiessa :) Eli kiitos vinkistä, hyvältä näyttää!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Namnam, persimoni-smoothie! Kannattaa tosiaan kokeilla myös jugurtissa, on aika herkkua nimittäin :) Mulla on jäänyt smoothiet tosi vähille sen jälkeen kun ostin mehustimen, mutta viime aikoina mulla on pyörinyt kaikenlaisia smoothie-ideoita mielessä, joten eiköhän niitä ala taas tässäkin keittiössä valmistua :-)

      Poista
  4. Tutustuin persimoneihin Armeniassa. Älyttömän hyvää!!!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä todella hyvää! Tosi makeita ovat <3 Ps. Matkakuume!! Minäkin tahdon Armeniaan ;)

      Poista
  5. Voi nam! Rakastan persimoneja ja niitä tulee tähän aikaan vuodesta ahmittua ihan jonkin verran (ehkä juuri siitä syystä, että makeanhimo on ihan älytön tähän aikaan vuodesta). Pitääkin testata tuota soseuttamista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missähän tynnyrissä minä olenkaan majaillut, kun en ollut tajunnut persimonien olemassaoloa vasta kuin nyt... :D Parempi kuitenkin myöhään kuin ei milloinkaan! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan soseuttamista. Lopputulos on niin hyvää ja makeaa. Aika täydellinen kombo happaman luonnonjugurtin kanssa :)

      Poista
  6. Nam!! Näyttää ja kuulostaa hyvältä eli pitää laittaa kokeiluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen!! :) Tuli vielä mieleeni, että voisi olla fiksua pitää persimonia jääkaapissa vähän aikaa ennen sen soseutusta, jotta se sose olisi vähän viileämpää? Hmm, täytyypä kokeilla mitä persimoni tykkää hetken viileydestä!

      Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...