7. marraskuuta 2014

BodyBalancea avaruudessa ja Spinning-pyörällä läpi universumin

Pari viikkoa sitten Barcelonassa pääsin tapasherkuttelujen ohessa myös hieman hikoilemaan LesMillsin "the Project" - tapahtumaan. Meren rantaan, Port Olimpiciin, oli tuotu iso laatikko, jonka uumenissa jumppapirkot- ja petterit kokivat ja näkivät jotain uutta. "Ladies and gentlemen, welcome... to the project", kuului kohtalokkaasti kaiuttimista hetki ennen kuin meidät päästettiin pimeän laatikon syövereihin.Huoneen kolmelle seinälle oli viritetty valkokangas, muuten oli ihan pimeää. Sillä hetkellä, kun musiikki jyrähti käyntiin, ilmestyi seinille liikkuvaa kuvaa. Sitten mentiin. Osallistuin kolmeen jumppaan, joista RPM oli ainoa, missä keskityttiin yhteen lajiin koko puolituntisen ajan. Loput kaksi tuntia jakautuivat 2 x 15 minuutin pätkiin, eli hyvin pikaiset olivat maistiaiset. Tässä kuitenkin hieman tuntien tunnelmia!RPM (Spinning) 30 minuuttia
Pyörät olivat niin lähekkäin, että suomalaisittain reviiritietoista daamia melkein hirvitti. Tämä oli toki kätevää niiden kappaleiden aikana, jolloin pyöräilijöiden piti laittaa käsivarret toistensa harteille ja muodostaa pitkä pyöräilijäketju ennen "kisan alkua". (Kyllä, kädet levälleen ja hikinen espanjalainen tiukasti molempiin kainaloihin.) Ohjaajat polkivat eturivissä, eli perinteistä naamatusten asetelmaa ei tällä tunnilla ollut. Meno tunnilla oli villi! En tiedä johtuiko ohjaajista, videokuvasta vai espanjalaisista, mutta ihmiset olivat äänekkäitä ja sanoisinko, että liekeissä. Vislausta, huudahtelua, yläfemmoja. Itse en tietenkään ymmärtänyt miksi milloinkin huudettiin, mutta heittäydyin mukaan ja huusin mukana silti. Kevyesti outo fiilis!

Videokuva oli animoitua / graaffista avaruusmaisemaa. Välillä "lennettiin" pyörillä avaruudessa kohti aurinkoa, välillä liidettiin veden päällä osana isoa lintuparvea. Huoneen vasemmalla ja oikealla seinustalla oli kuvaa lentävistä linnuista, ja me lensimme siinä parven mukana. (Hmm, kuulostaako tämä näin kirjoitettuna *hippusen* oudolta? :D). Hurjimmat kokemukset olivat kuitenkin ne, missä otettiin ajokisoja futuristisissa avaruuskaupungeissa. Kun tuli ylämäki, niin edessämme häämötti todella jyrkkä "tie", jota pitkin poljimme ylöspäin. Jos tie kääntyi, niin me käännyimme mukana, pyörän puolelta toiselle heiluen. Välillä oli pakko katsoa vähän aikaa maahan, sillä ruudulla tapahtui niin paljon, että alkoi vähän huimata ja tulla epätodellinen olo. Kokonaisuudessaan tunti oli kuitenkin paras näistä kaikista ja syttyi kipinä mennä kokeilemaan CinemaCyclingiä!

Valmistautumassa pyöräilymatkalle!


BodyCombat, 15 minuuttia
Combatissa ideana oli taistella erilaisia avaruusörkkejä vastaan ja tuhota niitä lyömällä ja potkimalla. Ruudulle heijastettiin 80 - luvun tietokonepeliä muistuttavaa kuvaa ja minähän huiskin minkä kerkesin. Minulle jäi kuitenkin tunne, että tämän combat-osuuden olisi voinut toteuttaa paljon paremminkin. Kuva oli pikselimäistä, eivätkä avaruusörkit mielestäni räjähdelleet oikeaan aikaan musiikkiin nähden. Ideana tämä oli kuitenkin kiva, ja toivon, että konsepti kehittyy vielä. 


BodyJam, 15 minuuttia
Tiedätte ehkä, että BodyJam on suosikkituntini kaikista. Minä tiedän myös, että 15 minuuttia on jamille ihan liian lyhyt aika, mutta menkööt nyt sitten tämän kerran Barcelonassa ;) Jamissa valkokankaalla ei ollut sen kummempaa tarinaa, vaan lähinnä erilaisia graaffisia kuvioita ja valokiekuroita. Tunnelma oli kuin yökerhossa! Mitä nyt drinkin sijaan kädessä oli hikipyyhe ja jalassa jumppahousut. Välillä seinälle heijastui tanssijanaisen varjokuva, mikä tuntui kyllä vähän hassulta, mutta huomasin, että tuon varjokuvan liikkeet oli helpompi hahmottaa ja omaksua kuin ohjaajaihmisten. BodyJam oli tällä tavalla nautittuna jotenkin psykedeelistä, sellaista flow'ta ja ilotulitusta, etten osaa siitä oikeastaan enempää kertoa. Tykkäsin, koska se oli BodyJam <3


BodyBalance, 15 minuuttia
Päivän viimeinen vartti. Kankaalle heijastuu kuvaa punertavasta auringonlaskusta. Pilvet lipuvat taivaalla hitaasti, tuolla lentää lintuparvi. Näihin maisemiin taipuvat soturit ja ottavat vastaan pehmeät tai chi - liikkeet. Aurinkotervehdykset teimme vuoren huipulla. Kappaleen alussa oli hämärää, mutta vähitellen aurinko nousi ja valon määrä lisääntyi. Aurinkotervehdys, kirjaimellisesti. Lopussa istuimme risti-istunnassa, avaruudessa leijaillen, ja katsoimme miten ohitsemme lipui ensin planeetta Maa ja vähitellen muitakin taivaankappaleita. 

BodyBalance oli tunneista visuaalisesti hienoin, mutta herätti minussa myös hieman ristiriitaisia tunteita. Minulle joogat ja balancet ovat hetkiä hiljentymiselle. Hetkiä, jolloin saa kääntää hetkeksi katseen maailmasta omaan itseen. Tyhjentää mielen kaikista ärsykkeistä. Vaikka Balance-tunti oli todella hienosti toteutettu, mietin samalla, että tarvitsemmeko me ihmiset todellakin koko ajan enemmän ja lisää? Eikö meille enää riitä oman kehon ääriviivojen tiedostaminen ja musiikki, pitääkö tähänkin tuoda mukaan viihdettä ja visuaalisuutta? Tai ehkä olen vain niitä ihmisiä, joille vanha tapa tehdä asioita on aina parempi? Niin että lankapuhelin ja Melrose Place takaisin nyt äkkiä ;)


Tämä hetki oli aika hieno.

Miltä nämä tunnit teistä kuulostavat? :) Menisittekö, jos olisi mahdollisuus, vai tykkäisittekö enemmän nykyisistä tunneista? Tarvitsemmeko koko ajan uusia liikuntainnovaatioita, jotta pysyisimme motivoituneina vai ovatko nämä vain liikuntayritysten kikkoja yrittää saada lisää asiakkaita? Liikuntaa ja liikkuvaa kuvaa, huippua vai humpuukia? :)

Ps. Ihan asiaan liittymättä haluaisin suositella tähän marraskuun pimeyden keskelle kahta aurinkoista matkablogia: 1) Miika, Gia ja heidän alle kouluikäinen tyttärensä ovat ottaneet irtioton arjesta ja ovat aivan suuren matkansa alussa, ensimmäisellä etapillaan kohti Nepalia. (Kurkkaa blogi täältä). 2) Irtiotto - blogissa puolestaan Maija ja Ana ovat lähteneet puoleksi vuodeksi maailmalle. Takana on 3 viikkoa Sri Lankalla, ja tällä hetkellä ollaan Malediiveilla. Ihanaa nojatuolimatkailua! (Kurkkaa blogi täältä).

13 kommenttia :

 1. Tuo RPM kuulostaa siltä, että varmasti menisin! Muuten spinning on jotenkin niin tylsää, kun poljetaan paikoillaan, joten tuollainen "realismi" hommaan kuulostaa hauskalta - ja kuitenkin tehokkaammalta kuin kaduilla, kun pitää pysähdydellä liikennevaloihin.

  Minä kuulun siihen koulukuntaan, jolle joogassa pelkkä musiikkikin on liikaa. Tämän hetkisellä joogasalillani annan sen kuitenkin anteeksi, sillä muuten tilassa kaikuisi ilmastointihormien hurina ja vinkuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu minustakin spinning oli näistä se, johon tuollainen visuaalinen lisä sopi parhaiten. Spinningissä jokainen helposti uppoaa omiin ajatuksiinsa ja polkee sitä omaa matkaansa, joten tuollainen kaikille yhteinen matkakokemus oli kyllä hauska! Oman lisänsä toki toi tuon ensimmäisen kerran yllätyksellisyys, kun ei yhtään osannut arvata mitä seuraavaksi on tulossa. En sitten tiedä kuinka monta kertaa samaa videota jaksaisi intensiivisesti seurata...

   Ja juu, minustakin jooga on useimmiten parasta ilman musiikkia. Joskus laitan taustalle pianomusiikkia tai loppurentoutuksen ajaksi jotain rauhoittavaa, mutta yleensä joogaan ilman. Mutta totta sekin, että parempi kuitenkin musiikki kuin ilmastointilaitteen rätinä tai esim. viereisestä jumppasalista kantautuva "jaksaa, jaksaa" - tsemppaus :)

   Poista
 2. Oh, lämpimät kiitokset täältä Katmandusta käsin tästä suosituksesta! Ihan mahtavaa kun joku muukin jaksaa olla tästä meidän irtiotosta edes vähän innoissaan. Tervetuloa mukaan matkalle! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä kiittää! :) On inspiroivaa seurata ihmisiä, jotka uskaltavat toteuttaa unelmiaan ja elää oman näköistä elämää! Ja saahan tässä samalla myös itse uusia matkaideoita ;)

   Poista
 3. Kuulostaa kyllä mahtavalta tapahtumalta. Harmi sinällään, että combatissa esimerkiksi se toteutus ontui, koska must se idea kyllä tuntuu hauskalta! Pyöräilyyn se varmasti sopii hienosti, ja käydään kokeilemassa cinema-cyclingia joo :) Ja ja... balancessa oon usein silmät kiinni tietyissä kohdin, ja oon omissa mielikuvissani, joten olis jännä kokeilla tuommoista, jossa maisemat olisi upeita. Noi avaruuskuvat näyttää jänniltä :) Kokeilisin mieluusti tällaista, jos tulis Suomeenkin! :)

  Ei me välttämättä tarivta koko ajan uusia juttuja, mutta mun mielestä tuollainen tuntuu enemmän isolta kokemukselta asiakkaalle, joka on käynyt paljon tavallisilla tunneilla, ei niinkään rahastukselta. En mä jatkuvasti tahtoisi että kaikki olisi noin suurta jumppatunnilla. Tuo kuulostaa enemmänkin huipennukselta, vähän kuin juoksutapahtumat juoksijalle jne. :)

  Kiva kun jaoit kokemuksen meidän kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo näytetunnit olivat niin lyhyitä, ettei välttämättä ihan täyttä kokemusta saanut heti ekalla kerralla irti esim. BodyCombatista. Ideana on kuitenkin minunkin mielestä tosi hyvä!! Erityisesti Combattiin tuollainen "pelimäisyys" sopii ainakin ajatuksena tosi hyvin! Ymmärtääkseni ensi vuonna LesMills alkaa lanseerata tätä konseptia maailmalla - toivottavasti päästään kokeilemaan näitä tosiaan joskus Suomessakin! Cinema cyclingiin voisi kyllä mennä tässä lähiaikoina. Samalla voisin ehkä laittaa ekaa kertaa ne lukkokengät jalkaan, kun tiedän, että en jää yksin niiden kanssa sinne sähläämään :-)

   Hyvä pointti tuo, että tällaiset erikoistunnit ovat vähän niin kuin palkkio tai huipennus paljon ryhmäliikuntaa harrastaville, aivan kuten juoksutapahtumat juoksijalle jne! Varmaan tällaiset erikoisuudet saattavat myös houkutella uusia ihmisiä kokeilemaan (ryhmä)liikuntaa ja ehkä sitä myötä myös auttaa heitä löytämään liikunnan ilon laajemminkin. Noilla näytetunneilla ihmiset näyttivät kuitenkin olevan aika kokeneita ryhmäliikkujia, oiskohan ollut paljon ohjaajiakin haistelemeassa uusia tuulia :-)

   Kiitos kun jaksoit lukea ja kommentoida <3

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Heippa,

  minulla nuo kaksi linkittämääsi blogia avautuu samana..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, hyvä kun hoksasit ja vinkkasit tästä! Nyt pitäisi tuon alemmankin linkin ohjata oikeaan blogiin :)

   Poista
 6. Hah naurahdin tuossa spinning-kohdassa! x) melekonen meininki siellä. Varmasti tosiaan tuo uutta lisää erityisesti juuri tuohon spinningiin, osittain muissa kohdissa oon sitten samaa mieltä. Eihän me aina tarvita mitään ihmeellistä ympärillemme. Mulla oli vähän samantapainen olo kuntosalin saunassa, jossa soi kovalla äänellä musiikki. Mä ihan suutahdin, saunassa pitää olla HILJAA! Ei täällä tarvii mitään musiikkia. MUR! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä aika vallaton meininki siellä spinningissä! Ne ohjaajatkin olivat kyllä aika rempseitä, mutta liekö espanjalaisilla ihmisillä ylipäätään suomalaisia vähemmän sosiaalisia / hiljaisuuden rajoitteita, että nolottais huutaa ääneen kesken jumppatunnin? :) Se oli kyllä aika virkistävää välillä!

   Haha, ymmärrän hyvin tuon saunasuutahduksen! Mulle on välillä kotona (toivottavasti vain puolitosissaan) ehdotettu, että josko laitettais saunaan kaiuttimet. Harvassa sisustusasiassa olen ehdoton ja teen kyllä kompromisseja, mutta saunakajarit, ei ikinä! Saunassa on ihanaa olla hiljaa :)

   Poista
 7. Kuulostipa kivalta kokemukselta :) Musta tommoset "visuaaliset" tunnit on hyvää vaihtelua ja ainaki spinningissä liikkuva kuva on kiva lisä paikalla polkemiseen. Suosittelen kokeilemaan CinemaCyclingiä, oon ite käyny testaamassa ja ton sun kuvailun perusteella kuulosti samankaltaselta, vaikkei siellä lintuparvessa poljetakaan vaan vuoristoteillä :) Ootko jo päässy kokeelemaan Sats:n Dancetourin ohjelmaa? Sitäki suosittelen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huippua, että Satsiin tulee näitä kaikkia uutuuksia :) CinemaCycling kyllä kiinnostaa kovasti ja pitää yrittää lähiviikkoina ehtiä tunnille! Tuo Dancetour on myös ehdottomasti kokeiltava pian, se kuulostaa niiiin huipulta :) Ekat tunnit ovat menneet harmillisesti ristiin muiden juttujen kanssa, mutta vielä ennen joulua käyn fiilisteleen moulin rougen tunnelmia ehdottomasti! ;) Jee, niin kivaa kun on mitä odottaa jumppien(kin) saralla!

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...