22. lokakuuta 2014

Joogaa taidemuseossa ja LesMillsiä Barcelonassa

Yleensä harrastan joogaa kotona tai lähikoulun liikuntasalissa. Eilen puitteet olivat kuitenkin hieman toisenlaiset. Edessäni näkyi syksyinen Itämeri (niin kauan kuin valoa riitti) ja ympärilläni oli alkuperäisteoksia sellaisilta tyypeiltä kuin vaikkapa Gallen-Kallela, Järnefelt ja Schjerfbeck. Aikamoista, sanoisin.

Löysin Voi Hyvin - lehden menovinkeistä Muistijälkiä - valokuvanäyttelyn, joka järjestetään yksityisomisteisessa Villa Gyllenberg - taidemuseossa Helsingissä. Ajauduin aikani kuluksi museon nettisivuille ja törmäsin siellä vielä huikeampaan menovinkkiin: museon näyttelytilassa järjestetään joogatunteja kolmena peräkkäisenä tiistaina, teemoina mm. mieli, rauhoittuminen ja muistaminen! Liikunnallisena elämyspongarina innostuin heti ja huomasin ilmoittautuneeni mukaan noin kuudessa sekunnissa. Siitäkin huolimatta, että joutuisin voittamaan parkkeerauskammoni*, joka yleensä estää minua menemästä mihinkään erikoisjuttuun täällä pääkaupunkiseudulla yksin. (*esiintyi lievässä muodossa jo aiemmin ja voimistui kun kolaroin tässä taannoin 400 euron arvosta parkkipaikalla).

Museo.

Museon ovet avattiin 45 minuuttia ennen joogan alkua, joten ehdin osallistua lyhyelle opastetulle kierrokselle. En minä oikeastaan tiedä taiteesta yhtään mitään, mutta kyllähän tuollaisten ykköskastin taidemaalarien teosten katselemisessa on aina jotain sykähdyttävää. Kun lopulta istahdin joogamatolle, huomasin, että melkeinpä kaikki ympärilläni puhuivat ruotsia. Lopulta selvisi, että jooga ohjattaisiin myös ruotsiksi, mikä toi siihen omalta kannaltani mielenkiintoisen lisämausteen! Ensin ajattelin, että apua, jouduin vahingossa eturiviin* ja nyt en edes ymmärrä ohjeistusta! (*luulin laittavani maton taktisesti takariviin, mutta kävi klassiset ja ohjaaja tulikin siihen minun eteen).

Olin hyvissä ajoin paikalla ja tälläsin "takariviin" pinkkeine mattoineni. No, ohjaaja tuli sitten tuohon flyygelin taakse. Joogan ajaksi valot himmennettiin ja oli vain se hetki.

Kävi kuitenkin ilmi, että vaikka en osaa tuottaa sanaakaan ruotsia itse, niin ymmärrän sitä kuitenkin aika hyvin. Vain pari kertaa piti raottaa vasenta silmää ja vakoilla mitä vieruskaveri tekee. Lähinnä hakusessa olivat tiettyjen ruumiinosien nimet ja mieleeni palautui elävästi kuva ruotsinkirjasta, jossa ihmisen vartaloon oli vedetty nuolia, joiden päässä oli ko. ruumiinosan nimi ruotsiksi. Oli päässyt osa vähän unohtumaan.

Jooga oli todella lempeää hathaa ja aivan alkeistasoa. Suurin osa osallistujista oli n. 40 - 70 vuotiaita naisia, olipa muutama mieskin joukkoon eksynyt. Jotenkin se miljöö antoi joogalle aivan ihanan tunnelman ja tykkäsin tapahtumasta kovasti. Ensi tiistaina on vielä mahdollisuus osallistua, eli käykäähän kiinnostuneet kurkkaamassa lisätietoja tämän linkin takaa.


Loppuviikkokin menee hieman erilaisissa merkeissä, sillä olemme lähdössä perjantaina Barcelonaan! Luvassa siis paljon tapaksia ja sangriaa, mutta niiden väliin mahtuu myös eräs fyysispainotteisempi huippuhetki. Sattumanvaraiset pongailut nimittäin saivat jatkoa, kun löysin Facebookista linkin LesMillsin Immersive Fitness - tapahtumaan. Tapahtuma kiertää viidessä Euroopan suurkaupungissa ja se sattuu Barcelonaan juuri samana viikonloppuna kuin mekin! Kyseessä on siis aivan uudenlainen ryhmäliikuntakonsepti, jossa liike yhdistyy kuvaan (lupausten mukaan) aivan ainutlaatuisella tavalla. Esimerkiksi BodyCombatissa taistellaan "oikeita vastustajia" vastaan ja väistellään lentäviä esineitä hyppimällä. BodyBalancessa tehdään aurinkotervehdyksiä vuoren huipulla. Tässä hieman esimakua tulevasta:

Kuva LesMills.com

Ilmoittauduin kaikkiin kolmeen tuntiin, totta kai, koska en osannut valita vain yhtä! Luvassa on siis RPM Spinning ("The Trip"), BodyCombat + Grit sekä elämäni suurin liikuntafantasia come true: BodyJam + BodyBalance. Siis kaksi kaikkien aikojen lempituntiani. Yhdessä. Barcelonassa. En tiedä miten päin olisin tämän onneni kanssa.

Nyt blogi hiljenee viikoksi ja seuraavan kerran luvassa tunnelmia Barcelonasta ja Immersive Fitness - tunneilta!

Mitkä ovat teidän ikimuistoisimpia liikuntakokemuksia? Oletteko joskus liikkuneet epätavallisissa paikoissa tai epätavallisiin vuorokaudenaikoihin? Mikä liikuntakokemus on ollut teille kaikista suurin Elämys? :)

10 kommenttia :

 1. Voi, että! Ihanaa Barcelonan reissua! <3 Se on aivan mielettömän kaunis ja kiva kaupunki! Hyvää ruokaa, kauniita paikkoja, mahtavat shoppailut jne. :) Nauti matkasta, ja tosi kivalta kuulostaa toi Les Millsin fitness-tapahtuma, varmasti tosi makea kokemus! :) Ikimuistoisia liikuntakokemuksia on varmaan ainakin juoksemani maratonit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karkki!! :) Pikkuhiljaa alkaa olla matkakuume nousussa! En ole hirveästi ehtinyt suunnittelemaan, joten aika spontaanisti mennään. LesMillsit tuovat varmasti reissuun kivan lisän tällaiselle jumppahullulle :P ja hih, kyllä uskon, että maratonit jäävät mieleen ;)

   Poista
 2. Kuulostaa mahtavalta toi les mills juttu!! Siistiä että bongasit ja sait paikan! Ihanaa reissua muutenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi kyllä tosi hyvä tuuri, että pongasin tuon ja että paikkoja oli vielä jäljellä! Monen sattuman summa :) Kiitos ja kivaa viikonloppua sullekin! Palataan asiaan ensi viikolla :)

   Poista
 3. Iiiiihanaa reissua sinne, ja ota kaikki irti LesMillsistä! <3 Jotenkin alkoi oma huominen spinnimaraton tuntua vähän tylsältä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! <3 Jännä kyllä nähdä minkälainen konsepti tämä Immersive Fitness on. Mutta hei, spinnimaraton ei jää kyllä ollenkaan kakkoseksi! Hullut endorfiinipöllyt luvassa. Kuulostaa niin huipulta :) Tsemppiä sinne ja kivaa spinniä!

   Poista
 4. Tuo taidemuseojooga kuulostaa ihanalta, ihan eri tavalla inspiroiva ympäristö kuin liikuntasali tai oma olohuone :) Geokätköilyn yksi hauskuus on kyllä nuo ikimuistoiset paikat - itse olen tutustunut mm. yhden aika ison sillan rakenteisiin ja (käsittääkseni) käytöstä poistuneeseen vanhaan puiseen hyppyrimäkeen. Ehkä myös melojien talvikauden "kuivaharjoittelu" uimahallissa (siis kajakeilla uima-altaassa) on epätavallinen paikka tai ainakin käyttötapa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hauskaa joogailla vaihtelun vuoksi muuallakin kuin kotosalla! Olen muutenkin elämysliikkuja, tykkään päästä osaksi kaikkea uutta ja erilaista :) Hih, olikohan tuo hyppyrimäki Helsingin keskuspuistossa? ;) Mä nimittäin muistelisin siellä törmänneeni käköillessä sellaiseen. Kätköretkillä kyllä löytyy kaikenlaista hauskaa ja mielenkiintoista! :) Ja myös kajakkiharjoittelu uimahallissa kuulostaa hauskalta (ja sopivan turvalliselta :P)! Muakin kiinnostaisi tosi kovasti tutustua melontaan, oon jo monta vuotta siitä haaveillut... Mihinkähän kannattaisi mennä alkeiskurssille... Hmm, pitääkin selvitellä tällä kertaa ajoissa! :)

   Poista
  2. Tuo hyppyrimäki oli Kuopiossa... mutta pitää jossain vaiheessa käydä tutustumassa myös Hesan keskuspuiston kätköihin, jos sielläkin on moinen :)

   Melontakokeiluja järjestää esim. Oittaan liikuntapalvelut ja Natura Viva. Jos aikoo jatkaa melontaharrastusta yhtään säännöllisemmin, kannattaa käydä jonkin melontaseuran (esim. Espoon eskimot, Merimelojat, Marjaniemen melojat) alkeiskurssi ja liittyä jäseneksi. Jäsenmaksuun sisältyy käyttöoikeus seuran välineistöön, joten ei tarvitse omaa kajakkia, ja jäsenmaksu tulee vuokrakajakkeja halvemmaksi jo ihan parilla melontakerralla per kesä. Plus seuroilla on yhteismelontoja, jotka on aloittelijalle hyvä ja turvallinen tapa tutustua reitteihin :)

   Poista
  3. Kiitos Kaisa TOSI PALJON noista melontavinkeistä! Mä olen haaveillut lajiin tutustumisesta jo useamman vuoden ajan, mutta havahtunut siihen aina keväällä/kesällä liian myöhään, kun kaikki kurssit on jo ihan täynnä... Nyt laitan nyt nuo sivut hyvissä ajoin seurantaan, ettei menisi ensi vuonna sivu suun! Täällä on kuitenkin niin paljon merta, jossa olisi kiva meloa ja Nuuksioonkin olisi aivan mahtavaa päästä melomaan (jotenkin järvi tuntuu tässä vaiheessa paljon turvallisemmalta vaihtoehdolta mereen verrattuna... :))

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...