22. syyskuuta 2014

Uunibataatti ja pari muuta ruokaideaa syksyyn

Totuushan on, että tässä maailmassa ei ole kovin montaa ihanampaa asiaa kuin hyvä ja ravitseva ruoka. Jos herkulliseen ateriaan vielä yhdistää hyvän seuran, ja silloin tällöin ehkä lasillisen viiniä (optional), ei paljon enempää voi elämältä juuri sillä hetkellä pyytää. 

Lauantaina vietimme ystäväni kanssa tyttöjen päivää liikunnan ja hyvän ruuan merkeissä. Hulluakin hullumpi BodyCombat, sauna, kauppareissu, kokkailu ja lopulta kahden ruokalajin pitkä lounas, joka huipentui venyttelyyn ja hellyydenkipeän rottweilerin rapsutteluun olohuoneen lattialla. Ja kaikki tämä hyvään musiikkin, naurunpurskahduksiin ja jatkuvaan puheensorinaan kiedottuna. Aikalailla parasta, sanoisin. Muistakaa ottaa aikaa ystäville, vaikka elämä olisi miten kiireistä tahansa! Se tekee mielelle ja sielulle kovin hyvää.

Söimme "alkuruuaksi" (joka olisi normioloissa riittänyt kyllä myös pääruuaksi) uunibataattia, josta tuli niin herkullista, että pakko jakaa ohje täällä teidän kanssanne :) Ohje on napattu ja mukautettu Parempaa ruokaa - kirjasta, joka taitaa kyllä olla kaikkien aikojen keittokirjasuosikkini.



Uunibataatti (2 annosta)

1 isohko bataatti
2 tl öljyä
hyppysellinen suolaa

TÄYTE
öljyä
200 g broilerin fileesuikaleita
1-2 valkosipulin kynttä
pala punaista chiliä
mustapippuria
suolaa
50 g (baby)-pinaattia
1 dl juustoraastetta

KASTIKE
1 dl kreikkalaista jugurttia
2rkl hienonnettua timjamia
2 tl limen mehua
suolaa, pippuria, maun mukaan


Pese bataatti ja halkaise pituussuunnassa kahteen osaan. Valuta pinnalle öljyä ja sirottele hieman suolaa. Kypsennä 200-asteisen uunin keskiritilätasolla n.40 minuuttia tai kunnes bataatti on ihanan pehmoinen.

Valmista täyte. Paista broilerinfileet kypsiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja lisää joukkoon hienonnetun chilin kanssa. Mausta. Lisää lopuksi joukkoon pinaatinlehdet ja kääntele, kunnes ne kutistuvat. Jaa täyte bataattien päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Laita uuniin, kunnes juustoraaste on sulanut. 

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa uunibataattien seurassa. Nauti! Sillä näin helppoa on elämänilon tuunaus uudelle tasolle :-)

Lasissa ON pommacia ;-)

Linkkaan tähän myös muutaman muun herkullisen reseptin, joita olen viime aikoina kokeillut. Ehkä näistä syttyy inspiraatiota teillekin :) Klikkaamalla ruuan nimeä pääset kurkkaamaan ohjetta.


 Tästä on tullut uusi kestosuosikki keittiööni sen ihanan maun ja värin vuoksi. Suosittelen käyttämään hyödyksi kaiken, mitä tässä ohjeessa on mainittu suluissa, esim. valkosipulin ja chilimaustetun tomaattimurskan. 


Nyt on kurpitsa-aika! Ei anneta sen mennä ohi :) Tässä yksi ihana ohje ja lisäksi linkki todella kivaan uuteen blogilöytöön!

Venyttelläkö aioitte? Minä kyllä ihan ajattelin, että rapsuttelisitte minua nyt vähän mahasta.


Olen tällä hetkellä jotenkin kovin tykästynyt itämaisiin makuihin ja tämä keitto vie kielen mennessään tulisen ja makean viettelevällä yhdistelmällä.


Tätä söin tänään! En nyt ihan pistä päätäni pantiksi tämän terveellisyyden puolesta, mutta maku on herrrrkullinen. Ruoka lämmitti ihanasti näin koleana syysiltana :) Arastelin rusinoiden kanssa, mutta ensi kerralla menee ainakin ohjeen mukainen määrä, ellei enemmänkin! Ihania sattumia.

Näistä onnellisista ruoka-aatoksista hiivin kohti omaa sänkyä ja kirjaa, joka on imaissut minut rankkuudestaan huolimatta vahvasti mukaansa. Ei paljon sade haittaa, kun saa lukea lämpimän peiton alla <3

Lauantaina pystyi vielä lukemaan ulkona. Nyt sänky kutsuu :)

Mitä te söitte ruuaksi tänään? Olisi tosi mukavaa saada teiltä myös vinkki tai linkki viime aikojen suosikkireseptiinne :)

6 kommenttia :

  1. No hei nams toi uunibataatti!! <3 Mä oon tehnyt vaan sellaista, että bataatti on uunissa, ja täyte on ns. kylmä täyte, eli vähän kuin uuniperunaa. ;) Toi pitää testata!! Kiitos kun jaoit sen! Ihan täydellisen kuuloinen toi teidän tyttöjen päivä, ja ihan huippu oli sunnuntaikin (hih), joten olipa sulla mahti viikonloppu xD <3

    Voisin taas jakaa jotain ohjeita, mitä oon viime aikoina tehnyt! Pysy kuulolla :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä enemmän kuin ihana viikonloppu, täydellinen! :) Niin paljon kivoja juttuja, että olin kyllä sunnuntai-iltana yhtä hymyä. Näitä lisää!

      Ja hei tosiaan tuon täytteen käyttäminen uunissa kruunaa kokonaisuuden, eli ehdottomasti kannattaa kokeilla! Jään kieli pitkällä odottamaan sun ohjevinkkejä, sillä parista on jo tullut vakkarisuosikkeja meidänkin keittiöön :) Hyvä ruoka on niin ihana asia, että sitä iloa kannattaa kyllä jakaa niin netissä kuin livenä läheistenkin kanssa!

      Poista
  2. Menee bataatti täälläkin kokeiluun :) kiitos vinkistä! Mä harrastan arkena todella paljon perusruokia, en jaksa/ehdi tehä mitään erilaista... ja vapaapäivinä tuo perheen toinen puolisko usein sitten innostuu kokkailemaan ja sillon syödään lihaa. Pihviä, paistia, filettä - ja lisukkeena joku ihana salaatti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, uunibataatti löytää tiensä yhä vain useampiin ruokapöytiin! Lupaan, että siellä se kyllä paikkansa ansaitseekin ;) Minulla on arkena tapana tehdä kerralla suuri annos ruokaa niin, että siitä riittää 2-3 illaksi. Käytännössä kokkaan siis kaksi tai kolme kertaa viikossa ja loppuina päivinä vain lämmitän. Tykkään kuitenkin aika usein kokeilla mm. hieman erilaisia keittovariaatioita, koska niihin ei yleensä mene hirveän paljon enemmän aikaa kuin niihin luottoresepteihinkään (joihin kyllä palaan myös usein...) Kun ei tarvitse kokata joka päivä, niin ruuanlaitossa säilyy se nautinto, jota se mulle nykyään on (paitsi tosi nälkäisenä kovan treenin jälkeen, no way :D). On kyllä ihanaa, jos mieskin innostuu välillä kokkailemaan omia herkkujaan! :)

      Poista
  3. Kiitti vinkeistä! Pitää laittaa testiin. Tallinnassa meillä oli niin taivaallisen hyvä kulinaristinen elämys, että huhhuh!! Siitä kirjoitan taatusti lisää blogiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Toivottavasti tykkäät :) ja oijoi, Tallinnan kulinaristiset nautinnot, niistä haluan kuulla ehdottomasti lisää! Meillä on tarkoitus tehdä ruoka- ja kylpyläretki Tallinnaan talven aikana, joten otan ilolla ravintolavinkkejä vastaan :)

      Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...