3. elokuuta 2014

Blogi palaa!

Ihana suomen kieli! Blogi palaa, mutta ei savua. Eihän tämä ihan täysimittainen bloggaustauko ole ollut, mutta nyt elokuusta alkaen alan taas kirjoitella hieman säännöllisemmin ja toivottavasti entistä paremmin sisällöin. Olen tästä aika innoissani ja mielessä on juttuaiheita jo vaikka kuinka!

Tämä oli aivan alkuun juoksublogi, josta alkoi vähitellen kehkeytyä jonkinsortin hyvinvointiblogi. Ehkä blogin nimi oli enne, sillä parempia polkuja merkitsee minulle nykyisin paljon enemmän kuin lenkkareiden muodostamaa lenkkipolkua metsässä. Se tarkoittaa matkaa kohti tasapainoisempaa ja onnellisempaa elämää. Parempaa oloa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Matka ei ole mutkaton, sillä onhan tämä oikeaa elämää, mutta olen (ainakin periaatteen tasolla) oivaltanut, että hyvä olo muodostuu monien pienien tekojen, päätösten ja ajatusten summasta. On jokseenkin itsepetoksellista ajatella, että onnellisuus on aina jossain nurkan takana; melkein, mutta ei aivan vielä täällä. Miten tämän ajattelumallin kääntäminen käytännössä onnistuu, onkin sitten jo asia erikseen...

Blogin jutut tulevat painottumaan edelleen pääosin liikunnan ja muun fyysispainotteisen aiheiston ympärille, mutta joukossa tulee olemaan myös maanläheisiä (tai sitten katsantokannasta riippuen hyvinkin hihhulimaisia ;)) pohdintoja henkiseen hyvinvointiin ja onnellisuuteen liittyen. Toivottavasti tekstit tulevat herättämään paljon ajatuksia ja pohdintoja myös kommenttiboxin puolella!

En ole aina ollut liikunnallinen, eikä liikunnallinen elämäntapa ole minulle vieläkään aina itsestäänselvyys. Teen jatkuvasti töitä motivaation eteen ja pyrin ylläpitämään sitä mm. uusilla lajikokeiluilla sekä luomalla riittävän vahvat rutiinit niin, että liikkumisesta muodostuu tapa, jota en edes muista / halua kyseenalaistaa. Kun on olemassa rutiini, on helpompaa lähteä liikkumaan myös niinä päivinä, joina laiskottaa hirveästi. Lopulta se ihana endorfiinimyrsky kyllä palkitsee, mutta ensin on rutiini, sitten vasta palkinto. Vai kääntyyköhän se sittenkin jossain vaiheessa toisinpäin...?

Pieni jumppatuokio mökkilaiturilla.

Blogin ulkoasu on uudistunut kesän aikana ja samalla oikeaan sivupalkkiin on ilmestynyt Hyvin sanottu - osio. Rakastan hyvin kirjoitettua kieltä ja tulen nostamaan tähän osioon blogeista tai kirjoista poimimiani lauseita, jotka kiteyttävät jonkin ajatuksen täsmällisen kauniisti.

Näillä eväillä siis eteenpäin :) Mukavaa, kun olette mukana!
 

 
Huomenna matkalle kohti Lapin tuntureita... Miten sitä ihminen kaipaakin aina vastakohtia? Kun asuin Lapissa, halusin isoihin kaupunkeihin. Nyt kun asun pääkaupunkiseudulla, mieli kaipaa Islannin ja Lapin autioihin ja aavoihin maisemiin. Onni on, kun pääsee :) Onko teillä antaa vinkkejä Lapin matkalle? Tiedättekö jonkin upean luontokohteen tai päivävaelluksen, jota ei kannata missata? Aikaa on reilu viikko, eikä mitään suunnitelmia ole lyöty vielä täysin lukkoon. Tarkoitus on nukkua teltassa ja käydä ainakin Kilpisjärvellä. Muut kohteet keksitään sitten matkan aikana. Vinkkejä otetaan siis mielellään vastaan!


14 kommenttia :

 1. Ihanaa, kun olet back! <3 Mielenkiinnolla odotan sun postauksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua, kun olet mukana :) On kyllä tosi kivaa päästä kirjoittelemaan taas!

   Poista
 2. Täällä kans yks, joka on ihan innoissaan, että jatkat taas blogia!! :) Jeee <3 Vaikuttaa hyvältä sun suunnitelmat blogin suhteen! Mut HÖPS, et voi olla ylipainoinen?!?!?! Mä en käsitä, oot niin normaalipainoinen kuin olla ja voi, ja hyväkuntoinen nainen!! Mut samalla rennolla otteella vaan, kyllä paremmat polut johdattaa sinne minne on tarkoituskin.. :)

  Terkkuja Helsingistä! Saavuttiin viime yönä kotiin! :) Oli huikea reissu, huikeat maisemat. <3 Ihanaa reissua steille sinne pohojosen erämaihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen aika innoissani, että pääsen taas kirjoittelemaan tänne :) Huippua, kun olette mukana! Ja ihana Hanna <3 Tiedän, etten ole ylipainoinen eikä tässä ole missään nimessä tarkoitus alkaa tuijottaa vaakaa yhtään nykyistä enempää :) Lähinnä kyse siitä, että haluan löytää sen oman sopivan tapani hallita painoa niin, että se ei jojoile jatkuvasti reippaasti ylös-alas, kuten on tapahtunut usein menneisyydessä. Vaa'an lukema on aivan toisarvoinen juttu ja edelleen kyllä se oma hyvä fiilis on se mikä ratkaisee :) Ja oi mä en malta odottaa, että kuulen reissukuulumisia ja näen kuvia sieltä! Alpit ovat niin huikeet <3 Ja jeee, kohtapa me päästään myös yhteistreenaamaan!

   Poista
 3. Jeeeeee! Ei miulla muuta :) <3

  VastaaPoista
 4. Jee! Kivaa, että jatkat taas juttujen kirjoittelua! Kuulostaa hyviltä nuo suunnitelmat blogin suhteen! :)

  Mä aion kans suunnata Lappiin heti, kun koivet ovat vaelluskunnossa. :) Ihanaa lomaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun olet mukana! :) Ideoita kyllä blogin suhteen riittää, katotaan mihin se sitten lopulta johtaa :P

   Ja kiitos lomatoivotuksista! Jännää kyllä lähteä käymään Tunturi-Lapissa, sillä siellä tullut aika harvoin käytyä. Laitan varmaan muutaman kuvan tänne kun ollaan palattu :) Hyviä kelejä ainakin luvattu, ellei jo liiankin kuumia! Kivaa kesäviikkoa myös sulle!

   Poista
 5. Odotan myös jo innolla! :) Toi bannerikin on ihana! Liekö vanha vai uusi, mutta puhelimella kun ei nää tätä ulkoasua.. Hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva juttu Satu :) Ja kiitos! Banner on ollut paikallaan ehkä kuukauden päivät, mutta tosiaan näkyy vaan kun käy blogissa tietokoneella. Mustakin se on aika kiva ja rauhoittava ja sellanen omannäköinen :)

   Poista
 6. Heippa, löysin blogisi googletellessani kokemuksia Sansibarista, loistava matkaraportti kuvineen sinun reissustasi safareineen! Kiitos! :) Kartoitan kokemuksia ja suunnitelmissa on lähteä vastaavalle reissulle vuodenvaihteessa. Kenen matkanjärjestäjän reissulla olit? Käsittääkseni ei ollut omatoimimatka? Mitä luulet millaiset kelit kohteessa on jouluna/vuodenvaihteessa? KIITOS etukäteen jos jaksat vastailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos kommentista! Kiva, jos matkapostauksesta oli hyötyä :) Matkanjärjestäjä oli Tema-matkat ja olimme siihen kyllä tyytyväisiä! Safari oli kyllä parasta mitä olen koskaan kokenut ja Sansibar sitten ihan rentouttava juttu siihen päälle. Vuodenvaihteen säästä en osaa sanoa, mutta eiköhän siellä Sansibarilla aina lämpöä riitä ;) Olen nyt vähän huonojen nettiyhteyksien päässä reissussa, mutta voin mielelläni kirjoitella kokemuksista enempi vaikka meilitse kun kotiudun! Laita halutessasi siis meiliä oikean sivupalkin osoitteeseen. Ihanaa reissusuunnittelua ja -kuumeilua sulle :)

   Poista
 7. Kiitos blogistasi! Juoksin aamulla elämäni ensimmäisen lenkin teemalla viis likkaa, viis kilsaa, viis sateesta :) En ole eläissäni ikinä juossut niin pitkää matkaa. Siitä innostuneena lähdin etsimään juoksuaiheisia kirjoituksia ja sinun blogi nappasi huomioni. Puhut asioista niin lempeään sävyyn, ilman sanoja pakko ja täytyy. Olen nyt jo fani, keep up the good work! T: Karo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana teema teidän lenkillä! Kuulostaa tosi kivalta :) Viisi kilsaa on ihan mahtavan hyvä saavutus ja siitä saa ehdottomasti innostua ja olla ylpeä! :) Muista venytellä, ettei tule penikkavaivoja, kuten mulla alkuaikojen innostuksessa! Ja kiitos ihanista sanoistasi blogiini liittyen. Ne lämmittivät mieltäni todella! Niin mukavaa kuulla, että tekstini puhuttelevat tai muuten onnistuvat välittämään hyvää mieltä :) Kiitos ja tervetuloa seuraamaan blogia!

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...