6. heinäkuuta 2014

Kesällä kannattaa käydä BodyBalancessa

Juu, tiedän, tiedän, vielä ei ole elokuu, eikä aika palata virallisesti blogin pariin ;) Kirjoitushalut alkavat kieltämättä olla jo aikalailla tapissa, mutta ensisijainen syy miksi halusin kirjoittaa teille juuri nyt on se, että haluan rohkaista teitä kokeilemaan kesän aikana BodyBalancea. Tuota ihanaa tuntia, jonka aikana ei tarvitse suorittaa mitään tai vakuuttaa ketään. Kerrankin saat luvan nauttia rauhallisesta tunnelmasta ja keskittyä vain itseesi ja tähän hetkeen.

Rauhallisuudestaan huolimatta BodyBalance ei kuitenkaan ole mikään lepsuilutunti. Jos keskittyy tekemään liikkeet oikein ja pitämään vartalon asennon yhtä aikaa pehmeänä ja ryhdikkäänä (ei muuten mikään helppo rasti), saa varmasti haastetta niin jalkojen voimassa, tasapainossa kuin vatsalihaksissakin. 

 Promokuva täältä.

Nykyinen ohjelma, BodyBalance 65, on aivan ihana. Musiikki, tunnelma ja koreografia ovat kohdillaan. Taiji - osuus on helppo, mutta jotenkin miellyttävän flowmainen ja pehmeä. Jalkojen voimaa treenataan aika tavanomaisilla soturiasennoilla, mutta siinäkin mukana sellainen jatkuva pehmeä liike, joka saa hyvän energian virtaamaan. Tasapainokappale on mielestäni tällä kertaa todella haastava, mutta sellainen, että siinä on kuitenkin mahdollista kehittyä kolmen kuukauden aikana. Itse horjuin tänäänkin kuin variksenpelätin tuulenpuuskassa, eikä olo ollut koko ajan aivan Zen, mutta hetkittäin koin pieniä toivonpilkahduksia...Ehkä pystyn vielä joku kerta irrottamaan sormet maasta niissä sivulle suuntautuvissa tasapainotteluissakin.

 Nykyisen ohjelman ensimmäinen kappale. Video ei taida tehdä oikeutta tunnelmalle, joka tämän biisin aikana vallitsee jumppasalissa. Pisteet hänelle, joka on nähnyt pintaa syvemmälle tässä biisivalinnassa :)

Muista kohokohdista mainittakoon aika simppeli, mutta mielestäni rankka vatsalihaskappale. Rankkuusastetta tosin lisää se, että vatsalihastreenit ovat muutoin jääneet viime aikoina luvattoman vähälle. Selkäbiisistä en ole vielä parin kerran perusteella oikein saanut otetta, sillä tuntuu, että siinäkin tehdään enemmän vatsalihasjuttuja, mm. kylkilankkua? Mistä puolestani tykkään hirveästi tässä ohjelmassa on lonkkien avaus. Ihania avauksia lonkankoukistajille ja pakaroille. Olen joogannut ja venytellyt viimeaikoina pakon edessä ja lopulta aivan vapaaehtoisestikin melkein päivittäin, ja on palkitsevaa huomata pientä joustumista rautakangessa.

 Todella kaunis musiikki haastavassa tasapainokappaleessa...


Nykyisestä ihastuksesta huolimatta BodyBalance ei ollut minullekaan rakkautta ensisilmäyksellä. Olen käynyt läpi monia kausia, jolloin ainoa oikea liikunta on ollut rankkaa hikiliikuntaa. Tuolloin BodyBalancen ja joogan tyyliset tunnit tuntuivat pitkästyttäviltä ja turhilta. Nyt kun olen vähitellen alkanut ymmärtää kehonhuollon merkityksen kokonaishyvinvoinnissa, en voisi olla entisen itseni kanssa juuri enempää eri mieltä.

Minulle käy usein kesäisin niin, että kova sisätreeni ei houkuttele. Muutenkin jostain syystä laiskottaa helpommin kuin talvella. Siksi annankin kesäisin itselleni luvan liikkua tismalleen sillä tavalla kuin kulloinkin tekee mieli. Ainoa tavoite on nauttia liikkumisesta ja liikkua suhtkoht säännöllisesti niin, että hyvä olo säilyy. Tänä kesänä se on merkinnyt minulle tanssia, joogaa, venyttelyä ja BodyBalancea. 

Jos suinkin vain pääsette, niin menkää kokeilemaan kesän aikana BodyBalancea. Tunnin jälkeen kropan tuntemuksia voi kuvailla esimerkiksi sanoilla pehmeä, notkea ja jäntevä. Ja mikä tärkeintä, mielessä on rauha ja kehosi saa sinulta sitä aikaa ja arvostusta, jota se ansaitsee. Onko joku teistä ehkä jo päässyt kokeilemaankin tätä ohjelmaa? :)

8 kommenttia :

 1. Äää, kommentti katosi, mutta uusiksi...

  Mä _tahdon_ balanceen! Biisilista näyttää niin huipulta!! Siellä on Once-elokuvan soundtrackilta mun suosikki, Falling slowly. Ja muitakin ihania.... Mut eiköhän tuo ohjelma vielä elokuun puolessa välissä mene? ;)

  Ootan jo, että jatkat kirjoittelua kunnolla <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, mälsää, kun joskus kommentit katoaa! Varsinkin, jos niitä on näpytellyt pitkään ja hartaasti kännyllä... Mutta siis joo, hyvin ehdit vielä Balanceen, kun eikös tämä ohjelma vaihtunut vasta kesäkuussa? :) On mun mielestä tosi hyvä ohjelma; parempi kuin edellinen, mutta nämä ovat tietenkin makuasioita! Tykkään tasapainohaasteesta erityisesti. No mutta elokuussa pääset sit kokeilemaan itse :)

   Minäkin jo innolla suunnittelen kaikkia blogijuttuja, joten taukoilu on ehdottomasti tehnyt vain ja ainoastaan hyvää :)

   Poista
 2. Ja heti alkoi tehdä mieli Balanceen :) Luulenpa silti, että kun sää on kerrankin hyvä, niin puistojooga vie voiton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva jos teksti inspiroi :-) Mutta totta turiset: näistä kesäkeleistä kannattaa ehdottomasti nauttia nyt, kun ne ovat vihdoinkin täällä! Balanceen ehtii vaikka sitten sateellakin ;) Kuulostaa aivan mahtavalta tuo puistojooga!! Pitääkin googletella, jos itsekin löytäisin jotain vastaavaa...

   Poista
 3. Matto kainaloon vaan ja lähimmälle nurmiläntille. Helpompaa tietysti, jos on ohjaaja ja osaa yhdistellä asanoita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, sulla taitaa sikäli olla vähän etulyöntiasema ;) Mutta itseasiassa sun kommentin innostamana mä olen joogannut omalla takapihalla jo kerran! Langaton netti yltää sinne, joten otin joogavideon netistä ja joogasin nurmikolla. Se oli aivan ihanaa :) Kiitti siis inspiksestä!

   Poista
 4. Huomasin vasta nyt että olet palailemassa blogin ääreen. Mahtavaa! Kirjoittele ihan niin ku itsestä tuntuu, niitä aitoja tekstejä on niin paras lukea. Ja kyllä, ulkona liikkumista kesällä ei voita mikään. Tänäänkin vietettiin koko päivä upeassa Nuuksiossa ja ai että kun kroppa ja mieli kiittää :) Edes muutamat vesisateet ei haitannu matkantekoa. Kesä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kuulla, että siellä ollaan vielä mukana! :) On tosi mukavaa alkaa taas kirjoitella tänne! Oi, Nuuksio! Minä olin siellä myös kavereiden kanssa kävelemässä / geokätköilemässä lauantaina. Kahdeksan tuntia taisi vierähtää... Mieli ja kroppa tosiaankin kiittävät tuollaisista kesäisistä luontohetkistä (joskin mun sääret meni ihan mustelmille paarmanpuremista, mutta silti ;)). Kivaa kesän jatkoa Tarja!

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...