5. tammikuuta 2014

Parempia polkuja - blogi viettää synttäreitä!

Parempia polkuja - blogi saavuttaa tänään kunnioitettavan yhden vuoden iän! Tasan vuosi sitten istuin keittiön pöydän ääressä ensimmäistä postausta kirjottaen ja autuaan tietämättömänä siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tuli elämänmakuinen vuosi, jonka aikana toin ajatuksiani tänne blogiin 145 postauksen verran, eli 2 - 3 postauksen viikkotahdilla. Bloggausta aloitellessani pidin kännykässäni listaa mahdollisista bloggausaiheista, sillä olin hieman huolissani riittäisikö tällä ihan tavallisella, parempaa oloa etsivällä ja puolimaratonista haaveilevalla naisella jotain kirjoitettavaa vielä alkuinnostuksen jälkeenkin. Aika pian kävi kuitenkin selväksi, että oma elämä (sekä toisten blogien seuraaminen) tuottavat postausideoita enemmän kuin ikinä voisin edes ehtiä kirjoittaa. 

Lopetin postausaihelistan ylläpitämisen puhelimassani ja aloin kirjoittaa täysin spontaanisti ja fiiliksen mukaan. Välillä kirjoituksissa on käsitelty jotain yksittäistä liikuntahetkeä, välillä täällä on puolestaan ruodittu jotain fyysiseen tai henkiseen hyvinvointiin liittyvää aihetta hieman syvemmin. Mitään luettelomaista (treeni)päiväkirjaa tästä ei ole tullut, sillä joka kerta kun olen koneelle istunut, olen halunnut jakaa kanssanne jotain vähän enemmän: ajatuksia, fiiliksiä ja tunteita minulle tärkeiden asioiden takana.

Olen aina pitänyt kirjoittamisesta, mutta kouluaikojen ja teinipäiväkirjojen jälkeen kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle. Tämän blogin kautta olen saanut itselleni uusia tapoja ja työkaluja jäsentää maailmaa ja ilmaista itseäni sanojen avulla. Sen sijaan, että elämä virtaisi ohi hallitsemattomana tapahtumien ketjuna, minä olen saanut mahdollisuuden tarttua yksittäisiin hetkiin ja tehdä niistä selväpiirteisempiä ja voimakkaampia. Kirjoittamalla muistoista tulee vahvempia. Olen nykyään valppaampi huomaamaan sellaisia pieniä hyviä hetkiä (tai epäkohtia) elämässä, joiden olisin aiemmin antanut lipua ohi ilman yhtäkään tietoista ajatusta.Tätä bloggaaminen merkitsee minulle, ja joku voisi sanoa, että samat asiat voisi saavuttaa myös kirjoittamalla päiväkirjaa. Sinne voisi vieläpä kirjoittaa myös niistä henkilökohtaisemmista asioista, joita täällä blogissa ei käsitellä. Täällä blogissa on kuitenkin jotain, mitä päiväkirjasta puuttuu. Nimittäin te, ihanat lukijani! Valehtelisin, jos väittäisin, että blogini olisi edelleen pystyssä, jos te ette olisi täällä. Minua erityisesti ilahduttaa se, että osa teistä valitsee antaa silloin tällöin muutaman minuutin päivästään, ei pelkästään lukemalla, mutta myös kommentoimalla postauksiani. Teiltä saamieni uusien ajatusten, motivaation ja hymyjen määrä on valtava! Olen toki hyvin iloinen myös kaikista anonyymeistä lukijoistani, jotka seurailevat blogiani, mutta näin bloggaajan näkökulmasta on älyttömän kivaa saada myös kommenttiboxiin palautetta ja ajatustenvaihtoa. Blogin henkilökohtaisista merkityksistä huolimatta en halua kirjoittaa tätä blogia esitelmöiden, vaan keskustellen ja vuorovaikutuksessa teidän lukijoiden kanssa. 


Olen ottanut blogissani postausaiheiden suhteen melko vapaat kädet, sillä onhan tämä sentään minun oma blogini :) Toistuvia aiheita ovat olleet liikunta, ravinto ja ehkä myös enenevissä määrin henkiseen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvät asiat. Puhtaaksi treeniblogiksi tätä tuskin pystyy kutsumaan hyvällä tahdollakaan. Olisiko hyvinvointiblogi sopivampi nimitys? Tiedän, että keskittymällä selkeämmin johonkin tiettyyn aihepiiriin saisin blogilleni enemmän nimenomaan ko. aihepiiristä kiinnostuneita lukijoita. Mutta kun en vain halua rajoittaa aihepiirejä tämän enempää! Hyvinvoinnissa kun on niin monia ulottuvuuksia, jotka kiehtovat minua, ja joita haluan pohtia myös teidän kanssanne.

Filosofiani :)

Uskon, että blogini tulee jatkamaan tulevaisuudessakin tällä samalla sopivan linjattomalla linjalla, mutta minulle on silti tärkeää myös kuunnella ja kuulla teidän näkemyksiänne aiheesta. Siksi haluaisinkin pistää tämän synttäripäivän kunniaksi pystyyn blogiarvonnan, johon voi osallistua jättämällä kommentin tähän postaukseen torstaihin 9.1 klo 23.00 mennessä. Arvontaan osallistuvat kaikki, jotka vastaavat seuraavaan kysymykseen: Mitä Parempia polkuja - blogissa voisi olla enemmän? Minkälaisista aiheista sinä haluaisit lukea jatkossa? Mitä konkreettisempia postausideoita jätät (esimerkiksi ranskalaisilla viivoilla), sitä todennäköisemmin toiveesi tulee toteutumaan :)

Arvonta suoritetaan perjantaina 10.1. ja palkintoja on jaossa kahdelle onnekkaalle! Koska elämme vaihtoehtojen maailmassa, ensimmäisenä arvottu voittaja saa valita kahdesta eri vaihtoehdosta, ja toisena arvottu voittaja saa sitten sen toisen palkinnon :)

Arvottavat palkinnot ovat Cocovin raakasuklaapaketti, joka sisältää kaikki raakasuklaan valmistuksessa tarvittavat ainekset, sekä minun omin kätösin juuri sinulle kutomat huovutetut lapaset! Pääset vaikuttamaan lapasten väriin sekä siihen, tuleeko lapasiin sydän kuten omissani vaiko ei ;) Onnea arvontaan!30 kommenttia :

 1. Ihana Tiinuska! Paljon onnea blogin synttäreiden johdosta! :) En muista tarkalleen milloin löysin blogiisi, mutta joskus viime keväänä se oli..ja onneksi löysin! Ihanaa on ollut seurailla sinun matkaasi tämän vuoden. Eniten olen ehkä nauttinut sellaisista hyvinvointiin ja omiin kokemuksiin pohjautuvista postauksista, joten niitä toivoisin edelleen lisää :) Ja tietysti kokemukset PT:n kanssa kiinnostaa myös. Oman blogini kohdalla vuosi tulee täyteen maaliskuun alussa. Olen samaa mieltä kanssasi, että näitä ajatuksia voisi kirjoitella suljettuun päiväkirjaankin, mutta ei se olisi yhtä hauskaa. Kaipaan myös itse ajatustenvaihtoa ja sosiaalista kanssakäymistä muiden kanssa, ja toivoisinkin, että kommentointia olisi vieläkin enemmän :) Tosin huomaan kyllä itsekin seuraavani useita blogeja koskaan kommentoimatta, mutta sitten on näitä joitakin spesiaaleja, joihin kommentoin varmaan ihan liikaa! :D Mukavaa synttäripäivää ihanalle blogittarelle ja huippu blogille, jota lukee aina ilolla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista sanoistasi Karoliina! :) Se on kyllä niin totta, että kommentit ja vuorovaikutus lukijoiden kanssa on bloggaamisen suola! Jos sitä ei olisi, niin voisi alkaa tuntua kirjoittelu tänne julkiseen interwebiin vähän turhalta. Mutta onneksi olet(te) löytäneet tänne <3 ja etkä todellakaan kommentoi liikaa! Mä olen tosi iloinen jokaisesta kommentista :)

   Poista
 2. Ihanaa, onnea ehdottomasti yhdelle mun lemppariblogille, tää Parempia polkuja on kyllä ehottomasti ihan top 3:ssa! Siksi olinkin vähän jo huolissani, kun pohdit lopettamispäätöstä syksyllä... vaikka tiedän, että olisit muuten varmasti jäänytkin elämääni, niin silti on ihana lukea just sun ajatuksista ja tunteista ajan kanssa täältä blogista! Sulla on ihan tosi hieno tapa kirjoittaa ja ilmaista itseäsi, lisäksi tämä blogi on aito ja rehellinen HYVINVOINTIblogi! :) Mä tykkään just tällaisesta tyylistä, ettet ole niin tarkasti rajannut kaikkea pois! Mä tahtoisin kuulla tietysti paljon sun juoksumatkasta kohti kevään juttuja (hih vaklasin tän ;) ) ja että mitä PT tuo lisää sun treeniin! Mut vaikka toivonkin liikuntapostauksia, älä vaan lopeta niitä muita postauksia! :)

  Ja iiiih, ihana arvonta! Katsotaan suosiiko onnetar blogisi uskollista ja yhtä vanhimmasta lukijoista ;) Onnea onnea onnea vielä huippublogille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih suosihan se onnetar sitten :) Kiitos Hanna, että olet ollut matkaseurana aivan alkumetreiltä asti! Toki sitä välillä edelleen miettii, että haluaako antaa niin paljon vapaa-ajastaan blogille jatkossakin, mutta niin kauan kun ideoita ja intoa riittää, niin ehdottomasti jatkan tällä samalla linjalla :) ja aina kun saan kaltaiseltasi ihanalta lukijalta kommentin, tuntuu bloggaaminen taas vielä paljon hauskemmalta. Kiitos siis <3

   Poista
 3. Onnea blogille! Tämä blogi kolahtaa myös minulle juuri sellaisena kuin se nyt on. Hyvinvointiblogia olen lukenut :) Mitään ei mielestäni tarvitse rajata pois, anna ajatusten virrata, juuri se on kiinnostavaa. "Kirjoittamalla muistoista tulee vahvempia" -kuinka hyvin sanottu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että kolahtaa! :) Vaikka en blogiani ole tietoisesti kategorisoinutkaan, niin kyllä tämä silti tosiaan taitaa jonkin sortin hyvinvointiblogi olla! Ja hei, tosi mukavaa saada näin kommenttien kautta vähän tietää ketä siellä ruutujen takana on, eli kiitos, että jätit viestin Soile! :)

   Poista
 4. Onnea 1-vuotiaalle :)

  Viime keväänä googlailin innoissani blogeja, joissa olisi juttua puolimaratonista ja sen seurauksena löysin blogisi. Siitä lähtien olen blogiasi seurannut.

  Tykkään blogisi aitoudesta ja monipuolisuudesta. Kirjoitat hienosti omista ajatuksistasi, pohdinnoista ja kokemuksista. Sinulla on realistinen ja ehdottoman positiivinen ote elämään, joka huokuu postauksistasi.
  Mitähän haluaisin lisää... hmmm. Vastaan nyt tosi tylsästi, että jatka samaan malliin :D Jos teet vielä uusia lajikokeiluja, niin niistä luen mielelläni. Samoin kaikki hyvinvointipohdinnat kiinnostavat aina. Ja juurikin nuo em. PT-kokemukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten mieltä lämmittäviä sanoja sinulta! :) Suurkiitos kommentistasi ja huippua, että löysit tänne ja olet viihtynyt, vaikka juoksujutut ovat jääneetkin viime aikoina vähemmälle. Kommenttejasi on ollut mukava lukea matkan varrella! Ja tosiaan, lajikokeiluista ja pt-kokemuksista varmasti tulee vielä juttuja :)

   Poista
 5. Hmm. En oikein osaa sanoa mitä voisi olla enemmän, koska tykkään niin kovin sun tänhetkisestä postaus-tyylistäsi! :) Sulla on erityinen taito kirjoittaa ja tekstiäsi on erittäin miellyttävä lukea! :) Keep going!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Satu <3 enköhän jatka aika samantyyppisellä linjalla jatkossakin, sillä mihin sitä koira karvoistaan ;) On se aika huippua, että maailmassa on teitä ihmisiä, jotka tykkäätte lukea tällaista sekalaista hyvinvointi/liikunta/pohdiskeluhöpinää :) Kiva kirjoittaa, kun saa vastakaikua!

   Poista
 6. Onnea 1-vuotiaalle! :) Mä voisin haluta lukea myös niitä PT-kokemuksia. Ihan konkreettisesti mitä missä ja milloin mutta myös sitä henkistä puolta, miltä tuntuu kun joku toinen sanoo mitä sun pitää / kannattaa tehdä. Haluan lukea myös liikuntajuttuja kaiken kaikkiaan, mielellään henkisillä pohdinnoilla höystettynä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi tästä, ja kaikista valoisista kommenteista, joita olet jättänyt tänne matkan varrella :) ne ovat tuoneet paljon iloa! Kiitos myös postausideoista! Varmasti ainakin pt-juttuja kirjoittelen lisää lähiaikoina teidän lukijoiden pyyntöjen mukaan :)

   Poista
 7. Olisi mukava lukea mielipiteitäsi ajankohtaisista teemoista, joita terveyteen, hyvinvointiin, liikuntaan ja ravintoon liittyy tällä hetkellä. Pohtivat ja kantaa ottavat tekstit ovat ihanaa vaihtelua perinteisten "minun päiväni" tyylisten postausten joukossa, vaikka niistäkin kyllä pidän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäisin itsekin tosi paljon kirjoitella just sellaisia syvempiä ja kantaaottavampia tekstejä ajankohtaisista teemoista ja omista kokemuksista. Jos tuo kokopäivätyö ei häiritsisi niin paljon mun vapaa-aikaa, niin sellaisia olisi varmasti enemmänkin! Näin arjessa on helpompaa saada kynä sauhuamaan ihan niistä omista päivän kokemuksista, mutta aina välillä joukkoon tulee myös niitä pohdiskelevampia juttuja :) kiitos inspiraatiosta!

   Poista
 8. Onnittelut yksivuotiaalle!

  Mä myös tykkään, ettei blogin aihepiiriä ole rajattu. Voihan esim. pelkästään juoksujutuista kiinnostuneet sitten jättää muut jutut lukematta. :) Olen siis tykännyt blogistasi tällaisenaan. Noista pt-treeneistä olisi kiva lukea enemmän ja sitten myös jutuista, mitkä menevät tuonne "henkinen hyvinvointi" -kategoriaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi!! Niin minäkin olen sen ajatellut, että jos joku aihepiiri ei tunnu kiinnostavalta, niin sitä käsittelevät postaukset voi tosiaan vaikka skipata.Itselläni käy tosin niin, että kun seuraan jotain blogia riittävän pitkään, niin "kiinnyn" siihen ja bloggaajaan, ja luen kaikki tekstit innolla, vaikkeivat ne ominta aihepiiriä olisikaan. Aina voi oppia uutta niistäkin! Ja ihanaa, että mainitsit juttutoiveeksi henkisen hyvinvoinnin kategorian! Se on yksi mun lempiaiheista ja mielellään kirjoitan siitä lisää :)

   Poista
 9. - En halua osallistua arvontaan, kiitos, annetaan palkinnot muille,
  - Puolimaratonille valmistautuminen kiinnostaa, sama homma on minullakin meneillään,
  - Juoksemiseen liittyvät onnistumisen kokemukset ja vaikeudet,
  - Terveellinen, hyvä, maukas ja monipulinen ruoka, jolla laihtuu ja jaksaa liikkua,
  - Lihasvoiman kehittäminen,
  - Kaikista tärkeimpänä: kirjoita edelleen niistä aiheista, joista itse tykkäät kirjoittaa, niin lukijat valikoituvat sen mukaan, ja me aiheistasi kiinnostuneet saamme parasta luettavaa, jota voit meille tarjota.
  - Hyvää alkanutta vuotta, kiitos hyvästä blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyviä juttuideoita - kiitos! Koska en ole hyvinvointialan asiantuntija, voin pääosin kirjoittaa vain omien kokemusten ja pohdintojen kautta. Siksi en esim. hirveästi ole kirjoittanut lihasvoiman kehittämisestä, kun minusta tuntuu, että tiedän siitä niin vähän. Aihe sinänsä kiinnostaa kyllä, eli katsotaan saisinko siitä juttua aikaiseksi jatkossa :) Ja juoksusta tulen varmasti kirjoittamaan nyt kevään mittaa (kohtahan kevät jo on?!) enemmänkin :) Kovasti tsemppiä sinunkin puolimaratontaipaleeseesi!!

   Poista
 10. Olen tuore lukija, erityisesti minua kiinnostavat aihepiirit: motivaation ylläpitämiseen liittyen, juoksu / sen aloitus, konkreettiset ruokaan & laihdutukseen liittyvät asiat.
  Blogisi vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta-tulen siis lukemaan aktiivisesti jatkossakin :)

  Törmäsin postaukseen, jossa kerroit saunajoogasta- oletko harrastanut sitä enemmän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit tänne! Lämpimästi tervetuloa - toivottavasti viihdyt :) Olen käsitellyt motivaatiota jo aika paljonkin täällä blogissa, eli kannattaa kurkata henkinen hyvinvointi - kategoriaa, jos ehdit/jaksat. Aihe on kuitenkin niin monitahoinen ja mielenkiintoinen, että varmasti sitä käsittelen jatkossakin! Laihduttamista harvemmin käsittelen sellaisenaan, mutta aihetta kyllä tulee sivuttua jo siksi, että itsellänikin on aika paljon ylipainoisia vuosia takana. Saunajoogassa kävin vain sen kerran, mutta jatkuvasti haaveilen, että menisin uudelleen! Sunnuntaina olen menossa hotjoogaan :)

   Poista
 11. Onnea yksivuotiaalle! Blogisi on ihana juuri tällaisena: sopiva sekoitus liikuntaa, ruokaa, matkailua... Eniten tykkään ehkä kuitenkin niistä "hyvinvointijutuista". Kirjoita Tiinuskalle tärkeistä asioista. Teksteissäsi on sydän mukana ja se on hyvän kirjoittajan merkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Aku, kommentistasi tuli minulle tosi hyvä mieli! Erityisesti viimeinen lause tuntui tosi kivalta. Huippua, että hyvinvointi kiinnostaa sielläkin, sillä se on tosiaan yksi mun lempiaiheista. Enemmän niitä juttuja mietin kuin tänne kirjoitan, mutta kiva tietää, että niitä kannattaa jatkossakin välillä sepustella :)

   Poista
 12. En osallistu arvontaan, mutta halusin vain kertoa, että tuo mitä kerroit kolmannessa kappaleessa bloggaamisesta, on NIIN totta! Sait hienosti puettua kirjalliseen muotoon ajatuksia, joita on omassakin päässä pyörinyt. :)

  Onnea 1-vuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on huippu tunne, kun jossain on tiivistetty täydellisesti se, mitä on itse pohtinut, muttei vielä saanut puettua sanoiksi. Itsekin törmään vastaaviin tilanteisiin joskus blogeja tai kirjoja lueskellessani, ja joskus jopa kopioin ko.tekstin talteen. Kirjoitetut sanat ovat kyllä hieno ilmaisuväline :)

   Poista
 13. Onnea sinulle ja blogille! Olen lukenut blogiasi melkeimpä alkuajoista lähtien ja tykkään positiivisesta ja reippaasta tyylistäsi :) Luulen, että olet myös motivoinut minua jollain tapaa juoksuissani ja muissa liikunnoissa :) En kyl osaa sanoa mitään parannusehdotuksia, homma toimii mun mielestä näin. Muiden kommentteihin yhtyen, noista PT-jutuista on erityisen kiva lukea.

  -Titta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun jätit kommentin Titta :) Se on näin bloggaajan näkökulmasta mahtavaa, kun saa yhteyttä teihin siellä ruutujen toisella puolella! Ja ihan huippuihanaa, jos blogini on motivoinut sinua liikkumaan ja voimaan paremmin. Parempaa palautetta tuskin voisi edes olla :) PT-juttuihin varmasti palaillaan lähiaikoina!

   Poista
 14. Oi että, onneksi olkoon sulle ja ihanalle blogillesi! Minäkään en juurikaan kehitysideoita keksi, sillä sun blogi on mielenkiintoinen ja monipuolinen juuri tällaisena :) Musta on ihanaa lukea sun innostuksista ja oivalluksista, ja varsinkin niistä syvällisemmistä pohdinnoista. Lisäksi on piristävää, ettei sun liikunta-/hoikistumispostaukset ole millään lailla ulkonäkökeskeisiä, vaan nautit tuloksista juuri sen hyvän olon takia. Oot mainio esimerkki sekä jokaiselle "elämäntapamuuttujalle" että muille liikkujille! Ja sun reissupostaukset, aaah... Niitä on kyllä saatava aina vain lisää! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Liina :) Heh, hauskaa, että käytit sanaa "innostuksia", koska niitähän tällä naisella riittää ihan loputtomiin, ja te lukijat saatte niistä fiilistelyistä sitten oman osanne :D Tosi huippua, että olet ollut jo aika pitkään matkassa mukana ja että viihdyt täällä edelleen! Ja minulle on tosiaan tärkeää, että minun tekemisestä huokuu nimenomaan se hyvä olo, eikä mikään lyhytkatseinen dieetti/ulkonäköajattelu. Kiva, että se on välittynyt myös sinne! Ja reissupostauksia - lupaan, että niitä tulee vielä lisää ;)

   Poista
 15. Jee, ehdin vielä osallistua :) En muista, oonko kommentoinu aikaisemmin mitään, mutta seuraan itse kahta blogia aktiivisesti, joista toinen on tämä. Tykkään tästä ihan tosi paljon koska tästä paistaa läpi vilpittömyys, aitous ja rehellisyys. Et kirjoita mitään oletusten mukaan vaan kaikki teksti tuntuu tulevan suoraan sydämestä. Tykkään hirmu paljon, ideoita ei old, mutta toivon että sulla on etkä lopeta kirjoittelua ikinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdit hyvin osallistua ja kannatti, kun onnetar oli sinulle sangen suosiollinen! :) Minulle tuli tästä sinun kommentistasi todella hyvä mieli. Kirjoitit niin kauniisti, että melkein punastuttaa. Tällaisista kommenteista saa kyllä roppakaupalla motivaatiota jatkaa kirjoittelua jatkossakin. Kiitos!! Ps. Olen lähdössä matkoille huomenaamulla, enkä pääse lukemaan sähköposiani säännöllisesti, mutta vastailen meiliisi viimeistään heti palattuani kotiin ensi viikon keskiviikkona :)

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...