21. tammikuuta 2014

Joogaa kaikilla aisteilla

Yleensä en kirjoittele tänne blogiin peräkkäisinä päivinä, mutta halusin juuri nyt jakaa kanssanne tämän onnen hetken. Kävin töiden jälkeen tekemässä eilisten pohdintojeni mukaisesti tuplatreenin kaverini kanssa niin, että ensin 30 minuuttia kovaa keskivartalotreeniä Absolutionssa ja sitten tunti taivaallista hemmottelua joogassa. En ollenkaan tiedä miksi joogan ja bodybalancen kaltaiset tunnit vetävät minua nyt niin vahvasti puoleensa. mutta eipä sillä syyllä oikeastaan ole hirveästi edes väliä. On yksinkertaisesti ihan valtaisa onni, että osaan ja saan valita juuri ne treenit, jotka juuri nyt tuntuvat minusta oikealta. 

Ennen luulin, että jooga on vain jotain järjettömän tylsää käsien ojentelua, mutta ainakin tämänpäiväinen Yoga-tunti oli paljon enemmän. Istun päivisin selkäni jumiin tietokoneen edessä, joten esimerkiksi aurinkotervehdykset erilaisine variaatioineen tekevät niin hyvää selälle, että melkein itkettää. Tässä joogassa, jossa kävin, tehtiin paljon erilaisia staattisia pitoja ja tasapainoliikkeitä, eivätkä ne liikkeet todellakaan olleet mitään helppoja tällaiselle rautakangelle. Tunnen, miten selkä huutaa joogatessa vuoroin hoosiannaa, vuoroin kiitosta, enkä voisi olla yhtään tyytyväisempi itseeni ja elämääni sillä hetkellä :) Yhdessä kohtaa tosin oli hirveän vaikea hillitä hihitystä, kun tehtiin yhtä tismalleen samanlaista jalat ja kädet solmuun - liikettä kuin Bikramissa Prahassa. Koko lopputunnin ajan vältin katsomasta ystävääni silmiin, sillä tiesin tismalleen, että hän miettii samaa kuin minä ja naurusta ei tule loppua, jos katseet kohtaavat. Onneksi tunnin jälkeen sitten saimme purkaa Bikram-traumojamme nauramalla sille liikkeelle sydämemme kyllyydestä :D

Koska jooga nyt niin kovasti kutsuu (taas yksi näistä innostuksistani, tiedättehän ;)), niin päätimme ottaa kaverini kanssa ensi viikoksi tutustumisjäsenyydet yhteen joogakeskukseen. Ajattelimme käydä tutustumassa pariin-kolmeen eri joogaan, myös siihen lempeään hotjoogaan, josta Prahassa vain haaveilimme. Tämä tarkoittaa, että muut, rajummat liikunnat saattavat jäädä ensi viikolla vähän vähemmälle, ehkä, jos maltan... Katsotaan sitten sunnuntaina onko joogaviikon jälkeen olo yhtään zenimpi.

Kotimatkalla myös pongasin pop-up-teeliikkeen, jossa myytiin teepusseja melko edullisesti, 3 pussia viidellä eurolla.  Olen jo pitkään haaveillut opettelevani juomaan vihreää teetä, mutta en vain ole saanut tehtyä mitään konkreettista haaveeni eteen. Tänään kuitenkin tuli vastaan niin sopivasti nimetty Yoga-tee, että otan sen jonkinsortin merkkinä siitä, että nyt olisi aika kokeilla :) Tässä minä siis hörpin teetä ystävältäni saaamasta ihanasta norsumukista, odottelen saunan lämpenemistä, ja olen vähintäänkin hirveän lähellä täydellistä onnen olotilaa. Toivottavasti teilläkin on ihana tiistai-ilta!


8 kommenttia :

 1. Ihanaa, että lähdit testaamaan joogaa uudestaan! Odottelen innolla seuraavia kokeilujasi, toivottavasti kirjoittelet sitten myös niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih juu mulle jäin sellainen kumma polte ja sisuuntuminen siitä Bikramista, että pakkohan se on käydä ottamassa hommasta selvää :) Yritän kirjoitella viimeistään kokeiluviikon jälkeen fiiliksistä tänne blogiinkin!

   Poista
 2. Nimenomaan hyvä, ettet antanut yhden huonon kokemuksen lannistaa! :) Mäkin tutustuin joogaan kesällä ja siitä lähtien oon suht säännöllisesti käynyt tunneilla. Kehittää kyllä mukavasti liikkuvuutta ja tasapainoakin!

  Oiskohan muuten ollut asana nimeltään kotka tuo teidän huvitusta aiheuttanut liike? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! :) Ja liikkuvuus ja tasapaino - niiden kehittäminen (puhumattakaan siitä levollisesta olosta, joka joogasta tulee) kuulostaa täydelliseltä, oih!

   HEH mun oli pakko googlettaa Kotka-asana, ja kyllä, se oli juurikin se liike :D :D Hyvin tunnistit sen tuosta mun kädet ja jalat solmuun kuvauksesta ;D

   Poista
 3. Nyt, kun olet innostunut joogasta, neuvoisin tutustumaan ihan oikeisiin joogasaleihin. Niissä on yleensä aivan oma tunnelmansa kuntokeskusjoogaan verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, tarkoitus onkin ottaa viikon tutustumisjäsenyys yhteen oikeaan joogasaliin ensi viikoksi :) Tavallaan mä vähän jännitän just sitä tunnelmaa, että eihän se ole jotenkin liian "hihhulimainen ja seesteinen", mutta erittäin suurella mielenkiinnolla menen tutustumaan!

   Poista
 4. Nyt alkoi heti kiinnostaa, kenen joogassa kävit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ei valitettavasti jäänyt ohjaajan nimi mieleen. Joka tapauksessa hän oli tullut tuuraamaan toiselta salilta ohjaajan sairastuttua. Sellainen vaaleatukkainen tyttö :)

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...