17. marraskuuta 2013

Sunnuntairetki Nuuksion kansallispuistoon

Täällä Etelä-Suomessa eletään kyllä harvinaislaatuisen ihanaa syksyä. Syyskuu oli lämmin (= piknikillä kesävaatteissa), lokakuussa satoi paljon (= tunnelmallisia koti-iltoja kynttilänvalossa) ja marraskuun kelit ovat olleet kuulaita ja lempeitä (= ainutlaatuista jatkoaikaa kesän ulkoilukaudelle). Normaalisti ehkä odottaisin jo lumen tuloa, mutta en tällaisena syksynä. Kyllä sitä lunta ehtii tampata ihan riittämiin sitten joulu - maaliskuussa, eli ei mitään syytä tuhlata näitä ainutlaatuisia marraskuun päiviä odottavassa välitilassa eläen.

Vaikka Eino-myrskyn rippeet vielä puhalsivat puiden latvoissa, uskaltauiduimme tänään retkelle Nuuksion kansallispuistoon. Vaikka tämä Suomen eteläisin kansallispuisto on melko lähellä meidän kotiamme, olen käynyt siellä aiemmin vain pari kertaa uimareissulla. Nyt kuitenkin päätimme pakata eväät reppuun ja lähteä kiertämään Haukankierros - nimisen reitin, jolle matkaa kertyi lopulta noin kuusi kilometriä. Profiililtaan reitti oli melko mäkinen ja polku aika-ajoin kapea ja juurakkoinen. Näin marraskuussa se oli myös kosteudesta hieman mutainen, joten kunnon vaelluskengät tulivat tarpeeseen. Minkäänlaisia urheilutavoitteitta meillä ei päivälle ollut, vaan kuljimme vain rauhassa eteenpäin luonnon ihmeitä ihaillen ja valokuvaten.Reitti oli todella hyvin merkitty sinisin opasmerkein, joskin ihmettelin hieman, että miten kansallispuiston puihin on saatu lupa naulata reittimerkkejä? Reitin alkuosa oli melko ruuhkainen, mutta kun pääsimme metsän siimekseen, törmäsimme enää vain satunnaisiin vastaantulijoihin. Tuuli ulvoi puiden latvoissa ja korkeat männyt huojuivat ympärillämme, samalla kuitenkin suojaten meitä pieniä kulkijoita pahimmalta viimalta. Reitin puolivälissä poikkesimme hieman polulta, ja löysimme mitä ihanimman taukopaikan. Harvoin maistuu kahvi ja reissumies niin hyvältä, kuin luonnossa nautittuna! Jälkkäriksi vielä pala taivaallista tummaa suklaata, aaah <3


Kyllä näissä maisemissa oli helppoa tuntea kiitollisuutta Suomen puhtaasta luonnosta, terveydestä ja liikkumisen vapaudesta! <3


Tähän loppuun vielä tunnelmakuva viime kesältä, uintireissulta Nuuksion Siikajärveltä. Tällä reissulla löysin ikimuistoisimman geokätköni, sillä se haettiin taustalla näkyvästä saaresta - uimalla! Ei muuta kuin vedestä ylös rantakallioille ja etsintäpuuhiin. Ihania hetkiä <3 Ja ihanaa sunnuntaita sinulle! Ulkoilitko vai nautitko syyspäivästä sisätiloissa? :)


4 kommenttia :

 1. Hienoja kuvia hienosta Suomen luonnosta :) On totta että normaalit syömiset ja eväät maistuva niiiin hyviltä ulkona, mistä ikinä se sitten johtuukaan :) Ja tuota naulaamista ihmettelen mäkin. Olisin muistavinani jossain joskus opetetun, että elävään puuhun ei saa koskaan naulaamalla kiinnittää mitään. Ja vielä kansallispuistossa. Kummallista.

  Mut energistä viikon alkua sinnekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikka luonto on jo jokseenkin harmaa, niin silti sieltä saa aina vain ihania kuvia <3 Minäkin muistelen (ja maalaisjärkikin sanoo), että elävään puuhun ei tulisi naulata mitään, joten se jäi hieman kaivelemaan kyllä. Esimerkiksi geokätköilijöillä on aika selkeä etiketti, että kätköjä varten ei "muokata" elävää luontoa mitenkään, vaan hyödynnetään luontoa sellaisena kuin se jo on. Mutta tästä kummastelusta huolimatta oli kyllä sangen piristävä ja terapeuttinen metsäretki <3

   Poista
 2. Nuuksio. <3 Se on ihana! Me oltiin tosiaan tuolla juoksemassa se 8km:n lenkura pari viikkoa sitten, ja toi samainen kierros, jonka te menitte, on kans kierretty läpi. Tuttuja, ihania maisemia! Se on reitiltään paljon kauniimpi kuin se pidempi! Nuuksion lähistöllä on ollut myös ilo suunnistaa... ai että! Monet ihmetteleekin, että onko siellä pk-seudullakin noin upeaa luontoa, mutta voi kyllä. On! Sipoonkorpi on myös ihanaa aluetta! :)

  Ja ihana retki tosiaan! Eväineen päivineen! Ah. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, vau, aika hyvän metsälenkin olette kyllä sillä kasin kierroksella saaneet! :) Ainakin tuolla nelosella oli niin kapeita ja liukkaita kohtia välillä...toisaalta oli kyllä sitten myös sellaista tasaista pätkää, jolloin alkoi tehdä mieli hölkytellä ;) Varmasti on mahtavaa suunnistaakin noissa maisemissa. Ihanaa, kaunista luontoa kyllä <3 Ja kiitos vinkistä - täytyy ehdottomasti tutustua myös Sipoonkorpeen :)

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...