12. marraskuuta 2013

Soma Move - niin ihanaa, että alkoi itkettää

Liekö lähestyvät kolmikymppiset saaneet tunteeni sekaisin, mutta olen herkistellyt normaalia helpommin viime viikkoina. Ei siihen tosin ennenkään hirveästi ole tarvittu, mutta niin pitkälle ei ennen olla menty, että venyttelyjen aikana tulee kyynel silmään siksi, että jumppatunti oli niin täydellinen. Näin minulle kuitenkin kävi viime viikolla testatessani ensimmäistä kertaa SATSin SomaMove - tuntia. Siis mikä täydellisen ihana tunti - lempeä, rankka, pehmeä ja hikinen. Mun uusi lempparitunti ehdottomasti. Ei tämä tyttö nimittäin ihan minkä tahansa jumpan takia kyynelehdi (eipä)!

SomaMove on kestoltaan 45 minuuttia, ja siitä kirjoitetaan SATSin sivulla näin: Soma Move haastaa kehon liikeradat ja opettaa kehoa liikkumaan vapaammin – kuten eläimet. Soma Move perustuu eläinten luonnolliseen ja tasapainoiseen liikkumiseen. Tunnilla ei liikuta musiikin tahtiin, mutta musiikkia käytetään kuitenkin taustalla antamaan voimaa, energiaa ja tunnelmaa tunnille. Tunnilla liikutaan avojaloin.Näistä syistä hullaannuin täysin:

Ensinnäkin: valaistus. Kaikki kattovalot sammutettiin ja valoa antoi salin etureunaan sijoitettu paperilamppu, ja joku lempeä spottivalo kohdassa, jossa ohjaaja liikkui. Hämärää ja tunnelmallista. Juuri sellaista, kuin marraskuussa pitääkin.

Toisekseen: musiikki. Mystistä, rytmikästä, suitsukkeista, ehkä vähän viidakkomaista. Instrumentaalista musiikkia, ei laulua. Hämärää ja tunnelmallista. Sellaista, joka saa unohtamaan, että vieressä on sateinen asema-aukio. Joka kuljettaa hetkessä mukanaan toisiin maailmoihin.

Kolmanneksi: liike. Monilla liikkeillä oli eläimen nimi (leijona, skorpioni, krokotiili), ja liike jäljitteli hieman kyseisen eläimen liikeratoja tai asentoja. Yksi liikesarja koostui kolmesta eri liikkeestä, joita tehtiin flowmaisesti peräkkäin. Välillä tuli mieleen, että onkohan taiji tällaista. En tiedä, koska en ole  kokeillut. Liikkeet olivat lempeitä ja pehmeitä, mutta staattisuudessaan ja moniulotteisuudessaan myös todella rankkoja. Hiki virtasi valtoimenaan koko tunnin ajan. Todella hämärää, sillä tavallaan niiden liikkeiden ei ehkä olisi kuulunut tuntua niin raskailta, koska ne olivat niin "luonnollisia", mutta silti ne tuntuivat. Välillä mietin, että onko ilmastointikin sammutettu, jotta tunti kuljettaisi yhä kauemmas kolkosta marraskuusta. En usko, mutta haluaisin uskoa, jotta syy ei olisi huonossa kunnossani.


Kun lopussa maattiin maassa mahallaan ja tehtiin syviä krokotiilihengityksiä (heh), olin ihan onneni kukkuloilla. Olisin halunnut jäädä sinne saliin koko illaksi. Oli taivaallinen olo. Notkea, voimakas, naisellinen ja lämmin. Täydellinen tunti marraskuun pimeyteen.

Ymmärsin, että olin juuri tavoittanut täydellisesti sen tunteen, jonka takia minä liikun. Ja voihan ihminen vähemmästäkin liikuttua, eikö totta? ;)

Tänään puolestaan kävin taas BodyJamissa ja tunnin lopussa totesin, että kyllä tanssiminen tekee minut onnellisemmaksi ja parantaa elämänlaatuani. Hehkutin tätä miehelleni kotona jumpan jälkeen, ja heitin parit tanssimuuvsit perään. Mies oli sitten sitä mieltä, että tanssi parantaa myös hänen elämänlaatuaan :D

Oletteko te koskaan herkistyneet jonkun liikuntasuorituksen jälkeen? Osaatteko eritellä mikä tunteen sai aikaan?

4 kommenttia :

 1. Soma Move <3 Juuri niin täydellinen, kuin juuri kuvasit! Ah.

  Hahhaha, nauroin tota loppua... tanssisi parantaa miehesi elämänlaatua, aaawws ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä just niin ihana, kuin mitä sanoit! Sun pitää laajentaa sun jäsenyyttä, että pääset taas leikkimään leijonaa ;)

   Ja hih, tosiaan, kivahan se on, että kotona välillä kannustetaan ;D

   Ps. Kiitos päivän treeniseurasta :)Mä olen ainakin ihan poikki!!

   Poista
  2. Mäki olen poikki!! :D

   Heh, mun mies ei oo ehkä yhtä innokas, koska ne liikkeet, mitä mä kotona näytän, on jotain combat-liikkeitä (sillon kun oli kunnon combat-into), ja se saa aina varoa, ettei saa potkua päähän :DD

   Ps. Perjantaina combatissa nähään!

   Poista
  3. Heh mäkin olen joskus demonnut kotona combattia :D voi miesparkoja! kivaa treeniä huomiselle. Harmi, että joudun jättään väliin, mutta ensi viikolla sitten ainakin crossarit ;)

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...