3. syyskuuta 2013

Ryhmäliikuntahaaste osat 3 ja 4: Zumba ja ShapePulse

Okei, myönnetään, että dramaattisesti hieman yliarvioin oman aikani ja kykyni kirjoittaa oma postauksensa jokaisesta testaamastani ryhmäliikuntatunnista. Epäilen myös vahvasti jaksaisiko niitä "analyyseja" edes kukaan lukea ;D Haaste kuitenkin etenee mukavasti, ja lyön tällä kertaa kaksi (jumppa)kärpästä yhdellä postauksella. Testissä siis Zumba ja ShapePulse, olkaa hyvät!

Mitä: Zumba

Milloin: Torstaina klo 17.30 - 18.30

Mitä sanotaan SATS:in sivulla: Latinalaisamerikkalaisen rytmin ja liikkumisen ilo ovat tunnusomaisia piirteitä tälle kuumalle lisälle SATSin laajassa tarjonnassa. Zumba on valloittanut maailman, ja nyt SATS on kouluttanut joukon ohjaajia, jotka vetävät näitä mahtavia tanssitunteja.

Miltä se näyttää mainoksissa...

Mitä se oli oikeasti:  Päätin, että annan ryhmäliikuntahaasteen myötä vielä yhden mahdollisuuden Zumballe, johon en ole muutamista kokeiluista huolimatta tykästynyt juurikaan. (Aiempi Zumba-postaukseni löytyy täältä). Menin Zumba-tunnille ex tempore ABSolution - tunnin jälkeen, kun huomasin sen olevan juuri alkamaisillaan lempiohjaajani vetämänä. Nyt jos koskaan, mietin, syttyy sisälleni Zumban tähti. Hypin, heiluin, sheikkasin ja riekuin kuin päätön kana, mutta Ei, ei ja vielä kerran ei. Ei syttynyt sisälläni tähti, ja kylmäksi jätti Zumba tälläkin kertaa. Tai siis sellaiseksi kylmänhikiseksi, sillä kyllähän siinä riekkuessa nyt kuitenkin lämmin tulee.

Miltä se näyttää oikeasti.

Zumba, kuten SH'BAMikin, koostuu perättäisistä kappaleista, joissa jokaisessa on oma helpohko koreografiansa. Biisirajat ylittävää koreografiaa ei rakennella, eikä lihaskuntoa erikseen treenata. Paljon on hyppyä ja muka-pirteää latin babe - meininkiä, mutta jotain tunnista jää mielestäni silti puuttumaan. Toisin kuin SH'BAMissa, Zumbassa kaikki biisit kuulostavat vähän samalta, eikä se tanssityylikään niin hirveästi vaihtele biisistä toiseen. Lisäksi ärsytysmittari heilahtaa, kun lähes jokaiseen biisin on mixattu joku pirtsakka "Let's Zumbaaaaa!" - huudahdus. Haluaisin kuule nyt jumpata ihan vaan rauhassa tässä toiseksi takimmaisessa rivissä, niih.


Menenkö uudestaan: Sattuikin niin, että tämä oli kesälukkarin viimeinen Zumba-tunti, eikä syyslukkarista kotisaliltani enää Zumbaa löydy. Trendit elää ja kehitys kehittyy, enkä ehkä sitten lopulta ollutkaan ainoa, jonka Zumba-tähti jäi syttymättä. En taida mennä uudestaan, ellei joku kaveri ihan ehdottomasti halua raahata minua vuonna 2033 jollekin retrojumppasalille, jonka ohjelmiston kirkkaimpana tähtenä Zumba edelleen pyörii.

Miltä se näyttää, kun kissa tanssii sitä.

Kenelle suosittelisin: Mietin ja mietin, mutta jostain syystä mieleeni tulee vain "päättömille kanoille". Kauhea minä. Ehkä myös heille, joita Ricky Martin tanssituttaa, mutta vaikeat koreografiat pelottaa. Silti kyllä suosittelisin ennemmin SH'BAMia..

*****************************************************************************
Mitä: ShapePulse

Milloin: Maanantaina klo 17 - 18

Mitä sanotaan SATS:in sivulla: Hauska yhdistelmätunti. Pääpaino sykettä nostavilla helpoilla askelsarjoilla, jotka rakennetaan kappaleittain. Tunnin lopussa kattava lihaskunto-osion. Tunti ei sisällä hyppyjä.


Mitä se oli oikeasti: Tämä on tunti, jonka olet kokenut, jos olet joskus jumpannut paikkakuntasi Naisvoimistelijoiden kiinteytysjumpassa. Alkuun puolisen tuntia helppoa, hyvin perustavanlaatuista jumppa-askellusta. Vaikeinta oli ehkä tehdä ensin V-askel eteen ja heti perään A-askel taakse. Siihen perään kun vielä heitetään grapevine, niin ai että jumppapirkko iloitsee! :)

Kun lämpö oltiin saatu askelluksella pintaan, haettiin käsipainot ja jumppailtiin lisää. Tehtiin BodyPumpistakin tuttuja perusliikkeitä, mm. askelkyykkyjä, hauiskääntöjä ja vipunostoja. Itse otin kolmen kilon painot, ja yllätyin siitä, miten kovan jumpan ja poltteen sellaisillakin saa aikaiseksi, kunhan riittävän pitkään veivaa (Tyyliin kuusi toistoa. Kiitos lihaskuntoni, olematon). Odotin seuraavalle päivälle käsivarsiarkuutta, mutta yllätyksekseni hellyys löytyikin takareisistä. (Meinasin kirjoittaa, että pepusta, mutta se olisi saattanut olla jo kaksimielisille liikaa). Tämä takareisituntemus herätti kysymyksen, kuka keksi rakkauden: löytyykö timmien takareisin salaisuus sittenkin V-askeleesta?


Menenkö uudestaan: Tähän jumppaan kulminoitui kaikki, mitä ihmiset ajattelevat kuullessan sanan "jumppa". Tämä oli kunnianosoitus Jane Fondalle, jumppatrikoille ja V-askeleelle. En voisi kutsua itseäni enää koskaan oikeaksi jumppariksi, jos kieltäytyisin menemästä uudelleen. Menen siis mielelläni, jos tunti osuu sopivasti kohdalle.

Kenelle suosittelisin: Kursailettoman ja klassisen Jumpan ystäville. Heille, jotka pitävät kiiltävistä jumppatrikoista. Heille, joiden mielestä Ylellä lauantaisin näytettävä jumppa on kaikkien aikojen paras TV-ohjelma.Onkos teillä kokemuksia Zumbasta? Syttyikö Zumba-tähtenne, vai jäikö himmeäksi? :) Entäs käytkö koskaan PerusJumpalla, vai pysyykö jumppaintosi päällä parhaiten trendikkäillä uutuusjumpilla?

8 kommenttia :

 1. Haha, hauskasti mutta kuitenkin asiallisesti kirjoitettu postaus :D

  Minäkään en ole koskaan oikein perustanut zumbasta. Muutaman kerran kokeilleena tiedän, ettei se ole minun juttuni. Olen jotenkin liian kyyninen (ja hidastempoinen) siihen. Hyvää hikiliikuntaa se tosiaan kyllä on, sitä en kiellä.

  Menen torstaina tutustumaan uuteen kuntosaliin. Se on avattu meidän naapurustoon viime keväänä. Mielenkiinnolla odotan, millainen paikka se on, millaiset jumpat ja ohjaajat. Zumbaakin löytyy, mutta se jää kyllä hyllylle ;)

  Mielenkiinnolla odotan seuraavaa ryhmäliikuntahaastepostaustasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, kiva jos tykkäsit postauksesta, jonka vähän kieli poskessa kirjoittelin ;D
   Zumba taitaa olla vähän kuin homejuusto; jotkut sitä rakastavat, jotkut eivät voi sietää. Niin tai näin, hyvää hikiliikuntaa se kyllä tosiaan on! Onneksi silti nykyään on kymmenittäin lajeja mistä valita ;)

   Ja jee, hauskaa kun pääset tutustumaan uuteen saliin! Salin sijainti oman kodin lähistöllä, tai hyvien kulkuyhteyksien päässä, nostaa ainakin omalla kohdallani kuntoilun todennäköisyyksiä huomattavasti. Toivotaan siis, että se sali olisi sinulle mieluinen, ja pääsisit sitten ehkä aloittamaan oman ryhmäliikuntahaasteesi ;)

   Poista
 2. Hehhehee, hauska postaus :) Nyt täytyy tunnustaa, että täältä löytyy yksi zumbaan hurahtanut. Enkä oikeasti edes ymmärrä miksi! Zumban musiikki on täysin erilaista mitä muuten kuuntelen, ja jos joku olisi joskus vuosia sitten ennustanut että mä tulen joskus zumbatunnilla pers... eikun lanteitani heiluttamaan, olisin nauranut hänet hevon kuuseen:D

  Zumbassa mua kiehtoo eniten ehkä se vapaus, antaa mennä vaan, ei ole niin tarkkaa. Ja muutenkin, että voi vaan heittäytyä sen kummemmin miettimättä. Ohjaajalla on tosi iso merkitys, huonon ohjaajan zumba kyllä sit on kans huonoa ja "laimeaa".

  Saleilua just lopetellessani tuntuu että ainoa asia mitä jään salilta kaipaamaan on zumba. Eroahdistukseen harkitsen vakavissani välillä jopa zumba-DVD:n tilaamista :D

  PerusJumpasta ei oikeastaan aikuisiän kokemuksia. Annun ja Tuijan aerobic-videoita löytyy, mutta se taitaakin jo olla eri juttu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, huippua, että joku Zumbaan hurahtanut ilmiantoi itsensä! Toisten erilaisista mielipiteistä voi itsekin löytää yllättäen ihan uusia näkökulmia :) Joskus makuasiat ovat selittämättömiä, mutta mitäs niitä turhia miettimään, vaan harrastaa just niitä juttuja mistä itse tykkää! Oli se laji sitten Zumba, perusjumppa tai trendikäs Crossfit, niin pääasia, että välillä hiki lentää ja kivaa on :)

   Yksi kaveri sanoi samaa, että Zumbassa ohjaajalla on tosi iso merkitys, ja sen kyllä hyvin uskon! En tiedä onko minulla sitten ollut vain huono tuuri, vai sijaitseeko minun Zumba-tähteni yksinkertaisesti liian kaukaisessa galaxissa, jonne ei näillä lanteilla ole asiaa ;D

   Mutta hei, ehdottomasti tilaat sen Zumba-videon! Sitten himmeä valaistus päälle, mukava vaatetus ylle ja lanteet heilumaan kodin lämmössä ;) Eikä mene minuuttiakaan aikaa salimatkoihin!

   Poista
 3. Hahaha mua naurattaa nää sun tuntiarviot! Jotenkin hauska, mutta kuitenkin asiallinen postaus tämäkin! ;)

  Mulle ShapePulse tai zumba ei oo tuttuja.. tai no, zumbassa kävin 3 vuotta sitten kerran, ja siihen se jäi! Hah! Ei iskenyt muhun se into! Perusjumpatkin on vähän njäääh... ei oo ihan mun juttu. Tai sitten sen pitää olla sellaista rajumpaa (kokeile Energy niin tiiät mistä puhun... ja pyydä mua oikeastaan mukaan, kun oot menossa!), jossa on kunnon tekemisen meininki! Tosin, joku jumppa, jossa tehdään painoilla, kuten Shape vois toimia mulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, niin ihanaa kuulla, että postaukset tuottaa iloa sinne ruudun toiselle puolelle ;)

   Zumbaa tuolla aiemmissa kommenteissani jo ruodinkin, mutta perusjumpasta pitää sanoa sen verran, että itsellänikin on siihen kyllä vähän on-off suhde. Toisaalta virkistävää kaikenmaailman trendikkäiden härpäkejumppien joukossa, toisaalta taas...no, kuten hyvin sanoit... njääh. Voi olla, että se pelkkä Shape on vielä kivempi, kun siinä ei varmaan tehdä niitä V-askeleita, joihin on vaikeaa suhtautua tosissaan, jos on niitä jo tyyliin 90-luvulta asti vääntänyt :D Ja joo, ehdottomasti viestittelen sitten, kun SatsEnergy tulee ajankohtaiseksi! Paljon hauskempaa käydä yhdessä :))

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Iiks, lisää haasteita :D kiitos! Olen jo muutamaan 11-kysymystä haasteeseen vastannut, mutta tää oli erikiva, kun liittyi juoksemiseen. Lupaan vastata, mutta aikaa tuppaa mulla näissä yleensä vähän vierähtämään ;)

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...