16. tammikuuta 2013

Kipeät penikat tulivat kylään

Nyt se on sitten tehty - aloittelevan juoksijan perisynti, eli aloitettu harjoittelu liian vauhdikkaasti. Seurauksena kipeytynyt vasen sääri eli kansankielellä jonkinsortin penikkatauti. Miten harmittaakin, kun mieli on ilmeisen valmis, mutta keho ei ihan pysy intoilussa mukana!

Eilen kävin juoksemassa aivan ihanassa lumisateessa, mielessäni maanantaina asetettu 6 km haaste. Olen huomannut, että mitä sankempi pyry, sitä ihanampaa on juosta :D Juoksua tuli lopulta 5,6 km ja fiilis lenkin jälkeen oli ihan mukiinmenevä. Ei ihan niin hyvin luistanut kuin edellisellä viikolla, mutta ei myöskään tuntunut mitenkään pahalta. Lenkin jälkeen venyttelin ahkerasti ja kävin saunomassa, ja stressaavasta työpäivästä huolimatta nukuin koko yön sikeästi kuin tukki. Juoksu on kyllä mitä parhainta stressinhallintaa! Tänään kuitenkin heti sängystä noustessani huomasin, että nyt ei jalassa tunnu kovin hyvältä, ja koko päivän olen aistinut pientä kipuilua erityisesti säären sisäosassa.

Kuva täältä

Nyt siis lääkitsen itseäni kotihieronnalla sekä laittamalla juoksukengät hyllylle ainakin muutamaksi päiväksi. Joka tapauksessa oli tarkoitus zumbailla huomenna ja taistella combattia perjantaina, eli kovin pahasti tämä ei suunnitelmia onneksi sekoita. Toivottavasti nämä ryhmälajit eivät ainakaan pahenna tilannetta!

En missään nimessä halua luovuttaa, mutta en myöskään halua uhrata terveyttäni liikunnalle. Nyt on mitä ilmeisimmin aika tehdä reality check, eli etsiä parempi balanssi innon ja kunnon välillä. Mieli on tällä hetkellä ainakin 10 km kehoa edellä ja penikat huutaa armoa :)

Sattuuko teillä olemaan kokemusta aiheesta, tai käytännön vinkkejä kipeiden penikoiden hoitoon?

5 kommenttia :

 1. Aikoinaan kun vielä yleisurheilin aktiivisesti minua vaivasi penikat muutaman kerran. Muistaakseni siihen auttoi vain lepo ja varovainen hieronta.

  Tsemppiä, toivottavasti penikat helpottaa nopeasti!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta! Eilen pidin jalan täysilevossa ja tänään ei ainakaan kävellessä ole enää ollut kipua. Nyt vaan maltilla eteenpäin, niin kyllä tästä vielä hyvä tulee :)

   Poista
 2. Itellä salibandyaikoina penikkataudit oli tuttua. Mä suosittelen jättämään ainakin combatin välistä.. se on kuitenkin aika tärähtelevää liikuntaa jaloille, ja just sellaista jalkoja rasittavaa liikuntaa kannattaa välttää. Zumbakin kuulostaa aika pahalta... ota loppuviikko iisimmin, ja sitten taas pääset paremmin liikunnan pariin! Parasta hoitoa on juurikin lepo, hieronta ja kylmä-kuumahoito, eli anna jalalle vaikka suihkussa vorotellen jääkylmää ja kuumaa vettä... kannattaa kokeilla! Tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olet kyllä oikeassa, että varsinkaan Combat ei välttämättä ole paras mahdollinen valinta tähän väliin. Ehkä menenkin huomenna tekemään kevyen salitreenin combatin sijaan, niin ei tule niin kovaa tärähtelyä. Kokeilin muuten sitä kylmä-kuumahoitoa eilen ja siitä kyllä tuntui olevan apua! Ehkä se hieman puudutti jalkaa eilen, ja tänään onkin ollut lähestulkoon kivuton meno :)

   Poista
  2. Kiva kuulla, että oli apua! Maltilla vaan eteenpäin :)

   Poista

Bloggaamisessa parasta on keskustelu. Olisi tosi mukavaa kuulla mitä ajattelit, kun luit tämän tekstin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...